Chatbot за вашия бизнес: Chatfuel, Verloop, много чат и Gupshup в сравнение

Благодарение на видни имена като SIRI и Cortana, много от нас се запознаха с това как е да си общуваш с машини. През последната година се наблюдава възходът на Chatbot до много по-голяма известност. Чатботите в по-голямата си част са автоматизирани скриптове, които отговарят на заявки.


Вземете за пример Facebook Chatbot на CNN.

Когато изпращате съобщение на CNN във Facebook, ще бъдете посрещнати със скрипт за приветствие, който ви кани да попитате Chatbot за нещата, които се случват. След като въведете нещо, Chatbot извлича свързани връзки с новини за исканата тема, които са публикувани в CNN.

Това добавя ново измерение към възможностите на CNN в пространството на социалните медии по отношение на използването, взаимодействието и скоростта.

CNN Chatbot в действие.

В този момент вероятно вече мислите за милиона и една възможност, които това може да отвори за вас и вашия бизнес. Бърз отговор на клиентите – да; Автоматизирани процедури – проверка; може дори да успеете да вземете Chatbot, който да ви помогне да продавате продуктите си – по дяволите, ДА!

Но само секунда, преди да избягате и започнете да удряте Google. Помислете първо:

Каква е целта, която ще има вашият Chatbot?

Днес чатботите са много гъвкави и могат да правят практически всичко. Всъщност някои са толкова добри, че могат да се учат сами и да увеличават възможностите си в движение. Но с голяма функционалност идва по-голяма трудност (и често по-висока цена).

Имайте предвид основната предпоставка да имате Chatbot и това е да действате като подразделение за поддръжка на вашия бизнес. Chatbot е там, за да помогне на клиентите си, да бъде в предоставянето на по-бърза поддръжка, по-голяма персонализация или чрез разширяване на вашата работа.

Най-добрата част от тази поддържаща роля е, че тя значително увеличава бизнеса ви. Ще можете да накарате Chatbot да отговаря на множество клиенти едновременно по всяко време на деня.

Като ви го помислим, нека да разгледаме четири популярни чатбота и техните доставчици. Ще споделим с вас основна информация, както и в кои области всеки от тези чатботи се използва най-добре.

1. Chatfuel

Вижте Chatfuel в действие

Hit съобщение на страницата на Tech Crunch във Facebook.

2. Verloop

Уеб сайт: Manychat.com / Цена: Freemium

ManyChat е много сходен по природа с Chatfuel, макар и с малко по-големи детайли. Той идва с изключително основен урок, който ви води през настройването на поздравително съобщение. Предлага се безплатно, но ограничава броя на определени функции, освен ако не бъде надстроен до PRO версия. След това цените следват мащаба след броя на активните потребители, които очаквате да се справи с месец, като се започне от 5 щатски долара на месец за 500 абонати.

Как работи

Основната функционалност на бота тук е почти същата като при други подобни, в които се разчита на предварително зададени съобщения, които предоставяте. След това те се представят на вашите потребители, следвайки предварително определени от вас последователности. Добър момент тук е, че има няколко основни шаблона за съобщения и последователности, които да ви водят заедно.

ManyChatManyChat има приятен и чист интерфейсManyChatТой също така има няколко прости предварително дефинирани съобщения, които можете да използвате като ръководство

Какво друго може да направи ManyChat?

За повечето бизнес страници това е област, в която ManyChat вероятно ще блести. Като инструмент за подкрепа на бизнеса, ManyChat предлага инструменти за растеж, които могат да ви помогнат да генерирате и улавяте потенциални клиенти.

Вместо да разчитате само на стандартно поздравително съобщение, можете да използвате тези инструменти, за да сегментирате потребителите си и да им предложите по-подходяща информация още от самото начало. Всеки инструмент за растеж, който създавате и внедрявате, също може да бъде проследяван индивидуално, за да видите как се представят.

За предварително планиране, ботът идва и с последователност на съобщенията. ManyChat прави тази стъпка по-нататък, като ви позволява да публикувате автоматично съобщения от други канали, включително YouTube и Twitter.

Една интересна особеност на ManyChat е „Чат на живо“, който ви позволява да видите как взаимодейства аудиторията ви с различните последователности, които сте настроили. Той също така предоставя изображения на профили и друга информация, която Facebook предоставя на разположение.

ManyChat е още един популярен Chatbot, който е лесен за използване. Бързо е да настроите и свържете страницата си и предоставя добър поглед върху информацията, така че лесно да оптимизирате своя бот.

Поддържа:

ManyChat работи по стандартната система от знания като първа линия на поддръжка. Ако можете да намерите това, което търсите, то се връща обратно в система за издаване на билети, чрез която изпращате заявката си. Отговорите могат да отнемат до 3 дни и дори тогава може да отнеме известно време, докато съобщенията се връщат напред-назад.

 • Добър потенциал за генериране на олово
 • Необходимо е нулево кодиране
 • Няма потенциал за интеграция на дребно
 • Не играе добре с Chrome

Вижте ManyChat в действие

Hit съобщение на Facebook страницата на ManyChat.

4. Гъпшуп

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map