Как да изградим успешен уебсайт за недвижими имоти

Светът се движи към изцяло цифрова епоха и ако смятате, че вашата индустрия няма да бъде засегната, помислете отново. Ако сте агент за недвижими имоти и сте работили въз основа на реферали, студени обаждания и други традиционни методи, позволете ми да споделя някои мисли с вас.


Според Националната асоциация на брокерите (NAR), през 42 процента от купувачите на жилища през 2017 г. са направили първата си стъпка към покупката си, като търсят онлайн имоти, които са налични за продажба. В сравнение с това 17 на сто са се свързали първо с агент по недвижими имоти. Ако сте се намръщили на лицето си от това несъответствие в числата – притеснявайте се, тъй като само ще се влоши.

Чухте за вековната фраза; „Ако не можете да ги победите, присъединете се към тях“? Точно това трябва да обмисляте да правите.

Благодарение на дигиталните, купувачите на жилища навлизат в процеса по-образовани за пазарните условия, какво да търсят в имот и други. Най-често започват образователния си процес, преди дори да са в контакт с агент.

Възползвайте се от тази промяна и първо обучете потенциалните си клиенти – със собствен уебсайт.

Действителният процес на създаване на уебсайт за недвижими имоти не е труден. Всичко, от което се нуждаете, е име на домейн, хостинг на уебсайт и може би или да използвате конструктор на уебсайтове или шаблон на WordPress, за да направите нещата красиви и функционални.

1. Създаване на фондацията: Домейн, хостинг, Създател на уебсайтове 

Имена на домейни

Предложения: InMotion хостинг, A2 хостинг

Уеб хостингът е по-сложен бизнес, но тук няма да навлизам в гайките и болтовете, тъй като WHSR на практика е енциклопедия на доставчиците на уеб хостинг услуги.

Просто прегледайте и почувствайте доставчик на уеб хостинг, който е добър за вас и вашия бизнес. Лично аз бих препоръчал InMotion хостинг или A2 хостинг, но това е само лично предпочитание.

Строители на уебсайтове

Бърз съвет: Брандирането на вашия сайт последователно също е ключов фактор за демонстриране на професионализъм. Не е нужно дори професионален дизайнер. Някои реномирани уеб инструменти могат да ви помогнат да изградите цялата си идентичност на марката.

на възможността за търсене

Не говоря за просто поле за търсене, в което потребителите могат да въведат нещо и да сканират вашия сайт, а за нещо, което помага как повечето потребители търсят в реалния живот.

Например, те вероятно искат имоти в конкретни зони, между определени ценови диапазони или дори с определен брой бани. Уверете се, че могат да намерят това, което търсят!

Пример от реалния живот: полето за предложения се подканва, когато щракнете върху лентата за търсене на началната страница на Lian Jia (Пекин, Китай).

Бърз съвет: WordPress има теми, които автоматично помагат да направите вашия сайт мобилен. Те обикновено се наричат ​​„отзивчиви теми“.

Бъдете изчерпателни

Като агенти за недвижими имоти съм сигурен, че знаете за нуждите на повечето хора, които търсят имот. Спомняте ли си онези продажби, които трябваше да стартирате всеки път? добре.

Прехвърлете тези знания на вашия уебсайт. Освен само информация за самия имот, не забравяйте да предоставите изчерпателна подкрепяща информация, като близки удобства, магистрали и образователни зони.

За инвеститорите се уверете, че сте в състояние да предоставите някаква форма на пазарни отчети, тъй като това е вероятно това, от което те ще бъдат най-заинтересовани.

Пример от реалния живот: Property Guru (Малайзия) също предлагат подробно ръководство за местоположение и удобен калкулатор за ипотека на уебсайта си.

Бърз съвет: Бъдете смели, но не нагло. Червеното е едно нещо, но бутон, който е в ярко червено с пламтяща светлина, е просто – уф!

образовам

Отново това е нещо, което може или не искате да правите, но нека да го кажа така – Ако бъдещите ви купувачи не ви слушат, можете да сте сигурни, че те слушат някой друг. Вместо това, пристъпете напред и им предлагайте информацията, необходима за вземане на добри решения за покупка.

Разкажете им например за предимствата на закупуването в определени райони или за това, че тази къща е в близост до страхотен мол, в който има всичко под слънцето. Нека да знаят колко е лесен достъпът до главна междудържавна магистрала или всичко друго, което помага.

Пример от реалния живот: Trulia (Съединените щати) споделя изследвания и анализ на тенденциите на пазара, за да обучи своите потребители.

Бърз съвет: Независимо от избора си на бохемски или опростен, не забравяйте да изобразите професионализъм на всички етапи – без Мики Маус или Доналд Дък, моля!

3. Пазарувайте вашия уебсайт за недвижими имоти

Само защото имате уебсайт не означава ли, че можете просто да го оставите да седи там и да очаквате, че клиентите ще се наводнят. Помнете, че N + 1 споменах няколко параграфа по-горе? Този факт остава и трябва да се уверите, че уебсайтът ви се вижда.

Маркетинг на социалните медии

Това е един аспект на маркетинга, който направи революция през последните няколко години. Social Media пое толкова много рекламно пространство, че много традиционни бизнеси просто се разпаднаха. Уверете се, че се възползвате от това, като изберете една платформа за социални медии, за да се съсредоточите върху нея и да я използвате за популяризиране на уебсайта си и за взаимодействие с потенциални.

Социалните медии са по-плавни и интерактивни от уебсайтовете, така че можете да оставите вашата личност да свети чрез общуване с тях. Те също са отлични за създаване на свръх и вълнение, така че помислете за провеждане на състезания или просто прости подаръци. Спомняте ли си представленията на откритите къщи, които правите? Промоциите в социалните медии са точно това, макар и в дигитална форма.

Ако използвате Facebook като избрана от вас платформа за социални медии, ще имате допълнително предимство – чатботи. Тези автоматизирани системи за отговор са предстояща форма на ефективен комуникационен инструмент, който ще ви помогне да спечелите повече клиенти.

Постъпил по правилния начин, можете да използвате тези безплатни (в някои случаи) и мощни ботове, за да предлагате на клиентите информация, да ускорите времената на реакция и като цяло да действате като вас, докато иначе сте заети. Прочетете повече за чатботите в маркетинга тук.

Всичко това се добавя и когато бъдете пренасочени към вашия уебсайт, който ще съдържа по-изчерпателна информация, ще бъдете победител.

Търсачки и SEO

Един от най-лесните начини да постигнете малко повече трафик е да се уверите, че посочвате уебсайта си в директорията на търсачката. Уверете се, че всичко, което съдържате, може да индексира от добрите хора в Google или Bing и това ще ви помогне, когато хората търсят услуги като вашето. Най-хубавото е, че тези списъци са безплатни.

Надграждането на това обаче е нещо много важно: Оптимизация за търсачки (SEO).

Когато изграждате съдържанието на уебсайта си, не забравяйте да следите ключовите думи, които ясно идентифицират вашето хубаво, като например: недвижими имоти, собственост или други подобни условия.

SEMRush е изключително мощен инструмент, който използвате cna за получаване на стратегическа информация за тенденциите, анализиране на ключови думи и много други

Не забравяйте, че дългите опашки ключови думи също много помагат. Те ще ви помогнат да получите правилния трафик и ако съответствате на тези със силно съдържание, ще бъдете сигурни, че ще бъдете забелязани от търсачките.

Забележка: Изграждането на ефективно SEO съдържание е вероятно едно от най-важните неща, които можете да направите, за да привлечете трафик към вашия уебсайт. Прекарвайте време за това! Ето няколко SEO инструменти, които може да се интересуват, за да ви помогнат да проследявате тенденциите, да формулирате ефективни ключови думи и още:

 • SEMRush 
 • Моз
 • Google конзола за търсене
 • Bing Инструменти за уеб администратори

Създайте качествено съдържание

Освен поддържане на търсачките, които се интересуват от вас и привличане на трафик към вашия сайт, качественото съдържание, което е подходящо за вашите посетители, ще ви помогне в преобразуването на перспективите към купувачите. Това не трябва да е пряко свързано с продажба на имоти, но дори нещо толкова безобидно като „10 идеи за обновяване на дома“ ще даде на вашите посетители идеи и ще генерира повече трафик.

Горещо препоръчвам да добавите сегмент „блог“ към вашия сайт, където можете да изброите този тип съдържание. Това ще помогне изключително много за генериране на трафик за вашия сайт. Не е нужно да пишете твърде често, дори веднъж седмично или така е добре, но се съсредоточете върху създаването на силно съдържание, което е информативно и интересно.

В идеалния случай напишете съдържание, което другите ще искат да споделят, а вие имате своя собствена безплатна схема за рекламиране!

Списък в Google Local Business

Google не е само търсачка, но и това, което обичам да наричам най-голямата световна маркетингова компания. Изпратете сайта си в Google Local Business и не само ще го правят безплатно, но ще ви дадат още съвети как да популяризирате бизнеса си.

Насърчете посетителите да се регистрират

Въпреки че изглежда, че много хора не искат да се регистрират, намирам, че в много случаи това е главно защото толкова много регистрационни форми са изключително натрапчиви. Не забравяйте, че това, от което се нуждаете, е сравнително просто – име, имейл адрес и разрешение да се свържете с тях с маркетингови материали. Всичко останало обикновено е само алчност.

Създайте бърз и лесен и лесен процес на регистрация в две стъпки и изградете своята база данни за потенциални клиенти. Това ще бъде безценно при бъдещите ви маркетингови начинания, особено с вашия уебсайт и ще ви покажа как следва.

Най-добрият маркетинг канал за брокери: Маркетинг по имейл

Когато посетителите идват на вашия сайт, те ще се огледат и като цяло просто правят вашето нещо. За разлика от това, вашият уебсайт трябва да има много информация, за да привлече най-различни клиенти. Тук е полезен маркетингът по имейл.

Насоченият имейл маркетинг може да ви помогне да организирате кампании за конкретни цели. Вземете за пример, ако имате богатство от брегови имоти, които да промотирате. Направете тематична маркетингова кампания по имейл в тази посока и я разкрийте пред всички, които някога са се регистрирали на вашия уебсайт преди!

В това начинание, за щастие, има огромен брой инструменти на ваше разположение. В началото на съществуването на вашия сайт, списъкът с имейл маркетинг вероятно ще бъде малък и може да се управлява с безплатна или евтина услуга. Докато растете, има и множество професионални опции, от които можете да избирате.

Някои от изборите в маркетинговото пространство за имейл включват много уважавани имена, като например постоянен контакт, MailChimp и ActiveCampaign.

Постоянен контакт

Лично, използвайки няколко платформи за имейл маркетинг преди, Constant Contact се чувства доста добре. Той разполага с всички удобства (и повече), които професионален сайт би предлагал, като в същото време разполага с опростен потребителски интерфейс, който няма да ви сплаши прекалено. За повече подробности, моля, прочетете моята рецензия за постоянен контакт.

Шимпанз по пощата

MailChimp е инструмент за маркетинг по имейл, който е широкообхватен и реномиран. Той има планове за всички, от начинаещия до опитния ветеран.

Тъй като списъкът ви расте, вие също ще натрупате опит в използването на инструменти за маркетинг по имейл и ще се разраствате с него.

Защо имейл маркетингът е за вас?

Маркетингът по имейл трябва да бъде вашият фокус в усилията ви по продажбите. Той е изключително мощен и може да бъде огромен тласък на бизнеса, ако се прави по правилния начин. Те ви предлагат уникалната възможност с рентабилни средства за достигане на клиенти – по всяко време на деня.

 • Според лидерите на пазарни проучвания в McKinsey, имейлът е почти 40 пъти по-ефективен от Facebook и Twitter, като помага на бизнеса ви да придобие нови клиенти.
 • Със силни и ефективни инструменти за маркетинг по имейл можете да изградите силни и трайни отношения с бъдещите си купувачи.
 • Всеки път, когато вашият маркетинг имейл разпространи, вашата марка гледа хора в техните лица – помислете за пробега, който ще ви донесе.
 • Той също така ви дава нещо, което най-традиционните методи няма – данни. Данните могат да бъдат анализирани за модели и ще ви позволят да научите харесванията, харесванията и склонностите на вашите клиенти. Това ви позволява да променяте бъдещите си кампании за максимална ефективност.
 • Бързо и лесно е да започнете. Подобно на уебсайтовете, днес много инструменти за маркетинг по имейл предлагат лесни за използване интерфейси за плъзгане и пускане, така че да можете бързо да изграждате своите бюлетини. Дори и да не сте дизайнер, вероятно има шаблони, които можете да използвате.
 • Генерирайте потенциални клиенти, дори ако съдържанието не е това, което някои от вашите контакти искат. Някои от тях могат да следват връзка обратно към вашия сайт и да бъдат запленени от друга информация там.
 • Освен изпращане на информация, можете да използвате имейл маркетинг за генериране на свръх. Изградете вълнение от предстоящи събития и накарайте хората да чакат с нетърпение за това!

Вижте статията на WHSR за маркетинг по имейл за нови блогъри за бързо ръководство по темата.

Примери за уебсайтове за недвижими имоти

1. Weichert брокери

Уеб сайт: corenyc.com

Core отведе мобилността на мобилните устройства твърде далеч в смисъл, че сега е малко неприятен за десктопа. Разбира се, тъй като настолните компютри имат по-големи екрани, които могат да се използват, но незабавното обаждане не е налично за тази категория потребители.

Чистотата на сайта завършва да скрие всичко и да остави посетителя да търси екрана къде да отиде.

Професионалисти

 • Модерният дизайн използва пълноценно пространството на екрана
 • Мобилно firendly

Против

 • Не е лесно за потребителите да се ориентират

3. Алисън Джеймс имоти и домове

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map