Как да осигурите приходи от сайта си, като създадете първия си онлайн семинар

Вероятно сте започнали блога си, защото имате някои вътрешни знания, които искате да споделите с други хора. Постовете в блогове са чудесно място да започнете да споделяте битове и части от това знание, но още по-задълбочените публикации нямат нивото на обучение, което може да осигури един добър онлайн семинар.


Майкъл Дънлоп в дневника на доходите каза това за използването на семинари за печелене на пари онлайн:

„Хората четат вашия блог, но не бих се изненадал, ако над 80% не предприемат действия по това, което казвате. Имането на семинар означава, че те се учат от вас и се реализират с вас, това е много атрактивно предложение за някои хора и те са готови да платят високи цени, за да го направят. “

Разработете стратегия

Според Дори Кларк от Forbes „Не можете просто да очаквате да зашмарите нещо онлайн и да гледате как доларите се търкалят, но с усилия и стратегия онлайн курсовете могат да станат двигател на приходите и мощен генератор на олово“.

Това е вярно. Трябва да знаеш:

 • Кой е вашият целеви демографски?
 • Какво са гладни да знаят?
 • Имате ли това знание или как можете да го получите?
 • Как можете да направите информацията интересна?
 • Има ли подобни курсове там? Как можете да направите вашите различни? По-добре?
 • Как ще пускате на пазара курса си? До кого? Колко често?
 • Каква е вашата крайна цел за създаване на това съдържание?

Осигуряване на приходи от вашия уебсайт

Вероятно вече сте чели някои от нашите статии тук за многото различни начини, по които можете да осигурите приходи от уебсайта си, като например Книгите Kindle могат ли да осигурят друг стабилен поток от доходи за блогърите? и 23 умни начина да печелите блога си.

Добавянето на работилници просто създава още един поток от приходи, който можете да продавате отново и отново. Според Forbes електронното обучение е наистина печеливш пазар, който се очаква да достигне 107 милиарда долара от продажби до края на тази година. Разбира се, този брой включва всички видове онлайн програми за обучение, така че вашата ниша може да бъде или да не попада в по-горния край на този спектър. Все пак се очаква индустрията да расте, така че никога не е късно да се заемете с печалбите, особено ако имате нещо важно.

Как да създадете работилница

Можете да изберете да бъдете домакин на семинара на вашия собствен уебсайт чрез платформа като Moodle. Moodle е платформа с отворен код, която е достъпна чрез повечето уеб хостинг компании или може да бъде инсталирана в задната част на вашия сайт. Можете да настроите защита на паролата, да добавяте и изтривате ученици, да създавате презентации в стила на бялата дъска и дори да хоствате чатове на живо. Това наистина е универсална платформа, която може да работи добре за почти всеки тип клас или работилница.

Има обаче и няколко други опции, които не само ви позволяват да създадете семинар, но могат да ви осигурят аудитория, която може да се интересува от този семинар. Ако вашият сайт все още не получава много трафик, това може да бъде жизнеспособна опция, която ще изкара вашите идеи пред хората.

Udemy

Udemy вероятно е една от по-известните платформи за създаване и продажба на онлайн курсове. Можете да зададете цената на курса си, в зависимост от уникалността на него и търсенето за него. Те имат регистрирани над 9 милиона студенти и около 4 милиона посетители месечно. За студентите Udemy ви препраща заради маркетинга си, те държат половината от цената на курса.

Платформата е доста лесна за използване и можете да добавяте видео съдържание към микса. Най-голямото предимство е в трафика и браузърите, които посещават сайта. Все още можете да носите студенти в себе си и ще запазите 100% от тези продажби, така че да е напълно съвместим с усилията на вашия уебсайт. Въпреки това, вие също ще се възползвате, дори и само леко, от маркетинговите усилия на Udemy.

CourseCraft

CourseCraft е идеалната платформа, ако искате да научите другите как да правят занаяти. Тази платформа работи с вашия блог за WordPress и те заемат само 5% или можете да платите малка такса за курс. Това е чудесен начин да запазите контрола и да запазите всичко на собствения си уебсайт.

Платформата е много лесна за използване и предлага витрини за това, което са направили другите, така че можете да получите идеи за създаване на собствен курс и как трябва да бъде настроен.

усвоим

Teachable предлага подобни опции като Udemy, но можете също така да хоствате курсовете на собствения си уебсайт. Това означава, че вашето брандиране остава непокътнато, вместо да налагате брандирането на Udemy. Можете или да платите такса на студент, или можете да плащате месечна такса.

Можете да хоствате курсове под собственото си име на домейн или да използвате домейн, който може да се обучава. Платформата предлага също многоезична поддръжка и възможност за изграждане на уеб страници на тяхната платформа.

Какви видове работилници са популярни?

udemyСнимка на Udemy на страницата за онлайн уеб разработка

Това може да варира в различните отрасли. Например, ако погледнете някои от безплатните курсове за колеж там, курсовете по психология и бизнес находчивост са начело в списъка, дори сред работещите на бакалавърски степени. Вашият уебсайт обаче може да е свързан с нещо напълно противоположно на тази тема, например как да стартирате свой собствен уебсайт.

Добрите SEO тактики също работят с работилници. Направете някаква добра, старомодна детективска работа, като разгледате ключови думи, думи за търсене, които хората разглеждат, и актуални теми във вашата ниша. След това преминете към някои от платформите за онлайн работилници и вижте какви семинари вече се предлагат. Вероятно ще видите място или две, на които можете да добавите стойност.

Друг вариант е да анкетирате аудиторията си. Просто се свържете с пощенския си списък и ги попитайте какви видове семинари биха се интересували или какви въпроси имат, на които не са отговорили. Вероятно ще се изненадате от резултатите и дори може да излезете с идея за нов курс.

Успешни работилници

Джен Конър, приятел и арт предприемач, използва, за да предлага онлайн арт ателиета чрез своя уебсайт. Тя каза това за провеждането на успешен семинар:

„Наистина се свежда до това да им дадем повече, отколкото могат да получат навсякъде другаде. Една от моите работилници беше върху създаването на стенописи във вашия дом. Има толкова много различни уроци по тази тема, както и шаблони, които можете да закупите и книги, които можете да четете. Трябваше наистина да мисля извън кутията, за да направя курсовете си ценни. Едно нещо, което направих, беше да приложа някои видео примери за очертаване на стенописа. След това добавих в примери за различни техники за създаване на текстура и ефекти. Никой друг не го правеше по това време и това направи курса ми много успешен. “

Някои от най-добрите курсове за дигитална фотография в Udemy се преподават от Джон Пулос. Pullos има 4.8 от 5 звезди от общо 191 оценки и е преподавал над 7233 ученици само в своя клас за начинаещи Nikon Digital SLR. Няколко неща, които прави това, изглежда създават успех за него:

 • Гарантирано връщане на парите
 • Ясно очертайте какво ще научи студентът
 • Ясно описание на неговия фотографски произход и знанията, които той може да предложи

Дори ако вашата индустрия не е дигитална фотография, можете да научите, като изучавате успешни инструктори и какво ги отличава от останалите курсове, предлагани на различни платформи.

Създаването на онлайн семинар отнема малко време и усилия. Въпреки това, страхотното нещо за тези работилници е, че след като ги създадете, те могат да ви спечелят пари в продължение на много години, само с няколко малки корекции и ощипвания..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map