Как интелигентните уеб хостинг компании поддържат своите клиенти

Всички индустрии трябва да разберат колко е важно да задържат настоящите си клиенти. И през последните няколко години се наблюдава подем и увеличаване на търсенето на по-високи стандарти за обслужване на клиенти в сектора на уеб хостинга.


Появата на облачен хостинг и специализиран уеб хостинг за нишови платформи като WordPress, заедно с търсенето на по-голяма честотна лента и по-голямо съхранение на данни, увеличи броя на играчите в тази индустрия.

Следователно нишата за уеб хостинг става все по-конкурентна с над 10 000 хостинг компании само в Северна Америка – всички се конкурират за един и същи пазар.

С въвеждането на облачен хостинг малките и средните хостинг компании трябва да направят всичко възможно, за да увеличат и диверсифицират своите предложения, за да се конкурират с големи корпоративни марки като AWS и Google.

Какви стратегии трябва да прави вашата хостинг компания, за да остане конкурентоспособна, да запази настоящите си клиенти и да получи нови клиенти?

1- Разбиране на потребностите на клиента

Само защото уеб хостът е добър за една компания, не означава непременно, че е добър за друга. Има толкова много различни видове хостинг пакети, заедно с различни изисквания за всеки бизнес, което прави едно решение за всички нереалистично.

Например уебсайтовете на малкия бизнес имат различни нужди от тези за членство, портфейли и сайтове за електронна търговия. Тези собственици на бизнес може да се нуждаят от помощ, за да разберат техните хостинг изисквания.

Ако вашият персонал може ясно да съобщи различните налични опции въз основа на специфичните нужди на бизнеса, по-вероятно е клиентът да избере пакет, който работи за него от вашата компания.

Колкото по-добро решение ще изберат работи за тях, толкова по-голяма е вероятността те да останат с вашата компания, всички останали неща са равни.

Доказателството, че уеб хостинг компания разбира нуждите на своите клиенти е наличието на опростена структура на продажбите. Бъдещите клиенти и бизнес искат да могат да разберат с един поглед какво има в пакета за уеб хостинг, какво покрива и какво не покрива.

Компаниите за уеб хостинг, които не успяват да обяснят предлаганите от нея услуги и обхвата на предлаганите от нея услуги, оставят пари на масата.

Повечето малки фирми нямат време да се разхождат от множеството опции за уеб хостинг.

Те трябва да знаят вида на хостинга, който получават, наличието на пространство за съхранение, имейл услуги, актуализация и връзката между броя на домейните, поддомените и цялостния хостинг пакет.

Ясното и краткотрайно опаковане на уеб хоста е знак, че уеб хостът е направил домашната си работа по отношение на очакванията на клиента.

Пример: InMotion хостинг предлага различни възможности за задоволяване нуждите на различните клиенти (източник).

Добре проектираният уебсайт е отправна точка. Предлагането на услуги трябва да се формулира по ясен и очевиден начин. Навигацията и движението през сайта трябва да бъдат логични.

Ако бъдещият клиент не може да се ориентира лесно до вашия сайт, той просто ще се премести на хостинг услуга с по-голяма прозрачност.

2- Поддръжка на клиенти

Разбира се, не на всичко може да се отговори на страницата за продажби или на водещата страница на уебсайт. И така, след добър дизайн и добро, ясно предоставяне на пакета, следващото важно нещо е наличието на незабавна подкрепа за бъдещите клиенти.

Качеството на поддръжката на клиенти често се посочва като професионалист или против в прегледите на компанията в зависимост от това дали услугата се възприема като добра или лоша.

Причината за това е очевидна. Ако не предоставите звездно обслужване и поддръжка на клиентската си база, те ще ви напуснат и ще се преместят при конкурент, който прави.

В хостинг индустрията, възможността да получите отговори на въпроси на клиентите или проблемите да бъдат решени незабавно, ще измине дълъг път в запазването на настоящите ви клиенти.

Причината за това е, че почти всички фирми, големи и малки, имат уебсайт. Освен ако не разполагат със специализиран ИТ персонал или не са технически специалисти, те ще трябва да разчитат на експертни съвети и помощ от своя уеб-домакин.

С напредването на технологиите с невероятна скорост, да се съобразяваш с нея се превърна в работа сама по себе си. Хостинг компаниите са по-наясно с най-новите тенденции и трябва да могат да общуват с по-малко техническата си база от клиенти, така че да отговарят непрекъснато на нуждите на своя бизнес.

Практическото обслужване на клиентите ще включва достъп чрез телефон, личен онлайн чат и бърз имейл или помощно бюро.

За много доставчици на уеб хостове решенията за покупка се взимат за няколко минути. Ако бъдещият купувач няма достъп до незабавен разговор, има голяма вероятност да загубите клиент.

За тези, които обмислят уеб хостинг, ако не можете да намерите лесен начин за осъществяване на контакт, бързо и лесно, с компания за уеб хостинг, това може да е знак за нещата.

Лошото обслужване на клиентите на етапа на продажбата би означавало твърде много потенциални купувачи за лоша техническа поддръжка по пътя.

3- Надежден и опитен технически екип

Говорейки за техническа поддръжка, компетентност и надеждност са от съществено значение за всички компании, когато отговарят на въпроси и оплаквания на клиентите.

Повече от всякога преди това, уеб хостинг индустрията трябва да бъде в началото на своята игра.

Има толкова много проблеми, които могат да засегнат уебсайта на компанията, че много собственици на фирми не разбират, тъй като не са високотехнологични. Те разчитат на екипа за поддръжка на вашата компания, който да им помогне да разберат какво се случва, защо се случва и как може да бъде разрешено.

Колкото по-бързо проблемите са решени правилно, толкова по-големи са шансовете, че клиентите ви ще бъдат удовлетворени, толкова по-голяма е вероятността те да насочат вашата компания към другите и толкова по-дълго ще останат с вашата компания.

Пример: За да следи и подобрява качеството на услугите им, SiteGround провежда проучване на удовлетвореността на клиентите всяка година.

Прием на 20 минути за поддръжка на бюрото за помощ. Един или два часа не е рядкост. Но ако отговорът на услугата се премести след тричасовия знак, отново уеб хостинг компанията оставя пари на масата и скоро ще се окажем изоставени от по-ефективни уеб хостинг услуги.

Качеството на техническата поддръжка надхвърля само знанието и информацията. Има много неща, които средният собственик на малък бизнес каза, че не можем да ги правим самостоятелно с ефективност.

В резултат на това се е развило очакване, че техническата поддръжка на уеб хостинг услуга ще бъде в състояние да реши общи проблеми. Не е достатъчно добре просто да насочвате хората към документацията. Ако техническата поддръжка може да се намеси и да реши проблема в рамките на 10 минути, тогава те трябва.

Именно това ниво на подкрепа ще насърчи по-голямото задържане на клиенти и по-често, отколкото не, по-голям брой успешни реферали.

4- Прозрачност и честност

Щом загубите доверието на клиентите си, те ги няма. В индустрия като уеб хостинг е по-важно от всякога да бъдете прозрачни и честни с клиентската си база, тъй като хостинг нуждите им се променят, докато бизнесът им расте.

Лоялността на клиентите или клиентите не се поддържа само чрез прозрачност по отношение на оповестяването на продуктите и услугите, но както посочва Джъстин Морган, експерт по дентален маркетинг, това е вярно и по отношение на вашия маркетинг.

Последното нещо, което искате да направите, е нечестно относно рекламиран хостинг пакет, който сте ги продали, и се преструвайте, че прави повече, отколкото всъщност.

Можете да бъдете сигурни, че ако кажете на клиента, че има повече от достатъчна честотна лента и уебсайтът му се изключва, защото е надхвърлил ограничението си за честотна лента, той няма да бъде щастлив и с право.

По-добре е да бъдете отпред и да обясните с непрофесионални условия, особено на нетехническите клиенти, кой пакет е най-подходящ за техните нужди, дори ако това означава, че ще трябва да харчат повече пари, отколкото са предполагали.

Пример: iPage ясно заяви своята ценова политика в началната си страница.

5- Комуникирайте с клиента си и ги информирайте

Ако има промяна, надстройка или престой на хостинг платформа, вашите клиенти по-скоро ще чуят за това от вас, отколкото да разберат по трудния начин, когато уебсайтът им се счупи или не може да бъде достъпен.

Уверете се, че вашите клиенти знаят, че ще има моменти, когато се изисква рутинно архивиране и обща поддръжка. След това им изпращайте напомняния или публикувайте на вашия уебсайт, когато се случват тези събития.

Ако вашият клиент има конкретен проблем или проблем, бъдете честни относно времето, необходимо за разрешаване. Ако отнема повече време от предвиденото, общувайте с тях и им предоставяйте актуализиран доклад за напредъка.

Въпреки че повечето бизнеси не искат да бъдат бомбардирани с ненужни продажби и надстройки на продукти, които не са търсили, все пак е необходимо висококачествената уеб хостинг услуга да предоставя редовни актуализации за предоставянето на услугите си.

Това е възможност да се подчертаят основни етапи и подобрения в технологиите. Това е възможност за повишаване на качеството на предлаганата от Вас услуга и стабилизиране на доверието, което клиентите имат с уеб хостинг услугата.

Ако единственото нещо, което прави отделът за маркетинг на електронна поща на уеб хостинг компания, е да се опитва да продава и въвежда непрекъснато разнообразие от продукти, те скоро ще намерят своите коефициенти на конверсия.

Поддържането на вашите клиенти с вашата хостинг компания започва с грижата за тях и техните нужди.

Вие проявявате грижите си, като предоставяте изключителна клиентска и техническа поддръжка, общувате ясно с тях и решавате правилно и бързо техните проблеми или проблеми. Можете да увеличите доверието, като от време на време споменавате важни за клиента клиенти.

Компаниите за интелигентен уеб хостинг поддържат своите клиенти, като прилагат последователен и стабилен комуникационен канал, който засилва прозрачността и ефикасното обслужване на клиентите. Това ще бъде услуга, която отговаря с високо ниво на технически умения, което може да бъде обяснено и внедрено в условията на непрофесионалния работник и пакетирано с прозрачни модели на ценообразуване.

Тъй като търсенето на по-висококачествени услуги за интернет и уеб хостинг продължава, само онези доставчици на уеб хостинг услуги, които са в състояние да предоставят тези основни елементи, ще могат да поддържат висококачествено удовлетворение на клиентите и увеличаване на привличането на клиенти..

За автора: Дейвид Трунс

Дейвид е съосновател на Mallee Blue Media, услуга за съдържание и издателство за агенции и бизнес уебсайтове. Дейвид е създател на съдържание, роден в Австралия и маркетинг консултант за търсене с опит в малкия бизнес.

Той също пише за Business.com, GrowMap и Born2Invest.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map