Как SnapChat прави пари?

На пръв поглед идеята за съобщения, които се самоунищожават след определен период, звучи ужасно.


Точно това мислеха съучениците на Еван Шпигел, когато той представи идеята зад SnapChat през 2011 г..

Бързо напред към 2017 г. – Snap (Snap Inc.), компанията майка на Snapchat, оцени първоначалното си публично предлагане на цена от 17 долара на акция на 1 март 2017 г., а компанията е планирана да започне да търгува на фондовата борса в Ню Йорк на 2 март, 2017. Това ще даде Snap пазарна стойност от близо 24 милиарда долара, което го прави най-голямото технологично IPO в САЩ от Facebook.

Това моли за следващия ни въпрос … който е основната тема на нашата статия …

Как SnapChat прави пари? 

Бързи отговори –

 1. Snap реклами
 2. Geofilters
 3. Филтри за спонсорирани лещи
 4. Discover
 5. Спортни партньорства

Преди да се потопим, първо трябва да разберем …

Какво е SnapChat наистина?

Snapchat-1360003_1280

За да разберете успеха на SnapChat, първо трябва да знаете какво прави приложението и как работи.

Потребителите могат да обменят „снимки“ или съобщения, които могат да съдържат текст, видеоклипове и снимки. Личните съобщения се изтриват автоматично, след като се отворят. От друга страна, публична публикация има срок на изтичане 24 часа.

Ако смятате, че тези ограничения са смешни, трябва да знаете, че видеоклиповете могат да бъдат само до дължина десет секунди. С други думи, SnapChat е или лошо проектирано приложение за съобщения или нещо друго изцяло. Но със 150 милиона ежедневно активни потребители и ан приблизителна оценка на 18 милиарда долара, ясно е, че тази мания в социалните медии е всичко друго лошо проектирани.

Дати на изтичане – точка за продажба на SnapChat

Блясъкът зад SnapChat се свежда до проста философия – някои неща са по-ценни с ограничение във времето.

Подаването на срокове на валидност на социалното съдържание увеличава фактора на ангажираност. Това се дължи основно на това, че потребителите, които могат да хващат снимки, докато са на разположение, да придобият усещането за изключителност. Например историите, които обхващат големи спортни събития, постигат висока ангажираност, защото феновете на спорта обичат това усещане „в момента“. За стимулиране на PR компаниите също така представят истории, които отвеждат аудиторията си зад кулисите. Някои подходящи настройки включват стартирането на нов офис, фирмен излет или благотворителна програма.

Разбира се, SnapChat се предлага в комплект с други вълнуващи функции. Освен възможността да изпращат снимки, потребителите могат да публикуват и истории, които са курирани снимки, които са видими за последователите.

За да направи снимките по-интересни, SnapChat предлага и лещи, които прилагат хумористични наслагвания – от намръщени лица до скандалния филтър за кучешко лице. Тези филтри понякога изискват действия от страна на потребителя, за да задействат анимации, като например повдигане на вежда и прилепване на езика им. Като цяло лещите дават на потребителите изход за креативност и самоизразяване, което е нещо, което всеки може да оцени.

Накрая се оказва, че саморазрушаващите се съобщения на SnapChat са чудесни за абсолютна поверителност и сигурност. По някакъв начин изпращането на снимки е много по-добре от използването на криптирани приложения за съобщения, ако се притеснявате за поверителност. След като щракането достигне своя срок, няма начин никоя неоторизирана страна да възстанови съдържанието си.

Поради всички тези причини SnapChat се оказва много ефективен канал за разпространение на съдържание за марки, които желаят да установят присъствие в социалните медии. Време е за въпроса за милиона долара …

И така, как SnapChat прави пари?

Подобно на други платформи за социални медии като Twitter, Facebook и Instagram, SnapChat печели от реклами. Но благодарение на уникалните си характеристики, компанията прави убийство.

1- Snap реклами

Snap Ads са хлябът и маслото на рекламата на SnapChat. Те работят, като показват 10-секундни видеореклами на цял екран, които винаги са от значение за други снимки. Тези реклами също са интерактивни. Когато бъдат представени, потребителите имат възможност да прекарат пръст нагоре, за да получат достъп до повече съдържание – било то по-дълъг видеоклип, публикация в блога или инсталиране на приложение.

За да подобри реализациите, компанията стартира SnapChat Partners с фирми като 4C, SocialCode, TubeMogul и Adaptly. Данните сочат, че приходите от реклама на SnapChat ще достигнат близо 1 милиард долара през следващата година. Според Emarketer, една от причините за този експлозивен растеж е огромната популярност на приложението – особено сред хилядолети и членове на поколението Z.

Snapchat приходи

Източник: eMarketer

Въпреки стъпките на SnapChat за увеличаване на приходите от реклама, има един ред, който те не биха преминали – нарушава поверителността на своите потребители. Ето защо компанията гарантира, че фирмите не могат да рекламират в личните съобщения на своите потребители.

Освен Snap реклами, SnapChat използва следните източници на приходи от реклама:

2- Геофилтри

Животът е по-забавен, когато живееш в момента

Това са думите, които ще намерите в описанието на SnapChat в магазина за мобилни приложения. Всичко е в улавянето на момента и споделянето на вашия опит с вашите последователи.

С Геофилтри, потребителите вече няма да трябва да предоставят подробности ръчно. Независимо дали са в търговски център, национално събитие или известна забележителност, SnapChat предлага ексклузивни филтри, които ще дадат контекст на всеки момент. Вече няма да им се налага да обясняват къде се намират, какво правят и защо са там. Следователно, те се насърчават бързо да създават генерирано от потребители съдържание и да го споделят със своите социални кръгове.

Мак донълдсНапример, ще се появи наслагване на пържени картофи и бургер, ако потребителят е в McDonald’s.

Как SnapChat печели от тази функция? Имайте предвид, че компанията не плаща такса за дизайна на Geofilters. Ако искате да се възползвате от Geofilter при поискване, ще трябва да го създадете сами. Въпреки това, SnapChat ще ви таксува за две неща: размера на площта и времето, през което е наличен Geofilter.

За начало SnapChat таксува $ 5 за покритие от 20 000 квадратни фута, което е минималната площ, необходима за Geofilter. Тази област обикновено е достатъчна за офис със среден размер. От друга страна, максималната покупаема площ за Geofilter е 5 милиона квадратни фута, което би трябвало да е достатъчно, за да покрие няколко градски блока.

Геофилтрите могат да останат на живо отвсякъде от един час до общо 30 дни. Освен големите компании, хората могат да плащат и за временни Геофилтри на събития като рождени дни и сватби.

Ето някои инструменти и услуги, които можете да проучите,

Geo-Filter.com предлага най-простият начин за създаване на SnapChat Geofilters. Също така е инструмент за вас да създадете красив Геофилтър. Ето съобщението на Дани, представител на Geo-Filter,

Нашият дизайнер на геофилтри ви позволява лесно да създадете зашеметяващ геофилтър, готов за незабавно подаване на Snapchat. Геофилтрите са чудесни за маркетингови материали, сватби, рождени дни, малък бизнес “и много други.

Ако не сте добър в проектирането, винаги можете да накарате някой друг да го направи. CustomFilterz може да бъде вашето решение. Той предлага силно персонализиран Geofilter за потребителите. Джейсън Слейтър, съосновател на CustomFilterz, има съобщение за споделяне,

За фирми, които искат напълно персонализиран геофилтър, който хората ще споделят и отговарят на тяхната марка, CustomFilterz е дизайнерска агенция №1 с оценка с геофилтър. Ние също създаваме геофилтри за рождени дни, сватби и т.н. “

Като алтернатива можете да потърсите професионални филтри SnapChat от онлайн пазар. FilterPop е пазара за потребителски филтри SnapChat. Можете да намерите дизайни на Geofilter за сватби, рождени дни и други. Алекс Кер, изпълнителен директор на FilterPop споделя мисията на компанията си,

Искаме всяко събитие и момент да бъдат възможно най-запомнящи се. MarketPop пазара свързва най-добрите дизайнери в света с най-иновативните компании и потребители. Ние помагаме на хората да формират спомени, които продължават цял ​​живот.

3- Филтрирани лещи филтри

Осъзнавайки привлекателността на филтрите за обективи към потребителите на SnapChat, големите компании продължиха и пуснаха своите спонсорирани филтри за обективи. Тези филтри за обективи са подобни на Geofilters, тъй като могат да се появяват само на определени места. Обективните филтри обаче са по-интерактивни и динамични от стационарните Геофилтри. За да увеличат потапянето на потребителя, филтрите на обектива също възпроизвеждат звуков клип, когато са активни.

Например, храненето в KFC дава възможност и за филтър за обективи на Colonel Sanders, който превръща потребителите в самия полковник с бял цвят. Провежда се и специална анимация, включваща пържено пилешко бутче – което подтиква потребителя да хапе.

Snapchat-KFCИзточник: На линия социални медии 

Обърнете внимание, че Geofilters и спонсорираните филтри за обективи правят повече от просто подобряване на опита на клиентите.

Помислете за това – ако ядете в Taco Bell и главата ви внезапно се превърне в гигантска така черупка, първото нещо, което ще искате да направите, е да го споделите с приятелите си. В резултат на това марките, които рекламират в SnapChat, получават използване на генерирано от потребители съдържание (UGP), както и на социалните медии, достигащи до своите клиенти, за да получат експозиция.

Тако-камбана

Между другото, благородният опит на Ta Bell да превърне главите на хората в тако наистина се изплати.

Общо 224 милиона души са взаимодействали с филтъра SnapChat с главата на главата. За да бъдем справедливи, марките, които желаят да рекламират чрез спонсорирани филтри, трябваше да отделят до $ 750 000. За сравнение, средната цена на 30-секундна реклама на Super Bowl струва огромни 5 милиона долара. Това е без никакви гаранции, че публиката дори обръща внимание по време на рекламата.

4- Открийте

Когато използвате SnapChat, може да забележите, че прекарването надясно два пъти отваря емисията за откриване. Тук можете да намерите курирани снимки от издателства като CNN, BuzzFeed, People и Cosmopolitan. Освен това ще има няколко реклами между снимките, така че е ясно, че Откриването се монетизира.

Въпреки че никой не знае колко SnapChat прави функцията Discover, те би трябвало да печелят пари с юмрук, предвид факта, че около 20 големи имена издатели си партнират с компанията. Функцията също се разпространи по времето, когато SnapChat премина през значителен растеж на приходите.

Най-вероятно и SnapChat, и издател ще споделят приходи от реклама. Просто не е ясно колко получава всяка страна за всяка сделка.

5- Спортни партньорства

куотърбек-67701_1280

През последните години SnapChat си партнира със спортни организации като NHL, NFL и MLB. Тези организации уж използват историите на живо по време на спортни събития, за да достигнат до повече хора в социалното пространство.

Точно както с Discover, не е ясно колко пари SnapChat прави със спортни партньорства. Но тъй като приложението предлага директна линия за младата и страстна аудитория, основните лиги инвестират в сделки, които създават седмично Открийте канали като „MLB Сряди“.

Обърнете внимание, че MLB започна да използва SnapChat през 2014 г. По това време потребителите трябва да следят акаунта си, за да преглеждат историите, които публикуват. Но с партньорство историите на живо се популяризират на всички потребители.

В по-ранен доклад от AdAge.com, Рекламите от Live Story правят SnapChat някъде между 400 000 и 500 000 долара за пълно излагане на потребителската база на компанията. Освен големите спортни организации рекламните партньорства на живо Story се търсят от компании като iHeartRadio и AEG.

Заключителни думи

В миналото хората бяха озадачени защо SnapChat струва толкова много, защото моделът му за приходи не беше ясен. Това обяснява ходовете на компанията, които се отразиха на монетизацията през последните няколко години.

Днес SnapChat има здрав модел на приходи, който обслужва както компании, така и лица, които биха искали да „използват момента“. За съвети как да интегрирате SnapChat с вашата маркетингова стратегия за социални медии, разгледайте тези основни правила за ефективен маркетинг на Snap Chat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map