Защо създаването на процес за връщане е от решаващо значение за вашия магазин Shopify

Отдели ли сте време да настроите процес на връщане на вашия магазин Shopify? Ако още не сте го направили! Тази статия ще ви преведе защо се нуждаете от процес на връщане и ще ви даде препоръки за приложението за вашия магазин.


Как да настроите процес на връщане при Shopify

1- Създаване на политика за връщане

Преди да можете да настроите процеса на връщане, първо трябва да създадете политика за връщане. Ето различни опции за вашата политика:

 • Върнете нещо по всяко време за пари (Nordstroms)
 • Върнете нещо по всяко време за кредит в магазина (Macys)
 • Пълно възстановяване в рамките на 90 дни (Costco)
 • Пълно възстановяване на сумата в рамките на 30 дни

Помислете за вашия продукт и помислете колко е нетрайна. Продавате дизайнерски рокли от висок клас? Ако това е така, вероятно не можете да си позволите да създадете политика за връщане на стил Nordstrom (дори Nordstrom третира рокли по различен начин от стандартния си процес на връщане). Започвайки с 30-дневна политика, която правите видни на вашия сайт, би било огромно подобрение в сравнение с никоя политика.

 Прочетете също – задълбочен преглед на Тимоти на Shopify

Страница за търсене на поръчка

И двете приложения създават Shopify страница с опростен формуляр за клиентите да изпращат заявки за връщане. Леко предпочитаме външния вид на приложението Bold Return Manager (първата снимка), ето и двете:

страница за търсене на поръчка

Тази страница позволява на клиентите да въведат имейл адрес и номер на поръчка и да получат достъп до всички предишни поръчки с вашия магазин. Със системата за управление на връщането първо трябва да кликнете върху бутон, за да въведете идентификационния номер на поръчката или имейла си (една допълнителна стъпка).

се завръща

Форми за заявка за връщане

И двете приложения съдържат много сходни полета за формулярите за заявка за връщане: вид на връщане, количество, причина за връщане, бележки на клиента и двете ви позволяват да включите изображение. Освен това клиентите могат да създават етикети за доставка или могат да бъдат автоматично изпращани до клиента.

връщане приложение

Приложението Bold (снимката по-горе) използва изскачащ прозорец и това може да бъде проблематично за мобилните устройства. Изскачащите прозорци могат да бъдат трудни за стил (понякога те няма да се поберат на екран), но по-важното е, че Google обяви, че сайтовете с досадни изскачащи реклами могат да очакват намален органичен трафик.

заявка за управление на връщането

Системата за управление на връщанията има всички същите полета като приложението Bold, с изключение на това, че има допълнителна опция да се изисква от клиентите да приемат Общите условия на вашия магазин..

Табла за управление на приложения

И двете табла за управление обхващат много от едни и същи теми: създаване на връщане, общи настройки, групи за връщане (можете да създавате правила за връщане за различни колекции от продукти), настройки на дисплея, езикови настройки и много други.

приложение за връщане на мениджър

Много ни харесва как можете да Мениджърът за връщане (на снимката по-горе) създаде плочки за всяка от администраторските функции в таблото им за управление.

всички доклади

Системата за управление на връщане е избрала навигационната лента в горното меню плюс дълги списъци от падащи падения. Откриваме, че нашите клиенти пропускат функции, защото са погребани под менюта и това се отразява на използваемостта на системата за управление на връщането.

Важни функции, споделени между 2 приложения

И двете приложения се интегрират с други приложения за доставка на трети страни като Shippo, EasyPost и ShipStation. Това е полезно, ако искате да настроите персонализирана интеграция, за да показвате тарифи за връщане за връщания с доставка, изчислена от доставчика или ако искате да разрешите на клиентите да проследяват състоянието на връщанията в реално време.

Като търговец можете да създадете персонализирана времева рамка (от покупката) за връщане на продукти, уверете се, че всички настройки в приложението ви са отразени в публикуваната ви политика за връщане. Можете също така да посочите кои продукти са налични за връщане и кои не. Като собственик на магазина можете да създадете персонализирани причини за връщане като: счупено, лошо качество и др. В падащите си менюта за видове връщания.

Увеличете допълнителни приходи с процес на връщане

Справянето с възвръщаемостта е нещо, което повечето търговци на дребно ще търпят, но създаването на напълно функциониращ обратен логистичен процес значително ще увеличи крайния резултат.

Американската асоциация по маркетинг проведе проучване на 26 000 клиенти за период от 6 месеца. Тези 26 000 клиенти бяха тествани и разделени на контролни групи: група, която не получи маркетинг, група, която получи традиционен маркетинг, и крайната група, която получи пълна информация за процеса на връщане и разходите на компанията. Последната група, получила информация за процеса на връщане, направи значително повече продажби.

Кое приложение трябва да изберете?

И двете от тези приложения могат да ви помогнат да управлявате възвръщаемостта на вашия магазин Shopify. Функциите са много сходни между двете приложения, но нашите клиенти и ние предпочитаме външния вид и оформлението на приложението Returns Management от Bold.

За автора: Чад Фишър

Чад Фишър е собственик на BTown Web, агенция за цялостно проектиране и разработка на услуги. BTown Web помага на малкия и средния бизнес да стартира магазините си и да работи в Shopify и WooCommerce. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map