I dagens verden af ​​forstyrrende teknologi har vi set mange nye fænomener, som for nogle få år siden ville have virket underlige. Uber, en transporttjeneste, ejer ingen biler. Airbnb, en udlejningsservice for boliger, ejer ikke nogen boliger.


Og selvfølgelig har vi en af ​​de mest berømte, Facebook. Facebook er en platform for socialt indhold, men det skaber ikke sit eget indhold.

Så hvordan tjener Facebook sine penge?

Taget i sin enkleste form kan svaret opsummeres til et enkelt ord: Annoncering.

Dette svar kan imidlertid muligvis ikke tilfredsstille mange mennesker, da Facebook i øjeblikket kapitaliseres til en melodi på cirka 543 milliarder dollars. Det er en masse penge for et firma, der kun gør intet, men dybest set lader folk dele opdateringer om deres liv på deres platform. Til sammenligning er Microsoft, der bygger både software og hardware til salg over hele verden, i øjeblikket værdsat til anslagsvis 680 milliarder dollars.

Lad os se hurtigt på Facebooks økonomi

Facebook-direktør Mark Zuckerberg sagde engang,

At hjælpe en milliard mennesker få forbindelse er forbløffende, ydmygende og langt den ting, jeg er mest stolt af i mit liv.

På en måde var han ærlig, men at hjælpe disse milliarder mennesker med at få forbindelse har hjulpet ham med at tjene meget mere for virksomheden, end mange mennesker ved. Når alt kommer til alt har han før nævnt, at ”opbygge en mission og opbygge en virksomhed går hånd i hånd.”

Hvis vi ser på Facebooks indtægtsstrømme, er der kun to hovedpunkter på listen:

  1. Annoncering og betalinger
  2. Andre gebyrer

Hovedparten af ​​dette er reklame, der næsten tegner sig for hele selskabets indtægter. Faktisk var reklameindtægterne for Facebook i løbet af 2017 hele 39,9 milliarder dollars.

Kilde: Facebook

Takket være at sælge annoncer har Facebook siden 2012 tjent penge ved at give knytnæve.

Siden da har den vist en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på cirka 59%. Takket være sådan en sund vækst holder virksomheden et stærkt pengestrøm og bruger disse penge til at købe konkurrenter fra tid til anden, hvilket i sidste ende øger sin egen værdi.

Facebook-indtjeningen fortsætter med at stige (Kilde: Statistica)

Hvordan det hele fungerer sammen

Opbygning af en mission og opbygning af en forretning går hånd i hånd – Mark Zuckerberg

Som nævnt tidligere er Facebook’s grundlæggende forudsætning at give sine brugere mulighed for socialt at dele deres eget indhold. Dette kan være alt fra fotos af deres kæledyr eller endda sejrvandring af, hvorfor de synes deres nabo er sådan en stand-up-kollega og bør tildeles Nobelprisen. Fordi Facebook er sådan en stand-up-virksomhed, giver det naturligvis folk mulighed for at gøre dette gratis.

Det er rigtigt, den gennemsnitlige forbruger, der bruger Facebook, betaler intet for tjenesten. Alt hvad du skal gøre er at tilmelde dig en konto, og du kan dele væk med dit hjerte indhold.

Problemet med ‘gratis’ er, at det ofte ikke er tilfældet. Her er fangsten; Hvis du ikke kan identificere det produkt, som Facebook tjener på, er du enten produktet, de oplysninger, du genererer, er produktet, eller det er en kombination af begge.

Du kan se, Facebook sælger ikke dig noget, fordi det sælger dig til dets annoncører.

Antallet af daglige aktive brugere på Facebook vokser fortsat (Kilde: Statistica)

I løbet af sidste kvartal af 2017 oplevede Facebook i gennemsnit 1,4 milliarder daglige aktive brugere. Pr. 31. december 2017 var antallet af månedlige aktive brugere 2,13 milliarder, hvilket var en stigning på 14% i det foregående år.

Disse tal betyder meget for Facebook-annoncører.

Størrelsen på publikum bestemmer ofte, hvor mange penge virksomheder som Facebook kan opkræve annoncører. Der er naturligvis andre faktorer, som typen af ​​reklame og sådan, men i sidste ende er det brugerbasen, der er appellen.

Et sponsoreret indlæg på Facebook

Virksomheder er altid på udkig efter måder at udvide deres potentielle marked. De betaler gode penge for at nå ud til et så bredt publikum som muligt i håb om at sælge noget til dem. Fordi Facebook har et så stort antal mennesker, der bruger det, er det potentielle marked for disse virksomheder enormt. (Hvis du driver en virksomhed, er du måske også interesseret i at lære at annoncere på Facebook)

Men hvis Facebook ikke blev forsynet med reklameindtægter, ville det skulle opkræve de mennesker, der bruger bruger det. Undersøgelser har vist, at dette beløb kan være op til $ 5 pr. Bruger, hvilket ville resultere i, at det mister så meget som 90% af dets brugere.

Hvem annoncerer på Facebook?

Ifølge en Reuters-rapport reklamerer mere end 5 millioner virksomheder på Facebook hver måned. Blandt dem er gigantiske virksomheder, der bruger milliarder på reklame. Dette er globale, anerkendte mærker, såsom McDonalds, HSBC, Nestle og DELL.

Bortset fra annoncer betaler disse virksomheder også Facebook for at hjælpe dem med at øge populariteten og distributionen af ​​indlæg fra deres forretningsider. Faktisk betaler de for alt fra sidebar-annoncer til promovering af deres indlæg og endda sponsorerede historier;

  • Sidefeltannoncer – Disse vises på siden af ​​webstedet og koster omkring $ 1- $ 5
  • Sponsorerede historier – Omkring 50 cent pr. Klik
  • Promoverede indlæg – Cirka $ 5 på indgangsniveau afhænger af de faktiske omkostninger af antallet af målrettede personer

Når antallet af brugere, der er aktive på Facebook vokser, vokser det også indtægterne fra reklame. Virksomheden har indtil videre kørt en ekstremt strømlinet operation, men selv da hviler den ikke helt på laurbærene.

Jepp, det er os på Facebook.

Fremtidige potentielle indtægtsstrømme

Teknologi ændrer sig altid, og selv med en enormt succesrig forretningsmodel er Facebook opmærksom på, at den ikke er uigennemtrængelig at ændre. Bortset fra at købe nogle potentielle konkurrenter og virksomheder, som det føjer merværdi til deres kerneaktiviteter, ser Facebook også på nye teknologier til fremtidssikret selv.

”Vi arbejder på nye måder at bringe dine hænder i den virtuelle og augmented reality. Når du bærer disse handsker, kan du tegne, skrive på et virtuelt tastatur og endda skyde webs som Spider Man. ” – Mark Zuckerberg (kilde)

Oculus Rift – Den virtuelle virkelighed er blevet udråbt som den ‘næste store ting’, men har hidtil stadig ikke rigtig taget fart. Da priserne falder for nyt udstyr, vil Facebook’s Oculus Rift VR-gear imidlertid sandsynligvis tilføje sin bundlinje. Nogle prognoser estimerer, at Oculus måske endda udgør op til 10% af Facebooks omsætning inden 2020.

Facebook Watch – Tilsyneladende går det firma, der har trivet med brugergenereret indhold, også ind i indholdsgenerering ved at lave egne videoer. Det købte også rettighederne til at udsende nogle sportsspil, og det kan føre til, at annonceindtægterne styrkes yderligere.

Går stort på mobil – Mobil penetrationshastighed er blomstrende over hele kloden og fortsætter med at gøre det. Dette vil sandsynligvis også tilføje Facebooks reklameapplikation til virksomheder over hele verden.

Kina – Selv når denne økonomiske gigant konkurrerer globalt med sine egne store tech-virksomheder som Alibaba og Tencent, har appellen fra en stærk brugerbase i landet kaldet Facebook, og den har forsøgt at komme ind på det kinesiske marked.

Hvis du er en investor, er Facebook et godt køb?

Det er lidt sent at hoppe på aktievognen, nu hvor Facebook’s aktiekurs er skyhøj, men hvis du har råd til det, tror mange analytikere, at der stadig er meget plads til virksomheden til at vokse. Takket være virksomhedens stærke forretningsmodel og dybe strategiske opkald er det stadig et attraktivt forslag.

Facebook holdt primært et stærkt fokus på deres sydasiatiske forretning, hvor Indien indtil videre var en stor ting for dem. På grund af sit fodfæste i denne region er det i en unik position at tilbyde en betalingsplatform, som mange af de mobile bank- og finansieringsområder nu ser mod.

Virksomheden er fortsat førende inden for det sociale medierum og vil takket være sin kernevirksomhed fortsætte med at vokse. Det bredere indtægtspotentiale, der er forklaret tidligere, vil sandsynligvis også øge antallet af, og det er lige nu forholdsvis højt værdsat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me