Introducció


L’actualització de Google Penguin 2.0 es publica oficialment el 22 de maig de 2013 (o el 23, depèn de la ubicació). En menys de tres dies, ja rebem milers d’articles i consells anomenats guru a Internet. Malauradament, la majoria d’aquests articles no són sinó sorolls. He buscat i llegit en línia els darrers dos dies i he filtrat alguns dels millors recursos relacionats amb aquest tema. Si sou com jo, que desitgeu obtenir més informació sobre Google Penguin 2.0, aquí hi ha una publicació que us resultarà útil.

Google Penguin 2.0 En efecte

Sembla que els experts que fan un seguiment de les dades de la cerca tenen diferents opinions sobre l’impacte de Google Penguin 2.0.

Algoroo: massiva turbulència

Senyal d'Algoro - SEO de Dejan

Com es pot observar en el gràfic anterior, Algoroo està agafant turbulències massives a milers de SERP. En un recent lloc publicat, va dir Dan Petrovic de Dejan SEO

Matt Cutts no es va equivocar, el darrer canvi d’algoritme va ser important. Ahir, Algoroo estava fora de la escala, ni tan sols tenim un mesurament que assoleix el màxim nivell del nostre giny de mètrica.

Mètriques de la cerca: no són tan grans com s’esperava

D’altra banda, les dades recollides a Search Metrics indiquen el contrari. El fundador de Search Metrics, Marcus Tober, va dir:

No estava l’actualització que esperava. Vaig pensar que aquesta actualització de pingüins de Googles hauria tingut un impacte més gran similar a Panda 1. Però això no va passar. La meva primera anàlisi mostra que molts llocs prims, llocs amb enllaços prims i enllaços especialment no confiats s’enfronten al problema. A més, alguns llocs de petites empreses han estat afectats perquè no han pres el SEO prou seriosament. Google mateix va confirmar que l’impacte no seria tan elevat com molts pensaven, potser aquesta és la calma abans de la tempesta i la gran actualització arribarà realment en el futur. Veurem. Continuaré mantenint-vos actualitzat amb els nostres resultats.

MozCast Temperatures: al mateix temps amb Panda # 20

Dades de MozCast a curt termini

I a SEO Moz, el senyal recollit era una mica moderat (vegeu el gràfic anterior, font). Com podeu veure, l’impacte de Penguin 2.0 és menys significatiu que les actualitzacions principals anteriors (és a dir, Panda i Penguin 1.0) en relació.

Els cinc articles de Google Penguin 2.0 que hauríeu de llegir ara mateix

# 1. Enllaços terrestres del motor de cerca el 23 de maig

Com de costum, em toca primer els motors de cerca quan estic buscant notícies i novetats del sector. L’article Penguin 2.0 de Matt McGee va ser el primer que apareix. L’article resumeix el que succeeix al voltant i cita la llista de 25 principals perdedors d’aquesta ronda d’actualitzacions de Google.

I el 23 de maig, el Penguin 2.0 ha tingut menys de 24 hores.

> Llegiu aquest article aquí.

# 2. Anàlisi de pèrdures de mètriques de cerca 

La següent parada seria l’anàlisi de la pèrdua de mètriques de la cerca, on Marcus Tober es va endinsar en les dades i va sortir a la llista de 25 perdedors principals.

Hi havia vuit llocs porno i quatre llocs de jocs a la llista. Entre les altres de la llista (sorpresa) es troben grans marques i xarxes socials populars com Dish.com, el Salvation Army, el Servei de Provació Educativa (ETS) i el Daily Dot.

Anàlisi de mètriques de la cerca

Com s’ha esmentat anteriorment, Tober va dir que l’actualització era menor del que s’esperava i que l’impacte era molt més fort a Alemanya que als Estats Units (segons SEL). Aquí teniu el bloc en idioma alemany per obtenir més detalls.

> Llegiu el seu article aquí.

# 3. Actualització de Google Phantom maig 2013

Aquí teniu un article de pingüí imprescindible abans de l’actualització de Penguin. (Què?)

En cas que no en sabeu, alguns de nosaltres assistim a una caiguda sobtada del trànsit de cerques a principis de maig. És com el que vam tenir a la primera actualització de Penguin de l’any passat, els tràfics van començar a caure a principis de 2012 i Google va enviar diverses rodes d’alerta per correu brossa abans que Penguin arribés a finals d’abril.

En aquest article, l’autor va aprofundir en aquesta actualització “fantasma” publicada el 9 de maig, que crec que és molt probable que sigui un beta-pingüí en estat salvatge i va observar aquestes observacions:

  1. Els llocs amb autoritat, però incomplien les directrius d’enllaç de Google, van ser afectats.
  2. Els llocs germans i els llocs germans amb perfils d’enllaç arriscat han estat greument afectats.
  3. L’autor va plantejar-se una pregunta: com pot tenir lloc el factor d’actualització Panda a Penguin 2.0? Google et colpeja de valent amb Penguin si abans et va tocar Panda?

El que més m’interessa és l’observació número 1 de l’autor, tal com he esmentat al meu estudi de cas anterior, els llocs d’alta autoritat no es van veure afectats gaire per Penguin 1.0. Però ara estem veient un gran nombre de grans marques martinxades i classificades com a màxims perdedors al Penguin 2.0. No hi ha escapament al poder de Penguin?

> Llegiu aquest article aquí.

# 4. Estudi a Home24.de

L’estudi de les Eines de cerca d’enllaços a Home24.de és una de les poques anàlisis de Penguin 2.0 que val la pena llegir. Home24.de, un lloc web de mobles de marca alemanya que va resultar ferit a Penguin 2.0 Update i va perdre gairebé el 60% de la seva visibilitat de cerca. La companyia és una marca important a Alemanya i es dedica a publicitat tant en línia com fora de línia (anuncis de TV)..

Segons l’estudi, els sospitosos habituals (com ara enllaços de tot el lloc, publicacions de blogs pagats, paraules clau de diners en excés, etc.) van ser les causes principals de la pena. L’autor també va assenyalar una observació interessant a partir d’aquest exemple: Sembla que Google tracta 301 redirigir amb una manera diferent a Penguin 2.0. Antigament, el 301 solia passar suc de vincle, però no la penalització; la teoria no sembla que s’apliqui al lloc observat. Si suposem que 301 redireccions funcionen de manera diferent ara a Google, es canvia una gran part del joc de SEO.

En poques paraules, es tracta d’una anàlisi molt detallada, però haurà de tenir en compte la demostració excessiva de l’eina de cerca de l’empresa..

> Llegiu aquest article aquí.

# 5. Discussió al Webmaster World

Per últim, però no per això menys important, consulteu el fil de discussió de Webmaster World. I, com és habitual, hi ha or enterrat als missatges. Concretament, he trobat interessant la discussió entre Fathom i Whitey (enterrat a fons en algun lloc de les pàgines 4 i 5, vés la figura).

> Seguiu aquest fil de discussió aquí.

Què heu de fer després

Google Google Google

Per tant, la tan esperada actualització de Penguin 2.0 s’acaba de fer, què passa ara? Què heu de fer a més de llegir en línia?

Personalment, vaig a prendre el cap de setmana abans de començar la meva pròpia anàlisi. Segur que hi haurà molt per estudiar i digerir, però no hi ha pressa en això (almenys en aquest moment). Pel que veig, els resultats continuen canviant i ara hi ha força fluixos al SERP. Llavors, per què no deixar que la pols s’estableixi abans de vessar una mica de suor?

Si Penguin us va fer mal i voleu iniciar l’anàlisi immediatament, el meu primer suggeriment per a vosaltres és mirar els grans jugadors. Alguna de les principals marques del vostre sector va ser filtrada o penalitzada en aquesta actualització? Consulteu el seu perfil d’enllaç i vegeu què passa. Particularment, consulteu la velocitat d’enllaç, la velocitat d’enllaç, la relació de paraules clau de diners i la relació d’enllaços de confiança i no de confiança. Aquests són els senyals negatius que podem utilitzar com a referència en el futur. Sabíem que Google està estrenyent el pom i que ofereix menys tolerància envers el correu brossa d’enllaços; el que volem saber ara és quina forma queda el pom i la quantitat d’espai que queda.

A continuació, aprofundiria en els llocs que van guanyar molt a la primera pàgina. Concretament, voldria mirar més de prop els llocs spam que no apareixen enlloc. Quins enllaços estan aconseguint aquests llocs; i quina relació entre enllaços i relació de text ancora.

Eviteu la lectura en línia, sí, ja m’heu escoltat, mentre que aquesta publicació consisteix en oferir indicadors perquè pugueu llegir més en línia, però no us suggereixo que pogueu llegir massa en línia (contradiu, oi?).

Si trobeu alguna notícia o article que val la pena llegir, creieu que hauria d’incloure-la aquí en aquest article, si us plau, deixeu un comentari aquí.

Espero que el meu article us sigui d’utilitat. Gràcies per llegir i tenir un cap de setmana fantàstic per davant!

Salutacions, Jerry Low

Font de la imatge: obra de Lego de Sean Kenney

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me