Com crear una arquitectura de llocs que potencia el SEO

L’arquitectura del lloc és un factor de SEO important a la pàgina. Si ho veieu bé, tant els motors de cerca com els visitants podran comprendre de què tracta el vostre lloc i trobaran fàcilment la informació que necessiten.


Així que si teniu previst un nou lloc web (o reorganitzant el vostre lloc existent), treballeu en la seva estructura per millorar el seu SEO, així com l’experiència general dels usuaris. Per fer-ho, heu de treballar tres coses:

 1. La vostra organització de contingut,
 2. Navegació i
 3. Enllaç intern.

Anem a veure ara com es crea una estructura de llocs de SEO i fàcil d’utilitzar.

3 passos per crear una arquitectura de llocs que millori el SEO

Pas 1: planifiqueu (i organitzeu) el contingut del vostre lloc

El primer que cal fer quan planifiqueu i organitzeu el contingut d’un nou lloc web és enumerar les diferents categories de contingut que cobrirà el lloc.

Un cop identificats els temes de contingut que tractareu, obtindreu idees rellevants sobre contingut, creant el contingut i col·locant les peces de contingut en l’organització adequada..

Escenari de la vida real

Prenem un exemple per veure com podeu triar les categories de contingut adequades.

Suposem que volem construir un lloc web sobre plantes de Feng Shui. El nostre lloc tindrà un bloc on es discutiran consells sobre la compra, col·locació i manteniment de plantes de Feng Shui. També tindrà botiga.

Per tant, per trobar les diferents categories de contingut d’aquest lloc, començarem amb algunes cerques bàsiques a Google.

Evidentment, la nostra paraula clau serà “plantes de Feng Shui”..

A la recerca d’aplicarà les paraules clau següents:

Exploració de paraules clau relacionadesExploració de paraules clau relacionades

Com podeu veure, d’això se’n deriven 2-3 bones categories de contingut: plantes d’interior de feng shui, plantes de feng shui d’oficines, i plantes de feng shui per a la riquesa (o plantes de diners de Feng Shui).

Creem una llista i hi afegim aquestes paraules clau.

Tingueu en compte que quan trobeu dues idees similars com “plantes de diners de Feng Shui”I“plantes de feng shui per a la riquesa“, No els expliqueu com a dos temes perquè són essencialment els mateixos.

En aquests casos, compareu tots dos termes amb Google Trends. I escolliu-ne la més popular.

Comparació de termes de cercaComparació de termes de cerca amb Google Trends

En el nostre exemple, és clara, la idea “plantes de feng shui per a la riquesa“És molt més popular que”planta de diners del Feng Shuis ”. Així doncs, anirem amb el primer.

Per fer més excavació, utilitzarem una eina de recerca de paraules clau gratuïta de SERPS. Aquesta eina proporcionarà més informació sobre el contingut a cobrir del nostre lloc.

Simplement introduirem la nostra paraula clau: “plantes de Feng Shui”.

Com podeu veure a continuació, els SERPs suggereixen algunes paraules clau de cua llarga per a la nostra paraula clau:

Descoberta de temes de contingut addicionals amb SERPsDescoberta de temes de contingut amb SERPs

A partir d’aquests, sembla interessant el tema del contingut al voltant de “plantes artificials de feng shui”. L’afegim a la nostra llista.

Per obtenir més idees, utilitzeu els temes de contingut que heu trobat i repetiu el procés.

Ara, per què afegiríem aquestes dues pàgines al nostre menú?

Bé, perquè fer-ho ens ajudarà a classificar el lloc web per a les paraules clau objectiu.

Com?

Amb l’ajuda o el contingut angular.

El contingut angular, com explica Yoast, és una part crítica de la imatge de SEO. Aquest contingut fonamental no és més que un “una sola pàgina que és el centre del contingut d’aquest tema.

Així, a la nostra pàgina de contingut de la pedra angular de “Plantes d’oficines de Feng Shui”, Escriuríem un contingut senzill sobre el tema i enllaçarem tots els articles que tenim al nostre lloc en aquesta categoria.

Si un usuari cerca “plantes d’oficines de Feng Shui”Hi ha una gran possibilitat que Google mostri la nostra pàgina de contingut de la pedra angular per a ella. I quan l’usuari fa clic i entra a la nostra pàgina, trobarà enllaços als articles més rellevants al voltant del tema que buscaven.

Quan planifiqueu l’arquitectura d’informació del vostre lloc, recordeu seguir un estil similar a la piràmide.

A la imatge de dalt, tenim el “Pàgina inicial” i a sota seu hi ha diferents pàgines (i les següents subpàgines).

Moz afirma que aquesta estructura:

“… té la quantitat mínima d’enllaços possible entre la pàgina principal i qualsevol pàgina determinada. Això és útil perquè permet que el suc dels enllaços (potència de classificació) flueixi per tot el lloc, augmentant així el potencial de classificació de cada pàgina.

Pas 3: crea una rica xarxa d’enllaços interns

Un cop heu planificat el contingut i hàgiu configurat una arquitectura sòlida per contenir-lo, l’últim pas és utilitzar els enllaços interns per colar-lo tot. Els usuaris i motors de cerca utilitzaran aquests enllaços per obtenir més informació sobre el contingut relacionat del vostre lloc.

Tant Yoast com Moz recomanen la mateixa estratègia d’enllaç: suggereixen enllaçar cada tros de contingut a un recurs que tingui un nivell més alt i inferior en la jerarquia de la informació..

Disseny d’arquitectura d’enllaços del lloc

Mireu la imatge següent per fer-vos una idea. Com podeu veure, la pàgina principal enllaça a la pàgina sobre plantes d’oficines de Feng Shui. I aquesta pàgina, al seu torn, enllaça amb les diverses peces de contingut del tema. Així mateix, aquests fragments o publicacions de contingut enllacen a la pàgina de la pedra angular.

Enllaç internUna forma favorable a SEO d’establir enllaços interns

En fer-ho, Yoast explica que potencia el vostre SEO “Perquè teniu enllaç des de pàgines que estan estretament relacionades entre si ….”

Cada vegada que publiqueu alguna cosa nova en qualsevol de les vostres categories, actualitzeu la pàgina de contingut de la pedra angular sobre aquest tema amb un enllaç al nou article. També enllaceu a la pàgina de contingut de la pedra angular del nou article. Zac Heinrichs de Portent explica com aquest pas pot millorar el SEO de peces de contingut més noves. Ell diu:

Podeu obtenir els motors de cerca per indexar contingut ràpidament de manera més ràpida enllaçant-lo des de pàgines d’alt valor com la pàgina de casa o de categoria.

Enrotllant-la …

Per això es tracta de construir una arquitectura de llocs que sigui SEO. Espero que hagueu après alguna cosa útil d’aquest article.  

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map