TL; DR: Това да станеш авторитет във вашата ниша изисква да се утвърдиш като лидер по дадена тема. Нещата, които правят един човек авторитет над друг, включват спечелване на доверието на читателите и предлагане на експертен принос на другите.


Има много фактори, които играят роля при определянето дали вие и вашият уебсайт сте авторитет в очите на Google и в очите на онлайн посетителите. Изграждането на авторитет във вашата ниша не е лесна задача. Това отнема време, постоянство и решителност.

Много експерти смятат, че традиционното SEO сега е мъртво. Дните на просто избиране на ключова дума, използването й и привличане на трафик към вашия сайт отдавна са изминали. Да, тези стратегии все още трябва да се използват, но само като част от по-голям, цялостен пакет от промоционални усилия, целящи да направят вашето име като автор и вашия сайт разпознаваем за вашата целева аудитория.

Решението? Станете авторитет във вашата ниша.

Знайте своята ниша

Първата стъпка е да разберете каква тема обхващате. Ще искате:

 • Изберете ниша, която не е толкова широка, че е невъзможно да определите основната си тема.
 • Определете нишата си, така че да не е толкова тясна, че няма да имате достатъчно теми за писане.
 • Изберете област, която познавате отвътре и отвън.
 • Най-добрата ниша е тази, в която имате уникален глас или знания, които да предложите, които никой друг не прави.

След като знаете вашата ниша, вие също трябва да определите целевата аудитория, която би се интересувала от темите, които искате да отразявате. Добро място за стартиране е чрез определяне на персонала на потребителите за вашата аудитория.

Печелене на орган

# 1: Какво прави някой експерт над другите?

Джон ОксфордДжон Оксфорд

Какъв е онзи фактор, който прави човек авторитет в тяхната ниша.

Джон С. Оксфорд, CFMP, е директор на корпоративната комуникация и външните работи на Renasant Bank. Известен е като орган за маркетинг на финансови услуги. Той трябваше да каже това за това, което прави някой авторитетен по дадена тема:

Голяма социална последователност е идеална, но тя също може да бъде източник на медия, източник на индустрията и някой, който е общ за съвет в тази област, когато масовата аудитория има нужда от това. Някои власти имат големи последствия от YouTube [докато] други може просто да отидат на конференции и да ги опаковат, когато говорят. Наистина зависи от нишата.

Помислете как можете да се брандирате.

Вие ли сте треньорът за успех, който има 99% успеваемост с клиенти?

Специализирате ли се само за студенти? Какво те прави уникален от всеки друг треньор за успех там?

Това са нещата, които трябва да измислите за каквато ниша искате да отстоявате властта си.

bruce mendelsohnБрус Менделсон

Брус Менделсон е Топ 100 брандинг експерт, който да следи в Twitter и управлява сайта The Hired Pen.

Брус посочва, че много хора се смятат за експерти в тясно специализирана ниша. Те се рекламират доста агресивно с този самопровъзгласен статус. Но както Брус казва: „Само защото те твърдят, че е експерт, не го правят.“

Онлайн видимостта е ключов компонент, който трябва да се разглежда като експерт. Но брой последователи могат да заблудят: хората „купуват“ последователи от clickfarms, за да подобрят броя си. Някои използват тактики за кликване, за да увеличат своята видимост. Тъй като широката популация става все по-разговорена със социалните медии, те все повече могат да различават качество от количество. Законните онлайн експерти се придържат усърдно към една тема – вземете например @stevenacook. Той е експерт по Турция. Неговите публикации – всичко за Турция. Той има тема и се придържа към нея.

# 2: Да станеш орган отнема време

Брус подчертава отлично, че броят на последователите, които човек има в социалните медии, може да бъде измамен.

Можете да платите, за да купите последователи, но ако те не са част от целевата ви демографска група, те няма да се интересуват от това, което имате да кажете или какво трябва да продадете или.

Да станете истински авторитет във вашата област няма да се случи без усилия от ваша страна. Постоянните усилия за дълъг период от време започват да се отплащат на другите, виждащи стойността, която носите на разговора. Добър пример за това е самият ни основател в WHSR, Джери Лоу. Джери е прекарал много години натрупвайки опит в областта на уеб хостинга и стартирането на уебсайтове. Той е писал статии, предлага полезни съвети на другите, а съветите му са интелигентни и на място.

Например, ако искате да знаете за уеб хостинг компания, Джери е написал множество отзиви, като InMotion хостинг преглед, а също така предоставя подробно ръководство, което обхваща всичко, което трябва да знаете за избора на компания за хостинг на уебсайтове.

Начинаещите ще научат всичко – от различните видове уеб хостинг до основите на избора на най-добрия уеб хост.

# 3 Начални стъпки

Има някои основни стъпки, които повечето хора предприемат, за да станат авторитет в своята ниша. Можете да ги правите в определен ред или да ги правите в какъвто и да е ред, който има най-голям смисъл за вас. Ключът е да извадите името си там и да започнете да установявате авторитета си по темата.

 • Стартиране на блог: Първата стъпка е да създадете блог или уебсайт, където можете да започнете да споделяте част от вашия опит. В този блог можете да предлагате статии, видеоклипове или комбинация от двете.
 • Поддържайте списък с имейли: Въпреки че това не е единственият начин да достигнете до посетителите на вашия сайт, списъкът с имейли все още е добра идея, защото ви дава начин да поддържате връзка с тези, които посещават вашия сайт и да стигнете до тях с допълнителна информация, която може да не предлагате там.
 • Напишете електронна книга. Ако знаете достатъчно, за да попълните книга, тогава трябва да знаете нещо или две. Просто се уверете, че информацията е уникална, задълбочена и добре представена.
 • Създайте онлайн курс: Един от начините да започнете да изграждате аудитория е да им предлагате информация по различни начини. Онлайн курс ви позволява да преподавате задълбочено по вашата тема и да отговаряте на въпроси, които вашите ученици могат да имат.
 • Излезте във Форуми и блогове: Използвайте добри нрави. Не посещавайте сайта на вашия конкурент и не публикувайте връзка към него. Въпреки това, отидете на форуми и други блогове, които имат подобна аудитория, но не са пряка конкуренция и добавят стойност, където можете. Връзката ви обикновено ще бъде разрешена като част от вашето потребителско име или в долната част на публикацията ви в долния колонтитул, но проверете условията за ползване на сайта, за да сте сигурни.
 • Влезте в социалните медии: Ако вече нямате присъствие в социалните медии, сега е моментът да се сдобиете с такова. Настройте страници на тези, които имат най-голям смисъл за вас. Таблицата по-долу трябва да ви помогне да решите кои сайтове за социални медии най-вероятно ще привлекат вашата целева демографска група.

Целева аудитория в социалните медии

PlatformSizeDemographicНай-добро време за публикуване
Facebook 1,71 милиарда активни потребители месечноВъзрастни от всички възрастиНай-висок ангажимент след четвъртък и петък
кикотене 317 милиона активни месечни потребителиОколо 22,2% от потребителите на Twitter бяха между 25 до 34 със следващия
най-големият сегмент в диапазона от 35 до 44 години.
За максимум B2B ретуити публикувате M-F между 12 PM и 17 PM
Pinterest 100 милиона активни месечни потребителиЖените доминират в Pinterest с около 44% от жените в интернет
също на този сайт за социални медии.
Може да варира в зависимост от нишата, но като правило от вечерните часове на палеца
всеки ден.
LinkedIn 106 милиона активни месечни потребителиСобственици на бизнес и професионалисти Нивата на използване по-високи за 30-49 години
старци според Пеу.
Вторник, сряда и четвъртък 12 и 5-6 часа
Instagram 500 милиона активни месечни потребители (нараства!)Млада демография. 55% от тези 18-29 използват платформата.От понеделник до четвъртък по всяко време с изключение на 3-4 часа.

„Моят съвет е да добавяте някаква стойност в областта на вашия опит всеки път, когато комуникирате с аудитория. Опитайте се да кажете нещо различно или оригинално и ако не можете, поне да се забавлявате. ” – Джон Оксфорд

Какво идва на първо място, Органът или Google Класиране?

Крис Гарет има интересно отношение защо да станеш орган също помага да изградиш своя авторитет в Google.

Всъщност той смята, че често хората получават концепцията назад, вярвайки, че трябва да получат по-добър ранг на страниците и да изградят авторитета си в Google. Ако обаче се види, че уебсайт или човек има авторитет в бранша, вероятно Google ще вземе предвид това.

Гарет добавя, че тези, които са известни авторитети, понякога могат да се разминат с по-рисковано поведение в интернет от тези, които не са признати за авторитети. Поне за момента Google не отчита колко общо са известни и надеждните ви и вашия сайт.

Само какво гледа Google, за да определи дали трябва да бъдете доверен орган или не?

# 1 Кой друг Ви има доверие

Едно нещо, което Google и другите търсачки ще гледат (защото ако разчитате само на Google за трафик, в един момент ще се сблъскате с криза, тъй като те променят алгоритмите си) е това, което другите органи и надеждни сайтове свързват към вас.

Опитайте се да накарате големи играчи във вашата индустрия да се свързват обратно към вас и други надеждни блогъри. Освен това има някои сайтове, които Google класира високо, като училища (.edu), организации (.org), правителство (.gov) и т.н. Вземете колкото се може повече проверими и надеждни сайтове, за да се свържат към вас, колкото е възможно, и вашият ранг на властта естествено ще се повиши.

Макар че е трудно да се определи какви са всички фактори на Google, тези области са доброто място да започнете с изграждането на доверие, което може да ви помогне от своя страна да изградите авторитет във вашата ниша.

# 2 Отрицателни връзки

От другата страна на тази монета са връзки, които наистина не искате да сочите обратно към вашия уебсайт. Например, да кажем, че сте начинаещ и сметнали, че е добра идея да си купите пакет от връзки. Това не са висококачествени връзки и всъщност могат да доведат до класирането ви.

Мат Кътс, от Google, даде ясно да се разбере, че те са против купуването и продажбата на връзки. Вероятно са запознати със сайтове, които продават такива връзки и откъде идват тези връзки. Започнете да се показвате като връзки на тези сайтове и Google ще ви санкционира.

С други думи, не се опитвайте да правите преки пътища. Те просто не работят. Трябва да вложите време и усилия за създаването на невероятно съдържание и да оставите връзките да се случват възможно най-естествено. Не че не трябва да се стремите към реномирани сайтове и връзки от там, но не плащайте за тях и внимавайте с кого свързвате сайта си..

алгоритъм на google на екранаИзточник: Вътрешно търсене

Без значение по какъв начин го режете, връзките все още са от значение и вероятно винаги ще има. Качеството на тези връзки обаче може да има значение още повече.

Хакването на вашия път да станете авторитет

Можете ли да се хакнете да станете авторитет? Да и не. Всъщност няма „преки пътища“, но има някои неща, които можете да направите, които ще ви помогнат по пътя.

# 1. Намирането на този вирусен момент

Брус Менделсон сподели как стана авторитет в социалните медии. Той спечели малко известност в резултат на туитър, който публикува с изглед към мястото на първата експлозия на Бостънския маратон през 2013 г..

Туитах го около 15 минути след експлозията и бях един от малкото хора, които го направиха. Направих го, защото имаше хаос на финала и като комуникатор, знаех, че хората трябва да знаят какво се случва “, сподели той.

Преди Менделсон туитира тази снимка, той има около 215 последователи. Сега той е десет пъти по-голям от това и снимката все още е вирусна. Той добави: „Изумен съм колко често се харесва и ретуира. Това е трайната сила на влиянието на социалните медии. ”От тази снимка Менделсон е туитвал подкрепа от Бостън на жертвите и свидетелите на много човешки и природни бедствия (Чарли Хебдо, Батаклан и др.). Той е спечелил след това, но не е единственото нещо, за което публикува. Какво можете да научите от опита на Брус? Бъдете наясно какво е тенденция и какво можете да добавите към тази дискусия. Отделете време да споделите снимки, видеоклипове и емисии на живо във вашата социална медия на различни събития. Въпреки че може да е по-щастлив повод от бомбардировките в Бостънския маратон, все пак можете да намерите моменти, които могат да станат вирусни. “Това, което наистина има значение, е продължителността на влиянието. Видяхме бързия възход и спад на хората в социалните медии; един ден те са каузни знаменитости, на другия никой не си спомня кои са или какво са направили, за да спечелят слава (или позор). ” – Брус Менделсон

# 2. Свържете се с други инфлуенсъри

Джон Оксфорд също ми говори за важността на свързването с други влияещи във вашата индустрия. Очевидно е, че не е необходимо да са в точната ви ниша, но ако блогвате за най-добрия тенис за голф за използване, тогава ще искате да се свържете с тези, които се разглеждат като експерти по голф суинга, най-добрия клуб за използване и т.н..

Намерете други във вашия район и ги публикувайте отново, работете с тях или се моделирайте за техния успех. [Направете себе си достоверни.] Ако имате малко енергия, заедно с прилични комуникационни умения, хакването обикновено се извършва органично.

Има много начини да се свържете с други органи, включително:

 • В популярни блогове във вашата индустрия или отрасли с подобен целеви демографски. Уверете се, че имате какво да добавите към разговора и внимавайте да не спамте просто зоните за коментари в блога на други хора.
 • В социалните медии чрез повторно публикуване на съдържанието им.
 • Чрез имейл. Просто се свържете с експертите и споделете малко интересна информация или им кажете, че смятате, че статиите им за X, Y или Z са блестящи, затова написахте статия по свързана тема и искате да споделите връзката с тях. Понякога те ще го споделят, ако е уместно за тяхната публика.
 • Публикувайте съдържание във форумите и активирайте връзка във вашия подпис.
 • Споделяйте на видео сайтове.
 • Посетете конференции и направете връзки във вашата индустрия, които също можете да свържете с онлайн. Въпреки това, след като ги срещнете лично, е по-вероятно да общуват с вас в социалните медии.

Джон Оксфорд добави: „Аз също бих предложил, не чакайте да бъдат открити, прокарайте пътя си в разговора. Но трябва да бъдеш достоверна … ”

Джина Баладати сподели 44 допълнителни начина да станете авторитет във вашата ниша, които може да ви се сторят полезни.

Направете първата стъпка сега

Както споменахме по-рано, превръщането в авторитет в конкретна ниша не е нещо, което е вероятно да се случи за една нощ и ако това стане, Google вероятно ще се намръщи.

Имайте план за това как ще установите вашата власт.

След това работете всеки ден по този план, дори и да имате само 15 минути. Ако правите само няколко неща на ден, за да изградите аудиторията и авторитета си с тази аудитория, ще се изненадате от това, което можете да постигнете след година.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me