Fjalët kyçe të LSI mund të ndihmojnë që përmbajtja juaj të renditet më shpejtë

Një mit i vjetër është se nëse dëshironi të renditni përmbajtjen tuaj të internetit të lartë në motorët e kërkimit, duhet të përfshini fjalët kyçe në të sa më shumë herë të jetë e mundur – ajo që njihet si mbushja e fjalëve.


Këtu është një shkelmues: Nëse e vendosni këtë lojë të rangimit të përmbajtjes në lojë, jo vetëm që kopja juaj do të tingëllojë e panatyrshme dhe e pakëndshme për lexuesit, motorët e kërkimit mund të flamurojnë faqen tuaj për optimizim të tepërt dhe madje ta penalizojnë atë, gjë që do të ishte një shqetësim për përpjekjet tuaja për krijimin e përmbajtjes.

Këtu është një shembull i përmbajtjes së mbushur me fjalë kyçe:

“Shërbimet tona të banjës shëndetësore në San Diego përdorin njohuritë dhe ekspertizën e profesionistëve kryesorë për t’ju siguruar shërbimet më të mira të banjëve në San Diego. Me profesionistë spa San Diego të specializuar në… ”

Mendoni për këtë, a do të kënaqeni të lexoni diçka të tillë, apo diçka që ju flet më natyrshëm? Google dhe motorët e tjerë të kërkimit dëshirojnë të shpërblejnë përdoruesit e tyre me këtë të fundit, kështu që gjithmonë do të jetë më mirë të shkruani përmbajtje me një ndjenjë natyrale ndaj saj.

Vendosni fjalë kyçe të LSI (Indeksi Latent Semantik) – nugget e pashfrytëzuara prej ari që synojnë anën praktike të përmbajtjes që lexuesit dhe motorët e kërkimit preferojnë.

Cilat janë fjalët kyçe të LSI?

Nëse kërkoni një përkufizim universal të fjalëve kyçe të LSI (referuar edhe si fjalë kyçe me bisht të gjatë), do të gjeni përgjigje në të gjithë vendin. Por me fjalë të thjeshta, indeksimi i fshehtë semantik përfshin identifikimin e sinonimeve dhe të fjalëve të fjalëve tuaja kryesore.

Perspektiva është që duke gjetur fjalë të ngjashme për fjalët tuaja kryesore, ju mund të shtoni një element natyror në përmbajtjen tuaj. Mundësia e motorëve të kërkimit për të gjetur një analogji midis fjalëve kryesore dhe fjalëve kyçe të LSI gjithashtu ndihmon në ruajtjen e rëndësisë natyrore (kjo është ajo që i referohet semantikut në LSI: ‘që ka të bëjë me kuptimet e ndryshme të fjalëve ose simboleve kryesore).

Motorët e kërkimit përdorin fjalë kyçe të LSI për të përcaktuar se për çfarë përmbajtjeje keni. Për shembull, nëse fjalët tuaja kryesore janë “Smartphone Apple”, nuk do të dëshironit që motorët e kërkimit të lidhen me përmbajtjen tuaj me terma të tillë si “Smartphone Samsung” ose “Smartphone LG”.

Me fjalët kyçe LSI, motorët e kërkimit shqyrtojnë përmbajtjen tuaj dhe përpiquni të zbuloni terma të tjerë të lidhur me fjalët tuaja kryesore. Prandaj, nëse keni terma të lidhur me ‘smartphone smartphone’ në përmbajtjen tuaj si “iPhone”, “iOS”, “veshmbathje”, etj., Atëherë motorët e kërkimit do të indeksojnë përmbajtjen tuaj për termin “Smart smartphone i Apple”..

Pra, duke qenë më specifike me fjalët kyçe që lidhen me fjalët tuaja kryesore, ju mund të drejtoni motorët e kërkimit duke e mbajtur natyrën përmbajtjen tuaj. Si rezultat, ju mund t’i bëni ata të renditin përmbajtjen tuaj bazuar në fjalët kyçe kryesore pa mbushje me fjalë kyçe ose mbi-optimizimin e uebfaqes tuaj. Gjithashtu, minimizoni shanset që penalizoheni nga motorët e kërkimit me këtë qasje.

mostrat e grafikut lsiKredia e figurës – Gerald Benoit, Ph.D. Profesor i asociuar

Përfitimet e përdorimit të fjalëve kyçe LSI në përmbajtjen tuaj

Ka disa përfitime nga shtimi i artikujve tuaj, postimeve në blog, udhëzuesve me forma të gjata, whitepapers, etj. Me fjalë kyçe të LSI, duke përfshirë këtu:

# 1 Përmirësoni renditjen tuaj

Siç u përmend më parë, motorët e kërkimit kontrollojnë për fjalët kyçe të LSI ndërsa indeksojnë përmbajtjen e një faqe në internet. Në mënyrë të veçantë, ata përdorin këto fjalë kyçe si shkop matës për të përcaktuar cilësinë e përmbajtjes, kështu që përmbajtja që përfshin fjalë kyçe kryesore në moderim dhe variacionet e saj LSI ka shanset më të mira për t’u renditur lartë në motorët e kërkimit.

# 2 Qëndroni të sigurt nga ndëshkimet algoritmike ose manuale

Përdorimi i fjalëve kyçe LSI në përmbajtjen tuaj do ta dallojë atë nga të shënuarit si spam për shkak të praktikës së mbushjes së fjalëve. Arsyeja është se ju nuk do të duhet të përsërisni fjalët kryesore të fjalëve të shumta në tekstin tuaj (gjë që e bën atë të panatyrshëm), por në vend të kësaj përdorni botë të lidhura me fjalët kyçe kryesore për t’i dhënë përmbajtje përmbajtjes tuaj, si dhe të jepni rezultate të kërkimit për pyetje specifike.

# 3 Rrit interesin e lexuesit

Lexuesit e Internetit kanë nevojë për një arsye të fortë për t’u përmbajtur me përmbajtjen tuaj. Shumicën e kohës ata do të jenë me nxitim dhe pakësim në pjesën më të madhe të përmbajtjes që hasin, por fjalët kyçe të LSI mund të ndihmojnë në marrjen e vëmendjes së tyre. Këto fjalë kyçe ju japin mundësinë për të rifrazuar fjalen kryesore në disa mënyra të ndryshme për të krijuar përmbajtje. Kjo mund të ndihmojë në rritjen e angazhimit të lexuesve.

# 4 Më shumë fjalë kyçe për të synuar

Nuk ka fraza më të tepërta të fjalëve ose detyrimin e pyetjeve parësore në përmbajtjen tuaj – ju mund të përdorni sa më shumë keyphrases LSI siç dëshironi në mënyrë që ta bëni përmbajtjen tuaj unike dhe të rëndësishme për ngrohtësinë / industrinë tuaj. Vetëm të jetë krijues dhe ju do të jeni në gjendje të fitoni avantazh ndaj konkurrencës tuaj dhe të qëndroni në krye të çdo sfide të rangut që mund të lindë.

Zbulimi i fjalëve kyçe të LSI

Pra, si i zbuloni cilat janë fjalët më të mira të LSI për të përdorur në përmbajtjen tuaj? Ju mund të merrni një ndihmë nga një fjalor standard, por mjetet e mëposhtme e bëjnë jashtëzakonisht të lehtë zbulimin e fjalive kryesore të LSI në lidhje me fjalen tuaj kryesore:

# 1 Sugjerime të Kërkimit Google & rezultatet

Kjo është metoda më e përshtatshme për të zbuluar fjalë kyçe LSI në fjalen tuaj kryesore. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të hapni ‘google.com’ në shfletuesin tuaj të internetit dhe të shkruani fjalët tuaja kryesore në shiritin e kërkimit, pa shtypur enter. Motori i kërkimit automatikisht do të paraqesë pyetje shtesë që mund të shërbejnë si fjalë kyçe të LSI.

Kështu për shembull, fjalët tuaja kryesore janë “ëmbëlsira më të mira” – futini ato në shiritin e kërkimit dhe mos shtypni enter. Google do t’ju japë një listë të sugjerimeve LSI të tilla si “ëmbëlsira më të mira ndonjëherë” dhe “receta më të mira për ëmbëlsira”.

1

Kërkimi në Google gjithashtu ju lejon të zbuloni fjalë LSI për secilën fjalë individuale. Pasi të shtypni enter, do t’ju paraqitet një listë e rezultateve që mund të përfshijnë ekuivalentë me fjalë individuale që përbëjnë fjalët tuaja kryesore. Duke marrë shembullin e mëparshëm, kërkimi i “ëmbëlsirave më të mira” do t’i kthejë rezultatet e mëposhtme:

Kushtet LSI: Më e mira = e lartë dhe ëmbëlsira = Furra buke

Mbani në mend, metoda e zbulimit të kushteve individuale të LSI jo gjithmonë i kthen rezultatet e pritura. Ju mund të mos jeni në gjendje të gjeni ekuivalentet për fjalët tuaja kryesore, nëse ato nuk kanë ndonjë shoqatë të fjalëve kyçe LSI.

# 2 Kërkime të ndërlidhura me Google

Google dhe motorët e tjerë të kërkimit kanë një vend në fund të faqes së rezultateve të kërkimit, ku ata sugjerojnë kërkime të tjera që përdoruesi mund të dëshirojë të kryejë. Ky lokacion tregon frazat LSI për frazën e saktë të fjalëve që keni kërkuar. Këto terma janë gjithashtu një tregues që njerëzit i kanë përdorur ato në përmbajtjen e tyre dhe motorët e kërkimit janë njohur me përdorimin e tyre:

Për fjalen “ëmbëlsira më të mira”, ju merrni termat e mëposhtëm në kërkimet e lidhura:

3 (2)

Sa herë që kërkoni një fjalë kyçe, Google do t’ju japë të paktën 8 keyphrases LSI nën seksionin e kërkimeve të lidhura. Këto fjalë kyçe LSI mund të përdoren së bashku me termat LSI që zbuloni nga burime të tjera kur shkruani përmbajtje për fjalen tuaj kryesore, d.m.th. c ëmbëlsira më të mira ’.

# 3 Planifikuesi i fjalëve Google

Planifikuesi i fjalëve të Google ju lejon të kërkoni ‘idetë për fjalët kyçe dhe grupet e reklamave’, e cila në thelb ju jep një listë të fjalëve kyçe LSI për t’u përdorur në përmbajtjen tuaj. Për të përdorur planifikuesin e fjalëve, krijoni një llogari të re në Google ose përdorni një ekzistues për t’u loguar në URL e mëposhtme:

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

3

Pasi të keni hyrë në llogari, planifikuesi i fjalëve do të pyesë “çfarë do të dëshironit të bënit tjetër”. Zgjidhni opsionin e parë ‘kërko për fjalët e reja të fjalëve dhe idetë e grupit të reklamave’, dhe shkruani fjalët kyçe (shembulli ynë është ëmbëlsira më e mirë) nën shiritin e kërkimit product produkti ose shërbimi juaj ’dhe klikoni‘ merrni ide ’.

Zgjidhni butonin e dytë “idetë e fjalëve” për të parë një listë të fjalëve kyçe relevante. Mjeti do të shfaqë fjalët kyçe LSI së bashku me konkurrencën e tyre mujore dhe koston mesatare për klikim.

Do të ketë disa fjalë kyçe që kanë konkurrencë të ulët kur bëhet fjalë për kërkime mujore – këto janë ato që dëshironi të përfshini në përmbajtjen tuaj pasi ato i japin tekstit tuaj shanse më të larta për t’u renditur mirë në motorët e kërkimit.

# 4 mjete të paguara

Mjete të tilla si Market Sumari dhe Long-Tail Pro janë të ngjashme në funksionalitetin si planifikuesin e fjalëve të Google, por do t’ju japin më shumë fjalë kyçe LSI për fjalen tuaj kryesore. Sidoqoftë, përdoruesi duhet të paguajë një tarifë abonimi mujor për të hyrë në grupin e plotë të veçorive të ofruara nga këto mjete.

Ju mund të bëni një provë falas (e cila kufizon numrin e fjalëve kyçe që mund të kërkoni dhe rezultatet) për të marrë një ndjenjë të gjërave para se të shkoni me opsionin e pajtimit. Përdoruesit e WordPress gjithashtu mund të përfitojnë nga shtojcat LSI siç është SEOPressor. Shtojcat e tilla vijnë nën kategorinë plug premium plugin ’dhe kushtojnë 30 deri 50 $ për përdorim gjatë gjithë jetës. Sugjerimet e tyre për LSI, megjithatë, nuk mund të jenë aq të hollësishme sa mjetet e bazuara në internet që janë ekskluzive për të zbuluar fjalët kyçe të LSI.

Këshillë e rëndësishme

Para se të filloni të bombardoni fjalë kyçe LSI në përmbajtjen tuaj, është një ide e mirë për t’i organizuar gjërat. Bëni një listë të të gjitha fjalëve kyçe që mund të përdoren për një temë dhe filloni t’i gruponi ato. Zgjidh ato që njerëzit me siguri do të shkruajnë në motorët e kërkimit kur kërkojnë temën tuaj.

Zgjidh tre deri në pesë që shkojnë së bashku dhe vazhdoni të bëni grupe të vogla nga tre deri në pesë fjalë kyçe derisa të gjitha fjalët kyçe të reja që zbuloni të jenë në grupe. Pastaj përfshini ato keyfraze në përmbajtjen e faqeve të faqes suaj të internetit.

Dhe të lutem! Mos i detyroni fjalët kyçe sepse po përpiqeni të zgjedhni përmbajtjen. Nëse e keni bërë grupimin si duhet, duhet të jetë e lehtë t’i përshtatni ato fjalë kyçe në përmbajtjen tuaj. Ju madje mund të befasoheni kur shihni disa prej tyre tashmë të pranishme në tekstin tuaj.

Fjalë kyçe LSI & Titujt e përmbajtjes

Fjalët kyçe të LSI gjithashtu mund të zgjerojnë temat e përmbajtjes që zgjidhni të postoni në faqen tuaj të internetit. Ju mund t’i përdorni këto fjalë kyçe për të zbuluar tema të reja të përmbajtjes në mënyrat e mëposhtme:

Sugjerime të Kërkimit Google

Ashtu si me zbulimin e fjalëve kyçe të LSI për të përfshirë në përmbajtjen tuaj, sugjerimet e kërkimit Google janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të zbuluar tema të përmbajtjes me termat LSI. Në këtë rast, mund të shtoni një fjalë të përgjithshme para ose pas fjalëve tuaja kryesore për të parë një listë sugjerimesh, të cilat mund të përdoren si tituj për tekstin tuaj.

5

Për shembull, vendosja e fjalës “brenda” pas fjalës kryesore “ëmbëlsira më të mira” do t’i japë këto sugjerime;

Të gjitha sugjerimet janë tema të përmbajtjes së mundshme që mund të përdoren për të krijuar përmbajtje unike në faqen tuaj të internetit.

Alertet e Google

Me Google Alerts, ju mund të vendosni një alarm për fjalen tuaj kryesore. Kjo do t’ju njoftojë çdo herë kur përmbajtja e re postohet në internet dhe indeksohet në Google që i përket fjalëve tuaja kryesore. Përmbajtja arrin direkt në kutinë tuaj përmes postës elektronike.

7

Për shembull, vendosja e alarmit për “ëmbëlsirat më të mira” do të japë sugjerime për titullin nën skedën “Paraprakisht alarmi” që u botuan dhe indeksuan së fundmi në Google, ndërsa çdo përmbajtje e ardhshme për këtë fjalë kyçe do t’ju dërgohet me email. Ju mund të vëzhgoni përmbajtjen për të kërkuar tema të reja dhe fjalë kyçe LSI në ngrohtë / industrinë tuaj.

Për të krijuar një alarm, futni URL-në vijuese:

https://www.google.com/alerts

Vendosni fjalën tuaj kryesore në kutinë e kërkimit dhe klikoni “krijoni alarm”. Por mos harroni të zgjidhni emailin që dëshironi t’i jepet përmbajtjes së freskët dhe sa shpesh dëshironi të dorëzohet: mund t’i konfiguroni ato në cilësimet e opsioneve të shfaqjes.

Mendimet përfundimtare

Përdorimi i fjalëve kyç LSI, përveç fjalëve tuaja kryesore, ju lejon të shmangni mbushjen e fjalëve dhe të pajtoheni me algoritmin dhe udhëzimet e motorit të kërkimit. Ju gjithashtu keni një fleksibilitet më të madh në përmbajtjen tuaj dhe në fund ju ofroni një përvojë më të mirë dhe më të natyrshme për të dy, vizitorët e faqes suaj dhe botët e motorit të kërkimit.

Presin që këto fjalë kyçe të sjellin më shumë trafik kërkimi në faqen tuaj të internetit dhe të rrisin gradën tuaj në SERPS. Nuk ka nevojë të vendosni motorët e kërkimit të parë, njerëzit e dytë, ose në anën tjetër … Bëni përmbajtjen tuaj të vlefshme për të dy duke përdorur termat LSI.

Jeni njohur me fjalët kyçe të LSI? Cilat janë mendimet tuaja Mos ngurroni të lini komente.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map