At starte en blog er spændende – men mere spændende er det at se folk faktisk læse og svare på dit indhold. For at få det til, skal folk faktisk finde dit indhold – og som det eller ej, SEO er en stor del af det.


SEO – forkortelse til søgemaskineoptimering – udført korrekt svarer til dagens svarende til en premium liste over gule sider … men uden en faktisk tildelt pris.

Der er masser af regler og bedste praksis, som alle sigter mod at forbedre indholdet, som du genererer, hvilket igen øger din søgemaskinens placering – eller simpelt set hjælper dit indhold og dit sted med at vises højere i søgeresultaterne.

Jo højere din placering, men bedre er sandsynligheden for, at nogen besøger dit websted – især da ca. 75% af internetbrugerne aldrig gennemser siden en af ​​søgeresultaterne.

Sådan fungerer søgemaskiner i et nøddeskal

Grundlæggende er en søgemaskine blot en anden type computersoftware (mere eller mindre), der fungerer til at indeksere websider i en database baseret på en hurtig scanning af hver sides indhold. Tænk på det som hurtiglæsning for et specifikt emne – du scanner hurtigt materiale efter materiale og leder efter specifikke ord for at springe ud på dig. Dette er som en søgemaskine – kun en søgemaskine udfører digital hastighedslæsning … og selvfølgelig udvikler sig konstant i sine evner.

Søgemaskiner gør imidlertid ikke bare det hele på egen hånd; de bringer deres venner ind for at hjælpe, sender edderkopper ud for at gennemgå internettet. Disse edderkopper konsoliderer derefter deres fund og præsenterer det for søgemaskinen for at rangere og sammenfatte dit websted, sider og information – sammen med alle de andre relevante eller relevante websteder.

hvordan seo fungerer

Søgemaskiner fungerer ud fra komplekse algoritmer, der konstant ændrer sig – dette er grunden til, at reglerne i SEO også konstant ændres; at følge med. Der er ikke nødvendigvis en “how-to” -manual, der altid passer til SEO-regningen, men der er nogle regler, der har forblevet konsistente mellem ændringen, såvel som nye regler og tip, der er opstået ved siden af ​​den nye algoritme.

SEO handler om at holde sig ajour og anvende bedste praksis for at ligge foran konkurrencen.

Hvad dette betyder for bloggere?

Lad os som første anerkende, at søgemaskiner som Google (der i øjeblikket ejer 67,5% af søgermarkedet ifølge comScore-analyse) er utroligt vigtige i vores forretning, da det bringer besøgende til vores blogs.

At styrke Googles vigtighed er masser af forskning, herunder en 2006 Forrester Research-undersøgelse, der fandt, at 93 procent af al internettrafik er resultatet af søgemaskiner. Men – af de 93 procent vil kun cirka 75 procent nogensinde rulle forbi side 1 – hvilket betyder, at landing af dit indhold og din blog på første side i søgeresultaterne er afgørende for din succes..

Det er her SEO kommer ind.

SEO forklaret

Så vi har hvad og hvorfor – lad os tale om hvordan.

Søgemaskiner håndterer uigennemførelige mængder data – og selvom de er gode til at fordøje dataene alene, sørger SEO for, at de korrekt vurderer dit indhold og indekserer dem i overensstemmelse hermed. Men ud over at hjælpe søgemaskiner med blot at vurdere, hvad det er, du gør, hjælper SEO også søgemaskinerne med at vurdere kvaliteten af ​​dit indhold og din generelle relevans for emnet.

Hvad er egentlig SEO?

Hvad er SEO?

Hos @ahrefs kan vi lide @ ViperChill’s definition:

”[Det er] en del reverse-engineering algoritmer og en del reverse-engineering menneskelig natur. Det handler om at bruge logik og “tarm” til at gøre det, du synes skal betyder noget, og derefter stole på data for at rette dig selv efterhånden. ”

– Tim Soulo (@timsoulo) 18. juni 2019

Ved at bruge SEO-teknikker er du i stand til i det væsentlige at give søgemaskinen klippen noter til dit websted og fremhæve de vigtige oplysninger, som igen sikrer dig et bedre sted i søgemaskinens resultatfortegnelse.

Der er hundreder af stykker til søgemaskinealgoritmen – og selvfølgelig indeholder søgemaskiner som Google ikke en manual. det ville kun hjælpe folk til at tilslutte internettet med vrøvl og vildledt praksis. Når det er sagt, arbejder SEO-specialister konstant med at afkode systemet og finde praksis, der arbejder for at forbedre indholdets placering af søgelister. Nogle er mere komplekse end andre, og andre har eksisteret i nogen tid, mens andre er nyere i regelbogen.

Uanset hvad er alle under udvikling.

Grundlæggende søgemaskineoptimeringer

SEO er mere end blot et videnskabsfag. Mark Jackson, administrerende direktør for Vizion Interactive, skrev engang:

At blive kreativ med SEO tænker på, hvordan et marketingprogram kan omfatte social, grafisk design, linkopbygning, indholdsgenerering og PR for at køre mod et fælles mål. At blive kreativ med SEO handler også om omarbejdning af et websteds design / kode, så brugervenlighed og tilgængelighed forbedres, samtidig med at brand-retningslinjerne opretholdes og overholdes krav til “look and feel”, men alligevel forbedring af SEO.

Hver dag skal vi være kreative med hensyn til at bestemme, hvordan vi bedst målretter søgeord ved at bestemme, hvilken metode til indholdsgenerering der giver os den bedste chance for at få en tilstedeværelse i søgemaskinerne og – vigtigst af alt – engagere vores publikum.

Når det er sagt, har vi dog få grundlæggende retningslinjer undervejs.

Sidetitler

seo tegneserierEn SEO-tegneserie

Hver side har en titel, og søgemaskinspiders vægter dem i dit “resume.” Brug passende og relevante nøgleord i dine sidetitler – gør det, forudsat at titlen er relevant for indholdet på den aktuelle side, er et SEO plus.

nøgleord

Nøgleord er en original SEO-taktik, der forbliver vigtig i dag, men ikke med helt samme prioritet som givet i tidligere algoritmer. Når det er sagt, er de stadig en vigtig del af en overordnet SEO-strategi. Nøgleord – eller nøglefraser – er et enkelt ord eller en kombination af ord, der er relevante for dit indholdsemne. For eksempel, hvis du skriver om træningsvalpe, kan “træningsvalpe” muligvis være et vigtigt nøgleord til din blog. Som en bedste praksis skal du integrere dette nøgleord mindst i posttittlen og indholdet. Vær dog forsigtig med ikke at overdrive dit stykke – ikke kun er det irriterende for læserne; det er også en nedgang med søgemaskinerne.

Links

Søgemaskiner lægger konstant tilføjet vægt på henvisende links fra troværdige websteder (da det angår bestemmelse af søgerangering). Det vigtige ord er troværdigt.

Overvej gæstepostering på en anden blog eller et websted, herunder et henvisende link tilbage til dit eget sted. Oprettelse af relevante tip eller information på samfundsfora eller sociale netværkswebsteder, såsom LinkedIn, er også måder at dirigere trafik til din blog fra legitime, troværdige websteder. Ved, at retningsbestemte links som en taktik handler om kvalitet, ikke kvantitet – så at få 50 henvisende links fra omdirigeringssider eller små steder med meget lidt trafik eller historie vil ikke gøre noget for dig. Imidlertid vil sporadiske links fra troværdige websteder, der er en del af et indlæg, der giver relevant, værdifuld information, påvirke din placering positivt.

Ankertekst

Søgemaskinspiders tager også hensyn til linkene på dine faktiske sider for at bestemme relevansen og anvendeligheden af ​​søgeudtrykket. Overvej igen nøgleord * og brug dem til din fordel. For eksempel er det okay at linke teksten “klik her”, men ikke hjælpe dig i SEO-arenaen. Overvej i stedet at forbinde konteksttekst, såsom “Lær at træne hvalpe”, der ikke kun indeholder et nøgleord, men kontekst til det aktuelle emne.

* Bemærk: På samme tid må du ikke bruge de samme nøgleord eller nøgleord i din ankertekst for at undgå sanktioner fra søgemaskinerne. 

Indhold Friskhed

Et andet vigtigt stykke i SEO-puslespillet er friskheden af ​​dit blogindhold. Oprettelse (og opdatering af dit eksisterende indhold) hjælper din blog konsekvent med at blive anerkendt som en mere værdifuld, hæderlig ressource. I modsætning hertil betragtes websteder med store huller i aktivitet og indlæg ofte som mindre værdifulde – og har sandsynligvis mindre trafik og gentagne besøgende for at bevise det.

Vær konsekvent, vær nyttig og være engagerende.

Analytics

Der er masser af gratis analyseprogrammer derude, men Google Analytics er blandt de mest populære. Installer det på dit websted for værdifuld indsigt i din trafik og besøgende – og også til oplysninger, der kan forbedre din søgerangering. Et af værktøjerne i analysepakken viser, hvad folk, der kommer til dit websted gennem søgemaskiner søgte efter – og hvad der førte dem til dit websted. Gentagne udtryk kan være glimrende søgeordsidéer. Du får også oplysninger om henvisende websteder, der kan give ideer til, hvor gæsteposter skal sendes, eller på fora og websteder, som du kan engagere dig og udnytte et allerede interesseret og relevant publikum.

Komme videre

At læse det grundlæggende er bare begyndelsen. Du bliver nødt til at lære og gøre meget mere – alt fra linkopbygning til indholdsudvikling, on-site optimering, webstedsarkitektur og mere – for at få succes med SEO.

Gå videre, her er en liste over anbefalede læsninger, fora, infografik og blogs at gå i dybden og følge. Hav det sjovt!

Aflæsninger for begyndere

 • MOZs SEO Basics – En meget omfattende SEO guide til nybegynderne.
 • Viper Chill WordPress SEO guide – En skal læse for WordPress begyndere.

Blogs og websteder, der skal følges

 • SEO By The Sea – Undersøgelser af søgemaskinemønstre og andre super-awesome tip.
 • SEO-artikler om søgemaskinesag – Industriens nyheder, opdateringer og seneste undersøgelser.
 • Land med søgemaskiner – Den ældste blogs / nyhedswebsted med søgemaskiner.
 • Portent Blog – SEO og internetmarkedsføring generelt.
 • Blind Five Year Old – Internet marketing blog af AJ Kohn.

Outsourcing SEO

 • Sådan vælger du et pålideligt SEO-agentur – I tilfælde af at du outsourcerer og leder efter et agentur.

Fora

 • Webmaster World / Google-sektion – Det var her jeg brugte det meste af min tid i mine tidlige dage.
 • Black Hat World – Største fora hvor hardcore / black hat SEO’er hænger ud.

Infografik

 • Teknisk SEO 101 – En god infographic, der dækker alle vigtige faktorer for søgemaskine.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me