Rishikimi GoDaddy

E themeluar në 1997, GoDaddy është regjistruesi më i madh në botë i domain, me mbi 13 milion klientë.


Kompania ofron plane pritëse për bizneset e vogla, profesionistë të dizajnit në internet dhe individë dhe ka zyra në disa prej korridoreve më të nxehta të teknologjisë në botë, duke përfshirë Silicon Valley, Kembrixh, Seattle, Hyderabad, Belfast dhe Phoenix.

Edhe nëse nuk jeni të njohur me industrinë e regjistrimit të hosteve / regjistrave të domain, ka të ngjarë të keni dëgjuar për GoDaddy përmes një prej reklamave të tyre Super Bowl ose NASCAR.

Shtë interesante që GoDaddy është e angazhuar gjithashtu në mbështetjen e një varg shkaqesh filantropike – Në Phoenix, ku GoDaddy ka një strukturë 270,000 metra katrorë, kompania ka bërë dhurime të konsiderueshme për Spitalin e Fëmijëve Phoenix, Arizona Humane Society dhe kopshtin zoologjik Phoenix.

IPO e GoDaddy mblodhi 460 milion dollarë në prill 2015.

Në qershor 2014, GoDaddy Inc. paraqiti IPO-në e saj në Qershor 2014 me një vlerë mbajtëse të 100,000 dollarëve në marrëveshje. Kompania përfundimisht mblodhi 460 milion dollarë nga IPO e saj në 1 Prill 2015.

Më shumë mbi biznesin GoDaddy

zot ipo

Nëse shikoni GoDaddy ‘të nëntë muajve të vitit të përfunduar në rezultatet e pasqyruara financiare, mund të shihni që kompania përqendrohet në tre biznese:

 • Fushat – 55.5% e të ardhurave totale
 • Pritja dhe prania – 36.5% e të ardhurave totale
 • Aplikimet e biznesit – 8.0% të të ardhurave totale

Kompania bëri 1,01 miliardë dollarë të ardhura (sipas rezultateve financiare) por ajo ende po humbet para (kompania bëri një humbje neto prej gati 200 milion dollarë në vitin financiar 2013).

domains

Pjesa më e madhe e të ardhurave të GoDaddy përbëhet nga regjistrimi i emrit të domain dhe rinovimet e emrave të domain.

Gjatë nëntë muajve të parë të 2014, kategoria e shërbimeve të sferave solli një të ardhur prej 564 milion dollarë.

Të ardhurat që GoDaddy merr nga një regjistrim mund të ndryshojnë ndjeshëm. Kompania ngarkon çmime të ndryshme për lloje të ndryshme domenesh. Për shembull, në kohën e shkrimit, një regjistrim i ri .com kushton 8,99 $ / vit për një mandat 2-vjeçar. Shtë interesante që, fushat .net dhe .org kushtojnë njësoj, ndërsa .dita kushton 24,99 $ / vit.

Pritja dhe prania

Pjesa e dytë më e madhe e të ardhurave të GoDaddy është ajo që ata marrin nga ofrimi i produkteve të llojit të pritjes dhe prezencës.

Seksioni i Pritjes dhe Prezencës së GoDaddy solli gati 370 milion dollarë gjatë nëntë muajve të parë të 2014-ës.

Të ardhurat e nxitura nga seksioni “Pritja dhe Prezenca” përfshin produkte ndërtimi në uebfaqe, SEO, çertifikata SSL, siguri në uebfaqen e SiteLock, IP private dhe shumë më tepër. Kur bëhet fjalë për pritjen, GoDaddy ofron servera të përbashkët, VPS dhe dedikuar me tarifa që fillojnë me vetëm disa dollarë në muaj për domen. Për më tepër, pritja përfshin mjete për ndërtimin e faqeve në mënyrë që edhe fillestarët të kuptojnë se si të ngrihet një faqe dhe të funksionojë shpejt.

Aplikimet e biznesit

Pjesa e Aplikimeve të Biznesit të GoDaddy solli një të ardhur prej rreth 81.6 milion dollarë gjatë nëntë muajve të parë të 2014-ës.

“Aplikimet e Biznesit” të GoDaddy përfshin artikuj të tillë si llogaritë e postës elektronike, regjistrimet në internet, ruajtjen e të dhënave në internet, marketingun me email dhe një sistem pagese në internet.

Disa nga produktet specifike që integrohen në Aplikimet e Biznesit përfshijnë:

 • Microsoft Office 365, i cili fillon me çmimin 4,99 $ / muaj për përdorues
 • Shërbimi i marketingut me email, i cili fillon me çmimin prej 9,99 $ / muaj për deri në 1000 abonentë. Ka aftësi të ngjashme me MailChimp dhe GetResponse.

Planet e hostimit të GoDaddy

Në rregull, sfond të mjaftueshëm të kompanisë dhe numra financiarë. Në këtë përmbledhje ne do të përqendrohemi në shërbimet pritëse të GoDaddy. Kompania ofron tre plane të ndryshme të pritjes si për individët ashtu edhe për bizneset:

 • Ekonomi: 4.99 dollarë në muaj për 1 faqe në internet, 100 GB ruajtje, bandë të pakufizuar dhe deri në 100 adresa emaili.
 • Deluxe: 5.99 dollarë në muaj për faqet e internetit të pakufizuara, ruajtje të pakufizuar, bandë të pakufizuar dhe deri në 500 adresa emaili.
 • Ultimate: 7.99 dollarë në muaj për uebfaqe të pakufizuara, ruajtje të pakufizuar, bandë të pakufizuar dhe deri në 1.000 adresë emaili.

Të gjitha planet përfshijnë një domen të lirë me një plan vjetor, monitorimin e sigurisë 24/7 dhe mbrojtjen e DDoS, dhe një panel kontrolli miqësor.

Mbani në mend se ndërsa të gjitha planet teknikisht mburren me bandwidth të pakufizuar, dhe të dyja planet me pritje Deluxe dhe Ultimate reklamojnë ruajtje të pakufizuar, nuk është teknikisht i pakufizuar. GoDaddy rezervon të drejtën të njoftojë përdoruesit nëse përdorimi i tyre i bandës së bandës së përdorimit të ruajtjes komprometon stabilitetin e serverëve GoDaddy ose ndikon në kohën e duhur. Në këtë rast, nga përdoruesit do të kërkohej që të azhurnojnë në një server virtual virtual ose në një server të përkushtuar privat.

ofertat pritëse të zotitPlanet e hostimit të GoDaddy – Ekonomia, Deluxe dhe Ultimate. Ekrani i kapur nga faqja e internetit e GoDaddy http://www.godaddy.com, ju lutemi referojuni zyrtarëve për saktësinë më të mirë në çmim & karakteristikat e pritjes.

GoDaddy vs Shërbime të tjera të ngjashme hostimi

Krahasim i shpejtë në GoDaddy me shërbime të tjera të ngjashme në internet.

FeaturesGoDaddyiPageBlueHostHostMetroA2HostingWebHostingHub
Planifikoni në RishikimekonomithelbësormotorinoMegaMaxi shpejtëshkëndijë
ruajtje100 GBi pakufizuar100 GBi pakufizuari pakufizuari pakufizuar
SSD?jojopojopojo
Transferimi i të dhënavei pakufizuari pakufizuari pakufizuari pakufizuari pakufizuari pakufizuar
Domain i lejuar1i pakufizuar1i pakufizuari pakufizuar1
Paneli i kontrollitcPanelvDeckcPanelcPanelcPanelcPanel
Periudhë prove45 ditëNë çdo kohëNë çdo kohë30 dite30 dite90 ditë
Pricemimi i regjistrimit (abonim 24-orësh)$ 3.99 / mo$ 2.25 / mo$ 3.95 / mo$ 2.45 / mo$ 4.90 / mo$ 3.74 / mo
rishikimrishikimrishikimrishikimrishikim

Rishikimi i Përdoruesve të Hosting GoDaddy

Pra, a është GoDaddy Hosting ndonjë e mirë?

Për t’iu përgjigjur pyetjes së parave – “A rekomandohet GoDaddy Hosting?” ne u kërkuam përdoruesve të hostit GoDaddy, Saurabh Tripathi të Getting Geek, të ndajnë përvojën e tij. Saurabh ka qenë një klient i GoDaddy që nga nëntori i vitit 2014. Seksionet e mëposhtme (në të mirat dhe të këqijat, dhe në fund të fundit; të pandikuar, shënimet e mia në italike) janë shkruar nga Saurabh. 

Këtu shkon Saurabh.

Së pari, një histori e vogël në sfond

sharubah

U regjistrova për planin më të lirë në GoDaddy. Kushton rreth 3 dollarë – me ato para që ju merrni 512 MB RAM dhe bandë të pakufizuar, është njësoj si hostet e tjera. Ekziston një ndryshim i madh: Për dallim nga shërbimet e tjera të pritjes, të cilët ofrojnë ruajtje të pakufizuar, do të merrni 30 GB hapësirë ​​magazinimi. Gjithashtu ju premtohen 99.9% në kohën e duhur.

 Ajo që nuk më pëlqen në lidhje me GoDaddy Hosting?

 • Probleme të mëdha me WordPress: Nuk lejohet ruajtja e memorjes, gabime të rastit
 • Gabime të rastësishme: Unë kam parë “Gabim në vendosjen e lidhjes së bazës së të dhënave” 3 herë në dy muajt e fundit, megjithëse riparimi i tij është i lehtë, por prapë është vërtet i bezdisshëm.
 • GoDaddy shet gjithçka: Sa herë që përpiqeni të rinovoni emrin tuaj të hostit ose domain, GoDaddy përpiqet me të vërtetë e vështirë për t’ju shitur azhurnime shtesë. Kur klikoni në “Rinovoni Hosting”, do të shihni rrëmujë shtesë, ai përpiqet t’ju shesë emrin shtesë të domain-it dhe postën elektronike të e-mailit etj..

Më shumë rreth kohës së GoDaddy & makth gabimi i serverit

Procesverbal reklamimi

Gjithçka duket mirë në fillim [kur u regjistrova për herë të parë në GoDaddy]. përdorimi i memorjes së WordPress në host pak më shumë se 150 MB, Shpejtësia nuk është aq e shpejtë por nuk mund ta quani as të ngadaltë. Unë përdor përditësimet e Jetpack Email për të monitoruar kohëzgjatjen e faqes në internet. Ai kontrollon faqen e internetit rregullisht dhe ju dërgon me e-mail me alarm kur faqja është poshtë ose lart. Dy ose tre herë në javë kam paralajmëruar që faqja e internetit është në rregull, dhe zakonisht rritet brenda 10 minutash. Kohëzgjatja më e gjatë që kam parë është 39 Minuta. Kjo te dhemb.

Gabim në server

Në 3 muajt e fundit kam parë “Gabim në vendosjen e lidhjes së bazës së të dhënave” 4 herë. Këto gabime janë të natyrës së rastit dhe jam i sigurt që nuk ka asgjë të keqe me WordPress. Sidoqoftë, këto çështje janë të thjeshta për tu zgjidhur. Kompania nuk i lejon përdoruesit të përdorin një shtojcë memorie mbajtëse dhe e kuptova se është e vështirë. Pasi instalova WPSuper Cache, faqja u prish dhe më duhej shumë përpjekje për ta rregulluar këtë. Ndonjëherë jam përballur edhe me gabimin 520, dhe këto gabime janë thjesht të rastësishme.

Rishikimi Uptime GoDaddy

godtime perëndie 072016GoDaddy Qershor / Korrik 2016: Uptime Pritëse: 99.97%

Bottomline: Nëse duhet të shkoni me GoDaddy?

Kjo varet nga dy gjëra. E para është: a do të përdorni WordPress? Gjëja tjetër është buxheti juaj.

Pritja e buxhetit të GoDaddy është e mirë për njerëzit që duan uebfaqe të vogla dhe thjesht duan të shfaqin praninë e tyre në internet (si një uebfaqe e vogël statike që tregon biznesin tuaj offline). Nëse doni që të jeni mirë të shkoni. Sidoqoftë, nëse po planifikoni të përdorni CMS si WordPress, GoDaddy ka shumë kufizime për ju. Ju mund të duhet të shpenzoni shumë kohë për të rregulluar gjërat në cPanel e tyre. Pra, nëse doni të presni faqen e internetit të WordPress ose shkoni me planet e tyre të menaxhuara të WordPress-it të menaxhuar ose kërkoni ndonjë pritës tjetër në internet.

Vlerësimi im GoDaddy – 3 nga 5.

Krahasoni GoDaddy me të tjerët

Ja se si GoDaddy grumbullohen me ofruesit e tjerë të pritjes:

 • GoDaddy vs BlueHost
 • GoDaddy vs InMotion Hosting
 • GoDaddy vs A2 Hosting
 • GoDaddy vs SiteGround
 • GoDaddy vs DreamHost
 • Zgjidhjet e GoDaddy vs Rrjetit

E rëndësishme: Shënimi i redaktorit në Rishikimin GoDaddy të Saurabh

Shënim nga Jerry: Saurabh përmendi atë kohën e duhur si një nga avantazhet e GoDaddy, por unë nuk u pajtova. Zbritja e faqes një herë në javë nuk është e mirë. Në krahasim, iPage, i cili është 50% më i lirë, shënoi 100% në Mars dhe Prill 2015 (shiko detajet). Dhe, çmimi i pritjes së GoDaddy në të vërtetë nuk është aq i lirë kur grumbullohet me të tjerët (çmimi u rrit që kur u regjistrua Saurabh, plani i Ekonomisë së GoDaddy tani kushton 4,99 $ / muaj). Unë nuk jam duke thënë që GoDaddy është pa pushim. Por siç duket ka mundësi të tjera më të mira. Në rast se po kërkoni për një pritje të buxhetit, ju lutemi shikoni edhe udhëzuesin tim të lirë të hostimit të botuar këtu. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map