30 съвета на Blogger за това как да развиете читателска блог

Създаването на блог, който привлича читателите да се връщат, е целта на всеки блогър.


Всички знаем, че само писането на блогове няма да ни даде резултати. Нашият блог трябва да има аудитория, която чете и ангажира със съдържанието.

Защо привличането на лоялни читатели на блогове има значение? Има само 73,9 милиона публикации в WordPress.com само за един месец (декември 2016 г., източник).

За щастие има много неща, които можем да направим, за да задържим посетителите за още. Можем да пишем по-дълго съдържание, да интегрираме това съдържание със социални медии, да промотираме нашия блог, да предлагаме уникални функции и т.н..

В предишни публикации в блога ние също предложихме няколко от методите на кутията, за да увеличите читателската си блог:

 1. Разширете техниката си за разказване, за да закачите читателите си.
 2. Използвайте безплатна телефонна услуга, за да привлечете слушатели.
 3. Започнете с видео маркетинг за вашия блог.

Но кой е най-ефективният начин или рентабилен начин да започнете?

Contents

Съвети на експертите за отглеждане на читателската блог

За да получите по-добра картина, се свързах с 30 блогъри с един въпрос:

„Как увеличавате читателската си блог?“

Отговорите бяха поучително. Има много полезни съвети, които научих, когато започнах да събирам отзивите.

Ето списъка на блогърите в определен ред:

Майкъл Позднев / Лиза Сикард / Кулвант Наги / Ашли Фолкес / Шарон Хърли Хол / Крис Уел / Нейт Шивар / Дарън Лоу / / Брайън Джексън / Харлиен Сингх / Дейвид Хартсхорн / Аманда Мензис / Джаспър / Стюарт Дейвидсън / Майк Олтън / Тереза ​​Лица / Цент Муру / Катрин Треньор / Крис Макара / Марина Бараева / Бил Ахола / Патриша Вебер / Майкъл Карп / Джейсън Куи / Лотарингия Редовно / Виктор Егри / Данте Харкър / Сюзън Пейтън / Джудит Мичъл / Джули Блекли

И така, накарайте се да се чувствате удобно и нека да се справим с него!

Майкъл Позднев – IWannaBeABlogger

Позднев сподели, че когато има силна конкуренция, е много важно да изберете правилната стратегия за увеличаване на броя на вашите читатели.

Избрах начина на изграждане на връзки с други блогъри. Начинът на приятелство “, сподели той. „Избирах бъдещите си приятели от коментиращите. Тези, които коментираха статиите, свързани с моята тема.

Ето как Позднев излезе с техниката си за работа с блогъри – BFF Commenter Technique.

„Ако погледнете по-отблизо, ще видите, че всяка моя статия получава повече от 90 коментара и 1k социални споделяния. Всичко това стана възможно благодарение на приятелството. “

След като Позднев имаше приятели, трафикът му както от социалните медии, така и от търсачките започна да расте. „Най-важното е, че получих подкрепа от съмишленици!“

Лиза Сикард – InspireToThrive

Лиза Сикард се научи да расте читателската си блог, като коментира редовно публикациите в блога на други хора. Тя съветва да стане известен като топ коментатор във вашата конкретна ниша.

Друг начин да увеличите аудиторията си в блога ни, за да разширим списъка си с имейли. Предложете безплатна електронна книга или продукт. Не продавайте в имейлите и предоставяйте страхотна информация на вашите читатели. Не забравяйте да го популяризирате в своя блог и в края на публикациите си.

Sicard също така смята, че друг начин да изградите читателското си читателство е да не правите почивките си твърде дълги (30+ дни).

Тя добави: „Много хора започват и се отказват през цялото време, така че вашият списък е като въртяща се врата. Винаги бъдете там някъде по някакъв начин, за да бъдете забелязани. Не бъдете във всяка социална мрежа, изберете тези, с които се чувствате комфортно и които работят за вас! “

Kulwant Nagi – BloggingCage

Kulwant Nagi сподели, че гостуването на блогове може да бъде един от най-добрите начини за нарастване на читателската блог. Чрез блогове на гости можете да установите присъствието си пред съответна аудитория, която вече посещава страхотни блогове.

Наги каза: „Напишете задълбочено EPIC съдържание и го изпратете в качествени блогове. Ако свържете аудиторията с думите си, най-вероятно е те да посетят вашия блог чрез биографията на автора. “

Nagi също насърчи блогърите да се включат в аудио, видео и текстови интервюта в други блогове, специфични за нишата. „Споделете историята си със света. Споделете уникални съвети, които носят добри резултати. Това можете да докоснете повече хора и да ги привлечете в своя блог. “

Ашли Фолкс – MadLemmings

Ашли Фолкес споделя, че един от най-добрите начини да впечатлите хората и да ги примамите да станат фен и читател е да създавате невероятно съдържание.

„Знам, че само това не ти е от полза. Така че, нека ви дам пример, заедно с някои причини … “, предложи тя.

Бихте могли да напишете 10 любопитни блог публикации по теми, които са пребити до смърт (което е почти неизбежно днес) ИЛИ можете да напишете нещо невероятно, което е „отгоре и отвъд“, което вече е там. Разбира се, това отнема 5 пъти по-дълго, но определено ще се откроите и ще получите много повече читатели.

Искате пример?

Писах публикация как да създам най-доброто SEO съдържание само преди няколко месеца. Той разби всички аспекти на писането на съдържание и го оптимизира за SEO.

Тя включваше колкото се може повече подробности и примери. Имаше изображения, цитати, видеоклипове и дори създадох инфография, за да отида с него.

Фолкес смята, че създавайки такова невероятно съдържание, ще откриете, че то не само се споделя и свързва с много повече, но и ще получите много повече внимание и читатели в резултат. Например публикацията, която тя споменава по-горе, вече има 2300 споделяния в социалните медии.

„Просто не забравяйте да намерите подходящата тема (за вашата ниша и публика) и нещо, с което можете да победите конкуренцията на първо място.“

Зала Шарън Хърли – SharonHH

Основният начин, по който Шарон Хърли Хол отглежда читателската си блог, е чрез интелигентно социално споделяне.

Използвам Twitter много, но е толкова натоварен, че е лесно хората да пропуснат това, което споделяте. За да се противопоставя на това, трябва да получа съдържанието си пред различни хора по различно време. Използвам два инструмента за това: Missinglettr и Buffer. Когато свържете блога си с Missinglettr, той създава кампания с туитове за изображения и текст, които да стартират през следващата година. Можете да добавяте и редактирате hashtags и да изтривате актуализации, които не ви харесват, след което да одобрите кампанията.

Тъй като Хол пише и в много блогове (с връзки към собствения си сайт), тя иска да популяризира и това съдържание. Тя сподели: „Там идва Buffer. Аз буферирам публикацията, използвайки функцията Power Scheduler, за да публикувам малко по-различни актуализации в продължение на месец или повече. Също така проверявам анализата на буфера, за да видя кои актуализации са се получили добре, така че мога да ги споделя отново по-късно. “

„Тази стратегия не само увеличава читателската аудитория на моя собствен блог, но също така привлича клиенти, които искат да правя блог професионално за тях – двойна печалба!“

Chris Well – BuildYourBrandAcademy

Chris Well има уникално внимание да привлече повече читатели във вашия блог. Той популяризира вечнозелени статии в социалните медии. Както каза, той ги промотира „многократно“.

Той сподели: „Твърде често блогърите ще изпращат едно съобщение, което ще бъде направено с него. Но само процент последователи ще видят всеки един пост. Затова идеалът е да изпращате няколко публикации в различно време в различни дни, за да достигнете до повече от своите последователи. “

Добре предлага прост план в три стъпки, който да ви помогне да популяризирате вечнозелени статии:

 1. Създайте три или четири начина да опишете това съдържание. Опитайте се да се приближите до публикацията от различни ъгли или намерете различни интересни точки.
 2. Създайте подходяща графика в социалните медии, която да придружава тези публикации. Използвайте безплатни инструменти като Pablo или Canva.
 3. Планирайте тези публикации, за да циклирате безкрайно с безплатни инструменти като Recurpost или Social Jukebox.

Нейт Шивар – ShivarWeb

Нейт Шивар се фокусира върху персоните на потребителите, за да разбере кой би бил добър читател за неговия блог и как да се насочи към тези читатели.

„Имам 3 потребителски персони, които представляват хора, които биха били добри за моя блог. Разработих теми за съдържание, които адресират техните проблеми. В рамките на тези съдържателни теми правя дълбоко съдържание & изследване на ключови думи, за да разберем точно какво съдържание искат & какво искат да видят в това съдържание. “

След публикуването си Shivar прави стандартните социални реклами, промоция по имейл и платени социални реклами. „Но основните две неща са, че оставам последователен във времето и поддържам актуално и свежо най-успешното си старо съдържание.“

С течение на времето изграждането на читателска аудитория е като изграждането на стена – добавете тухла по тухла и не позволявайте да падне.

Daren Low – Bitcatcha

Един от методите, които Дарън Лоу използва за увеличаване на читателската си аудитория, е като предлага възможност на гостите да публикуват на неговия сайт.

В началото звучи странно, защото изглежда, че вместо да увелича читателската си аудитория, ги изпускам. Но аз мисля по различен начин, защото с гост блогъри наоколо не само се срещам с повече хора (самите гост блогъри), получавам безплатни промоции за моя блог.

Методът работи добре, защото е печалба / печалба. Блогърите на гостите достигат до аудиторията на сайта на Low, но и неговият блог получава експозиция, тъй като споделя публикацията на гостите в своите канали в социалните медии.

„В резултат на това и двамата получаваме възможността да се докоснем до читателската си взаимност. Виждам това като ситуация, която печели. На всичкото отгоре получаването на реклами във Facebook е ефективен начин за разширяване на обхвата ми. Boost-post е удобен за популяризиране на блогове с много по-голяма тълпа. Тези два метода обаче работят само ако въпросната публикация в блога е с най-високо качество. “

Брайън Джексън – Брайън Джексън

Блогът на Брайън Джексън израства по уникален начин. Той започна с личната марка на brianjackson.io и в крайна сметка я прехвърли към марката woorkup.com, както е сега.

„Намирам, че дори и при марката woorkup, ако поддържам нещата по-лични, имам много повече ангажираност от хората. Мисля, че като общество ние просто естествено се свързваме по-добре с хората, а не с марка. Ето защо винаги пиша от първо лице. “

Друго нещо, което Джаксън прави, е да се опита да сподели съвети и стратегии, които той трудно намира в Google. Той добави: „Разбира се, че правя проучване на ключови думи, но споделям съвети, които не са били повторно хеширани хиляди пъти онлайн, мисля, че ми даде предимство в част от съдържанието ми. Ако аз нещо в Google и не мога да намеря отговора след по-малко от 5 минути, веднага мисля да го превърна в публикация в блога. Това увеличава абонаментите за бюлетини и създава страхотни разговори от читателите, тъй като най-вероятно те все още не са попаднали на съдържанието. “

Джаксън чувства, че # 1 начинът да развиете блога си е чрез последователност и дисциплина.

Няма бърз път към успеха с блог, трябва да вложите време и усилия и в крайна сметка ще видите възвръщаемостта. И ако тепърва започвате, придържайте се поне 6 месеца. Намерих в нови сайтове, маркировката за 6 месеца изглежда е сладкото място, където нещата започват да се случват.

Harleena Singh – Аха-сега

Harleena Singh съветва да се възприеме многостранен подход по отношение на увеличаването на читателската ви публикация в блога. Тя каза: „Можете да използвате промоциите в социалните медии и да изградите взаимоотношения, да използвате коментари в блога и да допринасяте с публикации на гости в сайтове с висок трафик, да се присъедините към блоговите общности и да провеждате интересни събития в своя блог.“

Тя добавя, че всичко, което трябва да направите, е да бъдете креативни и да произвеждате качествено съдържание, което е полезно за читателите – дайте стойност и да направите читателите ценни.

Ако се съсредоточите върху CRUX на блоговете, тоест съдържание + отношения + потребителско изживяване, определено ще видите скок в читателската си блог.

Дейвид Хартсхорн – ByteOfData.com

David Hartshorne посочва едно ключово нещо, което трябва да започнете: „Трябва да популяризирате публикацията си в блога. Да. Публикуването е само началото. “

Органичният трафик от търсачките ще отнеме много време, за да се реализира в нов блог, така че рекламата може да бъде жизненоважна.

Ето няколко неща, които можете да направите сега, за да получите трафик към блога си според Hartshorne:

 1. Попитайте приятелите си – Няма нищо лошо в това да изпратите имейли или чуруликате на своите приятели и да ги помолите да „Харесате и споделите“ вашата публикация. Всеки бит помага.
 2. Изпратете своя имейл списък – Ако имате хора от списъка си с имейли, тогава ги уведомете за новите ви публикации. Ако нямате имейл списък, започнете да създавате такъв.
 3. Публикувай в социалните медии – Публикувайте във всеки от своите акаунти в социалните медии, за да стигнете до топката. След това добавете към буфер, така че съобщението да се повтори няколко пъти през следващите часове / дни.
 4. Уведомете инфлуенсъри – ако сте споменали човек или компания в публикацията си, тогава ги уведомете за това. И ги помолете да го споделят пред аудиторията си.
 5. Промоция на блогове – Опитайте тези канали за началници: JustRetweet, CoPromote и Triberr.
 6. Коментиране в блога – Не на последно място, опитайте и продължете да коментирате съответните блогове. Това е чудесен начин да изградите взаимоотношения във вашата ниша и да привлечете читателите към блога си.

„Надявам се тези съвети да ви помогнат да увеличите читателската си блог. Бъдете търпеливи и упорити. Отнема време. Но накрая ще си струва “, насърчи той.

Аманда Мензис – MakeupAndBeauty

Аманда Мензи се чувства най-добрият съвет, който може да предложи, е да общува с хората в социалните медии. Показвайки интерес към други хора, те ще започнат да проявяват интерес към вас и (надявам се) към вашия блог.

„За типа блогове, които пиша, намирам свързването с марки отличен начин да получите вашето име / блог, виждан от много по-широка аудитория. Винаги маркирам марка, за която говорих в блоговете си и се надявам да им хареса, коментирам я или я споделям в социалните си медии, след това тя ще бъде видяна от огромната им публика и понеже са взаимодействали с вас, хората ще си помислят това трябва да си струва да разгледаме. “

Имах пин на марката една от снимките си в блога към Pinterest и това увеличи трафика на блога ми с огромна сума само от една снимка.

Jasper – OpportunityBuilding

Джаспър сподели мислите си за увеличаване на читателската аудитория.

Най-добрият начин да увеличите читателската си аудитория е да се интересувате от други хора. Бъдете първите, които посегнете, изградете отношения с вашите читатели и други блогъри. Да, много е работа. Но също е забавно и много доходоносно.

Какво можете да очаквате, ако следвате съветите на Джаспър?

 • Повече трафик
 • Възможности за публикуване на гости
 • Дори платена работа

Всичко това идва от постоянната работа в мрежа. „Горещо препоръчвам коментарите в блога като отправна точка. Дори през 2016 г. коментарите в блога все още са много мощен начин за изграждане и поддържане на взаимоотношения “, сподели той.

Стюарт Дейвидсън – StuartJDavidson

Стюарт Дейвидсън има проста стратегия за увеличаване на читателската блогове и това е търсенето. „Хората първо трябва да намерят съдържанието ви, преди да могат да го консумират и в крайна сметка да действат върху него, така че трафикът е първият елемент на читателската публика.“

Толкова много хора използват търсачки като Google, за да намерят съдържание. Несъмнено и вашите идеални читатели. Чрез класиране на статии с високи резултати при търсене на ключови думи, които имат големи обеми на търсене, направени от вашите идеални перспективи, можете да привлечете последователни и устойчиви нива на трафик към съдържанието си.

Дейвидсън съветва, че щом потенциалните лица намерят съдържанието ви, това съдържание също трябва да ги убеди да предприемат действия. „Висококачественото съдържание ще задържи вниманието и ще създаде авторитет и достоверност, докато е необходим ясен и привлекателен призив за действия, за да се превърне читателската аудитория в резултати.“

Майк Олтън – TheSocialMediaHat

Майк Олтън всъщност има две (много различни) техники за отглеждане на hs аудитория.

Първото е да се създаде страхотно съдържание и да се гарантира, че то се споделя навсякъде. Звучи просто, но разбира се, това е огромно количество работа. Ще отделя време за създаването на статията, публикуването й и след това ще премина през моя 30+ Точка за промоция на блога за популяризиране, за да я споделя на всички мои социални мрежи, абонати по имейл и други медии. Тъй като читателите влизат в статията, ако им хареса, те ще я споделят със собствената си публика и по този начин ще увеличат читателската ми публика.

Втората техника, която използва, е да привлече аудиторията на други хора чрез публикации в блогове на гости, подкасти и видео предавания на живо.

„Това беше особено ефективно преди няколко години, използвайки Google Hangouts и седмичните предавания, които създават много радио- и телевизионни оператори. Бих развил връзка с телевизионен оператор, обикновено като посещавам техните предавания и оставям интелигентни коментари, ще бъда поканен да се присъединя към бъдещо шоу и след това да направя толкова добра работа, колкото мога като гост. Тези възможности да демонстрирам моя опит, на живо, оказаха огромно въздействие върху зрителите (и моя бизнес!). “

Тереза ​​Лица – ТерезаЛица

Ако искате да увеличите читателската си публикация в блога, Тереза ​​Лица заявява, че трябва да започнете с анализ на съществуващото си съдържание и текущото ниво на ангажираност с вашата аудитория. Кои теми работят по-добре и какво кара читателят да споделя вашите публикации?

„След като имате ясно разбиране за съдържанието с най-добри резултати, следващата стъпка е да създадете прост календар със съдържание, който да организира идеите ви в план. Това ви помага да пишете по-последователно и може да подобри мотивацията ви, докато мислите за първоначалните си цели. “

Тя добавя, че качеството на съдържанието винаги е важно, но е важно и разпространението.

Как бъдещите читатели ще открият вашия блог? Кои канали да използвате за популяризирането на съдържанието си? Умна и последователна дистрибуция може да ви помогне да привлечете по-широка аудитория. Освен това, винаги е добра идея да мислите извън кутията и да експериментирате с нови типове съдържание, формати или дори канали за разпространение.

Лица подчертава, че най-важното нещо е да имате предвид, че вашият личен глас и авторитетът ви служат като най-добрите инструменти за вашия блог. „Няма нужда да жертвате тези в името на увеличения трафик!“

Cent Muru – SocialMediaMarketo

Cent Muru изтъква, че изчезнаха дните, в които можете просто да създадете невероятно съдържание, за да увеличите читателската си публикация в блога. „Страхотното съдържание е задължително, но просто няма да бъде отрязано в съвременния свят без допълнителна помощ.“

Muru предлага 3-ударен комбо за увеличаване на читателската блогове:

 • Страхотно съдържание
 • Създайте визуална привлекателност към съдържанието си като инфографика
 • Добър маркетинг план за съдържание или контролен списък

„Просто създаването на страхотна инфографика и публикуването в блога ви също няма да го направи; трябва да посегнете, за да го публикувате в големи сайтове като SocialMediaToday, Inc, Forbes или предприемач, за да получите признание и да изградите своя собствена читателска блогове “, каза Муру.

Kathryn Trainor – FuggsAndFoach

Катрин Треньор сподели: „Наистина не си спомням как започна всичко, но когато читателската ми блог наистина нарасна, когато направих следните 4 неща.“

 1. Публикувайте повече от един по повече от един начин – Можете да използвате уебсайта си, но да използвате социалните си медии, за да помогнете и на вас. Поддържането им активни и публикуването няколко пъти на ден може да ви даде няколко допълнителни зрители.
 2. Познайте своята аудитория – Имате ли куп заети майки, които проверяват онлайн само в 17:00, докато правят вечеря? Имате ли бизнес мислещи хора, които са фокусирани по цял ден.
 3. Бъдете истински, бъдете личност – Взаимодействието е ключов начин да спечелите читателска аудитория. Ако те знаят, че си истински и говориш с тях, те ЩЕ се върнат. Те ви виждат като човек, а не просто човек, който изрича думи, за да постави думи.
 4. Забавлявайте се – ако не е забавно няма да работи! Вашият читател също може да го види!

Крис Макара – ChrisMakara

За Крис Макара нарастващата читателска блогове може да бъде направена по много различни начини. „Един от любимите ми начини е да използвам вечнозелено съдържание на блога в рециклирани публикации в социалните медии.“

Този метод позволява на Макара непрекъснато да популяризира съдържанието си отново и отново в каналите на социалните медии. Той добави: „Добра част от вашите социални последователи няма да бъдат запалени читатели на вашия блог. Но ако сте в състояние последователно да споделяте съдържанието си в социалните си акаунти, ще започнете да генерирате кликвания върху съдържанието ви. “

В рамките на публикациите в блога ви е най-добре да имате някакво надграждане на съдържанието, за да вземете имейл адреса си. Освен това можете да използвате наслагвания, да излезете от изскачащи прозорци и т.н. (колкото и досадно да са, но те работят), за да създадете своя списък с имейли за вашия бюлетин.

Марина Бараева – IntNetworkPlus

Марина Бараева съветва, когато работите върху блога си, трябва да започнете със създаването на ценно съдържание, преди да се притеснявате за нещо друго. Съсредоточете се върху съдържанието, което хората четат и могат да внедрят в работата или живота си и да получат резултати. „Когато видят, че нещо работи, ще се върнат на сайта за новите актуализации. Оптимизирайте публикацията си за SEO, но продължавайте да я четете. “

Бараева също съветва да популяризирате собствената си работа възможно най-много:

 • Споделете чрез социалните мрежи.
 • Свържете се с други блогъри и изградете връзка с тях; по-късно можете да споделяте взаимно съдържание.
 • Включете влиятели в публикациите си. Попитайте за тяхното мнение или разрешение да добавите своите цитати. Това може да бъде обща публикация или просто цитат във вашата статия. След публикуването им напишете имейл и им благодарете за помощта. Някои от тях ще споделят публикацията ви.

Също така, Бараева казва да потърсите възможности за публикуване на гости в сайтове, където вашата целева аудитория виси. „Отидете на сайт като helpareporter.com и вижте дали някой търси съвет в областта на вашата експертиза и ще кредитира вашия сайт с отговора.

„Накратко, формулата за увеличаване на блога: създавайте съдържание, популяризирайте навсякъде и се откроявайте в популярните платформи.“

Бил Ахолла – БилАчола

Бил Ахолла има някои методи, които са му работили добре, за да нарасне собствената си читателска блог. Той споделя:

 1. Прекарвам първия ден в намиране на тема, която е уникална и сравнително слабо за конкуренцията. Стартирам нещата със SEMrush.com, за да намеря правилните ключови думи, които хората всъщност търсят.
 2. След като решавам ключовата дума, прекарвам следващите четири дни в създаване на подходящо съдържание. Преди да започна да пиша, трябва да се уверя, че идентифицирах точките на болката и подкрепящата информация, която ще ми помогне да напиша ангажиращо съдържание.
 3. Бих публикувал съдържанието в блога си.
 4. Тогава бих прекарал 1 месец, рекламирайки епичното си съдържание чрез Pre-Outreach Marketing и гостуващ блог.

„Тези методи работят. Те са работили за мен и те ще работят и за вас. “

Патриша Вебер – Патрисия-Вебер

Патриша Вебер съветва новите блогъри да направят увеличаването на читателската аудитория като основен приоритет през първите 90 дни и след това да продължат да наблюдават растежа на читателската публика от там.

През 7 или 8 години, в които блогва, има няколко тактики, които й остават любими:

 1. Сътрудничи си с други блогъри, като споделяш публикациите си, коментираш публикациите им и си с тях в общностите.
 2. Публикуване на висококачествено съдържание в моя блог, така че читателите продължават да искат още и други блогъри с висок профил да ме помолят да публикувам гост за техния блог за подобна тема.
 3. Продължете да укрепвам мускула си за самореклама. В наши дни се занимавам повече с пряко предаване на живо, защото като повече интроверт, това ми позволява да говоря така, сякаш говоря с малка, интимна публика. Имам уебмастър, който да правя всички технически преправяния на блога с малки неща като приставки, за да помогнат при SEO. Но нещо, което включвам, повече в наши дни и брой
 4. Hashtags в моите публикации за публикации, за да се възползвате от органичния обхват. С малко проучване, за да намеря най-силното, досега опитът ми е повече ангажираност и повече прегледи на страници.

Майкъл Карп – Copytactics

Прекарвам много време, промотирайки съдържанието си. Използвам предимно безплатни методи като тези поради дългосрочната възвръщаемост на инвестициите и изградените взаимоотношения. Обикновено правя много електронна поща, веднага след като публикувам публикация. Тогава работя върху изграждането на връзки, за да го класирам. Малко по-сложно е от това, но го кондензирах в 7-стъпален процес, който може да изтеглите тук.

Джейсън Куи – CofoundersWithClass

Според Джейсън Куи, съществуват множество начини за увеличаване на читателската блог.

Моята препоръка е да се съсредоточите върху един маркетинг канал, който е устойчив (за блог, който е предимно SEO, PPC, от уста на уста и големи партньорства).

След това Quey предлага да научите как да използвате 1-2 други маркетингови канала, за да постигнете тази крайна цел. “Само след като усвоите тези канали, трябва да обмислите нещо друго.”

Редовно Лотарингия – WordingWell

Лорейн редовно осигурява стойност на своите читатели и им дава да разберат, че разбира техните борби.

„Като се отнасям към тях с уважение и им помагам, аз повиших читателската си аудитория. Също така споделям подходяща информация за моите платформи за социални медии с тях. По този начин те знаят, че не съм спам и НЕ рекламирам САМО собственото си съдържание. Те знаят, че постоянно ги мисля и какво ги интересува. “

В резултат на това много ме уважават.

Виктор Егри – Automizy

„Пускам blog.automizy.com и започнахме пътуването си през 2016 г. Днес имаме 3k сесии месечно в нашия блог, което не е огромно, но все пак, той е силно насочен и не е лошо, тъй като започнахме със 100 сесии през февруари 2016 г..

Започването на блог е предизвикателство, се състои от много компоненти. Ако пропуснете нещо, ще ви е трудна работа:

 1. Идеален профил за четене (персони на купувача на вашия бизнес)
 2. Съдържание, което наистина им помага (добра стратегия за съдържание)
 3. Често публикуване
 4. Добър и премерен процес на популяризиране на съдържанието

Нашият процес изглежда така:

 1. Събиране на теми и вмъкване в съдържателен календар
 2. SEO изследвания за предстоящата статия
 3. Писане на съдържанието с ключовите думи
 4. Добавяне на „бонусно съдържание“, безплатно съдържание за изтегляне в статията
 5. Публикуване винаги в един и същи ден по едно и също време
 6. Промоция: Генериране на UTM тагове, споделяне на съдържание с абонати във форуми и общности, където са нашите читатели, споделяне в социални медии с помощта на CoPromote
 7. Анализ на ефективността на каналите в Google Analytics

Данте Харкер – DanteHarker

Данте Харкер посочва някакъв софтуер, който може да ви помогне да увеличите читателската си блог.

Правя много неща, за да увелича читателската си блогност, но едно от по-пренебрегваните от тях е използването на софтуера Massplanner. Това е отличен софтуер за планиране, който може да направи повече от почти всеки друг. Една от неговите страхотни характеристики е споделянето на вашия блог в различни Facebook групи, които са във вашата ниша. Добре си струва да проверите.

Сюзън Пейтън – Маркетинг на яйца & комуникации

Когато става дума за изграждане на публика, Сюзън Пейтън обича да работи по-интелигентно, а не по-трудно.

Един от начините, които изискват много малко усилия за увеличаване на читателската публикация в блога, е използването на приставката за WordPress Revive Old Post. Той не само пее вашия поток от социални медии с полезно съдържание, което ще привлече нови читатели, но също така блести светлина върху по-старото съдържание, което може да не популяризирате активно. Просто го настройте и забравете за него! Постоянно е един от най-големите ми насочващи трафика към моя блог.

Justice Mitchell – JusticeMitchell

Справедливост Мичъл подчертава, че изграждането на читателска аудитория е свързано с създаването на съдържание, което има позиция или мнение, с готовност да го развивате с вашата публика. „Отвратявам се от гурута, които седят на сапунените кутии и сърфират в разговори, които не попадат в ред.“

Произхождам от креативно място, където идеите стават по-големи и по-добри (или разрушени), толкова повече се усъвършенстват. Ако съдържанието ви не оставя врати отворени, тогава привличате тип аудитория, която иска да ви бъде казана – „sheeple“, ако искате. Това е добре за нарцистичните сикофанти, които трябва да бъдат правилни през цялото време, но няма предизвикателство или растеж в това. Публиката иска да научи И да допринесе; ако не сте ученик на собствената си игра – просто пиете собствената си пичка.

Джули Блекли

Попаднах на публикацията на Джули по 7 начина за увеличаване на публиката в блога, когато правех проучвания по тази тема. Смятах за полезно и реших да споделя един от нейните съвети тук.

Синдикирайте съдържанието си с публикации на трети страни – Това е един от най-лесните и бързи начини да увеличите аудиторията и експозицията на вашето съдържание. Тези сайтове често са цитирани от голямо разнообразие от хора и вашето съдържание, публикувано там, вероятно ще получи много повече социални споделяния. Тези сайтове могат също да изложат вашето име, връзки, компания и мисловно лидерство пред много по-голяма аудитория и от своя страна могат да насочат повече хора към вашия собствен сайт.

TL; ДР: Шест заведения за бързащи читатели

В тази публикация има много ценни съвети от блогъри в окопите. Това са най-често срещаните теми, които сякаш идват от повечето от успешните блогъри:

 1. Изградете реални отношения с други блогъри.
 2. Споделяйте и взаимодействайте с други хора в платформите за социални медии.
 3. Създайте по-добро и изпълнимо съдържание, за да помогнете на своите читатели.
 4. Оптимизирайте публикацията си за по-добро класиране в търсачките.
 5. Използвайте правилните инструменти, които да ви помогнат да направите по-добри изследвания и маркетинг.
 6. Превърнете действието си в повтарящ се процес.

Голямо благодаря на всички наши приятели, че отделихте време да споделите своите съвети как да развиете читателска блог.

Надявам се, че тези съвети предлагат някои солидни идеи и основа за това как да развием нашата читателска блог. Ако имате нещо конкретно, което работи добре за вас, споделете с нас в Twitter или Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map