5 големи причини Блогърите трябва самостоятелно да публикуват книга

Няма нищо като да можеш да кажеш „Аз съм автор!“


Колкото и невероятно да е това чувство, има много други големи причини да напишете книга. Въпреки че самият блог може да бъде доходоносен, електронните книги са инструменти, които могат да се използват за увеличаване на вашата аудитория и печелене на повече пари от вашия блог.

И днес е по-лесно от всякога самостоятелно да публикувате и получавате думите си пред правилната аудитория. Като блогър вече имате и това, което е нужно, за да бъдете автор.

Никога не сте мислили да публикувате преди? Ето няколко добри причини да го обмислите.

1. Генерирайте пасивен доход

Разбира се, писането на книга не е точно пасивно. Но в действителност повечето видове “пасивни” доходи изискват предварителна инвестиция.

След това, след като колелата са в движение, те продължават да се изплащат в дългосрочен план. Писането и самоиздаването на книга отнема известно време и усилия.

Трябва да вложите работа в писането, редактирането, форматирането, проектирането на корица, публикуването и промотирането му или да инвестирате пари в наемане на експерти, които да помогнат.

След публикуването на книгата ви можете да продължите в усилията си за популяризиране: колкото повече време и усилия влагате в маркетинг на книгата си, толкова повече пари ще печелите от нея.

Но дори и да не прекарате много време за промотиране на книгата си, тя все още ще бъде на разположение на читателите там, а самият блог може да действа като реклама за вашата книга. Преди няколко години публикувах книгата Amazing Women In History и не правя нищо, за да я популяризирам, освен линк към книгата от моя блог.

И все пак аз получавам малък доход всеки месец от продажби на книги. Ако написах повече книги или направих повече за популяризирането на тази, бих могъл да печеля повече. Но дори и с много малко постоянни усилия, можете да продължите да печелите пасивно, след като книгата ви бъде публикувана.

2. Утвърдете се като експерт

Издателската индустрия е в катастрофа благодарение на бума на самоиздаването. Това е страхотна новина за блогърите, които искат да напишат книга! Дори само преди 5 или 10 години на самоиздаването все още се гледаше като на „суета“; последната инстанция на талантлив писател, болен от писма за отхвърляне.

Успешни авторски издатели като Аманда Хокинг промениха индустрията завинаги.Успешни авторски издатели като Аманда Хокинг промениха индустрията завинаги.

Дълго време авторите не биха могли да се приемат насериозно, ако не са имали подкрепата на голяма издателска компания.

Но благодарение на някои много публикувани истории за успех, сега обществеността е по-наясно с възможностите за самостоятелно публикуване:

  • Аманда Хокинг печели милиони долари от романите си с паранормални романти, преди да се обърне към издателя St. Martin’s Press.
  • Джон Лок беше първият самоиздаден автор, който продаде над 1 милион електронни книги в Amazon.

И сега дори утвърдени професионални автори започнаха да експериментират със смесица от традиционни и самостоятелни публикации, като например известната авторка на бестселъри на New York Times Кристин Катрин Ръш, която блогове за индустрията в KrisWrites.com.

Днес самопубликуването се уважава, дори се възхищава и аплодира. Чрез създаването и самоиздаването на книга по темата ниша можете да се позиционирате като признат за експерт по тази тема.

Когато сте топ автор в своята ниша, това е огромен диференциал, за да можете да се откроите от другите блогъри. Това е не само приятен тласък на егото, но и ще ви помогне да увеличите аудиторията на блога си и да заредите другите си усилия за осигуряване на приходи, например ако продавате продукти или услуги от своя блог. Разглеждането като експерт във вашата ниша може да ви позволи да зададете по-високи цени за тези продукти и услуги и да бъдете по-търсени.

Има причина за идиомата „написа книгата върху нея“ – това означава, че сте специалистът по темата:

пише най-книгата-на

Позиционирането на себе си като експерт може да доведе и до други възможности като говорни ангажименти, интервюта, медийни изяви и други.

3. Публикувайте своя блог

Самоиздадените книги представляват 45% от пазарния дял на електронните книги!Самоиздадените книги представляват 45% от пазарния дял на електронните книги!

Все повече хора днес купуват и четат електронни книги.

Според Pew Research над половината от всички американци притежават специално устройство за четене на електронно съдържание. Почти една трета от всички анкетирани казват, че четат електронни книги – и този процент се увеличава всяка година.

Според доходите на автора, продажбите на електронни книги в Amazon генерират почти 2 милиона долара на ден в печалби от автори, като авторите, публикувани от самообслужване, сега представляват около 45% от пазарния дял. Издаването на електронна книга ви позволява да достигнете до тази огромна и нарастваща аудитория – аудитория, пълна с читатели, която може и никога да не се е натъкнала на вашия блог в противен случай.

Електронните книги са чудесни маркетингови инструменти, особено защото не изглеждат като маркетингови инструменти. Вашите читатели намират стойност в информацията, която предоставяте; затова плащат за вашата книга. Това е ненатрапчив, но ефективен начин да достигнете до вашата целева аудитория.

Някои читатели могат да ви погледнат от любопитство, след като се насладите на книгата си, но можете също да използвате книгата си като промоционален инструмент, като се свържете към съответните публикации в блога в книгата си и като включите призив за действие в края. Като пасивен маркетингов инструмент, вашата книга ще продължи да привлича нови читатели в блога ви, стига да е на разположение за закупуване, дълго след публикуването.

4. Разширете списъка си

Знаете колко е важно да разширите списъка си с имейли: имейл ви позволява да установите връзка и да изградите връзка с читателите на блога си.

Но изграждането на съществен списък с имейли може да бъде предизвикателство! Е-електронната книга може да се използва като мощен инструмент за отглеждане на имейл бюлетина по два различни начина:

Преобразуване на читатели на книги в абонати по имейл

Достатъчно лесно е да включите призив за действие в края на книгата си, приканвайки читателите да се абонират да получават подобно съдържание безплатно. Добра идея е да свържете към уникална, насочена целева страница на уебсайта си, създадена само за вашите читатели на електронни книги. Използвайки специален инструмент като OptinMonster, можете да създавате целеви страници и да проследявате процентите на конверсия. Използването на цели в Google Analytics е друга възможност за проследяване на реализациите на вашите електронни книги.

Използвайте книгата си като Freebie Lead Magnet

Можете също така да раздадете книгата си като халява на вашия уебсайт за читатели на блогове, които се регистрират за вашия имейл бюлетин. Това, че отдадете книгата си на уебсайта си, не означава, че също не можете да я продадете! Всъщност той може да увеличи възприеманата стойност на вашия оловен магнит, ако сте в състояние да кажете на абонатите, че обикновено се продава за конкретна цена.

5. Станете автор

Да си признаем, това е една от големите причини да напишете книга: Така че можете да кажете на приятелите си, семейството си и всички на улицата, че сте публикуван автор. Това е нещо, с което да се гордеем! Написването на книга е нещо, за което никога няма да съжалявате.

Развълнуван от самостоятелното издаване на книга?

Страхотен! Обичам да ви помогна по пътя. Това е въвеждащата публикация за следващата ми поредица за самостоятелно публикуване. В бъдеще ще говорим за избора на вашата тема, как да напишете вашата книга, редактиране и форматиране, както и за публикуване и популяризиране. Ако искате да видите името си във (виртуален) печат, не забравяйте да следвате!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map