6 неща, които трябва да направите, за да превърнете блога си в бизнес

Решихте, че е време да превърнете блога си в бизнес и се чудите „какво следва?“ За да го приемете сериозно като бизнес, ще трябва да промените нещо повече от самото си мислене. Ето как да превърнете блога си в бизнес:


6 неща, които трябва да направите, за да превърнете блога си в бизнес

1. Определете марката си

Бизнесът трябва да създаде уникална марка, която може да привлече клиенти. Ако вече сте блогър с някакъв сцепление или последователи, може да имате установена репутация – добра или лоша. Време е да създадете професионална персона. Продължете с уникалния си стил и глас, но изчистете взаимодействията си, за да създадете положително или атрактивно възприятие на вашата марка за вашата идеална аудитория. Това ще означава отдръпване и дори привличане на помощ, за да установите как изглежда вашата репутация сега и как трябва да я промените.

Това лято по време на семинар за изграждане на марка, домакин на Ребека Парсънс от Cre8tive Compass на конференцията iRetreat 2015, работих надълбоко и се занимавах с упражнения за усъвършенстване на марката си. Критичната стъпка, която често се пропуска, беше даване на приоритет на най-важните ми лични ценности. Те включваха честност, семейство и надежда – добро приспособяване за блог, който помага на майките да отглеждат деца със специални нужди. Тези стойности трябваше да станат ясни от моя блог и социални медии.

Вместо да позиционирам блога си като такъв, който ще реши всички предизвикателства за отглеждането на дете със специални нужди, Embracing Imperfect предлага на майките също свое място, за което моята публика жадува. Говоря с моята публика, сякаш те са всяка жена, отглеждаща деца с много интереси и моят логотип е прегънат сгънат в това:

„Лайфстайл блог за майки, отглеждащи деца със специални нужди.“

Това изречение е лесно, кратко обяснение на моите ценности, на моята аудитория и на моя блог. Вече ми казаха, че това е „нова“ ниша – което е новина за мен! Малка мозъчна атака на вашите ценности и вашата аудитория ще ви помогне да създадете автентичен логотип. Научете повече начини за брандиране на вашия блог.

2. Отказ от риск

Също в iRetreat 2015 гост-ораторът Холи Омър, която е собственик на блога за детски дейности и е основател на Business 2 Blogger, сподели, че „провалът е най-бързият път към знанието“.

Сега успешна блогърка и предприемач, Холи сподели с нас своя 50% процент на неуспех в бизнеса, но разкри, че хубавото в управлението на блог бизнес е, че не изисква почти никакви инвестиции. Можете да опитате в много различни проекти с много малко капитал – всичко, от което се нуждаете, е добър уеб хостинг акаунт и няколко долара годишно, за да защитите URL адреси.

Тя посъветва да започнете с бебешки стъпки – „просто го позвънете и започнете някъде“.

Това е моят начин на работа от години. Все още експериментирам с нови режими на доходи. Например, исках да разширя използването на Instagram в спонсорирани кампании, така че приех такава, която беше подходяща за моята аудитория. За съжаление, осъзнах едва след като се ангажирах, че трябва да използвам рекламния им образ. Тази реклама разреждаше марката ми и се научих да избягвам подобни кампании.

Добре е да се провалите, стига да се научите от него!

3. Знайте правилата и законите, които ви засягат

Спонсорирана публикация verbiage за върха на публикациятаПример за спонсорство, споменато преди и близо до продуктовата връзка. Включва „#ad“ в заглавието за автоматизирана промоция в социалните медии.

Едно нещо, с което направих правилно тази кампания в Instagram, беше правилното разкриване, нещо, с което се борят дори големите марки. Тази пролет модният търговец на дребно Lord & Тейлър провежда кампания в Instagram без оповестяване и рискува да бъде взривен от FTC.

След това през лятото Ким Кардашиян попадна под обстрел от FDA по различна причина. Въпреки че правилно разкри, тя изключи, че нейното одобрение на продукти не е медицински доказано, за да постигне получените от нея резултати.

Трябва да знаете тези правила, ако ще водите професионален блог, за да избегнете правни действия:

 • Винаги разкривайте каквато и да е компенсация – дори продукти или отстъпки – получени за всички публикации и акции в кампанията – това включва вашите партньорски връзки. Прочетете Q на FTC&A, за да се уверите, че сте съвместими (актуализирано май 2015 г.).
 • Познайте правилата за раздаване във вашия блог и социални медии, по-специално за вашата държава. Може да се наложи да се справите добре с награди, дори ако продавачът ви не го прави.
 • Разберете какви снимки можете да използвате безплатно, какво трябва да закупите и какво представлява справедливо използване на изображенията.
 • Попитайте преди да се обърнете към нечие съдържание или проверете указанията на публикацията, за да се уверите, че не крадете. Винаги кредитирайте автора и копирайте в публикацията си не повече от 2-3 изречения.
 • Знайте кога и как да използвате маркера „nofollow“ за компенсирани връзки и други най-добри практики за Google.
 • Ако популяризирате здравни продукти, които не са одобрени от FDA, като етерични масла, уверете се, че правилно разкривате, че това е вашето мнение и резултатите не са доказани или одобрени от FDA.

4. Създайте бизнес субект

Понастоящем ръководя еднолична собственост, но като ребрендирам и препозиционирам онлайн бизнеса си, обмислям да променя това.

В местен семинар с участието на адвокат и PR професионалист Даниел Лис от блогърската мрежа FitFluential той преподаваше закон за блогърите. Реалността е, че блогърите могат лесно да бъдат съдени, дори и да не мислят, че са нарушили някакви закони.

Сега бюджетявам няколкостотин долара за създаване на LLC, дружество с ограничена отговорност, което може да защити основните ми активи (като например моята къща или кола), ако трябва да бъда съден. Честотата на несериозни съдебни дела прави това мъдър избор. Вземете най-доброто решение за вашия бизнес.

5. Вземете вашите акаунти в ред

Препоръчвам обикновена електронна таблица, за да поддържате профилите си в ред: продукти, получени за преглед и дати, спонсорирани публикации или публикации на свободна практика, дати на фактуриране, дати на плащане, бизнес разходи.

Фактурирането чрез PayPal е добро, защото можете да изтеглите файл със своите транзакции за счетоводни цели. Можете също така да искате да помислите за услуга за онлайн таксуване за клиенти, които трябва да фактурирате. Мнозина започват от 10-20 долара на месец.

0916-Project-проследяванеЕдин прост лист в Excel ми помага да следя моите проекти.

В данъчно време трябва да наемете надежден счетоводител. Не ходете само на някоя от популярните счетоводни компании или на счетоводител, който няма представа какво е „блог“.

Последният път, когато опитах това, жената ми достави мъка над 29 долара на доход, който получих от партньорска продажба. Тази конкретна компания го нарече „роялти“ и счетоводителят ме попита няколко пъти по каква книга съм написал и къде са другите ми продажби. Тъй като не разбираше бизнеса, не можеше да го осмисли. Свържете се с други професионални блогъри във вашия район за препоръка.

6. Усъвършенствайте професионализма

Понякога в стремежа си да помогнем на нашия блог да се открои от тълпата, ние работим твърде усилено, за да генерираме спорове. Вашите читатели не искат това – и познайте какво? Други блогъри ще ви извикат на него.

Наскоро във Facebook се появи статия, написана от майка, която протестира срещу алергиите към фъстъци в училище. Той беше силно възпалителен и макар да генерира много прегледи на страници, също обиколи блогърски групи. Общото мнение за нейната публикация „щракване“ беше много негативно. Насърчавахме публиката си да не я чете. Помислете какви марки, рекламодатели и търговци също ще мислят за този блогър. Бихте ли искали да работите с нея?

Какво можете да направите, за да поддържате професионализъм? Може би искате да мислите за блога си като за свой офис.

 • Ако сте имали работа в корпоративния свят, какво би било неподходящо поведение?
 • Как бихте превели това в писмена форма?
 • Не правете блог или споделяйте в нетрезво състояние.
 • Не споделяйте рисковани снимки в социалните медии.
 • Пазете го чисто около децата.

Можете също така да бъдете професионалисти, като се отнасяте към блоговете си като към истинска работа. Ако имате HR мениджър, ще получите повишение или предупреждение?

 • Отнасяйте се с други блогъри, всички марки и PR с уважение и любезност.
 • Спазвайте сроковете за преглед и кампания.
 • Направете най-добрите снимки, които е възможно, и се научете да подобрявате.
 • Обърнете внимание на граматиката и правописа, когато пишете.
 • Посетете блогър събития, за да установите вашата марка, да се научите от опитни блогъри и да развиете бизнеса си.

Ако сте блогирали като хоби и искате да превърнете блога си в бизнес, време е да се заемете сериозно и да предприемете тези стъпки, за да го извадите от земята.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map