Експертно интервю: Деби Книжар за това как социалното добро помага на блогърите

„Социалното добро“ не е просто актуална модна дума в социалните медии. Според статия от 2013 г. в Market Tech Blog, „83% от американците искат марките да поддържат каузи, а 41% от хората са купили продукт от компания, защото знаеха, че компанията е свързана с кауза.“


Това означава, че влияещите могат да използват своите блогове и социални медии, за да помогнат не само за насърчаване на голяма кауза, но и за създаване на разпознаваемост на марката.

Разговарях с Деби Bookstaber, за да науча повече за социалните блага в блогосферата. Като съосновател на Bloganthropy, чиято мисия е да свързва компании и блогъри, за да направи света по-добро място, тя е експерт в това как социалното благо помага на брандовете и блогърите.

Деби е също президент на Element Associates, директор на социалните медии за комуникация с играта на деца, и беше обявена за „Топ 25 блогъри за родители, които променят света“ в Babble.com.

Деби, можеш ли да ни дадеш ясно определение за „социално добро“, тъй като се отнася до социалните медии и блоговете?

деби книжарницаДеби Bookstaber, съосновател на Bloganthropy

Тъй като блогърите имат влияние върху своите блогове и социални медии, хората ги търсят за съвети и съвети, като например съвети за родители, модни решения, препоръки за продукти в своята ниша и др. Те могат да използват социалните медии, за да правят социални блага, особено за местните -профили или такива, които са естествено прилягане за тяхната публика. Има много начини, по които те могат да използват своето влияние, за да подкрепят това, което наистина ги интересува.

Съгласен съм! Намирам, че това работи най-добре, когато правя социално благо, което се вписва точно в моята марка. Чувства се безпроблемно и моите читатели го оценяват. Сигурен съм, че повече блогъри се интересуват от партньорство за социално благо. Как марките работят с блогъри за популяризиране на социалното благо?

Блогерите трябва да разберат, че има два вида промоция. Един вид е маркетинга на каузата, който е, когато марките използват своето влияние, за да подкрепят достойна кауза. Например може да видите марка, която дарява част от продажбите им за кауза, като лек за рак на гърдата или кампания, която гласи: „щракването върху тази връзка храни гладно дете.“ Защото маркетингът се случва, когато марките се свързват с нестопанска цел, за да го популяризират и, естествено, това ги популяризира като компания, която прави социални блага.

Тогава има кампании, които нямат традиционни финансови награди за бизнес. Например наскоро Съветът за реклами проведе програма за безопасност на детските седалки с NHTSA, за да научи родителите как правилно да инсталират детска седалка. Тази кампания нямаше финансов мотив, беше чисто съобщение за обществена услуга.

Блогерите трябва да са наясно с тази разлика, тъй като марките са в състояние да плащат на блогърите по време на маркетингова кампания за кауза – и често го правят – докато чистият PSA няма да бъде платен. Това е просто възможност да се разпространи думата за безопасността и други обществени проблеми.

Това каза, че линията може да бъде пресечена. Например, с нестопанска цел Keep America Beautiful направи PSA за обучение на потребителите за рециклиране в деня на Земята. Джонсън & Джонсън подкрепи тези усилия с платена кампания, която набира блогъри.

Как иначе се помага на блогъри и влияещи, като се работи с марки по тези каузи?

Тъй като маркетинговите спонсорирани кампании са склонни да получават по-висока ангажираност от конвенционалните спонсорирани публикации, което е добре както за блогърите, така и за брандовете. Например кампанията на Walgreen Red Nose е добър пример за маркетинг на каузата. За марката тя събра средства и им даде значителна публичност; за блогъра, той им даде по-интересна тема за писане от типичния пост на Walgreen и по-добри изгледи на страници.

Що се отнася до нестопанските кампании, те могат да се възползват от блогър, като са полезни за целевата им аудитория, но също така могат да се класират добре и за SEO, ако са обвързани със свързани събития, като кампанията Денят на Земята за красив ден на Земята. Те също са добър начин за блогър да получи съдържание, което може да бъде предварително написано и богато на SEO, за да балансира спонсорираното им съдържание. (Блогърите трябва да наблюдават тяхното спонсорирано към неспонсорирано съотношение на публикациите.)

Какво прави един блогър добър избор за тези кампании или повечето марки ще работят с всеки блогър?

Докато чисто нестопанските PSA се стремят да разпространяват думата навсякъде, истината е, че да бъдеш подходящ както за PSA, така и за кауза маркетингова кампания е важно да генерира реален интерес към дадена кауза. Блогърите, засегнати лично от тези проблеми, ще бъдат по-ефективни. Освен това, ако PSA се насърчават от блогъри с опит в тази област, от това взаимодействие могат да възникнат по-дългосрочни ангажименти и по-сериозно участие..

Да, колкото по-добро прилягане, толкова по-успешен пост – като при всяка спонсорирана кампания! Кои са елементите на една успешна кампания за социално благо?

Зависи от съобщението, което марката или сдружението се опитва да предаде. Успешните кампании ще имат силен призив за действие. Те също ще имат добра история и, както споменах, най-добре е, ако блогърът е участвал лично в темата или каузата. В допълнение, много лесни за смилане на читателя елементи са много полезни. Ready.gov наскоро проведе кампания за PSA за готовност за бедствия. Фокусът им беше върху хората, създаващи план и те създадоха инструменти за това. Те също имаха кратки видеоклипове с PSA (обикновено това е професионална работа на видео компании), които са дълги 30-120 секунди за читателите с глад във времето.

Много кампании улесняват и блогърите, като предоставят готови туитове, инфографика и други инструменти за социални медии с едно кликване. Element Associates създава персонализирани писмени парчета за блогери с HTML, за да ги вграждат. Това създаде и по-силна оптимизация на търсачките.

Обичам готови туитове за социално благо! А предварително направеното съдържание винаги е полезно. Има ли преходна точка, в която влияещите преминават от доброволческа дейност към работа срещу заплащане, или има ли платени кампании за влияние?

Да! Триш Адкинс беше блогър, който беше доброволец в продължение на много години с фондацията на Алекс за лимонаден щанд за рак на детството. Дъщеря й е оцеляла от рак, така че това беше важно благотворително за нея. След много години доброволчество и дългогодишната си ангажираност с каузата тя беше естествен избор за позиция. Важно е за блогърите да знаят, че най-добрите доброволци с личен дял в каузата могат да ги направят перфектно подходящи за платен пълен работен ден или консултантски проекти или за продължителни кампании. Нестопанските организации трябва да канят тези блогъри да кандидатстват [за] тези позиции.

Лично аз съм работил с нестопански организации дълги години, pro bono, така че често съм призован да работя професионално с компаниите, на които съм помагал. Ако искат да работят за нестопанска цел, блогърите трябва да поемат ангажимент към тях; това е първото място, което те искат да наемат.

Установих, че това е истина. Една от моите редовни блогови концерти беше пряк резултат от писането за социално добро, без спонсорство, и се вписва точно в моята ниша. Какви са основните причини за социално благо, можем да очакваме да видим повече?

По отношение на случващото се в момента, Елън Герстейн от „Спасете децата“ работи върху бежанската криза в Сирия. Освен всичко това, свързано със здравето, е голяма област за нестопанска цел и предизвиква маркетингово участие, като например усилията на Миси Уорд с Алеята на Avon за рак на гърдата, стойката на лимонадата на Алекс и болницата на Св. Джуд. Образованието също е голямо, защото родителите са най-добрите защитници на децата си в областта на рака и болестите в детството. Други популярни теми включват околната среда, като например кампании за PSA с водна ефективност за борба с настоящата криза на сушата в Калифорния.

Други жизненоважни кампании включват борба с глада с Подхранване на Америка и споделяне на нашата сила, както и животински благотворителни организации като приюти за домашни любимци, когато се отправим към зимата. Причините за Blogger също са важни. Кетрин Стоун стартира успешната вече нестопанска цел след раждането през 2011 г., за да помогне на други майки, страдащи от следродилна депресия, състояние, което имаше, че помага на други майки да завладеят.

Благодаря, Деби, за съветите и съветите! Надявам се, че след като прочетат това, блогърите ще разгледат всякакви социално добри кампании, които идват по пътя си, независимо дали са PSA или предизвикват маркетинг с марки, и ще предприемат каузи, които отговарят на техните блогове и техните страсти.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map