Кое е най-голямото препятствие, пред което е изправен всеки начинаещ блогър?


Опитвам се да избера име за техния блог.

Именуването на блог може да бъде доста трудно, особено ако сте нов за цялото нещо в блоговете и брандирането. И ако сте точно като мен, може да прекарате часове в мозъчна атака за име, само за да завършите със списък с глупави.

Със сигурност има по-добър начин?

Е, радвам се, че попитахте! Ако сте от типа, който наистина мрази създаването на имена или е просто ужасно в това, измислих няколко съвета и трика, които да ви помогнат да създадете и изберете идеалното име за вашия блог.

Съвет №1: Разберете как вашето име представя вашата марка & Блог

Преди да се пристъпим към разгласяването на шедьоври на имената на блогове, важно е да отделим малко време и да разберем какво представляват вашият блог и име на марката.

Задайте си тези четири въпроса:

  • За какво ще ви е блога?
  • Коя ще бъде целевата аудитория?
  • Какъв тип тон (небрежен, сериозен и т.н.) ще бъде?
  • Как името на блога ще помогне за изграждането на вашата марка?

Името на вашия блог трябва да е свързано с типа съдържание, което създавате. Представете си, че имате блог, наречен „The Foodie Corner“, но вашето съдържание е свързано с отзиви за продукти за естествена коса за мъже, в крайна сметка ще объркате читателите, които очакваха блог за храна.

По същия начин, ако имате корпоративно / готино име, но пишете с непринуден / забавен тон, това създава на читателя грешно впечатление и ги оставя да се чудят дали да ви вземат на сериозно или не.

Бъдете съобразени с вашата марка и това, което представлява!

Ако искате да започнете блог за храна, трябва да използвате думи, свързани с храната или яденето (т.е. закуска, веган, здравословно, мрънкане и т.н.).

Ако вашият блог е за техники за дигитален маркетинг, използвайте ключови думи, които са свързани с тази индустрия или използвайте специфични за индустрията термини (т.е. SEO, дигитален маркетинг, SEM и т.н.).

Съвет №2: Подгответе тезауруса и станете творчески!

На този етап трябва да имате представа кои думи биха описали най-добре вашия блог. Сега идва забавната част! Вземете тезаурус или се насочете към thesaurus.com и разгледайте подобни думи, които могат да се използват за името на вашия блог.

Да речем, че правите блог за храна. Може да решите, че основната част от съдържанието ви ще бъде за следните ключови думи: Храна, здравословно хранене, веган, упражнения, щастливи, рецепти и хранене.

Включете тези думи в thesaurus.com и ще получите думи като закуска, каша, прясна, готова, радост, добрини, диета, munchies, силни, сърдечни, зеленчуци и блаженство. Добавете заедно някои от тези думи (например вегански munchies или готварски рецепти) и voila, вие имате име за вашия блог.

Когато сте останали да се опитвате да мислите за думи, за да назовете блога си, винаги можете да използвате тезаурус за бърз списък с думи, които да използвате.

Съвет №3: Използвайте съществителни имена, глаголи или дори описателни думи, които се отнасят до вас и вашето съдържание

Може да решите, че използването на тезаурус е достатъчно, но ако наистина искате да изведете играта си за именуване на следващото ниво, започнете да добавяте съществителни, глаголи и / или описателни думи.

Добавянето на съществителни имена, глаголи и описателни думи може допълнително да персонализирате името на вашия блог, което го прави уникално. Плюс това помага да се избегне припокриването с други сайтове или блогове, които са подобни на вашите.

С примера на блога за храна можете да добавите съществителни или описателни думи, които се отнасят към вас като блогър, които могат да бъдат: шеф, човек, момиче, начинаещ, хранене, съвет, закуска, вечеря, обяд, клуб и т.н..

Сложете ги заедно и ще получите скъпоценни камъни, като годни момичешки ястия, вегански шефки, рецепти за прясна кухня или клуб за здравословна диета.

Можете дори да го направите още крачка и да добавите глаголни времена или вариации на думите, за да го направите още по-уникален. Някои примери биха били: готварските рецепти за момичета, яденето на вегански ястия, блажени пекари, годни и свежи.

Професионален съвет: Използване на сложно слово или изобретяване на собствените думи

За тези, които са склонни към творчество, можете да опитате да измислите или създадете изцяло нови думи, които да именувате в своя блог.

Това изисква малко външно мислене, но гримът може да бъде страхотен начин да добавите забавление към името на вашия блог. Някои страхотни примери биха били снекзила, веганизирана, сиренела, здравословна.

Не се страхувайте да експериментирате с всякакви думи и да се забавлявате с него. Може да се окажете с готино име, за което никой не се е сещал!

Съвет №4: Когато всички останали не успеят, използвайте име на блог / Word Generator

Може би сте опитали всички горепосочени съвети и все още не можете да измислите наистина добро име. Няма проблем! Опитайте да използвате име / слово генератори за някои страхотни предложения.

Сайтове като Wordroid.com са чудесен инструмент за създаване на забавни комбинации от думи и това е наистина просто. Просто въведете дума, която се отнася до съдържанието ви, кликнете върху бутона „wordoids“ и той ще ви даде списък с имена, които можете да използвате.

Хубавото на Wordroids е, че можете да зададете границите на думите си, да определите качеството на думите, да зададете модели към тях и дори да включите наличността на домейна. Това означава, че можете да проверите дали името ви е харесало, регистрирано в .com или не, като извадите стреса от създаването на страхотно и разберете, че е взето.

Избиране на перфектното име на блога

Има много начини да назовете блог и в крайна сметка зависи от вас да решите какво е това.

Все пак създаването на име не трябва да е старателен процес. Забавлявайте се и бъдете креативни с него и вашите читатели ще видят и това.

Не забравяйте, че няма твърди правила, когато става въпрос за създаване на име. Стига да сте сигурни, че е свързано с вашето съдържание, можете да бъдете толкова креативни, колкото искате!

След като го премахнете и регистрирате домейна на блога си, се съсредоточавате върху по-важни неща като писане на епично съдържание и разрастване на блога си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me