път & Оценка на разходите

Написването на книгата самостоятелно ще бъде най-отнемащият време вариант, но това ще варира значително от човек на човек.


Някои писатели могат да завършат първи чернови след няколко седмици; други отнемат години. За да сте в безопасност, планирайте да прекарате 3-6 месеца в писането на първата си чернова.

Наемане на призрак? Доклад от Writer’s Market показва, че таксите за ръкопис и писане за книга със стандартен размер варират от ниско от 5000 до 100 000 долара, при средно 36 000 долара. За по-къса електронна книга вероятно поглеждате в долния край на диапазона.

Времевата скала ще се основава на количеството страници, съдържание и музикант, който е нает.

Фаза 2: Редактиране

От съществено значение е да отделите време, когато редактирате книга.

Лоша структура, правописни и граматически грешки и бурни печатни грешки могат да увредят вашата доверие и репутация на блогър. Блогерите могат бързо и лесно да създават електронни книги от своите блогове с няколко кликвания с помощта на различни инструменти и приставки – но това не означава, че непременно трябва.

Публикуването на книга е много различно от натискането на „публикуване“ в публикация в блог.

Разработване, съдържание, копиране и корекция са всички ключови компоненти в света за редактиране и трябва да влязат в авторски процес на редактиране. Определянето от какъв тип редакция се нуждае от вашата книга е важно за нейния успех.

Редактиране на развитието

Редактирането на развитието е редактиране на проект от предложението или груб ръкопис до окончателен ръкопис. Редактирането на развитието е за автори, които изпитват трудности с планирането на книга или използват определена техника на писане. На това ниво на редактиране може да се наложи авторите да преразгледат основните теми на книгата си или да пренапишат големи части от ръкописа.

Съществено редактиране

Съществено редактиране работи за изясняване и / или реорганизиране на ръкопис за структура и съдържание.

Същественото редактиране е за автори, които имат готово парче, но смятат, че нещо може да липсва. Фокусът е върху фина настройка на елементи с голяма картина в цялата история. Ролята на редактора е да помогне на автора да види потенциални проблеми от гледна точка на читателя.

Copye-diting

Копидирането се състои в редактиране на граматика, правопис, пунктуация и друга механика на стил, проверка за съответствие на механиката и фактите и преглед на оформлението. Копидирането е полезно за автори, които биха искали допълнителна помощ при фиксирането на елементи на изреченията, както и да се съсредоточат върху елементи като подробно описание, последователност, пунктуация, придържане към стил, маркиране на авторски и правни проблеми и т.н..

коригиране

Корекцията търси дребните грешки, които може да са пропуснати през периода на редактиране на копията. Този тип редактиране обикновено води само до промяна на изолирани фрази, препинателни знаци или форматиране и е полезен за автори, които биха искали този последен поглед над книгата да е достъпна за обществеността.

Има плюсове и минуси, когато става въпрос за редактиране на себе си или избор на аутсорсинг. Наемането на редактор, който да вземе вашата книга със свежи очи, ще ви спести време, ще подобри използването на езика ви и ще помогне за по-нататъшното развитие и усъвършенстване на твоето.

Готовият продукт ще бъде по-професионален, отколкото ако сте направили цялата редакция сами.

 Оценка на времето / разходите

Цената за дизайн на корицата може да бъде от 30 до 4000 долара на корица, а форматирането може да варира от 50 до 300 долара или повече.

Времето за форматиране и дизайн на корицата може да бъде дни / седмици / месеци, в зависимост от компанията и / или лицето, което авторът е наел.

Фаза 4: Публикация & печатане

Публикуването на електронни книги е толкова бързо, колкото качването на файл, избирането на няколко опции и натискането на „публикуване“.

Но ако печатате, ще трябва да планирате това във вашата времева линия. Печатането на книги по поръчка с компании като LightningSource и CreateSpace може да отнеме седмици, като факторирането на времето за доставка ще бъде допълнително време и разходи.

Можете да изберете да ускорите поръчката си срещу допълнително заплащане. При така наречените компании за издаване на суета (като Lulu или Xlibris) често ще трябва да поръчате определен минимален брой книги, които да бъдат отпечатани, така че предходните разходи могат да бъдат много по-високи. Можете също така да изберете да публикувате издател „печат при поискване“, който ще изброява вашата книга онлайн, но само ще я отпечатате, ако клиент поръча копие. Въпреки че това ви спестява много пари предварително, цената на всяка книга често е по-висока, тъй като струва повече на издателя да отпечата само по една. Публикуването на вашата книга изключително онлайн е най-евтиният вариант.

Компании като Amazon KDP, Lulu, Smashwords и Draft2Digital са общи опции – ще разгледаме повече подробности за тези в следващата публикация от поредицата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me