Как да започнем блог за успешна мама, част 1: Първи стъпки

Копайте по-дълбоко: SMM съвети за блогъри – извеждайте социалните си медии на следващо ниво


Създайте тема, за да намерите своята ниша

Сега е време да размислим: Коя е парещата страст, която трябва да споделиш като родител? Пестеливи съвети? Тенденции за красота? Възпитание на трудни деца? Това трябва да е нещо, на което или сте експерт, или сте се научили от грешка какво да не правите! Вашият блог ще се съсредоточи около тази тема. Прочетете повече за това как можете да настроите това в ниша за вашия блог.

0413-mommieswithstyle

Уитни Pomeroy Wingerd, мами със стил – 

„Винаги казвам на хората, че [ключът] към успеха в блоговете е да блогирате и пишете за нещо, което обичате. В началото няма да се правят много пари, така че е толкова важно да бъдете страстни за вашия блог и вашата тема. (т.е. не блогвайте за храна, ако мразите да готвите!) За мен ключът беше да обичам това, което правех преди да дойде успехът – щом дойде, беше лесно да продължа. “

Мозъчна буря вашата уникалност

Изследвайте блогове с висок трафик във вашата ниша, включително тези, които ви вдъхновиха да започнете свой собствен. Потънете в тях, за да отговорите на тези въпроси: Какво харесвате най-много? Какво те кара да се връщаш? Какво искаш да направят по различен начин или по-добре? Проучете поне пет блога – твърде много може да ви затрупат и твърде малко няма да ви даде достатъчно информация.

Започнете мозъчна атака на съдържание, което говори на вашата тема и адресира това, което смятате, че тези блогове са пропуснали:

 • Printables
 • уроци
 • Списъци с ресурси
 • Рецепти

Не се притеснявайте за дългосрочни цели, освен ако те ще повлияят негативно на вашия блог. Например, когато започнах да работя с марки, се уверих, че в блога ми няма профанация.

0413-momblogsociety

LaDonna Maxwell Dennis, Общество за блог на мама – 

„Не следвайте тълпата. Мислете извън кутията. Правете го различно. И го направете по свой начин. Следвайки тълпата те държи в крайника наистина. Правейки го по свой начин осигурява по-голям шанс за успех. И когато мислите за блога си като за бизнес, ще намерите онази успешна кариера, за която мечтаете. “

2. Намиране на баланс: Семейство & работа

Балансирането на личния ви живот и блога ви е сложно. Всичко, което пускате онлайн за децата си, е възможно да се гарантира, така че защитете семейството си, като поставите граници сега.

 • Може да искате да оставите истинските им имена извън блога си и да използвате прякори.
 • Не искате да споделяте нещо неудобно или това може да започне битка с вашият друг.
 • Ако се занимавате с чувствителни проблеми, като например отглеждането на дете, което мокри леглото, помислете за обсъждане на възможни въпроси на читателя като цяло, вместо да публикувате проблемите на детето си онлайн.

След това разберете колко свободно време имате, за да създадете добър пост и да го популяризирате. Препоръчвам да намерите редовно време и място за блог насаме в продължение на поне половин час всеки ден – след като децата са в леглото, по време на училище, преди всички да се събудят – каквото ви работи творчески. Не забравяйте да работите ефективно, като включите инструменти, които повишават вашата производителност.

Колин Кенеди, Суфле Бомбай – 

„Като бивша любима 9 – 5 корпоративна Америка, едно от най-хубавите неща в това да се превърна в блога ми повече, отколкото очаквах, е фактът, че мога да работя, когато искам, около нуждите на моето семейство. Благословие е уебсайтът ми да се превърне в бизнес и … любимата ми част от това е колко моите деца и съпруг са замесени в него. Моята 10 годишна пише собствените си публикации и стана доста страстна малка готвачка. Синът ми се занимава с готвене и ми помага с осветлението и фотографията. А съпругът ми е моят дегустатор, което е едно от предимствата на това да имам жена, която е блогър за храна! “

3. Намерете идеалния си посетител

Трябва да изследвате идеалната си аудитория – „майките“ не са достатъчно добри. Трябва да имате предвид:

 • възраст
 • Местоположение (град? Ферма?)
 • Възрасти / пол на децата
 • Колко деца
 • Родителски стил (естествен, градски)
 • Ниво на доходите
 • Работа срещу оставане у дома
 • Вярата / философия
 • образование

Също така трябва да разберете как подхождат към отглеждането на деца. Докато увеличавате тази целева аудитория, не забравяйте, че нишингът твърде фино може да ви остави без публика, така че се уверете, че темата ви има известна широка привлекателност.

Успешният блог има фокусирана мисия, комбинираща вашата страст с вашата ниша, която е специално пригодена за вашия идеален посетител.

Може да искате да напишете декларация за мисия и да я оправите във времето. Например, мисията на моя блог е да предоставя съвети, хакове и обща грижа за родителите на специални деца на специални диети, за да подобрят живота си. След като свършите мисията си, прецизирайте усилията си в социалните медии. Станете активен участник, като подкрепите най-добрите блогъри на вашите идеални посетителски общности. НЕ влизайте в това с програма за „използване“ на блогър за получаване на прегледи на страници. Вместо това изградете реални отношения с хора, които имат общи интереси. Това ще се случи естествено, докато следвате и коментирате теми, които отговарят на вас.

Рееса Левдовски, мама Лев – 

“Бъди себе си! Фокусирайте се върху нещата, които обичате да правите в ежедневието си и върху нещата, които са от значение за вас. Вероятно има и други майки, които ще се отнасят към вас и ще почувстват връзка с вас заради вашата откровеност и честност. “

4. Какво да пиша за

Сега се върнете към онези успешни блогове във вашата ниша, за да проучите кои теми са станали вирусни, които се харесват на вашия идеален посетител и вашата мисия. Например публикациите на знаменитостите винаги са хит, но ако вашият блог е за естествено родителство, можете да пишете за знаменитости само когато двете теми се пресичат. Вие също трябва:

 • Помислете първо тези идеални читатели! От какво се нуждаят? Какво обичат? Фокусът върху вас или върху това как вашата перспектива и опит могат да им помогнат да живеят по-добре? Няма значение каква е вашата ниша; читателите винаги са на първо място – доброто може да дойде от това по-късно. От блога за специални диети, споделих марки, които считам за безопасни за децата си. Това в крайна сметка ми помогна да направя дългосрочна кампания за влияние върху основна марка.
 • Проучете всички новини, текущи събития, актуални теми и общи бръмча, които се вписват във вашата ниша. Например, април е месец за осведомяване за аутизма, така че аз естествено създавам съдържание, което отговаря на тази тема в моя блог.
 • Помислете дали да добавите спор, за да привлечете читателите, но не забравяйте, че той също ще привлече хейтъри. Решете колко ви е приятно, ако има такова и как да го създадете за вашата аудитория: Искате ли блог, който насърчава активизма или искате той да бъде удобно място за посетителите да бъдат спокойни или забавлявани??

0413-jolynne

Джо-Лин Шейн (бивша Музинг на домакиня) –

„Най-добрият ми съвет е просто да започнете да пишете. Не се хващайте да печелите пари или да имате стратегия. Просто започнете да пишете, пишете ежедневно и се съсредоточете върху развитието на вашия глас и общност. Отговорете на коментарите и обслужвайте общността си. След като създадете продукт, можете да разгледате приходите. “

Тези съвети трябва да започнете в изграждането на здрава основа. В част 2 от тази серия за това как да стартирате блог за мама, ще обсъдя промоцията на блога и маркетинга на блога ви за мама и как да започнете осигуряването на приходи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map