Как да започнете блог за храна с WordPress

навигация

списък Инструменти 

 • Платформа – WordPress.org
 • Уеб хост –SiteGround, хостинг на InMotion
 • WP теми (безплатно) – Dyad, Kouki, Veggie
 • Теми за WP (платени) – Cook’d, Blog Blog, Yum
 • WP плъгин – WP Ultimate Recipe, Simmer, Цикория, Готвен


Така че сте решили да живеете на пълно работно време с хранителен блог?

страхотен!

Знаете … много блогове, които печелят 6-цифрени доходи днес, всички са построени от някой като вас, с нищо друго освен с неумолима страст към своята ниша.

И съм развълнувана, че правиш първата си стъпка днес. Така че, нека започнем.

Избор на име на домейн, уеб хост и създател на сайт

За да започнете своя блог за храни, първите три неща, от които ще се нуждаете, са:

 1. Име на домейн
 2. Хостинг
 3. Създател на сайт

Първо идва името на домейна. Просто казано, вашето име на домейн е вашият уеб адрес.

Много хора се вълнуват от използването на „ключови думи“ в името на домейна, така че Google да го показва отгоре, когато потребителите търсят тези ключови думи.

Присъствието на ключовата дума в името на домейна обаче вече не влияе на алгоритъма на търсачката.

Така че, ако искате да отворите блог за палео храни, нямате нужда да се обадите на блога си paleofood.com. Поне това няма да ви даде никакви SEO браунинг точки.

Това каза, изцяло зависи от вас какъв име на домейн ще изберете.

Също така, трябва да знаете, че е добре да започнете блог за храна и да използвате собственото си име като име на домейн. Така че, ако сте Джейн Доу, е добре да се обадите на вашия блог за храна JaneDeo.com.

По този начин ще имате по-висока възвръщаемост в дългосрочен план, защото след известно време ще станете популярна марка във вашата ниша. Можете също така да станете влиятел.

Чудесен пример за такава лична марка е влияещият на клиентите поддръжка Shep Hyken. Той лесно би могъл да нарече блога си „customersupportadvice.com“.

Имате идея, нали?

добре.

След като сте избрали име на домейн, можете да използвате услугата за регистрация на имена на домейни като Namecheap, за да го резервирате. Или можете да го закупите и от вашия хостинг доставчик, ако той предлага такъв. (Много от тях дори дават безплатни домейни с годишни планове.)

След като получите името на домейна, трябва да намерите надежден хост на WordPress, за да направите уебсайта си жив.

Има много уеб хостове, от които да избирате, и много от тях идват и с управлявани WordPress пакети. Разликата между нормален хостинг акаунт в WordPress и управляван хостинг акаунт в WordPress е, че в последния хостинг доставчиците се грижат за сигурността на вашия сайт и поддържат вашия сайт актуализиран с най-новата версия на WordPress.

По-долу препоръчвам тези удобни за клиента доставчици на хостинг услуги. Всички връзки сочат рецензията на Джери.

 • SiteGround – Премиум хостинг избор с добра поддръжка на клиенти.
 • InMotion хостинг – Много надежден уеб хост, дом на BuildThis.io.

Уеб хостовете могат да бъдат толкова евтини, колкото $ 3,99 / месец и толкова скъпи като $ 29 / месец. Чувствайте се свободни да стартирате уебсайта си с план за влизане и след това да плащате повече, докато трафикът ви расте.

С уеб хоста и името на домейна следващото нещо, което трябва да изберете е платформа за изграждане на вашия сайт – или създателя на сайта.

Забележка: Модерният създател на уебсайтове (т.е. Wix Website Builder) обединява домейн и хостинг платформа заедно.

В този урок, ние по подразбиране към WordPress CMS.

Самостоятелно хоствано срещу WordPress.com

Най-лесният начин да разберете разликата между собствения хост и акаунт в WordPress.com е да разгледате как ще изглеждат вашите URL адреси с всеки.

yourfoodblog.wordpress.com

Или

yourfoodblog.com

Първият е уебсайт, който се хоства свободно с WordPress.com. Очевидно е, че WordPress е брандиран навсякъде.

Вторият – yourfoodblog.com – е самостоятелно хостван уебсайт, независим в истинския смисъл.

Уебсайт, който се хоства свободно с уебсайт WordPress.com, е за вас, ако:

 • САМО сте хобист блогър
 • Не искате да… или не се занимавате сериозно с прехраната си онлайн
 • Не те интересува личната ти марка
 • Доволни сте от различните ограничаващи опции като липса на поддръжка за плъгини и други
 • Не искате да продавате реклами на вашия сайт (поне не, докато не станете уебсайт с голям трафик)

Ако това не е така, посетете уебсайта на WordPress със самообслужване. Това ще ви позволи да се възползвате от хилядите теми и плъгини на WordPress
(както безплатно, така и платено) и създайте уебсайт, който можете да стартирате и мащабирате.

С това цялата логистика е извън пътя.

Вече сте готови да започнете да изграждате блога си. За целта ще ви трябва тема и няколко приставки.

Най-добрите теми за блогове за храни и WordPress за храни

Тъй като току-що започвате с блога си и защото това ще стане някъде преди да започне да прави пари за вас, е добре да започнете с безплатна тема.

Безплатни теми

Ето три безплатни теми за храна на WordPress, които можете да изберете:

1. Диада

 Демонстрация & детайли

Kouki е за вас, ако обичате бялото пространство и предпочитате дзен и минимален дизайн. Kouki използва страхотен шрифт и показва изображения елегантно. Клубирайте го с един от безплатните приставки за рецепти (препоръчително по-долу) и трябва да сте готови да отидете на живо с вашия блог за храна.

3. Veggie Lite

 Демонстрация & подробности / цена: $ 129

Cook’d Pro е ослепителна тема за храна на WordPress, която изглежда страхотно на всички устройства. Както можете да видите на горния екран, той се фокусира силно върху изображенията.

Също така той е изграден върху рамката Genesis, за която се знае, че е бърза и лека. Рамката Genesis се предлага и с отделен панел за SEO настройки и за други настройки на оформлението.

Обърнете внимание, че темите на Генезис носят само необходимите ви функции; те не идват с твърде много звънци и свирки. Това каза, те си вършат работата прекрасно.

Темата за ежедневно ястие е друга тема за Битие, която трябва да разгледате. Задвижва се от стабилността и бързината на рамката Genesis и използва привлекателен, елегантен плосък дизайн
това е напълно отзивчив.

2. Темата за блога за храна

 Демонстрация & подробности / цена: $ 125

Този продукт Up Themes лесно е една от най-обмислената тема на блога за храни в WordPress. Той идва с персонализиран шаблон за рецепта и също така ви позволява да приемате подадени рецепти от вашите читатели. Тези предложения за рецепти се захранват от Cooked – премиум приставка за 39 долара. Списъкът с упътвания и съставки на рецептите в тази тема идва с отметка, като по този начин дава възможност на вашите читатели да гарантират, че не пропускат нито една важна стъпка или елемент.

Plugins

Използвайки някоя от горните теми, ще сте готови с функционален блог.

Но – без значение колко добре обмислена тема може да бъде за ниша, не е възможно да се включи цялата функционалност, която собственикът на уебсайт може да се нуждае.

Например, за вашия блог за храни, можете да разберете, че се нуждаете от по-добър и по-оптимизиран начин да покажете вашите рецепти, или може да искате да направите изображенията си за храна лесно да се споделят в Pinterest. Функции като тези не е задължително да са опаковани в темата.

За да получите такива функционалности, трябва да инсталирате приставки.

Ето няколко приятни за WordPress приставки за храни, които ще добавят стойност към вашия блог:

WP Ultimate рецепта

 Демонстрация & детайли

Рецепти от Simmer е друг плъгин, който ви позволява да публикувате рецепти в блога си. Той предлага лесни настройки за изброяване на съставките, даване на инструкции за готвене и друга информация. Рецептите, които добавяте с помощта на тази приставка, са удобни за търсачките, защото тази приставка използва схемата на Google за маркиране за изграждане на SEO приятелски структури.

Състав на рецептата за цикория

Демонстрация & детайли

Cooked е премиум приставка за рецепта на WordPress, която се предлага с конструктор на рецепти с влачене и пускане. Също така се предлага с 10 готови за използване оформления.

С Cooked всеки от вашите читатели получава страница с профил. Готвено също се предлага опаковано с таймер, мощна лента за търсене и хранителни факти за рецептите / съставките. За всички функции, които предлага, този плъгин е пълна кражба от $ 39.

В допълнение към тези плъгини има няколко приставки, които препоръчвам да има всеки сайт. Те не са специфични за нишата като такава и добавят стойност към всеки сайт, в който се използват. Вижте пълния списък тук.

Добре – така че това се грижи за логистиката. Имате домейна, хостинга и темата … и някои незадължителни приставки.

В този момент вие сте готови да започнете да работите върху своя блог и да определите кои теми ще покриете, колко често ще публикувате, кои платформи за социални медии ще опитате и т.н. За да улесните нещата, опитайте да следвате плана от 5 стъпки, посочен по-долу.

5 лесни за следване стъпки, за да свалите блога си от земята

Стъпка # 1: Планирайте своя блог / структура на уебсайта

Искате да получите структурата на блога си за храна веднага от самото начало, защото структурата на сайта (по-точно основното му меню за навигация) определя как ще бъде навигацията на потребителите ви.

Това е по-важно за хранителния блог, тъй като съдържанието на блога за храни може да се разпростира в няколко категории, ястия, кухни и други. Така че, ако получите правилното главно меню на уебсайта, ще започнете страхотно.

Освен това мисленето за структурата на вашия сайт или просто планирането на менюто на вашия сайт ще ви даде време да размислите какво ще бъде вашето съдържание и различните неща, които ще изследвате в блога си.

Ето един пример, който да ви даде глава.

Популярната хранителна блогърка Кейт от CookieAndKate има меню за уебсайтове с пълен курс. Просто погледнете колко описателни са елементите от менюто и колко точно работи падащото меню:

Така че, ако ще имате сайт с тежки съдържание, можете да отидете на меню като това.

 Страхотен! Направете тази предварителна работа – В идеалния случай, преди да започнете блога си, трябва да имате поне 20 готови за публикуване публикации. Което означава, че ако публикувате два пъти седмично, ще бъдете покрити повече от два месеца.

Стъпка # 3: Създайте съдържанието (със специален акцент върху визуалните изображения)

Текстовата част на съдържанието ви ще дойде естествено при вас. Благодарение на вашия опит в нишата. Този текст обаче ще съставлява само половината от съдържанието ви
защото в крайна сметка колко добра страхотна рецепта ще изглежда без някои вкусни изображения …

За съжаление, фотографията не идва естествено за всички. Но това не означава, че не можете да научите.

Независимо дали са образите на готовите ястия или съставките, изображенията представляват голяма част от блога за храна. Което означава, че не можете да правите посредствени снимки. Но за щастие, вие имате тези фантастични безплатни уроци за фотография на храни, от които можете да се научите:

 • Изкуството на фотографията с храни
 • Зад кулисите: хранителна фотография (кисело мляко Parfait)
 • Как да правите страхотни снимки с помощта на вашия смарт телефон

Ако нямате време да научите толкова много, поне започнете с този бърз и мръсен хак:

 • Съхранявайте съставката или ястието на плота
 • Дръжте камерата си точно над нея
 • Задайте Автофокус и щракнете

Просто се уверете, че има много естествена светлина, когато снимате.

В допълнение към изображенията с храни, опитайте да направите някои по-креативни визуализации като рецепти за изображения и съвети, като използвате безплатни инструменти като Canva или DesignBold.

Започнете с тези доклади за доходите:

 • Щипка Yum
 • Купа на вкусно
 • Безкрайното хранене

Освен това, разберете, че е необходимо време да печелите пари от блог – така правете цялата суматоха, като запазвате търпението. Със сигурност ще стигнете до там, ако опитате достатъчно.

заключение

Така че става въпрос за стартиране на хранителен блог с WordPress. Ако имате пари да инвестирате в обучение, разгледайте програми като Food Blogger Pro. Или направете следващото най-добро нещо и следвайте и изучавайте други блогове за храни и се научете от тях.

Всичко най-доброто за вашия блог за храни!

Бележка на редактора – Тази статия е публикувана за първи път на сестринския ни сайт BuildThis.io. Актуализирахме част от съдържанието, преди да публикуваме публикацията тук. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map