Плитко съдържание и въздействието върху вашия блог и писателска кариера

Ако има нещо, което е вярно за Интернет, то е, че то се променя завинаги. Понякога тези промени са добри. Например, когато за пръв път попаднах в Интернет през 80-те години, бях млад гимназист. Тогава интернет беше много основен. Основно организациите и образователните институции пускаха информация. Трябваше да знаете някои основни компютърни кодове, за да използвате ефективно и първите домашни компютри. Това вероятно беше доста добро обучение за онези от нас, които щяха да продължат кариерата си като писатели, редактори и уеб дизайнери. Това ни принуди да научим основите и да градим оттам.


Възходът на съдържанието

AOL дебютира, докато бях още в гимназията. Тогава платформата трябваше да бъде използвана. Имаше форуми, табла за съобщения, новини. И за първи път обикновеният човек може лесно да се свърже с други хора, да се срещне един друг онлайн в чат стаи и да събира информация и да получава имейл на едно място. За онези, които не бяха технически здрави, беше много проста среда „Какво виждате, какво получавате“ (WYSIWYG).

Тогава Интернет експлодира през 90-те години и продължава да се разраства през 2000-те. Аз съм писател и редактор на свободна практика вече повече от 20 години и промените, които видях през това време, наистина са умопомрачителни на моменти. Когато за пръв път започнах да пиша, повечето издатели все още приемаха заявки само по пощата на охлюва. Въпреки че голям брой от тях имаха уебсайтове, онлайн съдържанието все още не беше излязло така, както по-късно през 90-те.

Тогава изведнъж навсякъде имаше съдържание. Всичко, което искахте да знаете за всичко, беше онлайн. Блоговете се превърнаха в голямо нещо и всички бяха очаровани от раздумването на своите колеги в Интернет сърфистите. Всъщност блоговете станаха толкова големи и съдържанието стана крал до степен, че внезапно се обърна как работи писането. Сега, вместо повечето издатели да приемат само на хартиен носител, изпратени по пощата съобщения за охлюви, повечето издатели сега искат работата, изпратена по имейл или платформа за съдържание и голяма част от тази работа е публикувана онлайн.

Тогава имаше какво бих искал да нарека „бум“ на съдържанието. Мелниците за съдържание като eHow, Studio за търсене и няколко други направиха милиони през това време. По-голямата част от парите идват от реклами в Google, а всички ферми за съдържание трябваше да направят – да избират статии с ключови думи, които хората търсят.

Падането на съдържанието

За съжаление на онези мелници за съдържание и много писатели, загубили работата си през това време, включително и аз, промените в алгоритъма на Google разсеяха печалбите им за една нощ. Въпреки че промените изсмукваха много писатели и засягаха блогове, които всъщност имаха прилично съдържание, Google имаше правилната идея тук. Google по същество започна да разглежда не само времето, в което сайтът има вградени ключови думи, но дали съдържанието е наистина ценно, колко добре е написано, ако човекът е експерт. През последните шест или седем години тези промени подобриха стойността на съдържанието в много сайтове.

Google също по невнимание ми направи услуга като предприемач / на свободна практика. Без значение какъв бизнес или уебсайт управлявате, просто е добър бизнес смисъл никога да не слагате всичките си яйца в една кошница. Знаех това. Израснах в коленете на родителите си, учейки бизнес от първа ръка. През годините съм ходил на курсове по бизнес. Работил съм с едни от най-умните бизнесмени в света и те ме наставляваха. И все пак бях попаднал в капана на леката си малка редакторска работа за една компания.

Беше лесно, защото имаше много работа, заплащането беше добро и се насладих на писателите и колегите редактори, с които работих. Проблемът? Това беше основният ми източник на доходи. Когато Google пусна промяната им в алгоритъма, този сайт заля за една нощ. В рамките на няколко месеца повечето от нас бяха уволнени без предизвестие дори да търсят друга работа. Беше ли плитко съдържанието в този сайт? Не винаги, но да, понякога. Пълнежът на ключови думи беше тактика, която ги накара да се усвоят силно от Google и доведе до някои много неестествено звучащи фрази в статиите.

Съдържанието преминава плитко през 2016 г.?

През февруари написах парче за WHSR, озаглавено Как се променя лицето на съдържанието през 2016 г. В тази публикация проучих бележките на Google, които пуснаха за това как да накарам вашия сайт да се класира по-добре, но също така предупредих, че тъй като Google променя алгоритми почти постоянно, че не можете просто да следвате набор от насоки и се надявате да се класирате добре в дългосрочен план.

Да, известно съдържание изглежда е минало плитко. Има акцент върху инфографиката и видеоклиповете, тъй като тенденциите в изследванията показват, че потребителите на Интернет се радват на тези кратки изблици от информация. Има причина за тази промяна. Изследователи от корпорацията Xerox откриха, че когато съдържанието има цветни визуализации, хората са с около 80% по-голяма вероятност да прочетат това съдържание. Разбира се, има много други причини за добавяне на визуално съдържание, което бих казал, че е бързо потребителите да хвърлят поглед, но изобщо не е плитко, тъй като може да отнеме повече време, отколкото писмено съдържание и също толкова изследвания.

Кредит: Ethos3.comКредит: Ethos3.com

От друга страна, много собственици на бизнес се пренасочват към по-задълбочени, ориентирани към изследователски статии, тъй като установяват, че създава по-високи проценти на конверсия, независимо какво правят търсачките. Няколко от клиентите ми в края на 2015 г. и вече през 2016 г. се обърнаха към мен за извършване на по-дълги, по-задълбочени ръководства по най-различни теми. Особено бизнес клиентите ми изглежда се отдалечават от по-краткото, по-плитко съдържание от по-рано.

Част от причината за това е свързана с алгоритмите на Google. Много уебсайтове установяват, че по-дългото съдържание, написано от разпознатите в тази ниша, се класира по-добре в търсачките и помага на сайта им да се класира по-добре като цяло. Search Engine Watch разгледа какъв може да бъде идеалният брой на думите за блог. Дълги години хората смятаха, че трябва да е около 500 думи. Google обаче направи промяна на алгоритъма през 2013 г. и започна да разглежда колко подробни са статиите. Беше ли плитко съдържание или имаше някакво вещество?

Хората, които се опитват да разбият алгоритмите на Google, обаче рядко имат успех. Добре е да сте наясно с промените и тенденциите, защото по същество ще започнете да включвате някои от тези неща в писането си. В крайна сметка, като писател, трябва да погледна темата и да помисля какво може да иска да знае всички читатели, които търсят тази тема. Моята работа като писател е да отговарям на тези въпроси и дори на няколко въпроса, които читателят не знаеше, че има.

Една от тенденциите, които лично забелязах през първото тримесечие на 2016 г., е, че много малки предприятия прескачат тенденцията за свежо съдържание, че искат малко кратко, точно определено съдържание за много ниша, много тясна тема. Тези парчета са насочени към техния среден клиент и имат за цел да отговорят на въпрос или евентуално да привлекат нова роля. Всъщност напоследък имах толкова много заявки за тези видове статии, че трябваше да отклоня част от работата. По-късите парчета са склонни да не плащат, както и по-дълги, по-добре проучени парчета. Имам и няколко редовни клиенти, с които работя, които винаги идват първи, така че ако съм заета с работа от тях, не вземам временни или кратки странични задания, а ги препращам към други писатели, които познавам.

Значи съдържанието става плитко? Не. Всъщност не мисля, че е така. Мисля, че отличното писане и изследвания винаги ще бъдат оценени и почитани. Това, което аз мисля, е, че статиите трябва да бъдат сканируеми (повече за това по-късно от мобилни потребители) и че самата тема трябва да бъде тясна и фокусирана. Това прави статиите по-лични за потребителя, който търси тази конкретна тема.

Вирусни сайтове ли са следващите мелници за съдържание?

През последните няколко години видяхме, че някои сайтове просто избухват в интернет и правят стотици хиляди долари, докато създават съдържание, което премина през вируса за една нощ. Сайтове като Elite Daily и Upworthy изведнъж сякаш присъстваха на всеки канал за социални медии. Приходите от AdSense бяха през покрива, което накара хората да поставят под съмнение своите SEO тактики. В крайна сметка, ако тези сайтове могат изведнъж да насочат тези масивни видове трафик към статии, които, нека си признаем, не бяха толкова големи, тогава защо всички останали работеха толкова усилено, за да напишат задълбочени, качествени парчета за фъстъци?

Според Mashable много от тези сайтове вече наблюдават огромен спад в приходите. Това, което ми казва, е, че Google е насочен към тях и тяхната тактика за стръв. Знаеш за какво говоря. Влизате във Facebook и виждате снимка и заглавие, което гласи нещо като:

“Това момиченце имаше най-лошия ден в училище някога … щракнете, за да разберете защо.”

Изображението има за цел да привлече вашата симпатия и емоция, както е заглавието. Щракнете върху връзката и обикновено това е някаква бърза история, за която обикновено не бихте губили времето си.

В допълнение към стягането на линковете, статиите са склонни да съдържат много кратко, стакато тип съдържание с линк към следващата страница за повече и след това към следващата страница и на и на и на. По този начин тези сайтове завършват щракване след щракване, докато превъртате през слайдове или кратки страници със съдържание.

Като читател, харесва ли ви, когато кликнете върху тази връзка и получавате скапано съдържание? Аз също. Подозирам, че причината тези сайтове да намаляват в приходите и трафика е, защото хората, които са в Интернет, са доста находчиви. Може да успеете да ги подмамите за известно време, но в крайна сметка те ще станат разумни за вашите трикове с черна шапка и ще откажат да се заблудите отново. Ето защо като писател и във вашия блог е толкова важно да имам почтеност. Не се опитвайте да подлъгвате читателите си да посещават вашия сайт. Няма да ги задържите като читател за дълго.

Една тенденция, която виждам при много бизнеси е, че те разрастват блогове, които са най-важният източник за тяхната специалност. Така че, ако човекът ръководи сервизен бизнес, например водопроводчик, той ще започне блог и ще споделя съвети с читателите си. Той може да качи видео, което показва как да смените филтъра във вашия кран. Целта и фокусът му са върху една област и той иска да помогне, да образова и да информира читателя си. Докато прави това, той става известен със своя опит и новите клиенти му се обаждат, когато имат нужда от водопроводчик.

Тази концепция работи с всякакъв вид бизнес, а не само с услугите. Трябва да станете един от водещите органи в тази област и хората ще започнат да търсят вашите статии. Имам някои читатели, които ме следят, независимо за кой сайт пиша. Следват ме в социалните медии и чрез бюлетина ми и ще кликнат върху връзките, които им изпращам (особено в бюлетина ми). Ако все още не сте създали ниша за своя блог и себе си като писател, започнете да мислите как можете да стесните фокуса си и това, което знаете, че никой друг не знае или дали има начин да го представите по-добре от другите в вашата ниша направете сега.

Сайтовете за вирусни новини, които изглежда наистина се справят, също имат много фокусирана ниша. Не просто пишете за кола, а пишете за Camaro и как да поддържате двигателя да работи на върха.

Отидете на мобилни

мобилни устройстваВремето за мобилни медии вече е 51% срещу 42% за времето на работния плот. Източник: Smart Insights

Писането е на стената, когато става въпрос за мобилно сърфиране в интернет. Неотдавнашен доклад на comScore показа, че ние сме „минали точките за мобилни устройства“ и че по-голямата част от потребителите сърфират онлайн чрез мобилни устройства, като смартфони и таблети. Миналата година Google дори добави елемент към алгоритъма си, който измерва мобилността на вашия сайт в уравнението му за класиране.

Тази тенденция на мобилни устройства, когато става дума за сърфиране в Интернет, е и добра, и лоша.

Лошо:

 • По-малък екран означава, че трябва да промените начина, по който сайтът ви се показва в тези браузъри, понякога го прави по-малко функционален.
 • Смартфоните убиват човешките взаимодействия в някои случаи. Огледайте се следващия път, когато отидете на вечеря. Половината от двойките имат носове, заровени в съответните си телефони, вместо да говорят помежду си.
 • По-малкият екран също насърчава превъртането, което означава, че читателите може да не отделят време, за да усвоят наистина информацията, която сте работили толкова усилено, за да ги съберете..

Добре:

 • Повечето хора поддържат мобилните си устройства под ръка 24 часа в денонощието. Това означава, че имате много повече възможности тези хора да посещават вашия сайт. За писател това означава, че тези сайтове се нуждаят от още повече съдържание, така че има малко сигурност за работата за мен.
 • Хората могат да четат повече по време на прекъсване, например когато чакат на опашка, в лекарския кабинет или докато са на футболна практика на детето си.
 • Повече хора получават онлайн, които може да нямат високоскоростен Интернет в селските райони, където живеят, но имат безжична услуга чрез мобилното си устройство.

Да останеш здрав и да поддържаш баланс

С всички тези промени вероятно можете да си представите, че може да бъде доста стресиращо да водите блог или да бъдете писател. Това е постоянно променящ се свят. Знам, че е имало време, в което съм се борил да поддържам равновесие. Например, бях доста болен през март. Слязох от грип и почувствах ужас.

Едно от трудните неща за това да бъдете предприемач или на свободна практика е, че сте основният работник във вашата компания. Разбира се, имам няколко помощници, но що се отнася до писането и редактирането, аз съм единственият, който върши тази работа. Заболяване или стрес отвън могат да поставят някакъв кинт в творчеството ми и да затрудня да завърша работата навреме.

Едно, което правя, което ми помага изключително много е, че трябва да правя списъци със задачи и да давам приоритет на задачите. Така че, ако знам, че имам дължима статия за WHSR всеки месец приблизително по едно и също време, след това разбивам нещата, които трябва да направя, за да завърша тази статия и давам приоритет на тези задачи, защото WHSR е една от моите редовни и любими места, за които пиша и редактирам. Ако клиент, който ми хвърля случайна работа, се свързва само с мен през това време, работата по изпълнение на тази задача преминава под WHSR и не е толкова приоритет.

Все пак винаги искам да изпълня ангажиментите си за предоставяне на съдържание, така че върша тази друга работа. Въпреки това, честно ще кажа, че основният ми фокус и най-добрата ми работа отиват на моите редовни клиенти, които постоянно ме изпращат работа месец след месец.

Анкетирах и няколко писатели, които познавам, за да видя как създават баланс в този луд живот на писане / блогване. Те имаха няколко съвета, които мисля, че ще ви помогнат да запазите фокуса си върху целта на долния ред и да не се притеснявате много от всички тези промени в съдържанието тази година.

Определете работното си време

Джоди Редмънд, писател на свободна практика и блогър, се занимава с тази работа в продължение на много години и наставлява други писатели, помагайки им да измислят как да намерят задачи и им помага едно към едно..

jodee redmond„Мисля, че ако очаквате всичко да бъде перфектно балансирано през цялото време, ще бъдете разочаровани. Имайте предвид, че ако всичко е в баланс, нищо не се движи и животът е постоянно в движение. За мен мисля, че помага, че баща ми беше самостоятелно зает като строител и електрически изпълнител. Никога не е работил в понеделник-петък, 9-5, така че не съм израснал с този модел да е вкъщи в определено време или задължително да е по цял ден в събота. “

Джоди сподели, че е склонна да работи през деня, докато къщата е тиха и семейството й е навън на работа и училище. Тя може да работи някои вечер, ако не приключи с работата си, но се грижи да си почине, когато семейството й се прибере вкъщи от заниманията през деня и прекара време с тях. Тя също има определено време, че спира да работи всеки ден, така че има време да се отпусне.

„Отне време и някои опити и грешки, но аз и моето семейство договорихме по-балансиран график на работа и семейство, който изглежда работи по-добре за нас. В предишни години бих се фокусирал твърде много върху работата и мисля, че понякога се чувстват малко пренебрегвани. За щастие, те говориха, за да ме уведомят. “

Вашата марка е всичко

Нанси А. Шенкер, главен изпълнителен директор, theONswitch Marketing и собственик на блога Bad Girl, Good Business, блогира, както тя го казва, „от създаването на блога“. Излишно е да казвам, че тя научи доста за това, което е необходимо, за да поддържа блога ви успешен през годините и чрез промените на Google.

Най-добрият й съвет включва:

жизненост a. Шенкер„Преминете през лични или бизнес упражнения за брандиране, точно както би направила компания с голяма марка. Присъединете се към вашата аудитория (и това, което търсят), вашата конкуренция, вашия глас и образ и честотата на общуване.

Ако фокусът ви се промени (както мина преди няколко години), вие просто ощипвате и правите нова марка. Но бъдете сигурни, че обяснявате на своя читател защо нещата се променят.

Последователността на вашата марка е важна за Нанси и тя описва това като „уникален глас, визуални изображения и набор от теми“.

Съдържание Schmontent

В крайна сметка няма значение дали лично харесвам промените, които се случват в съдържанието и с мобилните устройства. Промените ще дойдат, независимо колко ги харесва или не ги харесва. Въпреки това съм сигурен, че след като го направих в продължение на над 20 години, промените ще се променят отново следващата седмица, следващия месец и следващата година.

Независимо дали сте блогър, писател на свободна практика или собственик на бизнес, знайте, че макар да е важно да сте наясно с тенденциите и да ги разбирате, че никога не бива да се увличате в тях, че променяте общия тон и цели на вашия бизнес. Знайте защо пишете какво пишете и коя е вашата аудитория и тенденциите ще се погрижат за себе си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map