Ръководство стъпка по стъпка за кацане на първия ви спонсориран пост

Сега, когато блоговете завзеха мрежата от буря, печеленето на пари от блога ви не е толкова лесно, колкото поставянето на няколко рекламни банери.


Читателите мразят натрапчивата реклама, поради което спонсорираното съдържание вече е предпочитан метод за реклама.

Спонсорираното съдържание е печеливш печеливш метод за реклама:

 • Читателите се наслаждават на истинско, качествено съдържание, без да бъдат разочаровани от натрапчива реклама
 • Блогерите получават компенсация за усилията си
 • Марките се одобряват от популярни блогъри и достигат до целевата им аудитория

Много марки са готови да платят топ долар, за да бъдат спонсорирани от популярните блогъри с публиката.

Но да знаеш как да започнеш е трудно. Кои са тези марки? Как се свързвате с тях? Как се плаща за блоговете за тях?

Ако се интересувате да печелите пари със спонсорирани публикации, това не е трудно. Ето вашето стъпка по стъпка ръководство, за да кацнете първата си спонсорирана публикация и да спечелите пари от блога си.

Стъпка 1: Почистете блога си

Преди дори да започнете да мислите за създаването на дадена марка, трябва да се уверите, че уебсайтът ви е задушен. Когато започнете да се впускате в спонсорства, вашият блог завършва от хоби към бизнес.

Ако вашият блог е непрофесионален, разхвърлян или объркващ за навигиране, марките няма да искат да бъдат свързани с него.

Имате нужда от блог, за който всяка марка ще се гордее, че ще бъде спомената. Това означава, че трябва да обмислите да инвестирате в професионална, качествена тема за вашия блог и да почистите вашия сайт и да премахнете разсейванията (като прекомерни джаджи на страничната лента).

Ако имате бюджет, може да помислите да наемете специалист по брандиране, дизайнер, който да проектира лого или дори да наемете програмист, който да създаде персонализирана тема за вас.

Стъпка 2: Изградете своята аудитория

За да могат марките да решат партньор с вас, те трябва да знаят, че имате публика – и не просто всяка аудитория, а прав публика.

Марките знаят точно какъв човек е насочен със своите продукти. Те имат представа за типичните си клиенти, включително техния пол, възраст, интереси, местоположение и други.

Вие също трябва!

Ако сте блогър, който се интересува от партньорство с марки, трябва да насочите към конкретна аудитория с публикациите в блога си – това означава да намерите подходящата ниша за вашия блог.

Можете да увеличите своята нишова аудитория чрез:

 • Разработване на конкретна читателска персона за вашия блог
 • Създаване на съдържание, което да се хареса на тази персона
 • Популяризиране на вашия блог в правилните платформи за социални медии
 • Отглеждане на вашия имейл списък

Стъпка 3: Съставете своите статистики

На следващо място, преди да сте готови да си партнирате с марки, ще трябва да получите данни за това коя е вашата аудитория и дали те съответстват на целевата аудитория на вашите спонсори.

Можете да използвате аналитични услуги като Google Analytics или Clicky, за да получите данни за месечния си трафик на сайта, както и демографските данни на вашата аудитория. Ако използвате Google Analytics, можете да намерите пола, възрастта и държавата на посетителите си.

Трябва също така да компилирате информация за вашите социални медийни платформи, брой и ангажираност на своите последователи. Можете да използвате специфични за сайта инструменти като Facebook Page Insights и Twitter Analytics, или инструмент като Klout.

Използвайки Google Analytics, можете лесно да получите демографски данни за вашата аудитория в блога.Използвайки Google Analytics, можете лесно да получите демографски данни за вашата аудитория в блога.

Стъпка 4: Определете цените си

Един от най-трудните аспекти на спонсорираните публикации е да разберем как да ги оскъпим.

Колко трябва да таксувате за спонсорирана публикация?

Въпреки че може да е изкушаващо да излезете с цената си, като изчислите желаната часова ставка за създаване на публикация в блог, това не е най-добрият начин да се справите. Този метод напълно игнорира уникалната стойност на това, което предлагате.

Осъзнайте това като блогър, предлагате на марките нещо от голямо значение: шанса да се свържете директно с тяхната точна целева аудитория и да бъдете одобрени от фигура, на която имате доверие (това сте вие!). Това има огромна стойност за тях и е много по-ценна и ефективна форма на реклама от банерните реклами или телевизионните реклами. Също така, публикация в блога ще бъде на вашия сайт за добро – за разлика от реклама, която е само за момент.

В самия минимум, влияещите таксуват $ 50-100 на спонсорирана публикация, дори при трафик от ниската страна. Някои блогъри печелят хиляди долари за един спонсориран пост.

Не се страхувайте да попитате какво струвате! В крайна сметка вашите цени зависи от вас.

Добро правило, което трябва да следвате е: Ако марка приеме офертата ви веднага, е време да повишите вашите цени за следващата. Ако те наистина искат да работят с вас и цените ви са твърде високи за бюджета им, ще ви уведомят и можете да направите нещо, ако искате.

Добро място за начало е чрез изследване на други блогове във вашата ниша. Какво зареждат? Как се сравнява аудиторията им с вашата?

Може да искате да започнете от ниската страна ($ 50 – $ 75), за да създадете малко портфолио. Но не се страхувайте да увеличавате цените си, след като получите няколко публикации под колана си! Не оставяйте пари на масата чрез доплащане.

Стъпка 5: Рекламирайте вашата наличност

Сега, когато сайтът ви е готов, вашите данни са компилирани и цените ви са зададени, ще искате да уведомите марките, че сте на разположение за спонсорства.

Има няколко начина за това, включително:

 1. Създаване на медиен комплект
 2. Създаване на страница на рекламодател на вашия уебсайт
 3. Присъединяване към сайт за спонсорство

Вариант 1 – Медийни комплекти

Медийният комплект обикновено е PDF документ, проектиран добре с графика, който показва преглед на вашата платформа и какво можете да предложите на марки.

Медийните комплекти често включват:

 • Вашето име и снимка
 • URL адрес на вашия блог и обобщение за какво става въпрос
 • Демография и статистика на вашия блог и социални медии
 • Какво можете да предложите (спонсорирани публикации, спонсорирани имейли, раздавания и т.н.) и цени

Можете да разгледате ръководството на Luana Spinetti за медийните комплекти и спонсорства – Как да направите своя блог привлекателен за рекламодателите тук на WHSR.

Вариант 2 – Страница за реклама

Можете също така просто да създадете страница „Рекламирайте тук“ на вашия уебсайт със същата информация като вашия медиен комплект.

Добра идея е да включите контактна форма или дори бутон „купете сега“ в долната част на страницата, така че заинтересованите марки да могат бързо да започнат.

Вариант 3 – Присъединете се към сайт за спонсорство

Сайтове като FameBit или Socialix са платформи за свързване на блогъри с марки. Те обикновено са лесни за използване и свързване, но има няколко недостатъци.

За един, тези сайтове обикновено вземат такса за услугите си (понякога около 10-20%).

Също така имайте предвид, че преотстъпвате контрола върху отношенията си с марката към тези платформи.

В дългосрочен план е по-добре, ако имате отношения „един на един“ със спонсорираните си марки, вместо да се налага да се занимавате с посредник.

Стъпка 6: ЗАПИТЕТЕ

Бихте ли любимия си партньор на марката с вас за спонсорство в блога? Не знаеш, докато не попиташ!

Вместо студен имейл изневиделица, по-добре е да започнете с изграждането на връзка. Ако вече имате връзка с марка – може би сте използвали продукта им от години или наскоро сте разговаряли в социалните медии – това е още по-добре.

След това можете да изпратите имейл до вашия контакт или до техния общ имейл за поддръжка.

Дръжте имейла си кратък и докрай. Ето пример, който можете да персонализирате:

Уважаеми [Име],

Благодаря, че ме следвате в Twitter! От години съм голям фен на [Име на продукта] и винаги го препоръчвам на приятелите си.

Аз съм влиятел в [Ниша на индустрията] и основател на [Име на блога]. Исках да ви попитам за възможните възможности за партньорство с вашата марка за популяризиране на [Product] в моя блог.

Ако се интересувате, може ли да изпратя медиен комплект?

Благодаря,

[Твоето име]

(Вашият медиен комплект трябва да уточни каква компенсация очаквате.)

След като поставите основата, като подготвите сайта си и създадете медиен комплект, спонсорираните публикации са идеален начин да спечелите приходи от блога си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map