9 måder en personlig blogger kan forvandle til en nicheblogger

Hvem er den personlige blogger?


En drømmer, ville nogen sige. En person med for meget fritid, en anden ville klage.

Ikke det ene eller det andet, siger jeg.

Jeg er en personlig blogger.

Men jeg er også en nicheblogger.

Jerry Low har mig som bidragyder på WHSR. Jeg arbejder også som freelance skribent, blogger og tekstforfatter for andre klienter. Jeg kører nicheblogs, og jeg handler om ‘seriøs’ kopi hele ugen.

Hvorfor stadig en personlig blogger da?

Det er simpelt: Du vokser aldrig ud af personlig blogging.

Se på, hvordan jeg introducerede dette blogindlæg— Jeg gjorde det personligt. Jeg lader mit sande jeg tale. Måske senere i dette indlæg tilføjer jeg en anekdote eller to, hvor jeg finder passende.

Darren Rowse fra Problogger.net startede også som en personlig blogger. Hans stillinger taler med sin egen stemme. Du kan føle Darren lige der, som om han talte med dig ansigt til ansigt.

Du holder ikke op med at være en personlig blogger, når du går til nicheblogging. Evnen til at skrive med et hjerte og få din skrivning til at føle sig som ‘du’ er et aktiv, der kun kan gavne dig i det lange løb. Læsere elsker troværdige, inderlige historier og – tro det eller ej – historiefortælling er en vinder inden for tekstforfatter, især når det udløser virkelige følelser hos mennesker.

Du kan også altid holde en personlig blog sammen med din nicheblog. Ingen sagde, at du skulle stoppe med at blogge for sjov, ikke? ;)

Skriv du som en personlig blogger?

En personlig bloggers velkomstskilte

Hvis du undrer dig, er det et alvorligt spørgsmål, så spørg det selv og svar ærligt, før du læser videre.

Du skriver som en personlig blogger, hvis:

 • Du taler frit om, hvad du kan lide mest
 • Du går dybt med dine interesser
 • Du returnerer kommentarer og engagerer dig med læserne
 • Du er nem at forbinde med
 • Du skriver godt og ofte

Er du den slags venlige, kommunikative forfatter? Ja?

Så har du alt hvad det kræver for at starte med nicheblogging.

9 måder, du kan flytte til nicheblogging fra personlig blogging

1. Uddrag flere nicher at blogge om

Jeg er sikker på, at dit arkiv er fyldt med blogindlæg om mindst to eller tre nicheemner mellem dine hundehistorier og den sidste film, du så.

Se efter mønstre: hvad er det, du blogger mest om? Hvad føler du virkelig drevet til at skrive om så ofte? Disse emner (eller underemner) i din personlige blog kan grupperes for at danne lanceringsmateriale til din nye nicheblog.

Et eksempel: sig, at 70% af dine personlige indlæg handler om mode – du kan bruge disse poster som en base til at starte din professionelle mode- og stilblog.

2. Finpudse dine forskningsevner

Du har dem allerede! Husk sidste gang, du læste og noterede mening om en baby klapvogn, du købte og postede et undersøgt indlæg på din blog; eller en film, du har set, eller en bog, du har læst. Processen med at søge information, anmeldelser, casestudier og hvidbøger eller gå ud af din komfortzone for at e-maile relevante personer til dit blogindlæg er forskning.

Bloggere tiltrækkes generelt af information, så det er usandsynligt, at de mest erfarne kun vil skrive om generisk, uinformeret mening. Alt hvad du skal gøre er at forfine disse forskningsevner og lære lidt journalistik (dvs. rapportering, interviews). Hvis du er bange for at komme i gang, har freelance-forfatter Carol Tice et fantastisk post hos Make A Living Writing for at komme i gang stressfri.

Resume, research, og skriv derefter!

3. Gå sammen med dit læserskare

Det er noget, du som personlig blogger er ret god til. Personlige blogs trives med nære forbindelser med læsere, de mennesker, der potentielt kan blive til dine venner, og som kunne skade dig med blot at nævne at være offline for evigt (været der, gjort det).

Som personlig blogger underholder du lange samtaler med dine læsere, bekymrer dig om hvad de synes, bliver vred, hvis de siger negative ting om en historie, du interesserer dig for, spekulerer på, hvorfor en læser ikke kommenterer mere, og du savner hende. Som en nicheblogger er denne interaktion vigtig: Du trives ikke uden læsere og abonnenter, og der er ingen forbedringer uden feedback.

Jo mere du interagerer med dit læserskare, jo mere vil du forstå det. Husk: din nicheblog er dit medie, og læserskare er dit publikum.

4. Bliv nacn med læserne

Blogger blev født som dagbøger. De var – og er stadig – et online alternativ til den papirdagbog, du brugte til at holde under din pude til at skrive på før sengetid.

Mens en papirdagbog kun er strengt for dine øjne, er en online dagbog dog åben for offentligheden, så du har – læsere. Jeg har allerede skrevet om vigtigheden af ​​at interagere med dit læserskare på måde # 3, men jeg vil her gentage, at læsere kan vise sig at være de bedste af dine venner, hvis du lytter til hvad de siger og bliver personlige med dem.

Med ‘personable’ mener jeg—

 • Du lytter grundigt til deres behov
 • Du svarer på deres kommentarer
 • Du kommer i kontakt via e-mail, hvis en læser antyder en mere privat form for feedback
 • Du nævner dine mest nyttige læsere i dine blogindlæg

Personlige bloggere e-mailer også deres læsere ofte. De bliver venner. Gør det samme som en nicheblogger ved at oprette et nyhedsbrev til dine læsere: Du vil opbygge tillid og loyalitet og naturligvis e-mails gør det nemt at opbygge ægte ægte venskaber. At være ‘seriøs’ med hensyn til din niche betyder ikke, at du skal være kold og tale forretning hele dagen lang!

5. Hold din idé godt altid fuld

Som personlig blogger er din idé godt altid fuld. En dag går ikke uden, at der sker noget, der skaber godt materiale til et indlæg: din søns eksamen, din slutning af året skoledans, en bog, du virkelig elskede, visse tanker, du havde om personlig skrivning, dine nye scrapbogsprojekter , etc.

Ideer kender ingen grænser!

Og det er en velsignelse for dit næste trin i nicheblogging, fordi jo flere ideer du kan samle – endnu mere end du faktisk kan bruge – jo bedre udstyret bliver du, når musen forlader, og alt hvad du har tilbage er en tom side til stirre på på skærmen.

Et eksempel fra mit liv – for et par måneder siden blev jeg op til midnat for at tale med et par venner, der boede et gulv under mig. Vores chat relateret til Google SEO og hvordan man trives i disse svære tider. I sidste ende gav jeg mine venner en rigtig gratis konsultation! Og den chat blev til et indlæg til WHSR, der forhåbentlig vil blive offentliggjort om et par uger. ;-)

Let, ret?

6. Stop aldrig med at have det sjovt at blogge!

Du begyndte at blogge for dig selv, fordi du syntes det var sjovt, interessant og stressaflastende. Godt, så – hvem sagde nicheblogging skal være stressende for enhver pris?

Selvfølgelig, at skrive for en niche – og for sultne læsere – beder om mere arbejde for at gøre din blog til en go-to ressource i dit felt, men under alle omstændigheder have det sjovt, skriv til dit hjerte indhold og nyd håndværket som om det var mest afslappende aktivitet på Jorden.

Endorfiner betyder noget, når det kommer til succes i voksenlivet!

Et personligt tip: undertiden, når jeg er langsom om morgenen, udfører jeg husarbejde eller går ud med en ven først, så dykker jeg på arbejde for at slappe af. Jeg er en stille person, så efter en anstrengende fysisk aktivitet kan jeg ikke vente med at sætte mig ved mit skrivebord og udføre noget intellektuel aktivitet. Jeg bruger denne egenskab ved min psyke for at være mere produktiv.

Det hjælper også med at skifte pligter mellem krop og sind – efter at du har fået din krop lidt træt, er dit sind læser for en intensiv, dyb arbejdsession.

Tro mig – jeg skrev udkastet til dette indlæg på sofaen mellem mini-naps. ;-)

7. Giv aldrig op på dine interesser

Blogging behøver ikke at spise op al din tid. Hvis du aldrig gør noget interessant, hvordan kan du skrive noget interessant for dine læsere? Du ville give op på blogging, så snart du tørre op (se nr. 5) og gå til noget andet.

Bare styr din tid godt, og sørg for, at din skrivetid forstyrres den ene eller to timer om dagen. Resten er liv og ideer, der samles til dine næste indlæg!

Dine andre interesser tilføjer også flere gode ting, f.eks. Nichegæsteblogging og andre blogs. Hvis du har taget flere blogs i betragtning, kan du læse mit andet indlæg her på WHSR om at køre flere blogs effektivt og uden stress.

8. Personlige anekdoter hjælper læseren med at oprette forbindelse

Jeg er sikker på, at du bemærkede, hvor personlig jeg bliver i dette indlæg: Jeg tilføjede anekdoter fra mit liv, tip fra min erfaring, ting, jeg lærte.

Mig til dig.

Bloglæsere er ikke som aviser eller akademiske essays: de søger historier, der fanger dem, de kan forholde sig til, og i sidste ende er det sjove og hurtige at læse.

Anekdoter hjælper et indlæg med at blive glat på læserens øje! Og de tilføjer også troværdighed, fordi læseren kan se, at der er en rigtig person med ægte følelser og livserfaringer bag dette indlæg, hvilket skaber reelt bevis på, at det, du siger, ikke er et veludviklet bedrag.

Dette er, hvad Sophie Lizard fra Be A Freelance Blogger siger i et interview til Raubi Marie Perilli på CopyPress.com:

Jeg elsker dets uformelle natur, hvor slang er acceptabelt og almindelig tale er obligatorisk. Det er en effektiv kombination af personlige anekdoter og henvisninger til andre online ressourcer, som er nyttige for læserne, og det er min yndlingsart for skrivning. – Sophie Lizard på CopyPress.com

9. Vær ekstra forsigtig med at udforme dine blogindlæg

Det gør du allerede med dine personlige indlæg, men som jeg nævnte i måde # 6, kræver nicheposter mere arbejde.

Jeg ved, at det måske skræmmer dig fra at prøve, men vær venlig – vær rolig og læs videre. Alt hvad du behøver er at lægge nogle specielle, ekstra omhu på følgende områder:

 • Grammatik
 • Nichsjarggon
 • Fakta kontrol (forskningsmateriale)
 • Interview / konference deltagelse.

Det sidstnævnte handler ikke om skrivningen, men det materiale, du skal indsamle til dine indlæg. Nichelæsere elsker interviews og konferencerapporter!

I sidste ende kommer det hele ned til at være nyttigt for dit publikum.

Personlig OG niche?!

Blogger ... på papir?Af Paul Jacobson via Compfight (CC)

Ja, du kan have begge dele. overrasket?

Tænk på alle disse mommy-bloggere derude – de kører blogs om deres egne børn og familier, der handler om forældremessen.

Tænk på Googles Matt Cutts, hvis blog handler om hans liv og hans ting på Google.

Det er dog bedst at have to separate blogs, så tag ikke Cutts ‘blog til et godt eksempel.

Jeg valgte disse eksempler for at fortælle dig, hvordan du kan fortsætte med at blogge både for dig selv og i en niche uden at skulle give op på din personlige blog.

Kun et ord af forsigtighed –

Lad ikke din personlige blog ødelægge dit niche-omdømme.

At blive personlig betyder ikke at skrive flammer, trolling, diskrimination, krænkelse af andres ret til privatliv eller skænderi og bruge dårligt sprog.

Tænk på, hvad en potentiel læser af din nicheblog ville synes om dig, når hun finder din personlige blog – vil du ikke have, at hun skal kende dig bedre, men stadig se ærlighed og respekt på den måde, du adresserer dine personlige bloglæsere?

Det kan også føles svært at finde tid til din personlige blog længere, når du begynder nicheblogging. Med tiden lærer du dog at styre dine opgaver bedre og endda arbejde på flere stillinger på samme tid.

Mit sidste råd til dette indlæg er at altid start dagen med lidt personlig skrivning– det vil varme dig op til nicheblogging.

Til din succes! :-)

Billedkredit (tegneserie): Verónica Bautista 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map