Hvordan blogging sætter dig i fare (og hvordan du beskytter dit privatliv)

I dagens informationsalder er data den nye valuta.


Hver handling, vi udfører online, samles, analyseres, købes og udnyttes hver dag.

Mens marketingfolk, der leger med big data, kan virke som en sådan big deal, kan disse data også bruges som et våben mod dig.

Og din blog åbner dig for mere risiko end den gennemsnitlige internetbruger – hvorfor din online sikkerhed og privatliv bør være et stort problem.

Vent ikke til det er for sent: Sådan tages handlinger for at beskytte dit privatliv i dag.

Hvordan risikerer blogging dit privatliv og sikkerhed?

Mens alle, der handler online eller bruger sociale medier, påtager sig en vis risiko, åbner blogging dig for nogle specifikke farer, som du skal være opmærksom på.

Som blogger risikerer du:

1- Din blog selv

Du tror måske, at din blog er et usandsynligt mål, men overvej følgende fælles motiver for angribere:

 • hacktivism: Hvis du blogger om noget kontroversielt (religion, politik osv.), Er du måske målrettet mod det.
 • Vandalisme: Dit websted kan målrettes bare for det sjove eller udfordrende ved det.
 • Afpresning: Nogle angribere holder dit sted som gidsler og lover at gendanne det mod et stejl gebyr. Faktisk er denne type angreb, ved hjælp af software kaldet “ransomware”, på stigning.
 • Konkurrence: En konkurrent kan muligvis beslutte at bruge underhanded taktik for at udjævne spillet.
 • Personlig: En person i dit liv kan måske målrette dig mod personlige grunde.

2- Dine finanser

Hackere, der får adgang til dine personlige oplysninger gennem din blog, kan muligvis udnytte disse data for at få adgang til dine bankkonti.

Eller de kan have tilstrækkelig information om din identitet til at åbne kredit i dit navn, maksimere det og overlade dig til at tage hit på din kreditrapport, når gælden går ubetalt.

3 – Din omdømme

Hvis du blogger anonymt, kan nogen dele din identitet sammen og bruge den mod dig.

Hvis du nævner detaljer om dit job, kan du være i fare for disciplinær handling på arbejdet. Afhængig af den branche, du arbejder i, kan du endda stå over for store bøder – for eksempel hvis du arbejder i den medicinske industri i USA og viser sig at have overtrådt HIPAA (The Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996) ved at dele oplysninger på dine patienter kan du få bøder på op til $ 50.000 pr. overtrædelse.

Mens HIPAA-love muligvis ikke gælder for dig, har mange lande og brancher deres egne love om privatliv, så at hvis du nævner detaljer om dit arbejde, kan du lande i problemer.

4- Dit personlige privatliv og sikkerhed

Som blogger er din egen personlige sikkerhed i fare.

For det første, hvis dit navn og dine kontaktoplysninger offentliggøres gennem din blog (hvilket er lettere, end du måske tror – se nedenfor), kan skruppelløse marketingfolk nu oversvømme dig med spam, junk mail og telemarketingopkald.

I den anden ende af spektret kan din egen personlige sikkerhed – og endda dit liv – være i fare.

Cybermobning sker ikke bare med børn – voksne bloggere er ofte også i fare.

Chikane, selvom det er indeholdt på Internettet og ikke “det virkelige liv”, er ingen vittighed og kan have alvorlige følelsesmæssige og psykologiske virkninger på offeret.

Blogger, freelance skribent og virtuel assistent Sheri Levenstein Conaway har været der:

Tro det eller ej, jeg var offer for chikane fra min egen søster. Jeg vil ikke gå nærmere ind på, hvorfor hun gjorde det, men hun havde sine venner fra et MS-bestyrelsesindlæg virkelig forfærdelige kommentarer på min blog, fordi hun var vred på mig.

Mine indstillinger krævede godkendelse fra mig, inden kommentarer blev sendt, men på en eller anden måde omgåede disse mennesker det.

Blogging sætter dig i fare fra chikane, der ikke kun vil ødelægge oplevelsen af ​​blogging, men også kan bringe din sikkerhed i fare.

I tilfælde af ProBloggers Darren Rowse begyndte en stalker endda at true hans fysiske sikkerhed:

Negative indlæg skrevet om mig på en anden blog] var nok til at udløse nogle ekstreme tankeprocesser og besættelser hos denne person, der førte til en kæde af eskalerende begivenheder, der gik fra det, jeg oprindeligt anså for at være et harmløst kommentartrold, til en cyber-gener, til en angående trussel maker, til hvad der desværre blev en situation, hvor der var et fysisk angreb på min ejendom.

Hvordan data kan falde i de forkerte hænder

1. Din domæneregistrering

Hvis du har registreret dit eget domæne til din blog, offentliggøres dine personlige oplysninger for verden at se. Dit navn, adresse, e-mail-adresse og telefonnummer er offentligt angivet i Whois Public Domain Registry for hele verden at se med en hurtig søgning.

2. Dit e-mail-nyhedsbrev

CAN-SPAM-lovgivning i USA kræver, at du angiver en gyldig postadresse i dit e-mail-nyhedsbrev. Hvis du har startet et e-mail-nyhedsbrev med GetResponse eller en anden udbyder, viser de din postadresse i sidefoden for hver e-mail, du sender.

3. Usikker / duplikeret adgangskoder

Afhængig af den software, du bruger til dit websted, og hvor sikre dine adgangskoder er, kunne hackere potentielt bruge din adgangskode til at få adgang til dine konti på andre websteder. Hvis dit websted er hacket, kan du potentielt miste adgang til alle dine online-konti, inklusive dine e-mail- eller bankkonti.

4. Dine blogindlæg

Den forkerte person kunne læse mellem linjerne i dine blogindlæg for at finde ud af, hvem du er, hvor du bor, eller hvor du arbejder, og bruge disse oplysninger mod dig.

Seks måder at sikre dine personlige data på som blogger

Heldigvis er der måder, du kan holde dine oplysninger sikre og holde dig sikker på:

1- Få en postboks

Hvis du bruger e-mail-marketing, er det smart at have en mail-adresse, der er adskilt fra hvor du bor. Du ønsker ikke, at din hjemmeadresse sendes til hver eneste person, der abonnerer på dit nyhedsbrev. Spørg hos dit lokale postkontor om at åbne et postkasse der, eller brug en service som VirtualPostMail til at scanne din mail til dig.

2- Brug domænesikkerhed

Når du registrerer et domæne, er det sikreste at bruge domænefortrolighed. De fleste online-registratorer tilbyder beskyttelse af domænefortrolighed mod et ekstra årligt gebyr (normalt et sted omkring $ 10-12 USD). I stedet for at angive din personlige adresse og kontaktoplysninger i den offentlige database, vises din værts oplysninger.

3- Få et Google Voice-nummer

Som blogger kan du med jævne mellemrum have behov for at give dit telefonnummer til forskellige tjenester, apps eller endda klienter, du har at gøre med. I stedet for at dele din hjemmetelefon eller mobiltelefonnummer, skal du få et gratis Google Voice-nummer, der skal udleveres i stedet. (Desværre er Google Voice kun tilgængelig i USA. Kender du til internationale alternativer? Del venligst kommentarerne!)

4- Sikker og sikkerhedskopier dit websted

For at beskytte dit websted mod hackere og malware er det smart at sørge for, at det er sikkert, og at du har en nylig sikkerhedskopi til rådighed for at gendanne, hvis noget går galt. Her på WebHostingSecretRevealed.net bruger vi iThemes Security og Block Bad Queries (BBQ) til at beskytte.

5- Brug unikke, sikre adgangskoder til hvert websted

Hvis en hacker får adgang til din WordPress-adgangskode, har de så adgang til andre konti? Hold dig sikker ved at bruge unikke, sikre adgangskoder til hver enkelt konto. En password manager-service som KeePass hjælper.

6- Vær forsigtig med, hvad du blogger om

Vær meget forsigtig med at dele identificerende detaljer i dine blogindlæg, inklusive din specifikke tidsplan, placering, navne eller detaljer om din familie og venner osv. Når du deler historier, skal du overveje at fudge detaljerne lidt – skift datoer, navne, tidspunkter, placeringer, etc.

Nederste linje: Husk sikkerheden ved blogging!

Det er sandt, at når det kommer til chikane, er offeret aldrig skylden – men der er skridt, du kan tage for at mindske risikoen for blogging og beskytte dig selv mod dem med dårlige intentioner.

Sheri rådgiver:

Chikane i enhver form er simpelthen uacceptabel, men det er op til os at stoppe chikane. Ellers holder de det bare op og finder også nye ofre. Det er triste, ødelagte mennesker, som desperat har brug for opmærksomhed.

Jeg synes, det er vigtigt for folk at indse chikane lige så let kan komme fra mennesker, du kender godt, som det kan fra fremmede. Hvad angår et tip, vil jeg sige at holde dine privatlivets indstillinger tæt på blogs og websteder. Når det kommer til sociale medier, skal du bruge disse personlige indstillinger for straks at nipe chikane i knoppen. Tegn din linje i sandet og toler ikke, at nogen krydser den. Vi har enhver ret til at sætte vores grænser og forvente, at de bliver hædret.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map