Kontekstuel reklame for bloggere – Etisk praksis og relevans

Som blogger har der været tidspunkter, hvor jeg ledte efter flere måder at tjene penge på mine blogs end bare med sponsorerede indlæg og sidebar-annoncer. Jeg er sikker på, at du har gjort det samme for at prøve at øge din blogindkomst. Kontekstuel reklame – også i nogle tilfælde omtalt som in-text-annoncering eller indholdslinks – viste sig at være den nemmeste måde at generere en lille passiv indkomst fra min blogs trafik, da det kun krævede at indsætte et link (eller en script-kode) ind i mine eksisterende indlæg og lad linkene tjene mig penge.


Som jeg fandt ud af, at når det er gjort godt, er kontekstuel reklame også gavn for læseren. Som Advertise.com udtrykker det:

Content Links leverer relevante reklamer til besøgende, der allerede er engageret med indholdet på dit websted, og er interesseret i den niche, som annoncøren målretter mod.

Der er 4 typer af kontekstuelle annoncer, du kan vælge imellem:

 • Tekstuelle annoncer – spores tekstlige links til andre webressourcer uden modale popups
 • Popup-annoncer – tekstmæssige links, der viser modale popups, når musen svæver
 • Bannerannoncer – statiske, animerede eller videoannoncer, der er inkluderet i dine indlæg
 • Affilierede links – tekst- eller bannerbaserede links, der bærer tilknyttede koder (din eller annoncørens), der tjener dig et gebyr, når nogen foretager et køb ved hjælp af koden.

Du kan endda bruge alle fire typer af kontekstuelle annoncer, hvis du vil. Der er også en anden side ved indholdslinker, og det handler om et par grove sager i reklamer, som du er nødt til at håndtere omhyggeligt. Denne vejledning er her for at hjælpe dig med at tage vigtige beslutninger om, hvordan du viser kontekstuelle linkannoncer på din blog med hensyn til UX, etik og relevans.

Påtrængende eller fortrolighedsvenlig?

Kritiske sager i forbindelse med reklame for bloggere Dynamiske, scriptbaserede kontekstuelle annoncer som dem, der leveres af Kontera, InfoLinks og Chitika, kan være påtrængende for brugerens privatliv, fordi de sporer ikke kun brugerklik, men også adfærd og gennemsøger aktiviteter på tværs af din blog og andre websteder. Tværtimod er statiske links mere privatlivsvenlige og sporer ikke brugere. Selv når de gør det, er sporingen begrænset til klik og deres destination. Der er to generelle retningslinjer, der skal følges:

 • Sørg for, at brugere giver dig deres “gå foran” for dynamiske annoncer, da de mere sandsynligt vil acceptere dine annoncer og føle, at du er en pålidelig blogger, der ikke med vilje sætter deres data i fare. Du kan gøre dette med afstemninger på stedet, din adresseliste eller med modale dialoger, der spørger dine besøgende, om de vil aktivere annoncer (eller deaktivere annonceblokerende enheder) i deres browsere. (Mere om dette senere i guiden).
 • Hvis du bruger statiske links, skal du indsætte dem, hvor de giver større mening med dit blogindhold, og diversificere dem fra dine regelmæssige links med brugerdefineret CSS.

Under alle omstændigheder skal du have en politik til beskyttelse af personlige oplysninger, hvor du fortæller brugerne, hvilken type annoncer du tillader på din blog og informerer dem om eventuelle privatlivets fred forbundet med indlæsning, visning og klikning på annoncer. Jeg spurgte en kollega blogger – Christopher Jan Benitez – hvad han synes om emnerne i forbindelse med kontekstuelle annoncer, og dette er svaret han gav mig:

Hvad dynamiske annoncer angår, er problemet relevant. Igen handler det også om, hvordan disse typer annoncer kan hjælpe med at gøre dit indhold mere nyttigt i det lange løb.

Der er også din målgruppe, som du er nødt til at være bekymret for – ser du dem som værdifulde læsere af dit indhold, eller vil du blot agte dem til at klikke på dine links?

Efter min mening skal du bruge statiske annoncer i stedet for dynamiske annoncer, medmindre du får tusinder og millioner af visninger på din blog. Det er bare for forstyrrende, da linkene bare vises tilfældigt og ikke rigtig giver så meget værdi i modsætning til statiske annoncer, hvor du kan kontrollere variablerne for, hvor og hvordan dit link vises på posten.

Offentliggørelsesproblemet

Dette er normalt ikke noget problem med dynamiske kontekstuelle annoncer. Som du kan se i dette skærmbillede fra EarnWithAWebsite.com, spreder det dynamiske annoncesystem for InfoLinks automatisk annoncer fra almindelige links:

Eksempel fra EartnWithAWebsite.com: InfoLinks Links VS. Regelmæssige linksEksempel fra EartnWithAWebsite.com: InfoLinks Links VS. Regelmæssige links

På denne blog er blå links regelmæssige links, mens orange links med en stiplet bundkant er kontekstuelle annoncer. Tilfældet for statiske links er lidt anderledes.

For eksempel:

Eksempel: Statiske annoncer påvirkes IKKE af AdBlock Plus-softwareEksempel: Statiske annoncer påvirkes IKKE af AdBlock Plus-software

Dette er alle statiske bannere på min n0tSEO.com blog, og du kan straks bemærke to ting:

 • Bannerne bærer ingen selv-afsløring. De er placeret redaktionelt i dette tilfælde, så der er ikke behov for en ansvarsfraskrivelse. Men hvis jeg ønskede at have en, skulle jeg selv skrive den.
 • Mens jeg havde AdBlock aktiveret, da jeg tog et skærmbillede, genkendte softwaren overhovedet ikke disse bannere som annoncer, da de ikke er scriptbaserede.

Dynamiske kontekstuelle annoncer er faktisk allerede vist med deres egen stil og offentliggørelse af tredjepart, men statiske annoncer kræver, at du tilføjer disse to lag af afsløring manuelt:

 • CSS-styling for at diversificere disse links og bannere fra andre links og grafik på din blog
 • Ansvarsfraskrivelse på stedet og in-post for at advare brugere om tilstedeværelsen af ​​reklame og hvad de kan forvente

“Bloggere skal markere sponsoreret indhold for at opretholde etiske standarder og [læsernes] tillid,” sagde Ivan Dodig, redaktør for The Art of Tourism. “Med umærket sponsoreret indhold skubber du [dit] publikum væk.” Det afsløringsformat, du bruger, betyder ikke noget, og det “kunne være i form af [a] banner eller bare [a] tekstnotat”, som Dodig siger, så længe du lader dine læsere vide om arten af ​​disse links. International lovgivning kræver også, at alle reklameforhold offentliggøres.

Problemet med annonceblokkere

I henhold til en annonceblokerende rapport fra Business Insider i 2015 er antallet af globale annonceblokerende brugere vokset fra 121 til 181 millioner siden 2014, en tendens der bekymrer reklame- og forlagsbranchen.

“Fra juni 2015”, siger statistikgrafrapporten, “var der 198 millioner månedlige aktive brugere til de store browserudvidelser, der blokerer for annoncer”. Fra læserens synspunkt kan disse statistikker dog betyde et helt andet fænomen.

Som kommentar til ovennævnte linkede Business Insider-side skrev:

Adblock blev til, fordi websteder misbrugte seeroplevelsen totalt. Hvert websted, jeg besøger, viser min adblock-tæller altid et tal, der er større end 10. Det er sindssygt, hvor mange popup-annoncer inden for dit ansigt og autospilvideoer der er. (…) Jeg bruger annonceblokering på forbes, fordi deres websted er berygtet for pop-up-annoncer. Det er så dårligt, at siden ikke engang indlæses. Så når jeg nu besøger, lader de mig ikke læse deres artikler, medmindre jeg slukker for adblock. Gæt hvad, jeg læser ikke forbes længere. Det var ærgerligt. Du mistede en læser, fordi du skruede brugeroplevelsen så meget op.

Så jeg vil opfordre dig til at overveje de typer annoncer, du tilbyder på din blog, og enhver grund til, at brugerne muligvis vælger at blokere dem.

Den nemmeste måde er at oprette en afstemning på din blog eller distribuere en undersøgelse til dine besøgende og abonnenter, hvor du spørger, om de er bange for annoncer, eller om de stødte på ondsindede annoncer, der gjorde din blog usikker til at gennemse.

Hvis du bruger script-baserede, dynamiske annoncer (f.eks. InfoLinks), kan du implementere en cookie-baseret ansvarsfraskrivelse, der registrerer annonceblokkere og dukker op en meddelelse, der beder læserne, om de ville være så venlige at tillade annoncer på din blog til gengæld gratis indhold.

For WordPress-baserede blogs er der et gratis plugin kaldet adBlock Alerter, der gør det for dig.

En anden måde at omgå problemet – og sænke dine læsers frygt for ondsindet kode i annoncer – er at bruge statiske links med tællere. Denne metode blev ofte brugt i fortiden (og bruges stadig) med tilknyttede links, til at spore klik og deres henvisninger, så det er stadig et godt alternativ til dynamiske annoncer.

Statiske annoncer fungerer trods alt som tilknyttede links – de er enkle links uden scripts, så de vil ikke udløse handling fra annonceblokerende software.

IZEA bruger denne metode med annoncørlink inden i sponsorerede poster, men du kan også råde dine direkte annoncører til at spore klik og konverteringer med Google Analytics og en service som Bit.ly eller bruge proprietære systemer som Linktrack (gratis og betalt). Du ønsker måske at tilføje disse oplysninger til dit mediesæt.

Kontekstuelle annoncer i dine indlæg … og gæsteposter?

Ja, du vil placere dem i både dine egne indlæg og gæsteposter på din blog, men du vil analysere de to separate sager for dynamiske annoncer og statiske annoncer.

Lad os se sagen for statiske annoncer først, og som et eksempel, siger du at du tillader gæstebloggere at inkludere et eller flere tilknyttede eller produktlink inden for deres indlæg.

Når du får en anmodning fra en annoncør, der ønsker at knytte et kontekstuelt link til din gæsteskribents nøgleord, og det link går til et websted, der er en direkte konkurrent til forfatterens brand, kan forfatteren føle sig forrådt og afslutte forholdet til dig, eller beder endda, at du returnerer gæsteposten, så hun kan offentliggøre det andetsteds, da du var ved at ødelægge hendes brand-meddelelse med den linkannonce. Du ønsker ikke, at det skal ske!

Blogger-forhold er for værdifulde til at hindre dem for en lille annonce.

Den sikreste måde at gå omkring statiske kontekstuelle annoncer i gæsteposter er at kontakte forfatteren og fortælle dem, at der er en mulighed for dig at inkludere et betalt link i deres indlæg til et bestemt brand. Spørg derefter forfatteren, om der kan opstå en interessekonflikt som følge af annonceplaceringen, og hvordan de har det med sagen. Uanset om du får et ‘ja’ eller et ‘nej’ som svar, har du bekræftet forfatterens tillid, og de vil muligvis bidrage til din blog igen i fremtiden.

Dynamiske annoncer placerer links automatisk i dine indlæg, så medmindre du opretter en kategori ‘Gæsteposter’ og ekskluderer det fra softwareindstillingerne, eller du afviser linkannoncen helt, er der intet, du kan gøre ved placeringen. I sådanne tilfælde ved imidlertid gæstebloggere allerede, at de bidrager til en blog, der kører dynamiske annoncer. Hvis de af en eller anden grund ikke gør det, skal du kontakte disse bloggere og fortælle dem det.

Som en generel tommelfingerregel ønsker du at sikre dig, at der ikke opstår interessekonflikter med de tilknyttede ressourcer og brandmeddelelser, som din gæsteskribent har placeret i posten..

Beyond Ethics – Er dette relevant?

Et af de største problemer med reklame er, at reklamer skal være fornuftige inden for rammerne af den side, de er placeret på. Når det kommer til blogindlæg, er relevans nøglen – hvert link du eller annonce scriptindsatsen (e) i indholdet skal fungere til fordel for både læseren og annoncøren. Spørg dig selv: tilføjer dette link værdi?

Dette er vigtigt: Hvis linket ikke tilføjer værdi til dit indhold, skal du ikke placere det.

Ideelt set skal din annoncør vide det bedre, men sommetider vil det ikke ske, fordi en annoncør måske fokuserer for meget på nøgleordsplacering i stedet for kontekstuel relevans, så du bliver nødt til at træde ind og prøve at ændre ting til fordel for din blog-læserskare. Det indlæg fra Advertise.com, jeg tidligere har nævnt, angiver, at indholdet linker

(…) Er altid relevante for indholdet på de sider, de vises på, og tilbyder brugeren et link til et produkt eller en side relateret til det indhold, de allerede har vist interesse for.

Faktum er, at de altid skal være relevante – deraf adjektivet ‘kontekstuelle’ – men:

 • når annoncøren lægger nøgleord inden for konteksten,
 • når bloggeren giver det et pas bare for at tjene penge,
 • når annonce scriptet er dårligt konfigureret,

… så risikerer både du og annoncøren at fremmedgør læserne, og formindske deres tillid til bloggeren og i den tilknyttede kilde.

For eksempel er bingo et godt annonceemne til en forældreblog?

Tilbage i 2014 fandt jeg en måde at få den slags link til at være en af ​​mine blogs for forældre, da jeg talte om spil, som mødre og far kan spille for at lufte stress. Da jeg personligt har tjekket annoncørens websted, og jeg fandt det sikkert for en person, der ønsker at spille på en moderat, sikker måde (som er den eneste, der passer til min personlige etik), havde annoncøren og jeg en aftale. Imidlertid fungerede dette indlæg, fordi det handlede om forældre om forældre, ikke om baby. Hvis min blog kun handlede om babypleje, kan du være sikker på, at der ikke havde været en måde at få den til at fungere med hensyn til relevans!

Et forsigtighedsord med emne, der strækker sig til velkomstannoncer

Jeg har gjort det, da jeg var mindre erfaren som sponsoreret blogger før 2010, men jeg har lært for min bekostning, at lade annoncører overbevise mig om at forstyrre den samlede emnebalance på min blog, bare så de kunne placere et kontekstuelt link eller få mig til at skrive en sponsoreret indlæg om et bestemt emne var slet ikke rigtigt og heller ikke klogt. Min læsere begyndte at føle sig forbundet med det indhold, jeg leverede, og til sidst betalte jeg konsekvenserne. (Og det var bare en personlig blog! Tænk to gange, når det kommer til din nicheblog, som du tjener penge på.)

Kontekstuelle links bør også give mening med hensyn til, hvilke virksomheder de skal linke til, og hvad de skal gøre for at undgå at fjerne læsere væk. Ananya Debroy fra TechSling sætter farerne ved ikke at gøre det på en simpel liste:

1. Placering af sådanne annoncer midt i teksten kan irritere brugere, der gennemser indhold 2. Placering af konkurrerende annoncer sammen med ens egne annoncer [er forvirrende] 3. Distrahere folk fra at fokusere på vigtigt indhold

De vigtigste punkter her er bruger irritation, konkurrentannoncer og læsers distraktion. Vær opmærksom på disse tre farer.

Hvordan man håndterer skeptiske læsere

Nogle læsere tager inline-afsløring for statiske kontekstuelle links (f.eks. Tilknyttede links) på den forkerte måde og undgår disse links helt. Et eksempel er blogger Oranckay, som skrev om, hvorfor han striber tilknyttede parametre fra alle tilknyttede links, han støder på:

Jeg giver det firma, der sælger produktet eller kører webstedet, flere penge. (Da de ikke behøver at betale det tilknyttede selskab), værdsætter jeg heller ikke det arbejde, det tilknyttede selskab har gjort med at anbefale webstedet eller produktet til mig.

Og hvad med WPMU DEVs James Farmer om, hvorfor han ikke kan lide tilknyttede links?

Hvorfor hader jeg dem? Nå, først op, fordi de ødelægger og ødelægger internettet. Helt seriøst.

Christopher J. Benitez delte kloge råd i denne forstand og arbejdede mod dine læsers tillid, når de bliver for skeptiske over for dine links:

Du ønsker, at folk skal klikke på dit tilknyttede link og konvertere dem til købere, så du kan tjene din provision. Dette vil dog være vanskeligt, hvis du bliver bedt om at informere dine læsere om, at dine links er tilknyttede links. Ved at sige, at linkene kommer fra tilknyttede websteder, forstyrrer det strømmen af ​​dit indhold og kan afskrække besøgende fra at klikke på et af dine links. Der er to måder, du kan håndtere statiske annoncer for at hjælpe dit indhold med at flyde bedre og ikke forstyrre brugeroplevelsen.

 1. Opret en besked på din sidefod eller side med vilkår og betingelser om, at dine indlæg kan indeholde tilknyttede links, så du ikke behøver at nævne den konstant i dit indhold. Et eksempel på dette er Ryan Biddulph’s Blogging in Paradise.
 2. Vær troværdig. Hvis folk stoler på og tror på dig, vil de købe af dig, selvom du nævner, at der er tilknyttede links på dit websted. Dette vil sandsynligvis kræve en masse arbejde – netværk, opbygge relationer med andre bloggere for at nævne nogle få – men det er den bedste måde at få mest muligt ud af dine statiske annoncer.

Det kan også være en god ide at læse Carol Tices hvordan en blogger stoppede med at sutte ved tilknyttet salg og Amy Lynn Andrews ‘afslører du korrekt? stolpe.

Takeaways

Der er flere takeaways fra denne vejledning:

 • Kontekstuelle linkannoncer giver gode muligheder for at opnå en passiv sideindkomst fra din blog.
 • De kan tilføje værdi til dit indhold, hvis du holder relevansen i syne, spiller det etisk og kommunikerer alle relevante spørgsmål til dine annoncører.
 • Vær forsigtig, når du tilslutter dig dynamiske annonceplatforme som InfoLinks eller Kontera, fordi det annoncesystem, de bruger, sporer brugere på din blog og uden for den, og tilføjer personlige og sikkerhedsmæssige problemer, som dine besøgende måske ikke vil have op med.
 • Brug dynamiske annoncer, når dit blogpublikum er vokset til tusinder. Brug statiske kontekstuelle annoncer (links og / eller bannere), hvis du har mindre end 1.000 besøgende om dagen.
 • Hvis dit publikum er stærkt opmærksom på privatliv og sikkerhed, og der er store chancer for, at de vil bruge annonceblokerende systemer, skal du vælge statiske kontekstuelle annoncer.
 • Kom i kontakt med gæstebloggere, der har bidraget til din blog, inden du accepterer en annoncørs anmodning om at placere en kontekstuel linkannonce inden for deres post (til statiske annoncer), eller lade forfattere vide, at du kører software, der automatisk sætter kontekstuelle linkannoncer i alle dine indlæg ( til dynamiske annoncer).
 • At afsløre reklameforhold og have en privatlivspolitik på plads er et must for at vinde dine læsers tillid og for at overholde internationale love.
 • Vær opmærksom på, at dine annoncer ikke vil distrahere dine læsere, irritere besøgende første gang og placere konkurrenter på den samme side.
 • Sidst, men ikke mindst, skal du ikke gå på kompromis med den aktuelle balance og relevans af din blog for en annoncørs skyld.

En god metode til at forhindre problemer er at afstemme dine besøgende mindst en gang om året for at lære om deres følelser over for kontekstuelle annoncer i dine indlæg og alle andre annoncer, du måtte vise på dit websted.

Hvis klager og naysayers overgår det positive, kan det være bedre at overveje din annonceringspolitik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map