6 Këshilla për të Siguruar Emrin e Domain tuaj nga hajdutët e domain

Vjedhësit e domenit? Po, një nënkategori e mprehtë e atyre blerësve dhe shitësve të domain-ve që ne i quajmë domenerë.


Të blesh një emër domaini të rënë ose të skaduar (i njohur gjithashtu si: rënie rënie) nuk është një veprimtari e paligjshme në vetvete: ju jeni duke blerë domene që askush nuk pretendon më dhe nëse do të thotë t’i përdorni ato në mënyrë të ligjshme (për qëllime personale ose tregtare), atëherë ju janë një domainer i mirë, jo një hajdut.

Sigurisht, të jesh një domainer i mirë do të thotë që duhet të sigurohesh që emrat e domain-it që blen janë jo të markës – d.m.th. ato nuk përfaqësojnë markat e regjistruara të regjistruara – përndryshe, ju mund të jeni përgjegjës për reklamimin në internet. Pastaj, ka pronarë që blejnë për qëllime të shitjes, dhe ky është një aktivitet tjetër legjitim.

Fatkeqësisht, jo të gjithë domainët janë tregtarë të mirë. Disa janë, për ta thënë qartë, mjaft të fiksuar; pasi të kenë vërejtur një domen specifik – që ata të shohin tërheqës për emrin e tij, PageRank, popullaritetin e lidhjeve, Alexa ose mozRank – ata do të përdorin çdo masë të njohur për ta përvetësuar atë, edhe në atë masë sa do të përpiqen të mashtrojnë besimin e mirë të regjistruesit ose përpiquni të shkelni privatësinë e tyre.

Shtë e qartë se e lartpërmendura NUK është një veprimtari e ligjshme. Për të regjistruar një domen të padeklaruar është një gjë, por të detyrosh një regjistrues të heqë dorë nga emri i tyre i domain është i papranueshëm. Dhe e pasjellshme. Kam përjetuar atë lloj abuzimi, dhe nëse edhe ju e dini mirë se sa e rrezikshme mund të jetë për biznesin tuaj.

Udhëzuesi i mëposhtëm u shkrua me situatën tuaj në mendje, ndërsa të gjitha 6 këshillat u testuan personalisht si një kundër-strategji për të mbrojtur emrat e domain tim.

1. Kurrë, Asnjëherë mos lejoni që Domain juaj të Skadojë

Cikli i një emri domaini të skaduar derisa të jetë i disponueshëm për regjistrim përsëri në publikCikli i një emri domaini të skaduar derisa të jetë i disponueshëm për regjistrim përsëri në publik (burimi)

Rinovoni emrin (et) e domain tuaj të paktën dy muaj para datës së skadimit dhe për një periudhë jo më pak se dy vjet. Mos lejoni që ajo të skadojë, sepse pronarët mund të përdorin një mundësi të blerjes së domain – Domain Backorder – që do t’u japë atyre mundësinë që të “paracaktojnë” domenin tuaj derisa të skadojë dhe ai të vihet në dispozicion për regjistrim.

Statusi i emrit të domenitStatusi i emrit të domenit

Kushtojini vëmendje statusit të REGJISTRAR-HOLD të domain-it tuaj: nëse është vendosur në REDEMPTIONPERIOD ose PENDINGDELETE, nxitoni dhe rinovoni. Ekzistojnë më shumë kode statusi përveç këtyre dy dhe lista këtu përmban kodin e standardizuar të statusit të domain, i cili ju jep shpjegime për statusin tuaj të emrit të domain.

A është Domain Backorder një opsion legjitim i blerjes?

Në përgjithësi, prapambetja konsiderohet e ligjshme, megjithëse e rrezikshme për blerësin. Në fakt, një Backorder nuk është gjë tjetër veçse një shpresë për të arritur një emër domain, një ditë, por regjistruesi aktual mund të rinovojë fushën çdo herë para se të bjerë, duke shkelur blerjen e prapambetësit. Kufijtë e Domainit janë të shtrenjtë nëse krahasohen me çmimet standarde të domenit, kështu që kurrë nuk është opsioni i parë që duhet të merrni parasysh kur merrni një emër domain. Këtu janë disa nga faqet e internetit të njohura për backorder domain:

 • NameJet
 • Ankandet GoDaddy
 • SnapNames

2. Aktivizoni Lock Domain

emri i domain bllokohetJa se si mund të kontrolloni statusin e bllokimit të domain në NameCheap

Në momentin që regjistroni një emër të ri domain, regjistruesi juaj do të aplikojë automatikisht një Lock Domain. Një Lock Domain është një mundësi sigurie që mohon transferimet e paautorizuara të emrit të domain-it tek regjistruesit e tjerë, por mund të dëshironi ta çaktivizoni përkohësisht për të lejuar një transferim ose për të mundësuar opsione të tjera. Në çdo rast, kushtojini vëmendje rolit thelbësor të luajtur nga ky opsion dhe mos harroni ta ri-aktivizoni atë pasi të keni mbaruar, sepse ky është një sistem i sigurt për të ndaluar që pronarët e zotëruar nga vjedhja e domenit tuaj.

3. Aktivizoni Mbrojtjen WHOIS

Regjistruesit si Hover.com dhe NameCheap.com ofrojnë këtë mundësi falas për vitin e parë të regjistrimit. Mbrojtja WHOIS lejon fshehjen e plotë të të gjitha informacioneve që lidhen me domenin, përfshirë gjeneralitetet, emailin, kontaktin e telefonit dhe adresën e shtëpisë.

Whois i pambrojturKëtu është një shembull i një rezultati të pambrojtur .com WHOIS, i cili përfshin detajet e regjistruesit

Të gjitha pyetjet e mbrojtura WHOIS rikthejnë informacione të përgjithshme rreth regjistruesit dhe asgjë tjetër. Për të kontrolluar informacionin tuaj WHOIS, mund të përdorni shërbime si WHSR Web Host Spy ose who.is, ose nëse përdorni një OS me bazë në UNIX, thjesht shkruani në terminalin tuaj:

Whois domainname.com

Regjistruesi i Domainit dhe mbrojtja e WHOIS

Më poshtë është lista e regjistruesve të domeneve që ofrojnë WHOIS mbrojtje të intimitetit dhe çmimet:

Regjistruesit e domain-it Intimiteti Privat
123 Reg. 4 .99 / vit
Domain.com
Gandi
GoDaddy$ 7.99 / vit
rri pezullfalas
Emër i lirëfalas
Zgjidhje rrjeti$ 9.99 / vit

4. Domaini juaj NUK është në Shitje

Bëni të qartë me një flamur të faqes fillestare ose një mohim, në të cilin ju thoni se çdo ofertë për të blerë fushën tuaj do të injorohet automatikisht. Nëse regjistruesi juaj lejon një Name Emri i Organizatës ’ose fushat shtesë Address Adresa Rruga’, përdorni atë që thotë ‘DOMAJN NOT NUK P FORR SHITJE’. Kjo strategji do të zvogëlojë shanset që një domainer do t’ju arrijë me email për të kërkuar një vlerësim.

5. Injoroni ose raportoni mesazhe fyese

Mundohuni të injoroni emailet e kërkesës këmbëngulëse të zotëruesve. Në rastin (të rrallë) ata ju fyen ose ju kërcënojnë, raportoni ato tek ofruesi juaj i emailit dhe regjistruesi ose në ISP-në e domainit nëse është i disponueshëm. Shpifja dhe kërcënimi janë krime dhe mund të persekutohen me ligj.

6. Mos u dorëzoni në kërkesa

Domainët Sly janë delikatë: ata përpiqen të manipulojnë me ju, për të minuar ndjenjën tuaj të sigurisë dhe besimit në mënyrë që ata të përfundojnë në blerjen e domain tuaj pa pëlqimin tuaj.

Mos u dorëzo! Emri juaj i domain është i juaji për një arsye, keni punuar shumë për të rritur reputacionin e saj dhe vlerën e tij në sytë e motorëve të kërkimit. Mos lejoni që pronarët e dembelëve të përfitojnë nga frytet e punës suaj. Në qoftë se nuk keni ndonjë interes për të shitur domenin tuaj, shmangni rënien në kurthin e një domaineri të fiksuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map