Në Janar 2015, arrita një grusht blogeresh dhe bëra një studim të shpejtë të pritjes.


Qëllimi i këtij studimi është i thjeshtë, unë dua të di –

 1. Ku janë blogerët që presin blogun e tyre,
 2. A janë ata të kënaqur me hostin e tyre aktual, dhe
 3. A kanë ata plan për të kaluar host në 6 muajt e ardhshëm apo më shumë.

Mos dëgjoni ato që thonë njerëzit, shikoni se çfarë bëjnë ata

Nëse jeni duke bërë blerje për një host në internet aktualisht, këtu është një sugjerim i brendshëm për ju – Mënyra më e mirë për të gjetur një host të mirë në internet është duke kontrolluar se ku janë profesionistë që presin faqet e tyre (natyrisht, kjo është e vërtetë vetëm nëse e kuptoni cilat janë nevojat tuaja pritëse) Siç tha i mençuri – “Mos dëgjo ato që thonë njerëzit, shiko çfarë bëjnë”.

Në këtë post, unë do t’ju tregoj rezultatin e këtij studimi dhe disa statistika të shpejta në pjesën e parë; dhe gërmoni në detaje, si dhe vërejtjet e mia personale më vonë.

Kreditë – falënderime të veçanta për:

Por para së gjithash – më duhet të them faleminderit për të gjithë blogerët që morën pjesë në këtë studim. Ata dhanë këshilla dhe reagime shumë të dobishme në këtë anketë – të gjithë ju lutemi mbështesni ata dhe vizitoni bloget e tyre.

Brian Jackson, Devesh Sharma, Enstine Muki, Abrar Mohi Shafee, Adam Connell, David Risy, Harsh Agarwal, Ashley Faulkes, KeriLynn Engel, Kulwant Nagi, Tim, Pete, Kevin Muldoon, Gina Badalaty, Ron Sela, S. Pradeep Kumar, Lori Soard, Heather Ash, Sue Ann, Meicel Neugebauer, Edward Rosario, Hamza Abdelhak, Jason Chow, dhe ata që dëshiruan të mbeten anonim (ju e dini se kush jeni, faleminderit!).

sfond

Kam kontaktuar 50 blogerë përmes emailit personalisht dhe kam ndarë formën time të sondazhit të Google në mënyrë të përsëritur në Twitter dhe Google+. Unë u përpoqa të arrij më shumë blogerë në HARO por është turp që pyetja ime nuk u publikua.

Në total, kemi marrë 36 pjesëmarrës në këtë studim – jo një numër të madh, por prapëseprapë, ka shumë marrje që do të thoja.

Pyetjet që shtruam:

 • Kush po pret blogun tuaj aktualisht?
 • Dofarë ju pëlqen më shumë në lidhje me hostin tuaj në internet?
 • A planifikoni të ndërroni hostin e uebit në 6 muajt e ardhshëm?
 • Vërejtje shtesë dhe reagime.

të dhëna statistikore & Rezultatet e sondazhit

Ku blogerët presin bloget e tyre?

grafiku i sondazhit pritës 1Me një vështrim të shpejtë, këtu janë aty ku blogerët që unë intervistova po presin bloget e tyre.

Ishin 43 vota dhe 21 emra të përmendur nga 36 blogerët që intervistova. Këto kompani pritëse janë, sipas rendit alfabetik – Një Portokalli i Vogël, A2 Hosting, Të Gjithë Inkl, BlueHost, Cloudways, Dream Host, Fat Cow,, Hostgator, Idologic, InMotion Hosting, IX Web Hosting, Kinsta, Known Host, Little Oak, Media Temple, Site 5, SiteGround, Traffic Planet, Weebly, dhe WP Engine. Një bloger më tha që ai mori me qira serverin e tij direkt nga një qendër e të dhënave – gjë që është mjaft befasuese për mua.

Shënim: Pritësit në internet me vetëm një përmendje janë grupuar në ‘Të tjerët ‘.

Dofarë ju pëlqen më shumë në lidhje me hostin tuaj në internet?

grafiku i sondazhit pritës 3

A planifikoni të ndërroni host në 6 muajt e ardhshëm?

Me pak fjalë, 34 Jo, 4 Po dhe 5 Ndoshta.Me pak fjalë, 34 Jo, 4 Po dhe 5 Ndoshta.

Përgjigjet e Bloggerëve, Vërejtjet e mia personale dhe më shumë detaje

Shumë nga blogerët që unë intervistova dhanë më shumë detaje sesa unë pyeta – që është aq lloj i tyre (faleminderit shumë, përsëri!). Këtu janë më shumë detaje dhe vërejtjet e mia për rezultatet e anketës.

Shumë blogerë janë ende të lidhur me Hostgator

Nisur nga problemi me sistemin e tyre të bisedave të drejtpërdrejta, nuk prisja që kaq shumë blogerë janë akoma duke qëndruar në pritje të Hostgator. Gator qëndron si the kampioni ’në këtë studim (shtatë nga 43 blogerë që presin bloget e tyre në Hostgator) – edhe pse shumica e tyre vunë re kohën e pritjes së gjatë në mbështetjen e bisedës live të Hostgator (lexoni përmbledhjet më poshtë).

Enstine Muki, EnstineMuki.com

“Jeni me ta [Hostgator] që prej vitit 2008 dhe nuk keni pasur ndonjë çështje madhore. Mbështetja Live është bërë gjëja më e keqe për Hostgator. Becomingshtë duke u bërë gjithnjë e më e vështirë për të marrë ndihmë ose me postë ose chat live. Duket se është më e keqja në industri për momentin. “

Abrar Mohi Shafee, shqiptim Blogging

“Njerëzit mund të kenë vënë re që HostGator ka marrë shumë ngadalë në mbështetjen e drejtpërdrejtë. Më parë, ishin 2-3 minuta, por tani duhen 30 minuta ose më shumë. Vetëm për të sqaruar, unë mendoj, kjo është pasoja e transferimit të qendrës së të dhënave pasi pronari ka ndryshuar. Megjithëse duhet t’ju njoftoj, HostGator ishte kompania që siguroi mbështetjen më të shpejtë të drejtpërdrejtë ndonjëherë. Klientët ekzistues janë duke menduar të lëvizin prej tij ku klientët e rinj mendojnë se do të bllokohen duke u futur brenda vetes. Por unë mendoj se duhet t’u japim atyre një shans pasi ata po tejkalojnë gradualisht. Kompania ishte perlë e pritjes në vitet e fundit. Duhet të ketë një arsye të fortë për të gjitha këto vështirësi. Por kjo kurrë nuk do të thotë se ata janë një host i keq. “

SiteGround – Fëmijë të rinj në bllok

Gjithsej pesë blogerë po presin bloget e tyre në SiteGround.

Heather Ash, Lumturia Mama

“Një arsye që i zgjodha ata [SiteGround] është se ata ofrojnë mbështetje WordPress. Kam marrë gjithashtu një marrëveshje të mirë hyrëse prej tyre. “

Ashley Faulkes, Mad Lemmings

“Oferta e sitit e përbashkët ka një pritje të përbashkët me një çmim shumë të përballueshëm, shumë si HostGator i Bluehost. Por ndryshe nga ato dy, ata gjithashtu ofrojnë një gamë vendndodhjesh (SH.B.A., Evropë ose Azi, që do të thotë që ju mund të përqendroheni në vendin ku janë përdoruesit tuaj. Gjithashtu, ata kanë një mekanizëm të ndërtuar në ruajtje, i cili gjithashtu ndihmon në ngarkimin e faqes tuaj më shpejt (shpesh më mirë sesa shumë prej plugins të WordPress shumë përdorin). Shërbimi dhe njohuritë e WordPress janë gjithashtu të mahnitshme! “

Dilema e motorit WP

Nëse më ndiqni në Google+ ose lexoni rishikimin tim të WP Engine, do ta dinit që unë krijoja një ndjenjë urrejtjeje dashurie në WP Engine. Nga njëra anë, WP Engine ofron serverë të shpejtë të mahnitshëm dhe besueshmëri të madhe (sipas katër blogerëve që presin bloget e tyre në WP Engine); nga ana tjetër, host-faqja në internet duket tejet e tepërt (sipas dy blogerëve që i hodhën poshtë).

Unë mendoj se WP Engine po bën të shkëlqyeshëm dhe të lezetshëm në të njëjtën kohë (fal logjikën time të çuditshme).

Këtu janë disa përmbledhje pozitive të WP Engine që kam –

Devesh Sharma, WP Kube

“Më pëlqen WP Engine për shkak të mbështetjes cilësore të klientit dhe rritjes së shpejtësisë së faqes – megjithëse nuk lejon përdoruesit të krijojnë email të markës profesionale.”

David Risley, Akademia e marketingut në blog

“Kjo është arsyeja kryesore pse u transferova te WP Engine. Sepse është plotësisht e menaxhuar, kushtuar WordPress e cila është pothuajse shumë ajo që unë përdor. Dhe në vend që të punësoni një djalë që është vetëm detyra e tyre është të mbani faqen time, nëse ndonjë gjë ndonjëherë është hakuar, është detyra e tyre ta rregullojnë atë; WP Engine bën gjithçka. Ishte më e lirë ta bësh atë në këtë mënyrë. “

Dhe kritikët –

Harsh Agarwal, Më bërtit me zë të lartë

“Unë u zhvendos nga WPEngine në Cloudways dhe nuk do ta rekomandoja WPEngine për këdo që ka trafik të lartë. Akuzat e tyre për mbivendosje janë të çmendura dhe diçka që më dëmtoi shumë vitin e kaluar. “

Brian Jackson, BrianJackson.io

“Kam emigruar në Kinsta rreth 3 muaj më parë nga WP Engine pasi u ngopa me tarifat e mbingarkesës bazuar në numrin e vizitorëve. Kinsta nuk ju ngarkon bazuar në vizitorët. Kinsta ka kohë e herë mundi përsëri shpejtësinë e WP Engine dhe është më i lirë. Ato gjithashtu përfshijnë një CDN falas të 14 lokacioneve me çdo plan. “

Në ndërrimin e host-it në internet

Disa blogerë që dhanë arsyen e tyre pse janë apo nuk po planifikojnë të kalojnë hostin për 6 muajt e ardhshëm. Këtu janë disa për tu përtypur –

S. Pradeep Kumar, Bloggerët në Hellbound

“Jam vërtet i entuziazmuar për Oqeanin Digjital dhe se si funksionojnë ato, kështu që unë mund t’i provoj duart e mia shpejt dhe të shoh se si funksionojnë në blogjet e trafikut të rëndë.”

Brian Jackson, BrianJackson.io

“Asnjëherë, nuk po largohem nga Kinsta së shpejti. Ata po bëjnë disa gjëra të mrekullueshme dhe unë planifikoj të jem me ta për një kohë të gjatë. “

Ashley Faulkes, Mad Lemmings

“Mad Lemmings është duke u afruar me tejkalimin e këtij plani, dhe unë jam gjithashtu i përqendruar shumë në përvojën e përdoruesit dhe shpejtësinë e faqes. Kështu që në të ardhmen e afërt po shikoj të transferohem në Cloud ose VPS hosting. “

Dhe këtu është komenti i Kulwant Nagi – i cili mendoj se na jep një mësim të vlefshëm për sa i përket ndërrimit të host-it në internet.

Kulwant Nagi, Kafazi i Blogjeve

“Në 2 vitet e fundit kam ndërruar 4-5 hoste pasi të gjithë po krijonin disa çështje. Kam përdorur përkatësisht HostGator, BlueHost, KnownHost, DigitalOcean dhe Linode.

 1. Unë u largova nga HostGator pasi ata ishin duke pritur site, kazino, në të njëjtën adresë IP.
 2. Unë u largova nga BlueHost ndërsa po kaloja shumë joproduktive.
 3. Unë u largova nga KnownHost pasi një nga faqet e mia të internetit të pritura në serverin e tyre ishte hakuar dhe ata nuk pranuan ta zgjidhnin këtë çështje.
 4. DigitalOcean dhe Linode janë serverë të pakontrolluar, kështu që ishte e mallkuar të kalonte shumë kohë me ta (kam thënë gjithçka në lidhjen e përmendur më lart).

Nëse nuk do të jem i kënaqur me hostin aktual, me siguri do të kaloja. “

Unë njoh shumë blogerë që janë shumë dembelë ose kanë frikë nga ndryshimet dhe shpesh marrin justifikime si këto – “Unë nuk kam kohë për të lëvizur blogun tim në host tjetër. Po sikur ndryshimi i hostit të rrezikojë renditjen time të kërkimit? Po sikur hosti i ri të thith? Blah blah blah blah… ”Gjithçka që mund t’u them këtyre blogerëve është e mbyllur. Nëse një host në internet nuk po ju trajton siç duhet – ndërroni.

Në rast se keni nevojë për ndihmë, këtu është një udhëzues hap pas hapi për ju.

Të tjerët – Host i njohur, All Inkl, dhe A2 Hosting

Kevin Muldoon, KevinMuldoon.com

“Unë kam qenë me të njohur host për rreth 20 muaj tani. Ata kanë çmime fantastike dhe unë kurrë nuk kam pasur problem me performancën. Padyshim që kam pasur disa ndërprerje për shkak të sulmeve të DDOS. Unë nuk isha i lumtur për atë që po ndodhte, megjithëse kjo ndodh me çdo kompani pritëse. Deri tani tipari i tyre më i mirë është mbështetja. Biletat mbështetëse 99% janë përgjigjur brenda 5 minutave. Në fakt, unë kam pasur disa bileta që kam pasur një përgjigje me një përgjigje brenda një minutë. Mbështetja e tyre është 24 orë në ditë gjithashtu. Kurdo që të ndodhë diçka në faqen time, pavarësisht nëse është një goditje në kohë e CPU-së ose një sulm phishing nga një spammer, unë dua mbështetje për ta trajtuar atë shpejt, në mënyrë efektive dhe me edukatë. Dhe në tërë kohën time me kompaninë si klient, ata gjithmonë i kanë. Kjo është arsyeja pse unë nuk e shoh veten shpejt duke lëvizur nikoqir. “

Meicel Neugebauer, Vergleich 24 Web Hosting

“Sigurisht, asnjë host nuk është i përsosur. Kështu që, vendosa të zgjedh all-inkl.com, sepse mbështetja dhe performanca është vërtet e mirë dhe ishte shumë e rëndësishme për mua. Mimi është i justifikueshëm me rreth 8 € (9,27 $) në muaj. Disa gjëra të këndshme, si imazhi eko-miqësor dhe transparenca, e bëjnë vendimin tim përfundimtar. Unë gjithashtu kërkoj për mendime njerëzore në lidhje me këtë host në internet. Shqyrtimet vazhdimisht të mira më dhanë një ndjenjë të mirë për zgjedhjen e duhur ”.

Lori Soard, Mutiny e Garave Rat

Ajo që më pëlqen më shumë rreth A2 Hosting – Mbështetja Teknike është e shpejtë për t’u përgjigjur. Nëse unë u dërgoj atyre një email, ata përgjigjen në më pak se një orë.

A2 është pak më e shtrenjtë se kompania ime e fundit e pritjes, Downtown Host, por ato kanë zgjidhur çështje për mua brenda disa minutash dhe kanë shumë telashe shtesë. Faleminderit Jerry Low për rekomandimin A2 për mua kur isha duke u përgatitur të ndërroja hostet. Shqyrtimet e tij janë gjithmonë në vend për mbajtjen në internet.

Radha jote! Na tregoni ku e pritni blogun tuaj

Epo kjo do të ishte gjithçka që po mbuloj sot. Tani është radha juaj të ndani disa informacione me ne.

Kush po pret aktualisht blogun tuaj? Whatfarë ju pëlqen më shumë në lidhje me hostin tuaj në internet? A po planifikoni të lëvizni në gjashtë muajt e ardhshëm?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me