Sa nevojë për bandwidth për strehimin për faqen time?

Kur hulumtoni dhe zgjidhni një host në internet për të strehuar domenin tuaj, një faktor për të vlerësuar dhe krahasuar është kostoja për sasinë e kërkuar të bandës tuaj.,


Po, shumë ofrues ofrojnë plane pritjeje të “pakufizuara”, por pasi të keni një vështrim nga afër, do të zbuloni se pakufizimi nuk është me të vërtetë i pakufizuar – gjithmonë ka gjobitje nëse përdorni shumë, siç bazohet në një përdorim “normal”, çfarëdo kjo do të thotë Thënë kjo, të dish se sa bandwidth kërkon vërtet faqja juaj mund të jetë një formë arti.

Bandwidth i Web Hosting & Transferimi i të dhënave

Në thelb, gjerësia e brezit është një term për të llogaritur shkallën e trafikut dhe të dhënat që lejohen të rrjedhin ndërmjet përdoruesve dhe faqes tuaj përmes internetit. Termi “bandwidth” shpesh përdoret keq për të përshkruar “transferimin e të dhënave”, por në realitet këto dy janë dy gjëra të ndryshme.

Farë është transferimi i të dhënave?

Transferimi i të dhënave është shuma totale e të dhënave që duhet të transferohen në një kohë të caktuar, zakonisht matur në muaj.

Whatfarë është gjerësia e faqes në internet?

Bandwidth është masa e të dhënave maksimale që mund të transferohen në një kohë të caktuar, zakonisht matur në sekonda.

Numri në “transferimin e të dhënave” ju tregon se sa të dhëna mund të transferoni brenda një muaji. Numri në “bandwidth” ju tregon se sa shpejt mund të transferohen të dhënat.

Imagjinoni gjerësinë e brezit si gjerësia e një tubi uji ku transferimi i të dhënave është sasia e ujit që rrjedh nga tubi. Sa e gjerë është gjerësia e tubit (gjerësia e bandës) përcakton se sa shpejt mund të rrjedh uji (të dhënat). Në thelb, transferimi i të dhënave është konsumi i brezit.

Për pronarët e faqeve që kërkojnë një host të uebit, sasia e gjerësisë së bandës që ofron një faqe interneti e një kompanie pritëse mund të shërbejë zakonisht si një tregues i mirë i aftësive të atij pritësi – sa më i lartë të jetë brezi i brezit, aq më i shpejtë është shpejtësia; rrjeti; lidhjes; dhe sistemet.

Po çfarë lidhje me bandën e pakufizuar / transferimin e të dhënave?

Siç u përmend më lart, shumë organizata pritëse ofrojnë plane të lira të pritjes që përfshijnë “Bandwidth të pakufizuar”. Për blerësin, kjo do të thotë që ata mund të ekzekutojnë sa më shumë të dhëna dhe sa më shumë trafik në faqen e tyre sa të duhen pa tavan. Për ofruesin e pritjes, kjo do të thotë një mënyrë për t’i dhënë një kosto të sheshtë një blerësi që në përgjithësi do të funksionojë.

Si gjithmonë, e vërteta qëndron diku në mes.

Ta themi thjesht, është thjesht e pamundur që kompanitë pritëse të ofrojnë një bandë të pakufizuar – është shumë e shtrenjtë të sigurosh një qasje të pakufizuar për çdo klient. Thënë kjo, shumica e kompanive bien diku në një “gamë normale” të përdorimit të brezit si parazgjedhje, dhe kjo diapazon është ajo që ofruesit e pritjes përdorin kur krijojnë paketat e tyre “të pakufizuara”. Nga “pakufizuar”, ofruesit e pritjes së pritjes mund të kujdesen për pjesën më të madhe të bazës së klientit të tyre – megjithatë, ekziston absolutisht një tavan në gjerësinë e brezit të përfshirë në atë kosto të paketës; mashtrim është të dini se çfarë është.

Duke krahasuar gjerësinë e bandës së kërkuar të faqes suaj me gjerësinë e brezit të ofruar në atë maskë “të pakufizuar”, mund të përcaktoni më mirë se cili nivel i pritjes ju nevojitet vërtet dhe nëse një ofrues i caktuar do t’i plotësojë vërtet nevojat tuaja.

Si të llogaritni gjerësinë e bandës që ju nevojitet

Formula e përdorur për të llogaritur bandwidthin e nevojshëm të faqes në internet.Formula e përdorur për të llogaritur bandwidthin e nevojshëm të faqes në internet nuk është aq e komplikuar!

Mendoni për gjerësinë e brezit si një palë pantallona: keni nevojë për madhësinë që ju nevojitet. Nuk ka kuptim të plotë për të blerë një madhësi, por në të njëjtën pikë, ka një numër që përshtatet. Nëse beli juaj është me madhësi 36, thjesht nuk do të futeni në atë 32. Matematikë e thjeshtë.

Këtu janë hapat për të llogaritur se sa gjerësi bandë ju nevojitet

Në gjerësinë e brezit, gjithashtu nuk ka kuptim të blini – kjo është arsyeja pse ka kuptim të punoni me ofruesit e pritjes që ofrojnë zgjidhje të shkallëzueshme. Sa i përket blerjes së vogël, kjo do t’ju sjellë vetëm probleme. Dijeni nevojën tuaj aktuale për të marrë shërbimin që funksionon për ju – këtu keni si të llogaritni gjerësinë e bandës tuaj:

 1. Vlerësoni madhësinë mesatare të faqes tuaj në kilobajt (MB). *
 2. Shumojeni atë madhësi mesatare të faqes (në KB) me numrin mesatar mujor të vizitorëve.
 3. Shumëzoni rezultatin nga hapi 2 me numrin mesatar të shikimeve të faqeve për vizitorë.

Nëse nuk e dini, përdorni testin e kohës së ngarkesës së Pingdom në disa faqe dhe merrni mesataren e atyre faqeve të testuara për numrin tuaj të testit bazë. Këtu janë disa shembuj të jetës reale:

Shembulli # 1: Madhësia e faqes fillestare të YouTube.com = 2.0 MB.Shembulli # 2: Madhësia e faqes fillestare të WHSR = 1.1 MB.

Kjo është baza e njohjes së gjerësisë së brezit tuaj të kërkuar – megjithatë, ju nuk jeni bërë mjaft ende. Ju gjithashtu duhet të përfshini një ndarje për “dhomë” shtesë në rast se pikat tuaja të trafikut. Në përgjithësi, unë rekomandoj të jepni të paktën një përhapje prej 50 përqind. Por ju duhet të ndani hapësirë ​​shtesë për të rritur dhe pikat e trafikimit – lini të paktën 50% tolerancë.

Bandwidth-i i nevojshëm i uebfaqes + Redundancy (pa shkarkime të përdoruesve)

Për ta bërë këtë llogaritje, përdorni formulën e mëposhtme:

Gjerësia e brezit të nevojshëm = Pamje mesatare të faqes x Mesatare e faqes x Madhësia e faqes x Mesatarja e vizitorëve ditorë x Numri i ditëve në muaj (30) x Faktori i tepërt

 • Vizitorët mesatarë ditor: Numri i përgjithshëm i vizitorëve mujorë / 30.
 • Madhësia mesatare e faqes: Madhësia mesatare e faqes tuaj.
 • Pamje mesatare të faqes: Faqja mesatare e shikuar për vizitorët.
 • Faktori i tepërt: Një faktor sigurie varion nga 1.3 – 1.8.

Bandwidth-i i nevojshëm i uebfaqes + Redundancy (me shkarkime të përdoruesve)

Nëse faqja juaj nuk përdor ose lejon shkarkime:

Gjerësia e bandës së nevojshme = [(Pamje mesatare të faqes x Madhësia mesatare e faqes x Vizitorët mesatarë ditor) + (Mesatarja e shkarkimit në ditë x Madhësia mesatare e skedarit)] x Numri i ditëve në muaj (30) x Faktori i tepërt

 • Vizitorët mesatarë ditor: Numri i përgjithshëm i vizitorëve mujorë / 30.
 • Madhësia mesatare e faqes: Madhësia mesatare e faqes tuaj
 • Shikime mesatare të faqes: Faqja mesatare e shikuar për vizitor
 • Madhësia mesatare e skedarit: Madhësia totale e skedarit e ndarë në numrin e skedarëve
 • Faktori i tepërt: Një faktor sigurie varion nga 1.3 – 1.8.

A ka rëndësi bandwidth?

po dhe jo.

Llogaritja e gjerësisë së bandës është thelbësore kur jeni duke zhvilluar një aplikim për masiv publik ose po përpiqeni të ulni kostot e pritjes.

PRGJIGJE, numrat në bandwidth / transferimin e të dhënave nuk duhet të jenë një faktor kryesor konsiderimi kur zgjidhni një host të uebit – veçanërisht nëse thjesht po filloni.

Bandwidth (transferimet e të dhënave), si dhe hapësira e magazinimit, vështirë se janë një faktor krahasimi kuptimplotë për blerjen e blerësve – veçanërisht nëse jeni i ri – në tregun e sotëm.

Rishikimi i hostimit i WHSR - Transferimi i Pakufizuar i të DhënaveMë shumë se gjysma e kompanive pritëse që ne shqyrtuam ofrojnë transferim të pakufizuar të të dhënave (kontrolloni vlerësimet e hostimit të WHSR).

Nëse kontrolloni, pothuajse të gjithë ofruesit e pritjeve të përbashkëta ofrojnë ruajtje dhe transferim të “pakufizuar”. Ndërsa termi “i pakufizuar” nuk është gjë tjetër veçse një maskë e marketingut; Përdoruesit e web hosting shpesh marrin më shumë se kapacitete të mjaftueshme për sa i përket ruajtjes dhe bandës së bandës së transferimit të të dhënave. Në shumicën e rasteve, është RAM-i i serverit dhe fuqia përpunuese që kufizon përdorimin e një llogarie pritëse të pakufizuar.

Nëse jeni duke kërkuar për një host në internet, mësoni më shumë rreth gjërave për të cilat duhet të kujdeseni kur zgjidhni një host të uebit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map