Pronarët e faqeve të internetit të sotëm kanë shumë mundësi të ndryshme për mbajtjen në internet. Në rastet kur një kompani nuk po ofron nivelin e shërbimit që ju nevojitet, është mjaft e thjeshtë të gjesh një kompani të re pritëse. Sidoqoftë, ka raste kur ju keni qenë me një kompani me vite, si çmimet e tyre, ose thjesht nuk dëshironi sherrin për të kaluar në një server të ri. Në ato raste, mund të jetë më mirë të përpiqeni të zgjidhni problemet tuaja me kompaninë tuaj aktuale pritëse përpara se të transferoheni në një të re.


Historia ime kthehet në vitin 2012

Në vitin 2012, pata një problem me një nga ofruesit e mi të pritjes në internet.

Kompania e mbajtjes së faqeve në internet lëvizi faqet e mia në një server të ri dhe IP nuk po zgjidhej saktë në disa nga faqet e internetit të klientit tim, edhe pasi të ndryshoja gjithçka munda në fund të mi. Unë kisha disa klientë të zemëruar dhe problemi dukej se binte çarje pas një ose dy ditë. Unë u mërzita aq sa shikova disa ofrues të rinj.

Sidoqoftë, unë kam qenë me hostin aktual të internetit për rreth pesë vjet dhe kurrë nuk kam pasur një problem si ky më parë. Në fakt, ata më kishin dhënë një nga përvojat më të mira të shërbimit ndaj klientit që do të kisha. Në vend që të largohesha, i postova me postë pronarit dhe i shpjegova zhgënjimin tim. Përmes asaj bisede, çështjet e mia IP u zgjidhën dhe pronari më shpjegoi disa gjëra për mua se si të ju ndihmoj kompania juaj e mbajtjes së faqes në internet.

1- Siguroni udhëzime dhe detaje të qarta

Pavarësisht nëse hapni një biletë, dërgoni një e-mail ose bëni një telefonatë, jepni detaje të qarta rreth problemit që po përjetoni. Informacioni që do të mbledhni përpara se të kontaktoni mbështetje teknike përfshin:

  • Nëse po merrni një mesazh gabimi, kopjoni formulimin e fjalës së mesazhit për fjalë.
  • A është problemi në sfondin e faqes ose në shfletuesin?
  • Farë jeni përpjekur të bëni tashmë për të zgjidhur problemin?
  • A keni një kopje rezervë të faqes herën e fundit kur gjërat po funksiononin siç duhet?
  • A është problemi urgjent? Për shembull, faqja juaj duke u shfletuar në shfletues është një çështje serioze, por një problem në sfond mund të mos jetë aq urgjent.

2- Lejo kohën e ndihmës për të punuar në çështje

Problemet e mbajtjes në internet

Një faqe në internet që është jashtë linje mund të nënkuptojë dollarë të humbur.

Shtë e lehtë të zhgënjehesh kur çështja nuk kujdeset menjëherë, por të kuptosh që hosti i uebit po merret me qindra njerëz të tjerë me çështje të ngjashme. Lejoni 12 deri në 24 orë për një përgjigje. Nëse nuk merrni një në atë kornizë kohore ose të paktën një azhurnim mbi përparimin, atëherë kontaktoni përsëri pritësin në internet dhe kujtojini atyre për problemin që keni. Ndonjëherë një biletë ose postë elektronike humbet në përzierje, kështu që mos u shqetëso se po shqetëson kompaninë pritëse.

Gjithashtu, nëse ekziston një mënyrë për të paraqitur një biletë në internet, përdorni këtë metodë pasi ajo do ta dërgojë problemin në mbështetje teknike dhe gjithashtu do të shënohet në sugjerim. Kërkesa juaj ka më pak të ngjarë të bjerë në çarje kur po punohet nga disa njerëz.

3- Shqyrtoni historinë tuaj me kompaninë

Nëse keni pasur shërbim të shkëlqyeshëm për klientët, por keni një çështje që është e vështirë të zgjidhet, mos e hidhni plotësisht peshqirin. Kjo mund të ndodhë me çdo kompani web hosting. Bëni këto pyetje përpara se të vendosni të merrni biznesin tuaj diku tjetër:

  • A janë zgjidhur çështjet e tjera shpejt?
  • A është ndihmë teknike dërgimi i azhurnimeve të rregullta për ato që po bëjnë për të zgjidhur problemin?
  • A ka një kohë të parashikuar që do të duhet për të rregulluar çështjet që unë jam duke përjetuar?
  • Sa jam i lumtur që jam me këtë kompani web hosting jashtë kësaj çështje?

Mundohuni të mbani mend se personi i përkrahjes së teknologjisë është vetëm duke bërë një punë. Trajtojeni atë person me mirësi dhe shmangni akuzat, mallkimet ose thirrjet e emrave. Sjelljet negative rrallëherë bëjnë që personi në anën tjetër të serverit të dëshirojë të punojë më shpejt. Pavarësisht sa mund të jesh i mërzitur, mos harroni se ju jeni një person profesional afarist.

4- Lexoni bazën e njohurive

Problemet e mbajtjes në internet

Kur faqja juaj është poshtë, ju mund të dëshironi të filloni duke lexuar Baza e njohurive dhe forume në faqen e internetit të hostit tuaj.

Klientë të tjerë aktualisht mund të kalojnë të njëjtin problem ose mund të kenë trajtuar atë në të kaluarën. Ndonjëherë, zgjidhja është aq e thjeshtë sa rivendosja e një skedari “.htaccess” ose ndryshimi i lejeve për një dosje. Herë të tjera, zgjidhja mund të kërkojë disa ndryshime në fundin e serverit dhe baza e njohurive mund t’ju ndihmojë të kuptoni kur është diçka që mund të rregulloni dhe diçka për të cilën duhet të prisni ndihmë.

Përfundimi: Dije kur është koha për të shkuar

Nga ana tjetër, nëse jeni duke përjetuar kohë poshtë ose shpesh ose për periudha të zgjatura kohe, mund të fillojë të ndjehet si një sëmundje që po vret biznesin tuaj.

Në fakt, kjo do të ndikojë në trafikun tuaj pasi klientët do të rriten të irrituar dhe nuk do të kthehen. Ka raste kur thjesht duhet të gjesh një kompani të re pritëse për ta mbajtur faqen tënde duke funksionuar ashtu siç duhet. Kur është koha për të lënë hostin tuaj aktual, WHSR është këtu me komente dhe sugjerime të hostit për të gjetur një shërbim të ri pritës që do të plotësojë nevojat tuaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me