Vëzhgimi i Web Hosting 2016: Rezultatet, Pikat kryesore dhe Këshillat për Hosting

Shtë gjithmonë interesante të mësosh në lidhje me mendimet e njerëzve dhe pritjet për hostin e tyre në internet.


Në maj / qershor 2016, unë fillova një studim dhe kalova 1.5 muaj duke mbledhur reagimet e përdoruesve të hostit. Unë gjithashtu arrita në mbi 50 blogerë pro për reagime në lidhje me hostin e tyre aktual në internet. Më poshtë janë rezultatet e sondazhit, reagimet e përdoruesve dhe këshillat e pritjes nga blogerët pro, së bashku me pikat kryesore të personaliteteve.

Fletët e rezultateve dhe statistikat e shpejta

Së pari, një përmbledhje e sondazhit. Unë bëra tre pyetje të thjeshta.

 1. Ku e pret aktualisht blogun / sitin tënd?
 2. A jeni i kënaqur me host-in tuaj aktual?
 3. A planifikoni të ndërroni hostet në internet në gjashtë muajt e ardhshëm?

U morën 200+ përgjigje të pranuara. Numri bie në 188 pasi nxori reagimet e papërdorshme.

Më poshtë janë rezultatet dhe statistikat që rrjedhin nga kontributi i pjesëmarrësve.

Përmendur Numrat e markave të mbajtjes së faqeve në internet

60 ndërmarrje të mbajtura në internet (me 19 në listën time të shqyrtimit të pritjes) u përmendën në studim:

1 & 1, Një Portokall i Vogël, A2 Hosting, Abivia Inc, Access i integruar, Arvixe, Bitnami, Scoots Big, Big Rock, BlogBing, Blogger (Google), BlueHost, BrainHost, BulwarkHost, Can Space, Creative On, Digital Ocean, Eco Web Hosting , Eye Eye, Fast Comet, Fast URL, FatCow, Float Hosting, Flywheel, Hosting Free, Get Live Live, GlobeHost, GoDaddy, Home PL, Color Color, Hostgator, Hostinger, Hostinglah, Hostpapa, InMotion Hosting, Interserver, iPage, Jimdo , Web Liquid, Journal Live, Midphase, MxHost, Emër i Lirë, One.com, OVH, Pressidium, Proxgroup, pSek, SiteGround, Squarespace, Clour Steady, Strikingly, Super Hosting, TMD Hosting, typepad, Affiliate Pasur, Web Click Hosting, WebPanda, WordPress dhe WP Engine.

Hostgator (30), InMotion Hosting (14), GoDaddy dhe BlueHost (secila 13) janë markat më të përmendura në këtë studim.

Numri i markave të mbajtjes në internet të përmendura në anketim.Numri i markave të mbajtjes në internet të përmendura në anketim.

Njerëzit që dëshirojnë të ndryshojnë (ose jo të) ndërpresin në internet në 6 muajt e ardhshëm

55 të anketuar tregojnë qëllimin e ndërrimit, 60 të anketuar ndoshta, dhe 73 të anketuar preferuan të mbeten me hostin e tyre aktual për gjashtë muajt e ardhshëm.

ndërrimi i host-it në 6

Vlerësimet e hosteve në internet nga 188 të anketuar

Në sondazhin (pyetja # 2), pjesëmarrësve iu kërkua të vlerësonin hostin e tyre bazuar në çmimin, veçoritë e pritjes, performancën e serverit, mirëdashësinë e përdoruesit dhe ndihmën pas shitjes. Ata kanë tre mundësi vlerësimi – zhgënjyese, të arsyeshme dhe të jashtëzakonshme – për secilin aspekt.

Për të kuantifikuar dhe për të shfaqur rezultatet në mënyrë të efektshme, unë përdor një sistem 3-pikësh (1 është më i keqi, 3 më i miri). Tabela e mëposhtme ofron një pamje të shpejtë në vlerësimet e secilës kompani pritëse. Fleta e plotë e rezultateve është paraqitur në faqen origjinale të Anketës së Pritjes.

Mbani në mend se madhësia e mostrës sime është e vogël dhe e njëanshme (do të thoja se 90% e pjesëmarrësve janë vizitorë të WHSR).

Web HostNo. të PërgjigjeveVendosja e rezultateve të vlerësimitVizitës HostNo. e PërgjigjeveVendët e Anëtarësimit
1 & 112.4Hostgator302.1
Një Portokalli e Vogël22.5Hostinger11.6
A2 Hosting92.0Hostinglah11.4
Abivia Inc12.8Hostpapa12.4
Qasja e integruar11.0Pritja për lëvizje142.7
Arvixe22.2Interserver112.4
BitNami12.6iPage92.4
Skuterat e Mëdhenj13.0Jimdo12.2
Big Rock12.6Rrjeti i lëngshëm12.2
BlogBing12.4Gazeta e drejtpërdrejtë11.0
Blogger (Google)122.5Midphase22.6
Bluehost132.2MxHost12.4
BrainHost12.6Emër i lirë42.6
BulwarkHost12.6One.com11.8
Mund Hapësira12.8OVH13.0
Krijues Në12.6Pressidium32.8
Oqeani Dixhital21.8Proxgroup12.6
Eko Web Hosting12.0pSek11.8
Pritësi i syve11.4SiteGround72.4
Kometë e shpejtë11.8Squarespace12.2
URL e shpejtë11.2Veshja e qëndrueshme13.0
Lopë e trashë11.8habitshme12.6
Float Hosting13.0Super Hosting12.2
volant13.0TMD Hosting32.2
Hosting falas11.8Typepad11.4
Merrni Set Live12.8Bashkëpunëtor i pasur22.6
GlobeHost12.0Klikoni në Web Hosting12.0
GoDaddy132.1WebPanda12.0
Shtëpi PL11.6WordPress52.1
Ngjyra e hostit22.1Motori WP32.2

* Shënim: 3 = Më i miri; 1 = Më keq

Pikat kryesore / Këshillat e mbajtjes së faqes në internet

Më poshtë janë disa pikat kryesore dhe mësime interesante që kam mësuar nga sondazhi i hostimit dhe blogerët me të cilët fola.

1. Shpejtësia e serverit ka shumë rëndësi!

Kam pyetur më shumë se 50 blogerë në lidhje me atë që u pëlqen / nuk i pëlqejnë hostet e tyre në internet. Pothuajse çdo gjë përmendi shpejtësinë e faqes në reagimet e tyre. Në rast se po kërkoni për një host të uebit, sigurohuni që shpejtësia / performanca e serverit është një nga faktorët tuaj të vlerësimit.

Uroj që hosti im në internet të integrojë teknologji të reja si Nginx, MariaDB, LXD, HTTP2 & PHP7 për të siguruar që faqja ime është në avantazhin e kohërave të ngarkesës sepse ne e dimë se nëse rritni shpejtësinë e faqes në internet ju rritni edhe fitimet. Sidoqoftë, në të njëjtën kohë, bërja e ndryshimeve rrënjësore si ajo mund të ketë një efekt negativ, kështu që është e vështirë për një webhost të ekuilibrojë që në të gjitha faqet e klientëve të tyre pasi jo çdo klient është i njëjtë. Por, të paktën do të më pëlqente opsioni për ta marrë atë vendim vetë. – Matthew Woodward, Matthew Woodward Blog

Ne aktualisht përdorim Oqeanin Dixhital në kornizën e ngasjes së vëllimit. Unë e dua shpejtësinë, stabilitetin dhe shkallëzueshmërinë e sistemit, por për shkak se ato janë platforma zhvilluese, ato vijnë pa mbështetje dhe mund të jenë mjaft komplekse për të menaxhuar kur gjërat shkojnë keq. Ajo gjithashtu mund të jetë mjaft e kushtueshme për të rregulluar çështjet për shkak të kësaj. Përveç kësaj, ne jemi të artë. – Galaxy Breton, Authority Hacker

Ekzistojnë një mori gjërash që më pëlqejnë në lidhje me hostin tim të tanishëm në internet (Traffic Planet Hosting), por gjëja kryesore është shpejtësia. Faqja ime është në një server të përbashkët, por koha e ngarkesës së faqeve është e shkëlqyeshme dhe kopjohet mirë me pikat e trafikut. Unë kam përdorur serverë të dedikuar në të kaluarën që ngarkuan shumë më ngadalë. – Adam Connell, Magjistar i Blogjeve

Pritësi: WebSyntesis Pro: Faqet janë gjithnjë në funksion dhe funksionojnë me shpejtësi të plotë Con: Shpenzime shtesë për instalimet / faqet e reja të WordPress-it dhe punën e bazës së të dhënave – Zac Johnson, Blogging org

Unë jam duke përdorur Traffic Planet. Gjëja që unë dua rreth tyre është që mbështetja e tyre është pa dyshim më e mira që kam përjetuar në internet ose offline. E dyta natyrisht është përmirësimi i shpejtësisë së sitit. Ju mund të mësoni për atë që ndodhi kur kalova këtu: http://www.rankxl.com/chchange-hosting-to-traffic-planet/. 200% më shpejt. Unë mendoj se ata janë opsioni i përsosur për tregtarët e internetit. Themeluesi është vetë një tregtar në internet, kështu që çmimi ka të drejtë dhe ju merrni karakteristika optimale. – Chris Lee, Rank XL

Këshilla të dobishme

Kalimi i hosteve është më i thjeshtë nga sa keni menduar, shfrytëzoni udhëzuesin tonë të ndërrimit të hostit këtu.

3. Mbështetësit e klientit

Disa nga blogerët që fola për të theksuar rëndësinë e mbështetjes së klientit.

Unë jam me WordPress Hosting by Synthesis, dhe ajo që dua rreth tyre është se që nga ndërrimi i faqeve të mia kryesore tek ata në 2013, kam pasur çështje minimale. Para tyre, unë përdora një pritje të lirë, të përbashkët dhe duhej të merresha me hacks me shkallë të gjerë të WordPress të paktën 2 -3 herë në vit. Që nga ndërrimi, unë kam pasur çështje minimale. Disa herë që faqja ime ka rënë, zakonisht ka ardhur si rezultat i shtimit të një shtojcë të keqe ose azhurnimit të një versioni të keq të pluginit. Me një host të përgjithshëm në internet, do të më kishte dashur të kuptoja se çfarë bëri plugin dhe si ta rregulloja. Me Sintezën, unë thjesht mbështetem me email për t’i njoftuar se faqja është në rregull, dhe brenda një ore ose dy, ata e gjejnë problemin dhe e rregullojnë atë, pavarësisht nëse është faji i tyre apo jo. Sigurisht, ato janë më të shtrenjta sesa kandidimi juaj i ndërmarrjes së montimit në internet të mullirit, por kur faktoni koston e sigurisë që ata ofrojnë, kopjet rezervë jashtë faqes, mjetet SEO që ata ju japin me faqen tuaj të internetit dhe mbështetjen e madhe, ia vlen 100%. – Kristi Hines, Shkrimtar i pavarur

Unë përdor Flywheel, dhe më pëlqen që mund të mbështetem në ekipin e tyre mbështetës për përgjigje të shpejtë dhe miqësore – me rastin e rrallë që unë kam nevojë për ta, natyrisht! Platforma e tyre është e besueshme dhe e lehtë për t’u përdorur, dhe si një zhvillues i faqes i rekomandoj ato për të gjithë klientët e mi. – Lisa Butler, Elembee

Unë jam duke përdorur dy kompani pritëse aktualisht: Big Rock dhe Godaddy. Unë gjithmonë përdor GoDaddy për klientët e mi dhe është një nga ofruesit më të besueshëm të pritjes që kam përdorur ndonjëherë me 24 * 7 shërbime ndaj klientit. Por uebfaqja ime Own është në Ndarjen e Ndaruar të BigRock, dhe nganjëherë unë ndeshem me probleme me këtë, dhe së dyti ata ofrojnë shërbime për 10 orë në ditë, nga mëngjesi 9 deri në mbrëmje 8. Dhe gjëja që nuk më pëlqen është se Big Rock nuk po ofron 24 * 7 mbështetje për klientët. E cila nganjëherë shndërrohet në humbje për mua ndërsa mua më pëlqen Godaddy për shkak të mbështetjes së tyre 24 * 7 të klientit. – Robin Khokhar, Tricky Mjaft

Aktualisht unë jam duke përdorur host hostin e Blue, dhe një gjë që gjeta më së miri me ta është ndërveprimi i tyre i mrekullueshëm, reagimi i shpejtë nga ekipi i tij i shërbimit të klientëve i cili është me të vërtetë i lavdërueshëm. Ata bënë një shërbim të mrekullueshëm ndërsa migruan përmbajtjen time nga platforma ime e mëparshme e pritjes. Por unë mendoj se çmimi i tyre është pak në një anë më të lartë në krahasim me të tjerët që mendoj. – Philip Verghese Ariel, P V Ariel

Pritës me mbështetjen më të mirë pas shitjeve, sipas vlerësimeve të sondazhit tonë

Pra, në qoftë se ju pyesni veten, këtu janë pesë hostet kryesorë përsa i përket vlerësimit të mbështetjes së tyre, sipas rezultatit të sondazhit tonë.

Rishikimi i Mikpritësit të mimeve të TemaReFiguratPerformancaUshtrimi me Miqësi për Shërbimin e MbështetjesWHSR
Pritja për lëvizje2.62.82.72.92.7Lexoni Shqyrtimin
Interserver2.22.22.52.42.8Lexoni Shqyrtimin
Emër i lirë2.32.32.333
Pressidium23333Lexoni Shqyrtimin
TMD Hosting321.31.73Lexoni Shqyrtimin

* Sistemi i vlerësimit shpjegohet: 1 = më i keqi, 3 = më i miri. Përsëri, vini re se unë u tregoj vetëm atyre me më shumë se tre përgjigje në sondazh. Disa kompani pritëse mund të mungojnë në listë – jo sepse nuk janë të mira, por përkundrazi është sepse nuk kam reagime të mjaftueshme.

4. Hostgator – akoma duke e vrarë atë?

Nëse lexoni rishikimin tim të Hostgator, mund të shihni që nuk jam veçanërisht i lumtur me Hostgator në ditët e sotme. Dhe në përgjithësi, të anketuarit e këtij studimi do të pajtoheshin me mendimin tim. Vlerësimi për Hostgator në çdo aspekt është 2.1, që është pak më shumë se mesatarja.

Megjithatë, shumë zgjedhin të rrinë me Hostgator.

Nga 188 përgjigjet e sondazhit, 30 janë akoma duke pritur faqet e tyre kryesore (ose bloget) në Hostgator. Nameshtë emri i markës më të përmendur në listën tonë.

5. Me Google, falas nuk është mjaft i mirë. 

Unë nuk prisja që aq shumë të organizonin faqet e tyre kryesore në Blogger / Google.

Për më tepër – Katër nga 12 nuk ishin 100% të kënaqur me çmimin (0 $) në Blogger. Një votoi “Disprospektues” për sa i përket çmimit. Pyes veten se çfarë mund të bëjë më shumë Google për të kënaqur këta përdorues.

Këshilla të dobishme: 

Prandaj, shikoni gjithashtu dy host-at e internetit që nuk janë regjistruar në këtë studim – Web Host Face dhe One.com. Ato janë dy shërbimet më të lira të pritjes në listën time të shqyrtimit – planet e hyrjes fillojnë me 1,63 $ / muaj përkatësisht 0,25 $ / muaj.

9. Faktet argëtuese

fakte pritëseBurimi: Këshillë pritëse

Shtetet e Bashkuara janë vendi me numrin më të madh të domeneve të pritur – 142,306,068 domene dhe 296.710 hostë në internet.

Sipas studimit të Host Advice 2015, 84% e faqeve të internetit në botë janë pritur nga një ofrues me qendër në SHBA.

Kërkesa për industrinë e shërbimeve të pritjes në internet në Shtetet e Bashkuara u rrit ndjeshëm gjatë pesë viteve të fundit për shkak të kërkesës së lartë nga kompanitë që shpresojnë të zgjerojnë praninë e tyre në internet. Shkalla e rritjes vjetore ka qenë 11.2% në periudhën nga 2010 deri në 2015 dhe kjo prirje pritet të vazhdojë në pesë vjet deri në vitin 2020.

Kjo tha, megjithatë, tregu i web hosting është natyrë shumë lokale. Për shembull, në Francë, tetë nga dhjetë faqet kryesore të pritjes janë franceze, dhe në mënyrë të ngjashme me Gjermaninë dhe kompanitë gjermane. Në Itali, nëntë nga dhjetë vendet kryesore të pritjes janë italiane dhe në tregjet më të vogla si Republika Czecheke, dhjetë nga dhjetë kompanitë më të mira pritëse janë lokale.

Përfundimi / Kredia

Para se të përfundojmë këtë post – Unë do të doja të falënderoja të gjithë që morën pjesë në studimin e pritjes dhe përmbledhjen e këshillave të pritjes. Ishte interesante të mësosh atë që të gjithë mendojnë dhe pret nga ofruesi i tyre i pritjes.

Mësimi i fundit: Nevojiten aftësi më të mira për përpunimin e të dhënave

Përpunimi i rezultateve të sondazhit u desh shumë më shumë kohë dhe përpjekje nga sa prisja. Nëse do të kisha përgatitur disa skenare të automatizuara (në Excel ose Google Spreadsheet) që do të ishte një ndihmë e madhe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map