Поддържане на око върху надеждността на сайта с пресни

Freshping, разработчик от Freshworks, е много прост инструмент за наблюдение на уебсайтове, който започва на фантастична цена – безплатно. Накратко, тя ви позволява автоматично да наблюдавате набор от уебсайтове въз основа на две ключови показатели за скоростта на реакция на сървъра и времето за работа.


Freshworks е основана през 2010 г. и стартира в резултат на личния опит на собствениците. Първият им продукт Freshdesk е създаден да интегрира и автоматизира работния процес, така че потребителите да могат да оптимизират усилията си за клиентско изживяване.

Първоначална начална страницаОсвобождаване на началната страница.

Днес ще разгледам по-отблизо как инструмент за мониторинг на ефективността като Freshping може да помогне на вашия бизнес и да се потопите по-задълбочено в това, което може да предложи.

Какво е Fresping?

Следете ключовите показатели за надеждност с Freshping автоматичноСледете ключовите показатели за надеждност с Freshping автоматично.

Бързо напред почти десетилетие и една шепа успешни продукти по-късно, те представиха Freshping. Теоретично основата на Freshping е проста – да помогне на потребителите да гарантират, че техните уебсайтове работят на номинални нива.

Това означава, че приложението тества уебсайтове, за които е поискано и следи два от най-важните елементи, от които уеб администраторът ще се нуждае, времето за реакция на техния сървър и наличието на уебсайтовете им.

Това прави, като изпраща ‘ping’ (оттук и името, Freshping) до сървъра всяка минута и след това записва (a), ако има отговор и (b) колко време отне на уеб сървъра да отговори. След това информационната информация се съхранява и, когато е необходимо, се представя на потребителя в чиста диаграма на производителността.

Защо имате нужда от пресни?

Можете лесно да получите гледка от птичи поглед към надеждността на вашия сайтМожете лесно да получите гледка от птичи поглед към надеждността на вашия сайт.

По описанието, което дадох на Freshping, вероятно ще се чудите защо трябва да се регистрирате за още един инструмент, който предлага такива основни функции. Простият отговор е, че Freshping също е повече, отколкото изглежда (повече за това по-късно).

По-дългият отговор вероятно е нещо, което ще повдигне веждите ви;

1. Времето за престой влияе върху продажбите

Ако ръководите традиционен бизнес и търговският ви персонал непрекъснато се обаждаше на болни, това би ли ви притеснило? Абсолютно? Вашият персонал по продажбите е мястото, където вашите канали за приходи от, и същото важи за вашия уебсайт.

Всъщност вашият уебсайт действа като водещ генератор, продажби, маркетинг, поддръжка на клиенти и посланик на марката, всички те са превърнати в едно цяло. Ако сайтът ви не е надежден, няма ли да искате да знаете и да направите промяна? Но за разлика от персонала в реално време, уебсайтът ви работи 24 часа в денонощието и може да бъде по-трудно да следите, тъй като всичко е просто „работещо“ постоянно.

Фрешът работи безшумно във фонов режим, след като сте му дали основните параметри, с които да работи. Той ви предупреждава само ако има проблем, ако не, той седи там и просто гледа и събира данни, за да ги разгледа винаги, когато се почувствате като.

За да добиете представа колко голям е въздействието на престоя, нека разгледаме случая на Amazon.com. През 2018 г. по време на премиерния ден на Amazon, уебсайтът им започна да се сблъсква с проблемите на последователността. Продължили 63 минути, тези издания струват на 72,4 милиона долара загубени приходи.

Въпреки че тази цифра може да не е тази, с която се сблъсквате, престоят все още ще струва на бизнеса ви за всяка секунда, той не е коригиран. За да научите колко бихте могли да загубите, ако уебсайтът ви се понижи, използвайте тази формула и направете прогноза:

Годишни приходи / Ваши работни часове x Влияние на уебсайта върху продажбите%

Сега, представете си, че сте бизнес, който зависеше от вашия уебсайт за 100% от приходите си!

2. Поддържане на клиентите доволни

В съвременната конкурентна бизнес среда е не само жизненоважно да се погрижат за потенциалните клиенти, но и трябва да се съсредоточите върху запазването на стари. Това означава, че удовлетвореността на клиентите е дори по-критична от всякога. Производителността на уебсайтове е една от областите, в които това се случва остро.

Ако предоставяте услуга, клиентите, които нямат достъп до нея, ще бъдат много недоволни. Това означава, че трябва да сте в състояние да знаете каква е минутата, че има проблем на вашия уебсайт, като престой или дори необичайно дълги времена за отговор на сървъра.

3. Бизнес репутация

Дигиталният е довел до повече от по-бързи услуги, а също така е позволил на потребителите да имат достъп до по-широк спектър от платформи, за да се оплакват! Клиентите, които са изправени пред престой от вашия уебсайт, няма да се колебаят да ви извикат в социални медии или други платформи.

Най-лошото от тези оплаквания е, че те са много публични и ще се задържат дълго след решаването на проблема, което води до въздействие върху потенциалните клиенти. Въпреки че Freshping не може да помогне с това, може да ви помогне да уведомите в момента, в който има проблем – и се надяваме да го поправите, преди оплакванията да започнат да се появяват.

4. Първите впечатления последни

Били ли сте някога посещавате уебсайт и не сте имали достъп до него? Повечето пъти просто ще затворите раздела на браузъра и ще посетите алтернатива. Благодарение на огромния брой уебсайтове онлайн, има огромен брой алтернативи за почти всичко.

Ако уебсайтът ви не може да обслужва клиенти, можете да сте сигурни, че повечето ще търсят другаде и няма да чакат търпеливо уебсайтът ви да се върне онлайн. Времето за престой прави лошо впечатление на клиентите, особено за първи път посетители.

Как помага пресни

Прясното нека да добавите до 50 уебсайта, които да наблюдаватеПрясното нека да добавите до 50 уебсайта, които да наблюдавате.

В основата си Freshping се върти около две основни области, така че нека се съсредоточим върху тях. За да използвате Freshping, ще трябва да се регистрирате за акаунт. Това може да се направи просто като използването на Google ID за присъединяване. След това е въпрос на добавяне само на URL адрес на уебсайт, който искате да наблюдавате.

Критичните данни, от които се нуждае Freshping, са адресът на вашия уебсайт и вашият имейл адрес. Първата да следи, а втората да ви уведомява, ако има някакви проблеми. Ако не сте суетни, това е основно всичко, което трябва да стартирате – говорете за простотата.

За тези от нас по-подробно ориентирани има някои настройки, които можете да настроите. Безплатните акаунти ви позволяват да наблюдавате до 50 уебсайта с пинг интервал от една или пет минути. По-усъвършенствани опции като мониторинг на низ за отговор, връщане на кода на състоянието, персонализирани HTTP заглавки, персонализирани известия за прекъсване и други са достъпни само в платените планове.

За основния потребител най-голямата разлика ще бъде най-вече в продължителността на времето, в което се запазват данните. Ако искате да се отнасят повече от шест месеца данни, ще трябва да се регистрирате за някой от техните платени планове. Разширените данни са по-полезни, ако сте ги събирали за дългосрочни проучвания на ефективността.

Други функции за опресняване на платени планове включват:

 • Помощ за повече потребители (чудесно за бизнес използване)
 • Повече интеграции на приложения (получавайте известия за Slack, Twillo или дори SMS)
 • Известия за изтичане на SSL
 • Факторинг в периодите на поддръжка на уебсайтове
 • Известия за изпълнение

И още!

Колко струва пресните?

Ценообразуване на пресниЦенообразуване на пресни.

Freshping позволява на потребителите да се регистрират за това, което той нарича план „Free Forever” и да бъдат честни, за повечето хора това ще бъде наред. Все още можете да проследявате ключови показатели за надеждност, но не получавате някои допълнителни функции и оферта за платени настройки.

Бизнесът от друга страна вероятно ще е по-добре да се запишете за един от своите платени планове. Освен постоянен мониторинг, данните, събрани от Freshping, могат да ви позволят да изучавате дългосрочни статистики, така че да можете да провеждате периодични прегледи.

Те ще ви уведомят дали има проблеми, които можете да зададете и се надяваме да разрешите с помощта на вашия хостинг доставчик или в най-лошия случай да помислите за миграция към друг хостинг доставчик. Платените планове започват от едва 11 долара на месец, ако се плащат на годишна база – достатъчно разумни за използване от малкия бизнес.

Какво казват потребителите за пресни

От старта си Freshping получи доста положителни отзиви от потребителите. Нека да разгледаме какво твърдят някои потребители на Freshping за продукта:

Прочетете още потребителски отзиви за Freshping.

Заключение: Колко струва вашата репутация?

Репутацията ви си струва теглото на златото, особено в епоха, в която клиентите бързат да изразят много гласово недоволство от продукти и услуги. Със своята безплатна цена за влизане няма причина да се регистрирате и тествате тяхната услуга в момента.

Препоръчвам ви да започнете от безплатния им план завинаги и след известно време да прецените дали искате да преминете към някой от платените им планове. В края на краищата, това е безплатна и още една опция, която можете да използвате, за да увеличите надеждността на уебсайта си.

В случай, че сте любопитни, Freshworks също разполага с доста голяма стабилност на свързани продукти, най-добре насочени към оптимизиране и оптимизиране на бизнеса (включително продажбите!). Разгледайте страницата им с продукти, за да видите къде другаде продуктите на Freshworks могат да ви помогнат да отговорите на бизнес нуждите и да дадат тласък на вашата компания днес.

Не забравяйте, че ако не сте водещи в иновациите, това означава, че вашият конкурент е напред.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map