Практически нужди за сигурност на уебсайта: 6 неща, които трябва да направите, за да защитите вашия уебсайт

С над един милиард уебсайтове в Интернет днес като собственик на един от тези сайтове, може би мислите, че няма голям шанс киберпрестъпник да се насочи към вас. Въпреки това, преди дори да стигнем до това, нека се отдръпнем за момент и помислим какво означава уебсайтът ви за вас.


Като физическо лице може просто да притежавате личен уебсайт или дори малък бизнес онлайн, който смятате за нищожен. Във всичко има стойност и дори мъничък сайт съдържа някакъв вид данни. Може би име и парола за вход, които използвате във всичките си онлайн акаунти? Ако сте собственик на малък бизнес, вашият уебсайт представлява вашата марка и репутация, заедно с множество по-ценна информация, която не само принадлежи на вашите, но и на вашите клиенти.

Ако днес попаднете на статии от Forbes, The Economist или който и да е брой компании за интернет сигурност, е много вероятно да сте запознати с понятието „Данните са новото масло“. Той се превърна в един от най-ценните активи, достъпни днес онлайн (и следователно виждаме покачване на VPN) и също като всичко може да бъде откраднат и търгуван или обменен.

Кредит за изображение: Дейвид Паркинс

Киберпрестъпниците няма да се интересуват дали уебсайтът ви е мъничък, те използват инструменти, които провеждат безплатно тестване на всеки сайт, в който попадат, просто събират информация. Ако не могат да използват информацията, те винаги могат да я продадат на друг, който може.

Тъй като повечето от нас физически не притежават и не поддържат оборудването, на което хостваме нашите уебсайтове, ще разгледаме нефизическите аспекти на сигурността на уебсайта. Това включва две основни области; 1) осигуряване на самия уебсайт и 2) осигуряване на данните, които клиентите ви предоставят.

Имайте предвид, че всеки, който посещава вашия сайт, може да се счита за клиент, а не само за тези, които правят покупки от вас.

1. Актуализирайте скриптите и инструментите си

Уверете се, че платформата на вашия сайт и всички останали скриптове, които стартирате, са актуални. Всеки софтуер, известен на човечеството, се пуска с грешки и възможни вратички за сигурност. Дори тези, които се поддържат актуализирани, ще имат тези вратички. Необходимо е само една уязвимост и киберпрестъпниците ще могат да получат достъп. Като се гарантира, че извършвате редовни актуализации, шансовете за използване на вратички за сигурност са намалени.

Това е особено важно за тези, които използват инструменти с уеб код, които са с отворен код. По своята същност инструментите с отворен код се оставят уязвими за тези, които търсят подвизи. За да се борите с това, има много инструменти, които можете да използвате, за да ви помогнат да проверите.

Опитай

За да започнете, опитайте LastPass, Dashlane или KeePass. Някои са безплатни, други не.

3. Използвайте HTTPS и SSL

Много хора все още не са много наясно с HTTP и SSL, но като собственик на сайта те са важни.

За тези, които управляват онлайн магазини или извършват всякакъв вид транзакции за вашите клиенти онлайн, SSL НЕ е по желание. SSL сертификатите могат да бъдат получени от много източници, но най-добрият ви залог е да се снабдите с реномиран доставчик, като SSL.com.

Освен това много доставчици на уеб хостинг услуги като A2Hosting и SiteGround също действат като трети продавач и могат да ви ги продадат.

Digicert е специализиран в SSL сертификатите и разполага с различни опции

Ако току-що започвате, уведомете вашия доставчик на уеб хостинг услуги, че възнамерявате да стартирате сайт за електронна търговия и е вероятно те да имат пакетна сделка, която включва всичко необходимо. .

Между другото, дори ако няма да управлявате сайт за електронна търговия, уеб компаниите днес търсят и сигурността..

Например, Google вече използва HTTPS като сигнал за класиране. По този начин те помагат да се гарантира, че хората, които използват своята търсачка, ще бъдат насочени към автентични и безопасни уебсайтове.

Дори някои банкови уебсайтове не са защитени и много браузъри сега признават това!

Layer 7 DDoS защитаSSL Cert. поддържаБезплатен пробен период30 дни30 дни30 дни

Посетете онлайн: Incapsula.com

3. Cloudflare

Cloudflare е по-добре известен като репутация като мрежа за разпространение на съдържание (CDN), която също така е преди всичко как е изградила солидно име в осигуряването на клиентски сайтове срещу атаки на разпределено отказ от услуга (DDoS). Отново, като Incapsula, ценовите слоеве в Cloudflare са по-неясни.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map