TextOptimizer (сайт – https://textoptimizer.com/) е доставчик на услуги, който концепцията се върти главно около два фронта – помага на потребителите да измислят идеи за креативно съдържание и им помага да оптимизират вече съществуващото съдържание. Въпреки факта, че се управлява от компания, регистрирана от Мавриций, наречена Webinfo LTD, няма какво повече да продължи.


Показвайки „по-доброто класиране“ като основен маркетингов спирал, TextOptimizer твърди, че системата му може да ви помогне да намерите правилните промени, които да направите в своя текст, за да се харесате повече на търсачките. Може да помогне за оптимизиране на текст за две основни търсачки, Google и Bing.

Начална страница на TextOptimizer (посетете онлайн).

Използване на TextOptimizer за оптимизиране на съдържание

Основната предпоставка е проста. Вие избирате търсещата машина, за която искате да оптимизирате, въвеждате желаните думи за търсене, избирате местоположение за насочване и след това или предоставяте уеб линк към съществуващо съдържание, или поставете вашия текст в тяхната система.

Системата за насочване е толкова лесна, колкото преместването на интерактивна карта, но ми се струва малко неточна

Не съм много почитател на техния механизъм за насочване по две причини. Първият е, че изглежда малко неясен. Например, ако преместя стрелката над Съединените щати, това означава ли, че не мога да насочвам към конкретни региони в страната? Второто е, че изглежда няма вариант за глобално насочване.

Има трета опция, която ви позволява просто да стартирате оптимизатора въз основа на желаните от вас думи за търсене и други опции, но това води до намиране на идеи за съдържание (повече за това по-късно). След като стартирате всичко, ще ви бъде представена страница с отчети, която документира констатациите и предлага предложения;

анализ

TextOptimizer първо ще ви покаже своя анализ на съществуващото ви съдържание. Това се състои от прост процент процент от това колко добре е оптимизиран в момента. В теста, който проведох, той върна 57% рейтинг.

Предложения за ключови думи и фрази

Под този резултат е огромен блок от ключови думи, които са засенчени в бял или сив фон. Ключовите думи или фразите в сивия фон са тези, които вече имате във вашата статия. Белите са други предложения, които можете да добавите, за да повишите качеството на вашата статия.

Следва сегмент, наречен „Действия“. Не съм напълно сигурен за какво е това и няма много инфромация по темата. Най-близкото ми предположение е, че това също са ключови думи, но тези с по-добро действие, като призив за действие.

Съдържателни предложения

Следващият сегмент на страницата предлага предложения относно въпросите, на които вашата статия може да предложи отговори. Това очевидно се основава на обема на търсене и колко конкурентно полето вече е за това съдържание.

Как търсачките преглеждат вашето съдържание

Търсачките обикновено обмислят намерението, когато търсят статии по време на търсения. TextOptimizer може да ви помогне да предвидите как избраната от вас търсачка ще интерпретира какво предлага вашето съдържание и колко е подходящо за конкретни намерения.

Например в моя тест анализирах страница с ключовите думи „Най-добро име на домейн“ и резултатите, които TextOptimizer върна, показаха, че търсачките ще я разглеждат като до голяма степен образователна.

Форматирането

Вашата статия също ще бъде оценена на базата на четири ключови оценки на формат; Дължина на съдържанието, глаголи, брой изречения и дължина на изречението.

Оттам можете да изберете да изтеглите целия отчет като PDF файл или да започнете нова оптимизация.

Използване на TextOptimizer за намиране на идеи за съдържание

Обемът и конкурентоспособността са само представителни и не вдъхновяват много увереност

Намирането на идеи за съдържание в TextOptimizer е почти толкова просто, колкото използването на търсачка, макар че е много по-фокусиран и насочен към целта. Всеки термин, който въведете в лентата за търсене, ще върне низ от възможни въпроси, които могат да бъдат зададени от хората, които търсят този термин.

Резултатите отразяват сегмента „Предложение за съдържание“ в отчета в анализирани резултати от текста и съм почти сигурен, че са едно и също нещо. Ще можете да кажете не само какви въпроси задават хората, но и колко хора търсят отговора на този въпрос и доколко конкурентоспособното е вече полето в разглеждането на темата.

Бих искал да подчертая едно нещо и това е фактът, че обемът на търсене и конкурентоспособността са само представителни. Няма действителни твърди данни, които да видите. Лично аз чувствам, че това може да бъде меч с две остриета.

От една страна, може да бъде много лесно да се използва за тези, които не са хардкор почитатели на SEO. Толкова е опростен, че всеки може да го прочете и да вземе решения въз основа на него. И все пак липсата на каквито и да било реални данни създава съмнения в съзнанието ми как точно получават това представяне.

Приставки за Chrome и WordPress

Освен да стартирате TextOptimizer от уебсайта им, можете да изберете да използвате техните плъгини WordPress и Chrome. Това го прави много по-използваем и практичен всъщност. Притеснителното е, че приставките не са с висока оценка и тяхната WordPress приставка не е актуализирана в продължение на повече от година.

Всъщност той дори не е тестван с нито един от по-новите итерации на WordPress. Имайки предвид колко много се променя WordPress, което може да е причина за аларма. Все пак опциите са налице, ако решите да тръгнете в тази посока.

За разработчици

За тези, които се интересуват от изграждането на платформата TextOptimizer, те имат API, който ви позволява да го работите във вашите уеб приложения (опитайте демонстрацията тук). Можете да извлечете намерението на потребителя от текста, който те въвеждат и приема входове на 14 езика. Това разширява полезността на системата донякъде.

Тестване на системата TextOptimizer

Преди –

Преди: Органична ключова дума преди оптимизация (данни от AHREFS).

След –

След: Органична ключова дума след оптимизация (2 седмици по-късно).

Избирайки една моя статия онлайн като моя извадка, проведох оптимизацията и записах ahref класации преди и след като направих промени въз основа на предложенията на TextOptimizer. Направих само съвсем незначителни ощипвания, за да видя дали ще се вземе нещо.

Както можете да видите, след около две седмици, броят на органичните ключови думи се повиши, заедно с леко подобрение в класирането на ahref. Това може да означава едно от двете неща; или TextOptimizer наистина работи, или беше естествен растеж с течение на времето.

Журито все още е на работа дали работи или не, но теоретично има подобрение, така че те ще се възползват от съмнението.

Кой е TextOptimizer Подходящ за?

Трябва да кажа, че използвайки системата за кратко известно време, самото използване означава, че този инструмент е лесно използваем за широката публика. В действителност, ако използвате уебсайт, вероятно ще можете да използвате този инструмент, за да ви помогне по някакъв начин. Не се хвърля на жаргон и използва термини, които мирянинът би разбрал в по-голямата си част.

Поради стойността, която носи, тя може дори да е подходяща за използване в някои напреднали случаи за ветерани от уебсайтове, които не желаят да раздават големите долари за по-всеобхватен и подробен инструмент като Moz SEO, който започва от минимум $ 99 a месец.

И повярвайте ми, на пазара има още по-скъпи инструменти.

Цени и планове

На страницата си за ценообразуване TextOptimizer изброява две колони, безплатен и Pro план. Това е малко подвеждащо по две причини. Първият е, че всъщност те нямат безплатен план. Това започва само като безплатен пробен период, след като сте закупили Pro плана.

Втората е цената на техния професионален план, който е посочен на $ 45 на месец. Тази цена обаче е валидна само ако платите за цяла година предварително. Между другото, все още не съм намерил гаранции за връщане на парите.

Според мен 45 долара на месец все още са тежка сума за инструмент като този.

Заключение: Лесен за използване, но има съмнения

TextOptimizer изглежда като много полезен и лек инструмент, който прави оптимизирането и планирането на съдържание много лесно за непрофесионалния човек. Той идва без елементарно и е толкова опростен, че бих казал, че е близо до идиотски. Ще са необходими истински умения, за да не бъдете в състояние да го използвате.

И все пак поради ценообразуването съм малко несигурен къде стои този инструмент. Малко вероятно е средният собственик на уебсайт да плаща 45 долара на месец за този инструмент, нито напредналият потребител на SEO да плаща за толкова малко твърди данни.

Както можете да видите, това е малко главоблъсканица, тъй като цената не изглежда да съответства на потенциалния целеви пазар. Ако беше по-евтино, бих казал, че носи реална потенциална стойност за масите, но към момента това все още е малко спорно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me