TorGuard Преглед

TorGuard може би не е първото име, което идва на ум, когато се споменават виртуални частни мрежи (VPN). Всъщност попитах наоколо и не много от тях са чували за него – добре, освен ако не го използват. И все пак като невероятно любопитен човек, който съм, аз погледнах първоначално и това, което видях ме заинтригува.


Обикновено доставчиците на VPN услуги са изключително съсредоточени върху бизнеса си, но TorGuard се предлага като нещо повече от това – онлайн услуги за защита на поверителността. Въпреки че е вярно, че има фина разлика, аз реших да се ровя по-дълбоко в предлагането на VPN.

Първото нещо, което забелязах, беше, че TorGuard прави доста маркови марки около Torrents (P2P споделяне на файлове). Това не е много типично и всъщност някои доставчици на VPN услуги получават малко недоумение, когато ги питат директно за поддръжката на Torrent – можете да прочетете нашето ръководство за VPN, за да разберете.

Това обаче направи трика за мен и аз първо се хвърлих. Това е, което разбрах за TorGuard;

Преглед на TorGuard

За компанията

 • Компания – VPNetworks LLC
 • Основан – 2012г
 • Държава – Сейнт Китс и Невис
 • Уебсайт – https://torguard.net/

ползваемост & Спецификации

 • Приложения за Windows – Linux, Linux, iOS, Android, Mac
 • Приставки за браузъра – Chrome, Firefox, Safari
 • Устройства – рутери, Apple TV, Smart TV, Xbox и други
 • Шифроване – WireGuard, OpenVPN, OpenConnect, IPSec
 • Разрешени са торентинг, поточно предаване и P2P
 • Трябва да работи в Китай

torguard vpn Минуси на TorGuard

 • Потребителски интерфейс не е толкова приятен
 • Цени малко висока; по-евтина алтернатива – NordVPN ($ 3,49 / месец)

Цена

 • $ 9,99 / месец за 1-месечен абонамент
 • $ 4,99 / месец за 12-месечен абонамент

присъда

TorGuard има този „уау“ фактор в много случаи, но това по някакъв начин винаги се придружава от малко „но“. Вземете за пример страхотните функции като избор на криптиране и заобикаляне на Deep Packet Inspection. Въпреки че тези функции са страхотни, това отнема малко познания и свикване.

Плюсове на TorGuard

1- TorGuard е силно сигурен

Сигурността е една от основните линии на доставчика на VPN услуги и TorGuard върши невероятна работа за балансиране на нуждите и сигурността на потребителите. Докато някои може да не мислят, че има разлика – има. По принцип потребителите имат различни нужди, когато става въпрос за VPN, в зависимост от това какво правят онлайн.

Например, когато сърфират в интернет, те обикновено се нуждаят от анонимност и сигурност с малко изискване за бързи скорости. Това означава, че можете да завъртите копчето за кодиране до максимум и едва ли знаете, че има разлика. Когато искате да изтеглите нещо, можете да го настроите малко, за да натиснете линията си малко по-бързо.

Във всеки случай, освен степента на криптиране, TorGuard предлага и множество други елементи за защита, включително защита от течове от DNS, защита от течове на WebRTC и превключвател Kill.

WebRTC теч

Изтичането на WebRTC е нещо, което засяга много VPN мрежи – нещо, което за щастие TorGuard е предприел стъпки, за да се избегне. Това е уязвимост в много уеб браузъри като Firefox и Chrome, а TorGuard вече е издал пач на своите клиенти, който го поправя. Той дори има страница, на която можете да тествате дали има изтичане на WebRTC във вашата система по всяко време.

IPv6 теч

IPv6 течовете могат да се възползват от нападателите, ако потребителите използват IPv4 VPN. Докато TorGuard първоначално е защитен от повечето течове на IPv6, оттогава той надгражда услугата си, за да принуди целия IPv6 трафик към VPN.

Kill Switch

Превключвателят Kill, който TorGuard използва, също работи в два режима. От една страна, можете да изберете клиентът да прекрати целия трафик, ако се загуби връзка с VPN сървъра. От друга страна, можете да изберете да го използвате на ниво приложение, което означава, че можете да спрете избраните приложения да предават и получават данни, докато други продължават.

2- Вашата самоличност е (доста) безопасна

Базиран в Невис, малък остров в Западна Индия, TorGuard не е принуден да спазва сложни закони за съхраняване на данни. Ако сте следвали моите VPN прегледи, това е добре, тъй като юридически няма много начини, по които компанията може да бъде принудена да се откаже от каквато и да е информация за своите потребители.

Освен това няма и политика на дърводобив, която компанията има, която е поддържала с възхищение до момента.

Сейнт Китс и Невис приеха законопроекта за защита на данните на 4 май 2018 г. (източник).

3- Добра наличност и скорост

Използвам TorGuard за включване и изключване от няколко месеца и макар да установя, че скоростта на обслужването им е малко по-бавна от някои други като NordVPN и ExpressVPN, като цяло това беше надеждно.

С повече от 3000 сървъра, разположени в 50 страни, тя има добре разпределена мрежа, която трябва да бъде достъпна от всяка точка на света. Тестът ми за различните сървъри по-долу беше извършен по линия от 500Mbps с физическо местоположение в Малайзия.

Тест за изходна скорост (Малайзия, без VPN)

Тест за базова скорост от Малайзия сървър без VPN връзка (вижте реалния резултат тук). Ping = 4ms, изтегляне = 324.97Mbps, качване = 310.83Mbps

САЩ сървър

Резултат от теста за скорост на TorGuard от сървъра в САЩ (виж реалния резултат тук). Ping = 196ms, изтегляне = 32.71Mbps, upload = 19.07Mbps

Има две интересни точки за американския сървър, който тествах за TorGuard. Първият е, че скоростите, предлагани тук, са много подобни на тези, които получих за ExpressVPN и NordVPN на техните американски сървъри. Второто е, че този тест е проведен чрез това, което TorGuard маркира като „Азиатски оптимизиран американски сървър“.

Тъй като няма голяма разлика в скоростта, не съм сигурен в какво роля играе оптимизираната за Азия роля.

Европа сървър

Резултат от теста за скорост на TorGuard от сървъра Европа (виж реалния резултат тук). Ping = 167ms, изтегляне = 33.91Mbps, качване = 22.49Mbps

Скоростите в Европа също бяха добри, но не точно фантастични. Предполагам, че разстоянието, на което се намирам от Европа, играе по-голяма роля от очакваното във въздействието на скоростта му.

Азия сървър

Резултат от теста за скорост на TorGuard от сървъра в Азия (виж реалния резултат тук). Ping = 11ms, изтегляне = 106.85Mbps, качване = 178.78Mbps

Тъй като съм в Малайзия, скоростите от сървъра на Сингапур TorGuard бяха толкова бързи, колкото се очакваше. Колкото по-близо е VPN сървърът до вашето действително местоположение, толкова по-висока е скоростта и по-ниска е стойността на ping отговора.

Австралия сървър

caTorGuard резултат от теста за скорост от сървъра в Австралия (виж реалния резултат тук). Ping = 93ms, изтегляне = 69.34Mbps, качване = 61.47Mbps

Нищо изненадващо и тук скоростите до Австралия бяха доста добри – по-добри от Европа и САЩ.

4- Стабилен торент

Торент и видео стрийминг в TorGuard и двете са безупречни. Те ограничават P2P дейностите до конкретни сървъри, но твърдят, че те са оптимизирани за P2P трафик. Склонен съм да им вярвам, тъй като никога не съм имал проблем със споделянето на файлове в TorGuard.

Пускайки произволно 4K видео от YouTube, по време на сцената нямаше никакви заеквания или забележими изоставания.

Плюс това има WireGuard!

Можете да разрешите WireGuard достъп от таблото за управление на вашия акаунт в TorGuard

WireGuard е предстоящ протокол, който бавно се въвежда от някои доставчици на VPN услуги. Изявен като протокол за убийство от следващо поколение, който изглежда е, скоростите на WireGuard връзките досега са заслепили. Въпреки че TorGuard има WireGuard сървъри, в момента има само шепа и само в САЩ (въпреки че можете да ги използвате от всяка точка на света).

WireGuard предлага зашеметяващо бързи скорости в сравнение със съществуващите протоколи (Източник: Тест за ефективност на WireGuard)

Той е предназначен да замени OpenVPN, най-разпространеният протокол, който се използва днес и е очевидно по-строг, много по-бърз и по-сигурен. Тестовете показаха, че има предимства за скорост спрямо OpenVPN с коефициент от десет.

6- Отлично обслужване на клиенти

Това е едно от най-добрите неща, които харесвам в TorGuard – обслужването на клиентите. Самият тест го изпробвах, тъй като съм малко нахален относно получаването на поддръжка за продукт, за който съм платил и бях подходящо впечатлен. Реших да имам бавна VPN скорост на сървъра до техническата поддръжка на TorGuard – чрез техния чат.

В повечето случаи това би генерирало билет за поддръжка с автоматичен имейл, който ми се изпраща, и т.н., и т.н., Представете си моята изненада, когато ми отговориха в линията за чат за поддръжка. Не само това, но с няколко инструкции за ощипване на моя клиент TorGuard, те отстраниха проблема!

Имайки толкова много ужасни преживявания с лоша поддръжка на клиенти, да кажа, че съм омагьосан, най-малкото е подценяване. Но има го – отлични постижения в чат кутия! Освен това, ако има издигнати билети за поддръжка, можете да получите достъп до всички тях и от таблото за управление на акаунта си – добра единична отправна точка.

7- TorGuard ТРЯБВА да работите в Китай

Оставих това почти докрай, тъй като и двамата предлага лъч светлина за потребителите в Китай и все още не е възможно да го проверя в този момент. Китай се насили силно на VPN услугите в страната и много VPN изоставят своите потребители там.

Въпреки това, TorGuard има опция, наречена Stealth VPN, която според нея е в състояние да помогне на потребителите да заобиколят Великата защитна стена на Китай. По-конкретно, сървърите са проектирани да заобикалят защитните стени на Deep Packet Inspection, които, надяваме се, биха могли да работят.

TorGuard Con

1- Той идва на стръмна цена

Ценообразуване на TorGuard

Всички страхотни подробности, които споменах в статията досега, изглеждат страхотно правилно?

Ето го, но идва на доста стръмна цена. При месечна ставка от 9,99 долара до дългосрочна цена от около 5 долара на месец, ако се регистрирате за годишен план, TorGuard далеч не е евтин. Тези цени го изравняват с топ кучета като ExpressVPN и NordVPN, както и с новодошлите като Surfshark.

Сравнете цените на TorGuard с други топ VPN услуги

VPN услуги *1-mo12-mo24-п
TorGuard$ 9.99$ 4.99 / месец$ 4.99 / месец
Surfshark$ 11.95$ 5.99 / месец$ 1.99 / месец
ExpressVPN$ 12.95$ 8.32 / месец8,32 $ / т.т.
NordVPN$ 11.95$ 6.99 / месец$ 3.99 / месец
VyprVPN$ 9.95$ 5.00 / месец$ 5.00 / месец

Присъдата: TorGuard струва ли цената?

Чувствам, че TorGuard е малко меч с две остриета. В много случаи той има този „уау“ фактор, но това по някакъв начин винаги се придружава от малко, ако има, „но“. Вземете за пример страхотните функции като избор на криптиране и заобикаляне на Deep Packet Inspection. Въпреки че тези функции са страхотни, това отнема малко познания и свикване. За щастие, има отлична помощ от обслужването на клиентите им, ако имате проблеми.

Той дава на отделните потребители толкова много контрол върху VPN, че използването му се чувства страхотно. По-хубав интерфейс би бил хубав, но това е просто глазура за вече страхотна торта. Ако не беше цената, не бих се поколебал да дам пълна оценка от пет звезди, но при тези цени препоръчвам на хората да направят бърз сравнение с NordVPN или ExpressVPN, преди да вземат решение.

Ето резюмето-

Минуси на TorGuard

 • Интерфейсът трябва малко да свикне
 • Цени малко високо

Алтернативи

За да видите повече възможности за избор на VPN услуги, разгледайте другите ми VPN прегледи (ExpressVPN, NordVPN) или нашия списък с 10 най-добри VPN услуги.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map