7 Mjetet për të Stresuar Testoni Uebfaqen tuaj për trafik të rëndë

Edhe më e reja në mesin e pronarëve të faqeve të internetit ka në një moment ose ndonjë tjetër testuar punën e tyre në internet. Sidoqoftë, shumica e këtyre testeve përqendrohen normalisht në shpejtësinë e ngarkimit ose indekset e përvojës së përdoruesit.


Po në lidhje me testimin e ngarkesës?

Edhe pse shumica e faqeve në internet janë të prirur për nivele trafiku që janë zakonisht mjaft të rregullt, mund të ketë raste kur disa site do të duhet të merren me ngarkesa të rënda. Shembuj të këtyre përfshijnë dyqanet në internet, apo edhe disa faqe interneti qeveritare.

Nëse faqja juaj në internet merr një rritje të papritur në numrin e vizitorëve gjatë një periudhe të shkurtër, sa mirë jeni të pajisur për ta trajtuar atë?

Kuptimi i testit të ngarkesës

Farë është testimi i ngarkesës?

Testimi i ngarkesës është duke shënuar një faqe në internet për të parë se si performon nën ngarkesa të ndryshme.

Për shembull, një test mund të simulojë një numër në rritje të vizitorëve të njëkohshëm që zbarkojnë në faqen tuaj. Do të regjistrojë gjithashtu se si faqja juaj i trajton ato dhe i regjistron ato për referencën tuaj.

Shembull i provave të ngarkesësShembull – testet e ngarkesës në LoadStorm: Matjet e matura përfshijnë kohën mesatare të përgjigjes, kohën e përgjigjes së pikut dhe shkallën e gabimit (burimi i figurës).

Cilat lloje të “ngarkesës” janë testuar?

Në varësi të mjetit që ju zgjidhni për të ngarkuar faqen tuaj, secila mund të vijë me karakteristika të ndryshme. Më themelore thjesht do të përfshijnë simulimin e një ngarkese gjithnjë e në rritje dhe ndaljen kur faqja juaj rrëzohet.

Mjetet e tjera mund të jenë të afta të gjenerojnë një ngarkesë të simuluar që imiton sjelljen e ndryshme të përdoruesit, të tilla si kryerja e pyetjeve, ndryshimi i faqeve ose ngarkimi i funksioneve të tjera. Disa madje mund të jenë në gjendje të planifikojnë flukset logjike për secilin skenar individual.

Mjetet e Testimit të ngarkesës për t’u marrë parasysh

Në varësi të kompleksitetit të tyre, disa mjete të testimit të ngarkesës mund të jenë mjaft të shtrenjta. Sidoqoftë, ka mundësi më të lira në treg dhe disa janë madje edhe falas për t’u përdorur. Unë kam përfshirë një përzierje të këtyre më poshtë për referencën tuaj, duke përfshirë disa opsione me burim të hapur.

1. Vështrim i ngarkuar nga Dotcom Monitor

Mimi: Nga 199 $ / muaj, provë falas në dispozicion

Loadview është një nga zgjidhjet më të plota në dispozicion në treg dhe sot bazohet në një model të shërbimit cloud. Kjo do të thotë se çfarëdo lloj simulimi që ju nevojitet prej tyre, ju paguani vetëm për shërbimin – ka zero investime në harduer ose ndonjë gjë tjetër.

Veçori e mençur, Loadview ofron një zgjidhje shumë komplekse që mund të përfshijë gjithçka nga testet e drejtpërdrejta të ngarkesës HTTP në një përzierje të sofistikuar të zgjedhjes suaj. Isshtë në gjendje të simulojë variablat dinamikë dhe madje edhe diversitetin e gjeolokacionit në testet e tij.

Features

 • Testet post-firewall
 • Trajton variablat dinamikë
 • Listat e detajuara të ujëvareve
 • Lakoret e provës së ngarkesës

2. K6 Cloud (më parë Ndikimi i ngarkesës)

Mimi: Nga 49 $ / muaj

K6 është një mjet i testimit të ngarkesës së hapur me burim të hapur që ofrohet si një shërbim. Një prej gjërave që e bën interesante këtë mjet është se është me çmim në një model të përdorimit të ndryshueshëm që do të thotë se kostoja e hyrjes mund të jetë relativisht e ulët në varësi të nevojave tuaja. Sidoqoftë, është kryesisht zhvillues-i përqëndruar.

Përveç testimit të ngarkesës, K6 gjithashtu ofron monitorim të performancës. Ana e saj e testimit të ngarkesës është e përqendruar në ngarkesa të larta dhe mund të trajtojë mënyra të ndryshme të tilla si thumba, testimin e stresit dhe drejtimin e qëndrueshmërisë.

* K6 nuk ekzekuton në shfletues dhe as nuk funksionon në NodeJS

Features

 • API miqësore për zhvilluesit.
 • Skriptimi në JavaScript
 • Monitorimi i performancës

3. Ngarkoni Ninja

Mimi: Nga 270.73 $ / muaj

Load Ninja ju lejon të bëni provë të ngarkesës me shfletues të vërtetë bazuar në skriptet e regjistruara dhe më pas ndihmon në analizimin e rezultateve të performancës. Përdorimi i shfletuesve të vërtetë në shkallë do të thotë që ky mjet ndihmon të rikrijoni një mjedis më realist dhe rezultatin përfundimtar për provë.

Rezultatet mund të analizohen në kohë reale dhe falë mjeteve të dobishme që ofron sistemi, koha juaj e shkrimit mund të zvogëlohet deri në 60%. Aplikimet e brendshme mund të testohen gjithashtu, si me IP-të fikse të bazuar në proxy, ashtu edhe me gamën tuaj të IP-ve dinamike (duke përdorur një whitelister).

Features

 • Testoni me mijëra shfletues të vërtetë
 • Diagnostifikoni testet në kohë reale
 • Pasqyra mbi performancën e brendshme të aplikacionit

4. LoadRunner nga Micro Focus

Mimi: Nga 0 $

Me një llogari të komunitetit falas të nivelit të hyrjes që mbështet testet nga 50 përdorues virtualë, LoadRunner është në dispozicion edhe për pronarët e faqeve më të reja të internetit. Sidoqoftë, nëse e vlerësoni atë deri në nivele të larta, kostoja rritet në mënyrë eksponenciale.

Ky shërbim i bazuar në Cloud ofron gjithashtu përdorimin e një Mjedisi të Integruar të Zhvillimit për testet e njësive. Mbështet një gamë të gjerë të ambienteve të aplikimit duke përfshirë Ueb, Mobile, WebSockets, Citrix, Java, .NET, dhe shumë më tepër. Jini të vetëdijshëm që LoadRUnner mund të jetë goxha komplekse dhe ka një kurbë të mprehtë të të mësuarit.

Features

 • Motori i auto-korrelacionit i patentuar
 • Mbështet teknologjitë 50 + dhe mjediset e aplikimit
 • Riprodhon proceset e biznesit të vërtetë me skriptet

5. Blerësi

hamall

Mimi: Nga 0 $

Në krahasim me atë që kemi treguar deri më tani, Loader është një mjet shumë më i thjeshtë dhe më themelor. Plani i tij falas mbështet testimin e ngarkesës me deri në 10,000 përdorues virtualë që është e mjaftueshme për shumicën e faqeve të internetit të moderuar të trafikut.

Fatkeqësisht do t’ju duhet të keni një plan të paguar për të hyrë në karakteristika më të avancuara siç janë analitika e përparuar, testet e njëkohshme dhe mbështetja me përparësi. Shtë e lehtë për t’u përdorur megjithëse në thelb thjesht shtoni faqen tuaj, specifikoni parametrat, pastaj lini që testi të funksionojë.

Features

 • Grafikët që mund të ndahen & stats
 • Mund të përdoret në një format GUI ose API
 • Mbështet verifikimin DNS dhe ngarkesat me përparësi

6. Grumbullimi

Grumbullimi i faqes fillestare

Mimi: Nga 0 $

Gatling vjen në dy shije, Open Source ose Enterprise. Ishi ju lejon të provoni ngarkesën si një integrim me tubacionin tuaj të zhvillimit. Ai përfshin një regjistrues në internet dhe gjenerator raportesh me planin. Versioni i Ndërmarrjes ka dislokime brenda-premisë ose përndryshe, ju mund të zgjidhni një version Cloud bazuar në Shërbimet Ueb në Amazon (AWS).

Megjithëse të dyja këto versione janë të mbushura me karakteristika, versioni Enterprise mbështet disa shtesa që nuk vijnë me burim të hapur. Për shembull, ajo ka një ndërfaqe menaxhimi më të përdorshme dhe mbështet një gamë më të gjerë integrimesh.

Features

 • Skriptimi me shumë protokolle
 • Testim dhe rrjedhë e pakufizuar
 • Mbledhur skriptimin e DSL

7. Mulli

Mjet për provën e ngarkesës së mulli

Mimi: Nga 0 $

Mulli është me burim të hapur gjatë gjithë rrugës dhe është ndoshta opsioni i vetëm me të vërtetë i lirë në këtë listë. Sidoqoftë, ajo duhet të drejtohet në vend në mjedisin tuaj të zhvillimit dhe i duhen disa ekstra të tilla si Java në mënyrë që të punoni.

Sidoqoftë, duke qenë burim i hapur ai është adoptuar gjerësisht dhe zhvilluesit kanë dalë me një numër të bollshëm të shtojcave që i zgjerojnë ato në kuptimin e aftësisë së përdorimit dhe funksionalitetit. Megjithatë, nëse nuk jeni një zhvillues ose jeni i orientuar në mënyrë të tillë, Grinder mund të jetë një grusht për ju që të përdorni.

Features

 • Skriptim fleksibël bazuar në Jython dhe Clojure
 • Shumë modulare me tonelata shtojcash
 • Kornizë e shpërndarë dhe mbështetje e pjekur HTTP

Kur të ngarkoni Test Uebfaqen tuaj?

Nëse keni shikuar shumicën e mjeteve të mundshme, me siguri do të keni vënë re që shumë prej tyre ofrojnë ose llogari provuese ose ndonjë formë të versionit të kufizuar falas. Kjo i bën ata të disponueshëm për përdorim për një audiencë të gjerë.

Shumica e pronarëve të faqeve të internetit duhet të shqetësohen për punën e pritjes pasi ndikon shumë më tepër sesa përvoja e përdoruesit. Për shumë pronarë të afarizmave, disponueshmëria e faqes suaj të internetit është gjithashtu një çështje e reputacionit të markës.

Faqet të cilat janë në rritje duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm ndaj disponueshmërisë dhe shkallëzimit të burimeve tuaja të mbajtjes në internet. Në shumicën e rasteve, një përqindje e lartë e kohës së përgjigjes së përdoruesit është shpenzuar në sipërfaqen e faqes tuaj. Sidoqoftë, ndërsa faqet rriten në vëllimin e trafikut kjo mund të ndryshojë.

Më shumë trafik zakonisht nënkupton një rritje jo proporcionale në përpunimin e backend-it dhe sistemi juaj do të luftojë si ai i pikave. Shumë do të varen nga variablat unike për zhvillimin e faqes tuaj, kështu që nuk është e mundur të ju jap një numër të qëndrueshëm vizitorësh në cilën pikë kjo do të ndodhë.

Për të parë realisht se si performanca e faqes tuaj ju duhet të bëni testimin e ngarkesës. Saktësisht kur ta bëjmë është e diskutueshme, por këshilla ime do të ishte të planifikonit përpara dhe të testoni herët.

Tofarë duhet të kontrolloni kur bëhet testimi i ngarkesës?

Siç nënkupton vetë emri, funksioni juaj bazë duhet të jetë themelori i mënyrës se si faqja juaj kryen nën ngarkesa. Kjo do t’ju lejojë të vëzhgoni një numër të gjërave të tilla si:

 1. Në cilën pikë performanca e faqes tuaj fillon të degradohet
 2. Farë ndodh në të vërtetë kur degradimi i shërbimit

Kur përmenda se si sitet e ndryshme mund të reagojnë ndryshe bazuar në arkitekturën e tyre, ky ishte një sinjal i destinuar që ju të kuptoni se jo të gjitha faqet dështojnë në të njëjtën mënyrë gjithashtu. Disa site me intensitet të dhënash mund të dështojnë në atë pikë, ndërsa të tjerët mund të pësojnë dështime të IO bazuar në ngarkesa të lidhjes së serverit.

Për shkak të kësaj, ju duhet të jeni të përgatitur për të vendosur një larmi testesh për të kuptuar se si faqja dhe serveri juaj do të përballen nën skenarë të ndryshëm. Bazuar në ato, mbajini me vëmendje disa metrikë kryesore si p.sh. koha e reagimit të serverit tuaj, numri i gabimeve që shfaqen dhe në cilat fusha mund të gjenden ato gabime.

Gjenerimi i skripteteve komplekse dhe shkon së bashku me logjikën shoqëruese mund të jetë e vështirë. Unë sugjeroj që t’i qaseni testimit të ngarkesës në mënyrë graduale. Filloni me një provë brutale të forcës që thjesht do të testojë faqen tuaj nën një qarkullim në rritje të trafikut.

Ndërsa fitoni përvojë, shtoni elemente të tjerë siç janë sjellja e ndryshueshme, duke zhvilluar skriptet dhe logjikën tuaj me kalimin e kohës.

Përfundim: Disa janë më të mirë se asnjë

Kur bëhet fjalë për testimin e ngarkesës, fillimi me bazat është më mirë sesa të mos filloni fare. Nëse jeni fillestar i gjithë kësaj, përpiquni të bëni testimin tuaj në një pasqyrë alternative ose offline kur është e mundur – shmangni testimin e ngarkesës në një sit të drejtpërdrejtë nëse mundeni!

Nëse sapo filloni tani, sigurohuni që të krijoni një procesverbal të testeve tuaja. Testimi i performancës është një udhëtim që duhet të shoqërojë zhvillimin e faqes tuaj ndërsa rritet. Procesi mund të jetë i lodhshëm, por mos harroni, të mos kesh një rekord mund t’i bëjë vlerësimet e ardhshme shumë më të vështira për ju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map