Nevojat Praktike të Sigurisë në Uebfaqe: 6 Gjërat që duhen bërë për të siguruar Uebfaqen tuaj

Me mbi një miliard faqet e internetit sot në Internet, si pronar i një prej atyre vendeve, ju mund të mendoni se nuk ka shumë shanse që një krimin kibernetik mund të synojë tuajin. Sidoqoftë, para se të arrijmë tek ajo, le të kthehemi për një moment dhe të shqyrtojmë se çfarë do të thotë për ju faqja juaj e internetit.


Si një individ, ju thjesht mund të zotëroni një uebfaqe personale ose madje një biznes të vogël në internet që mendoni se është i papërfillshëm. Ekziston një vlerë në gjithçka dhe madje një sit i vogël mban një lloj të dhënash. Ndoshta një emër logjik dhe fjalëkalim që përdorni në të gjitha llogaritë tuaja në internet? Nëse zotëroni një biznes të vogël, faqja juaj në internet përfaqëson markën dhe reputacionin tuaj, së bashku me ton informacioni më të vlefshëm që jo vetëm i përkasin klientëve tuaj, por edhe klientëve tuaj.

Nëse hasni artikuj nga Forbes, The Economist ose ndonjë numër ndërmarrjesh të sigurisë në Internet sot atje, ka shumë të ngjarë që të keni dijeni për termin “Të dhënat janë Vaji i ri”. Hasshtë bërë një nga asetet e vetme më të vlefshme në dispozicion sot (dhe kështu shohim ngritjen e VPN) dhe ashtu si çdo gjë, mund të vidhen dhe tregtohen ose shkëmbehen.

Kredia e figurës: David Parkins

Kriminelët kibernetikë nuk do të kujdesen nëse faqja juaj e internetit është e vogël, ata përdorin mjete që testojnë falas çdo faqe ku hasen, thjesht mbledhin informacione. Nëse ata nuk mund të përdorin informacionin, ata gjithmonë mund t’ia shesin dikujt tjetër që mundet.

Meqenëse shumica prej nesh nuk posedon fizikisht dhe mirëmban pajisjet në të cilat ne presim faqet tona të internetit, do të shikojmë aspektet jo fizike të sigurisë së faqes në internet. Kjo përfshin dy fusha kryesore; 1) sigurimi i vetë uebfaqes dhe 2) sigurimi i të dhënave që klientët tuaj ju ofrojnë.

Mbani në mend se kushdo që viziton faqen tuaj mund të konsiderohet një klient, jo vetëm ata që bëjnë blerje nga ju.

1. Mbani të azhurnuara shkrimet dhe mjetet tuaja

Sigurohuni që platforma e faqes tuaj dhe çdo skenar tjetër që po ekzekutoni janë të azhurnuara. Softwaredo program i njohur për njerëzimin lëshohet me të meta dhe zbrazësi të mundshme të sigurisë. Edhe ato që mbahen të azhurnuara do të kenë këto zbrazësi. E tëra që duhet është një dobësi e vetme dhe kriminelët kibernetikë do të jenë në gjendje të marrin qasje. Duke siguruar që kryeni azhurnime të rregullta, shanset për zbrazje të sigurisë janë duke u zvogëluar.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për ata që përdorin mjete në internet që janë me burim të hapur. Për nga natyra e tyre, mjetet me burim të hapur e lënë veten të prekshëm nga ata që janë në kërkim të shfrytëzimeve. Për të luftuar këtë, ekzistojnë mjete të shumta që mund t’i përdorni për t’ju ndihmuar të kontrolloni.

Provoje

Për t’ju nisur, provoni LastPass, Dashlane ose KeePass. Disa janë falas, disa jo.

3. Përdorni HTTPS dhe SSL

Shumë njerëz ende nuk janë të vetëdijshëm për HTTP dhe SSL, por si pronar i faqes këto janë të rëndësishme.

Për ata që drejtojnë dyqane online ose kryejnë çdo lloj transaksioni për klientët tuaj në internet, SSL NUK është opsionale. Certificertifikatat SSL mund të merren nga shumë burime, por basti juaj më i mirë është të merrni një nga një ofrues me reputacion siç është SSML.

Përndryshe, shumë ofrues të mbajtjes së faqeve në internet si A2Hosting dhe SiteGround gjithashtu veprojnë si një rishitës i palës së tretë dhe mund t’i shesin tek ju.

Digicert është specializuar në certifikatat SSL dhe ka mundësi të ndryshme në dispozicion

Nëse sapo filloni, njoftoni ofruesin tuaj të mbajtjes së faqes në internet që të keni ndërmend të filloni një sit eCommerce dhe ka të ngjarë që ata të kenë një marrëveshje të paketave që përfshin gjithçka që ju nevojitet. .

Rastësisht, edhe nëse nuk do të drejtoni një sit të e-commerce, ndërmarrjet e internetit sot po kërkojnë siguri gjithashtu.

Për shembull, Google tani po përdor HTTPS si një sinjal renditje. Duke e bërë këtë, ata ndihmojnë të sigurohen që njerëzit që përdorin motorin e tyre të kërkimit do të drejtohen drejt faqeve të internetit autentike dhe të sigurta.

Edhe disa uebfaqe të bankave nuk janë të sigurta dhe shumë shfletues tani e njohin këtë!

Mbrojtja e shtresave 7 DDoSCertifikata SSL. mbështetjeProve falas30 dite30 dite30 dite

Vizitoni në internet: Incapsula.com

3. Cloudflare

Cloudflare është më mirë i njohur nga reputacioni si një Rrjet i Shpërndarjes së Përmbajtjes (CDN), i cili gjithashtu është kryesisht se si ai ka krijuar një emër solid në sigurimin e faqeve të klientëve kundër sulmeve të Shpërndarë të Shërbimit (DDoS). Përsëri, si Incapsula, nivelet e çmimeve të Cloudflare janë më të paqarta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map