Rishikimi NordVPN

NordVPN është me qendër në Panama, një nga vendet më të mira në botë për të qenë për një kompani që nuk mban regjistrat e veprimtarisë së përdoruesit. Për sa i përket interesit të përdoruesit, si dhe karakteristikave të ofruara, ky është një nga shërbimet më të mira të Rrjetit Virtual Privat (VPN) të konsumatorit më të mirë që paratë mund të blejnë. Më e mira nga të gjitha – me të vërtetë nuk është aq e kushtueshme.


Me një grup masiv prej mbi 5,000 serverësh në 62 vende NordVPN ka rrjetin më të madh që kam parë deri më tani. Ai gjithashtu mbështet pothuajse çdo formë të pajisjes së konsumatorit rreth sot dhe është i njohur për qesharinë miqësore ndaj përdoruesit.

Në të njëjtën kohë, ai gjithashtu ofron mundësi të mjaftueshme që i mbulon të gjitha bazat, nga mbështetja e qepës deri tek kriptimi i gradës ushtarake dhe azhurnimet e vazhdueshme që e mbajnë atë të shpejtë.

Përmbledhje e NordVPN

Për kompaninë

 • Kompania – NordVPN
 • E themeluar – 2012
 • Vendi – Panama
 • Uebfaqja – https://nordvpn.com/

përdorshmërisë & specifikimet

 • Aplikacionet e disponueshme për – iOS, Android, Windows, Linux, Mac
 • Shtojcat e shfletuesit – Chrome, Firefox, Safari
 • Pajisjet – Ruter, TV me bazë Android,
 • Kriptimi – IKEv2 / IPSec, OpenVPN
 • Streaming dhe P2P lejojnë

NordVPN Kundërvajtjet e NordVPN

 • P2P i kufizuar në serverë specifikë

çmim

 • 11,95 $ / muaj për abonim 1-mujor
 • 6.99 dollarë në muaj për abonim 12-mujor
 • 3.49 dollarë / muaj për pajtim 36-mujor

vendim

NordVPN është pak e vështirë për të mposhtur në kosto – me planin më të ulët të çmimeve afatgjatë deri më tani. Couift që me një rrjet të gjerë, tipare të shkëlqyera dhe një reputacion të madh, NordVPN është një fitues i qartë në të gjithë raundin.

Përditësimet shkurt 2020: Promovimi i ditëlindjes NordVPN

NordVPN po feston përvjetorin e 8-të dhe po zhvillon një promovim të veçantë. Përdoruesit që blejnë planin 3-vjeçar të NordVPN do të marrin periudhën e abonimit falas nga kompania. Ekzistojnë katër rezultate të mundshme:

 1. Falas një muaj, ose
 2. Falas 1 vit, ose
 3. Falas 2 vjet, ose
 4. Falas 3 vjet

Këto plane falas do të shtojnë deri në planin 3-vjeçar që sapo keni abonuar. Shembull – Nëse keni një dhuratë 2-vjeçare, atëherë plani juaj i përgjithshëm NordVPN do të zgjasë për pesë vjet (3 + 2) – një zbritje prej 67%.

Përditësime - Shitje speciale të ditëlindjeve NordVPNPromovimi special i ditëlindjes NordVPN – Përdoruesit që blejnë planin 3-vjeçar do të marrin një plan 1-mujor, 1-vjeçar, 2-vjeçar ose 3-vjeçar në krye të planit 3-vjeçar që ata kanë blerë – .

NordVPN Pro: Whatfarë më pëlqen në lidhje me NordVPN

1- Prmimi NordVPN: Zgjedhje e arsyeshme afatgjatë

çmimi i fundit nordvpnVmimi i fundit i NordVPN – Plani 3-vjeçar kushton 3,49 dollarë në muaj dhe është plotësisht i rimbursueshëm për 30 ditë.

NordVPN ka pika të ndryshme çmimesh nga të cilat mund të zgjidhni, varësisht se sa kohë dëshironi të zgjasë pajtimi juaj. Si rregull, sa më gjatë një periudhë të regjistroheni, aq më e ulët është një çmim që duhet të paguani në muaj.

NordVPN rregulloi çmimet e planit të tyre afatgjatë në 16 Shtator 2019. Planet 3-vjeçare dhe 2-vjeçare tani kushtojnë përkatësisht 3,49 dollarë dhe 4,99 dollarë në muaj (ishte 3.99 dollarë dhe 2.99 dollarë në muaj). Më duhet të them që për 3.49 dollarë në muaj në planin tre vjeçar, NordVPN paraqet një propozim vlerash që është i arsyeshëm.

Nëse paguani muaj, çmimet e NordVPN janë në rregull me normat e industrisë.

Krahasoni çmimet NordVPN 

Shërbime VPN *1-mo12-mo24-mo
NordVPN$ 11.95$ 6.99 / mo$ 4.99 / mo
Surfshark$ 11.95$ 5.99 / mo$ 1.99 / mo
ExpressVPN$ 12.95$ 8.32 / mo$ 8.32 / mo
PureVPN$ 10.95$ 5.81 / mo$ 3.33 / mo
TorGuard$ 9.99$ 4.99 / mo$ 4.99 / mo
VyprVPN$ 9.95$ 5.00 / mo$ 5.00 / mo

2- NordVPN Mund të ndihmojë të mbani identitetin tuaj të sigurt

Personalisht, unë mendoj se ofruesit e VPN nuk duhet të bazohen në vendet që kanë ligje tepër të rrepta për ruajtjen e të dhënave. Këto ligje dhe funksioni parësor i VPN – anonimiteti thjesht paraqesin një përplasje të interesave.

Ne kemi parë saktësisht se sa keq mund të dalë kjo për disa përdorues të VPN si në rastin e IPVanish, një ofrues i shërbimit VPN me qendër në Shtetet e Bashkuara i cili dyshohet se siguroi informacion të regjistruar në një prej përdoruesve të tij për Homeland Security, duke rezultuar në arrestimin e një dyshuari. Polemika më e madhe në atë rast ishte se as nuk ishte menduar të zotëronte ato shkrime.

Përndryshe, vendet si Panama, në të cilën është bazuar NordVPN është më e orientuar nga konsumatori dhe u jep më pak fuqi autoriteteve. Kjo e bën më të lehtë të besoni se NordVPN do të jetë në gjendje t’i përmbahet armëve në rast se bëhet ndonjë përpjekje për të prishur ndonjë informacion jashtë tij.

Politika e rreptë e shkrimeve

Duke pasur parasysh atë që kam shpërndarë më lart, unë jam gjithashtu më i prirur të besoj NordVPN kur ajo deklaron një politikë të palëkundur të politikave të logimit.

Sipas uebfaqes së tyre, “NordVPN garanton një politikë të rreptë të mos-logs për shërbimet NordVPN, që do të thotë se aktivitetet tuaja duke përdorur Shërbime NordVPN sigurohen nga një proces automatik teknik, nuk monitorohen, regjistrohen, regjistrohen, ruajtur ose kalojnë tek ndonjë palë e tretë”.

NordVPN nuk i gjurmon dhe as i mbledh të dhënat e përdoruesve.

Mënyra e pagesës anonime

Meqenëse ju nevojiten vetëm një emër përdoruesi dhe fjalëkalim për t’u regjistruar, për paranojakun vërtet ekziston edhe opsioni për të paguar me mjete jo të identifikueshme. Këtu përfshihen monedhat kriptoconuese si Bitcoin të cilat do të ndihmojnë më tej të shurdhoni çdo gjurmë që mund të çojë direkt tek ju.

Vrasin kaloni

Nëse ndonjëherë jeni duke përdorur NordVPN dhe lidhja juaj bie, mund ta vendosni aplikacionin të përfundojë ndërprerjen e rrjedhës së të dhënave nga pajisja juaj. Kjo është për të parandaluar rrjedhjen e identitetit tuaj pasi nuk mbrohet më nga serveri VPN.

Ju mund të vendosni NordVPN të veprojë në dy nivele mbi këtë, ose një përfundim i plotë i rrjedhës së të dhënave ose një i kufizuar. Versioni i desktopit të NordVPN mund t’i përdorë të dy. Versioni i kufizuar është më i dobishëm për pajisjet e lëvizshme dhe ju lejon të zgjidhni cilat aplikacione në pajisjen tuaj parandalohen nga transmetimi i të dhënave.

Double VPN

Për ata që janë më seriozë për të fshehur identitetin e tyre, Double VPN është diçka që ju pëlqen. VPN-të funksionojnë duke ndërmjetësuar lidhjen tuaj përmes një serveri që ndryshon IP-në tuaj në mënyrë që origjinali juaj të fshihet.

Duke përdorur veçorinë Double VPN, lidhja juaj do të drejtohet përmes dy serverëve të veçantë, kështu që do të ndryshohet dy herë. Kjo shton një shtresë shtesë tampon në rast se një prej rrjedhjeve IP për ndonjë arsye.

3- Kriptimi i fortë mbron të dhënat tuaja

Duke përdorur një kombinim të kriptimit të gradës ushtarake dhe protokolleve të sigurta, NordVPN është një nga VPN-të më të sigurta të konsumatorit përreth. Kriptimi AES-256 është aq i lartë sa zinxhiri ushqimor sa merr tani dhe përdoret nga qeveritë dhe ushtarakët në të gjithë botën.

Kriptimi është i kombinuar me një gamë të protokolleve të sigurisë të cilat mund të zgjidhni, në varësi të nevojave tuaja. Zgjedhja juaj e protokollit të sigurisë do të ndikojë në shpejtësinë tuaj të lidhjes VPN, si dhe atë lloj të kriptimit që mund të përdorni.

Tani, OpenVPN është protokolli më i shpejtë dhe më i fuqishëm që ka NordVPN, por gjithashtu ka provuar edhe WireGuard. WireGuard është një protokoll i ardhshëm i cili mendohet të jetë në gjendje të tejkalojë gjithçka në treg për sa i përket shpejtësisë ashtu edhe niveleve të kriptimit.

Përditësimet: Përgjigje zyrtare për zhvillimin e protokollit WireGuard

Përshëndetje, Adem. Aktualisht, klientët NordVPN janë në gjendje të provojnë protokollin WireGuard me një pajtim aktiv. Nëse dëshironi, mos hezitoni të na hidhni një linjë përmes adresës së postës elektronike

– NordVPN (@NordVPN) 13 shkurt 2019

Pershendetje atje! Aktualisht, ne jemi duke testuar protokollin WireGuard. Nëse dëshironi të provoni të futeni në fazën e testimit të betës, ju lutemi dërgoni një e-mail në lidhje me këtë.

– NordVPN (@NordVPN) 19 shkurt 2019

4- Shpejtësitë e NordVPN – Një prej VPN-ve më të Shpejta Rreth

NordVPN ka një nga rrjetet më të gjera të serverëve që kam hasur deri më sot. Ai krenohet me mbi 5,000 serverë në 62 vende. Disa prej jush mund të pyesin pse kjo lidhet me shpejtësinë, por distanca fizike nga një shërbim i VPN është një nga faktorët që ndikojnë në shpejtësinë dhe përgjigjen e ping. Një server afër vendndodhjes tuaj aktuale do t’ju japë një shans më të mirë për norma të ulëta ping dhe shpejtësi të mëdha.

Testet e shpejtësisë në VPN shërbejnë vetëm si një udhëzues pasi shumë faktorë ndikojnë në shpejtësinë aktuale. Për të përfituar sa më mirë nga një lidhje VPN, keni nevojë për një pajisje të fuqishme (për trajtimin e kriptimit dhe deshifrimit), si dhe shpejtësi të fortë aktuale të lidhjes suaj në internet.

Shpejtësia e referencës

Shpejtësia e referencës pa lidhje VPN (rezultati aktual këtu). Ping = 5ms, shkarkoni = 400.43Mbps, ngarkoni = 310.01Mbps.

Për qëllimet e këtyre provave, unë jam duke i drejtuar ato në një linjë 500Mbps me xhiros aktuale të rreth 400Mbps dhe 300Mbps poshtë. Pajisja që unë jam duke përdorur është një laptop me një procesor të gjeneratës së 8-të të Intel që arrin kulmin në 3.4GHz.

Shpejtësia e serverit amerikan

Rezultati i testit të shpejtësisë NordVPN nga serveri amerikan (rezultati aktual këtu). Ping = 251ms, shkarkoni = 36.49Mbps, ngarkoni = 9.28Mbps.

Shpejtësitë e SH.B.A.-së në lidhjen NordVPN për mua ishin pak mangët. Sidoqoftë, kjo nuk është vetëm faji i VPN pasi fizikisht jam nga ana tjetër e botës nga SH.B.A. Kjo tregohet gjithashtu në formën e gjatë të ping-ut të serverit amerikan.

Shënim – Ka një raport tjetër që përmendi se NordVPN bëhet ngadalë herë pas here në SH.B.A. dhe Kanada.

Speed ​​Europe (Gjermani)

Rezultati i testit të shpejtësisë NordVPN nga serveri i Gjermanisë (rezultati aktual këtu). Ping = 225ms, shkarkoni = 31.04Mbps, ngarkoni = 15.09Mbps.

Gjithashtu, jo saktësisht me shpejtësi të flaktë, kam marrë rezultate të ngjashme nga serverët e zonës evropiane si serverët e SHBA. 31Mbps poshtë dhe 15Mbps lart nuk janë fantastike, por akoma më shumë sesa duhet të mos shfletohen dhe madje edhe për shkarkime të kufizuara.

Shpejtësitë e Azisë (Singapori)

Rezultati i provës së shpejtësisë NordVPN nga serveri Singapor (rezultati aktual këtu). Ping = 10ms, shkarkoni = 127.90Mbps, ngarkoni = 198.14Mbps.

Siç pritej, vendi im fqinj më dha rezultate të shkëlqyera. Nuk është për t’u habitur duke pasur parasysh afërsinë e tij fizike dhe reputacionin e shkëlqyeshëm për infrastrukturën e klasit botëror. 127Mbps poshtë dhe 198Mbps lart nuk është diçka për të teshtitur nga një ofrues i VPN.

Shpejtësitë e Australisë

Rezultati i provës së shpejtësisë NordVPN nga serveri Australian (rezultati aktual këtu). Ping = 56ms, shkarkoni = 76.01Mbps, ngarkoni = 107.96Mbps.

Duke pasur parasysh që Australia është relativisht e afërt, rezultatet ishin ashtu siç pritej edhe këtu.

NordVPN Con: What’sfarë nuk është aq e mirë për NordVPN

1- P2P i kufizuar për serverat specifikë

Nëse kujtoni se shpejtësia varion nga testet e mësipërme, unë kam arritur të marr shpejtësi që shkojnë nga 30Mbps në 127Mbps. Kjo është plotësisht e mirë për transmetimin e videos, madje edhe përmbajtjen HD. Kjo do të thotë që teknikisht, ju duhet të jeni në gjendje të transmetoni përmbajtje të përsosur mirë nga çdo vend në të gjithë botën.

Si zakonisht, testi im standard ishte të provoja dhe të lidhesha me iPlayer BBC, i cili funksionoi mirë. Kam transmetuar edhe disa video në YouTube 4k të cilat ishin të qetë dhe pa belbëzime.

NordVPN lejon trafikun P2P por ky është i kufizuar në serverë të veçantë. Për ta bërë këtë, ju do të duhet të bëni zgjedhjen në klientin tuaj NordVPN. Unë rekomandoj thjesht të zgjidhni “Serverët P2P” dhe të lejoni NordVPN të zgjedhë më të mirën për ju.

Lidhjet me bashkëmoshatarët ishin pak me ndërprerje në fillim, por pasi t’i jepnit pak kohë, kuptova se gjithçka shkon pa probleme. Unë kam qenë në gjendje për të drejtuar përrallat e mia me gati shpejtësinë e plotë që kam caktuar për shkarkimet e mia, e cila ishte mjaft!

Situata reale botërore & Updates

Mund të luani në NordVPN?

Nëse për ndonjë arsye ndjeni nevojën për të luajtur përmes një VPN, do të duhet të zgjidhni një server afër jush në mënyrë që të zvogëloni vonesën e shkaktuar nga pingjet më të gjata. Shpejtësia e linjës duhet të jetë mjaft e shpejtë. Sidoqoftë, nëse varet nga përdorimi i VPN për t’u lidhur me serverë specifikë të huaj për lojëra, kjo mund të jetë pak problem.

Normat e Ping tregojnë se rriten mjaft shpejt aq më larg serveri. Sidoqoftë, kjo nuk është e izoluar në NordVPN, është thjesht një fakt jete – kufizime teknike, të themi.

NordVPN në Routers nën energji

Të gjitha këto teste u ekzekutuan në protokollet dhe parametrat e paracaktuar të klientit NordVPN Windows. Si pikë e rëndësishme që duhet të futet këtu, të gjitha VPN-të janë jashtëzakonisht të larta sa i përket burimeve të CPU-së të konsumuara për shkak të kriptimit dhe deshifrimit.

Kjo i bën ata më pak se idealë për të dëbuar pajisjet nën-energji elektrike siç janë ruterat. Unë nuk do të rekomandoja ekzekutimin e ndonjë shërbimi VPN jashtë një ruteri nëse nuk keni një ruter shumë të mirë (i cili ndoshta kushton një bombë).

Desktop, laptopët dhe pajisjet e reja më të reja (më pak se dy vjeç) duhet të jenë mirë.

Shkelja e NordVPN e shkaktuar nga dobësitë në një qendër të dhënash në Finlandë

NordVPN ka konfirmuar një sulmues që ka shkelur një nga serverët e tij në Finlandë. Incidenti ndodhi në Mars 2018 (lajmet u raportuan në Engadget 18 muaj më vonë) dhe nuk ka shenja që tregojnë se ndonjë prej përdoruesve të NordVPN u prek ose se të dhënat e tyre u arrit nga aktori dashakeq.

Këtu janë disa pika kryesore për shkeljen, bazuar në një email zyrtar të dërguar në 23 tetor 2019:

 • Ndërsa ishte i lidhur me serverin, hakeri mund të shihte vetëm atë që do të shihte një ISP e zakonshme, por nuk mund të ishte personalizuar apo lidhur me një përdorues të veçantë.
 • Vetë serveri nuk përmbante ndonjë regjistër të veprimtarisë së përdoruesit. Asnjë prej aplikacioneve NordVPN nuk dërgon kredencialet e krijuara nga përdoruesi për vërtetim, kështu që emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet nuk mund të ishin përgjuar.
 • Shërbimi NordVPN në tërësi nuk u hakua; kodi ynë nuk u hakua; tuneli VPN nuk u shkel. Aplikimet NordVPN nuk janë të ndikuar. Ishte një shembull individual i hyrjes së paautorizuar në 1 prej më shumë se 5000 serverëve që ka kompania.
 • Afati kohor i incidentit:
  • Serveri i prekur u soll në internet në 31 Janar 2018.
  • Provat e shkeljes u shfaqën në publik në 5 Mars 2018.
  • Potenciali për qasje të paautorizuar në serverin NordVPN u kufizua kur qendra e të dhënave fshiu llogarinë e menaxhimit të panjohur në 20 Mars 2018.
  • Serveri u copëtua në 13 Prill 2019 – në momentin që NordVPN dyshoi për një shkelje të mundshme.

Verdikti: A është NordVPN një blerje e mirë?

Me planin më të ulët të çmimeve afatgjatë që kam parë deri më tani, NordVPn është pak e vështirë të rrihet në kosto. Couift që me një rrjet shumë të gjerë, tipare kryesore dhe një reputacion të shkëlqyeshëm, NordVPN është një fitues i qartë në të gjithë rrethin.

Me shpejtësi ndiej se është pak më e paqëndrueshme në krahasim me ExpressVPN por jo shumë. Mbi të gjitha, përvoja ishte e qetë, dhe mezi ndjeva se po kufizohesha duke përdorur një shërbim VPN fare. Epo, mbase gjatë shkarkimeve të vetme, por kjo është mjaft e rrallë për mua.

Përfshirja-

Mirat e NordVPN

 • .Mime të arsyeshme të planit afatgjatë
 • Reputueshëm dhe me karakteristika të paketuara
 • Rrjeti masiv i serverëve

Kundërvajtjet e NordVPN

 • P2P i kufizuar në serverë specifikë

alternativat

Për të parë më shumë zgjedhje në shërbimet VPN, shikoni listën tonë të 10 shërbimeve më të mira VPN.

Fitimi i zbulimit – Ne përdorim linqe bashkëpunimi në këtë artikull. WHSR marrin tarifa referimi nga kompanitë e përmendura në këtë artikull. Mendimet tona bazohen në përvojën reale dhe të dhënat aktuale të provës.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map