Sammenlign Top 3 CMS (2017): WordPress vs. Joomla vs. Drupal

At opbygge din egen hjemmeside er lettere end nogensinde – takket være indholdsstyringssystemer (CMS). Med disse platforme behøver du ikke at skrive en enkelt kodelinje til aktiviteter som udvikling af indhold, installation af et tema og tilføjelse af funktionaliteter.


Statistikker viser, at WordPress er den mest populære CMS i onlineverdenen i dag. Det giver 27,8% af alle websteder på nettet; med ca. 50.000 nye websteder oprettes dagligt. Bare fordi det er det mest populære CMS, betyder det ikke, at det er den eneste mulighed.

CMS-brug og markedsandele i henhold til W3Techs (kilde).CMS-brug og markedsandele på top 1 million websteder baseret på statistikker offentliggjort af BuildWith (kilde).

Når det kommer til webdesign og -udvikling, er der ikke sådan en løsning, der passer til alle. Uanset om du er en håbefuld blogger, iværksætter eller selskab, fungerer dit websted som din digitale udvidelse. For at opbygge din autoritet skal du indpode dit personlige brand i alt – fra blogindlæg til dit websteds layout.

Ved at vælge et CMS indstiller du i det væsentlige retningen for din webudviklingsbestræbelse. Mens de fleste CMS kan nå det samme mål, som er at oprette et professionelt udseende sted inden for timer, er der flere centrale forskelle, der vil have indflydelse på den måde, du kører og vedligeholder dit websted.

I denne artikel skal vi se på forskellene mellem de tre mest populære CMS-platforme – WordPress, Joomla og Drupal.

En hurtig sammenligning

Før alt andet, her er en hurtig oversigt over de tre platforme (baseret på data fra Internet Lives Stats):

WordPressJoomlaDrupal
KosteGratisGratisGratis
Anvendelse311.682 millioner26.474 mio31.216 millioner
Gratis temaer4.000+1.000+2.000+
Gratis plugins45.000+7.000+34.000+
FordeleTilpasning, let at bruge, masser af læringsressourcer, fremragende samfund & supportLet at lære, stor hjælpeportal, kan bruges til sociale netværk, opdateringer integreres problemfrit, mere indbyggede mulighederMere teknisk avancerede yder hjemmesider generelt bedre sikkerhed på virksomhedsniveau
UlemperBrug af kode til større visuelle tilpasninger, opdateringer kan forårsage problemer med pluginsModuler er svære at vedligeholde, midterste jord CMS (ikke så let som WordPress, ikke så avanceret som Drupal)Brugere har brug for grundlæggende viden om HTML, PHP og andre webudviklingssprog

WordPress vs Joomla

WordPress betragtes som den mest passende platform for begyndere. Joomla er imidlertid ikke for langt bagefter. Det har også en glat læringskurve, en brugervenlig grænseflade og moduler, der kan gøre tilføjelse af funktionaliteter til en leg.

Uanset om du er en ny blogger eller en erfaren webdesigner, begge dele systemer er gode muligheder for dig.

WordPress vs Drupal

Uden tvivl er WordPress meget lettere at lære end Drupal. Dog er det ikke næsten så magtfuldt eller så sikkert som Drupal. Du behøver ikke at være ekspert i kodning for at arbejde med Drupal, men du har stadig brug for lidt erfaring for at opbygge noget funktionelt.

Hvis du er ny med blogging, så er WordPress er det bedre valg for dig. Men hvis du har erfaring med HTML, giver Drupal dig bedre skalerbarhed.

For at hjælpe dig med at træffe en beslutning, vil vi se nærmere på hver enkelt af dem.

WordPress

Officielle links 

 • WordPress.org
 • WordPress nyheder
 • WordPress-plugins-bibliotek

Websteder drevet af WordPress

 • Forbes
 • Tech Crunch
 • Sony

Lad os starte med det mest populære i pakken.

WordPress betragtes ofte som det bedste CMS for begyndere og enkle bloggere. Nirav Dave, CTO & Medstifter af Capsicum Mediaworks, mener, at der er mere end 100 grunde til at elske WordPress. Det er perfekt til dem, der ønsker at have et websted kørt på kort tid. Med en overflod af tilgængelige temaer, plugins og eksterne værktøjer, kan du bygge næsten ethvert websted, du kan tænke på på mindre end en dag.

Pro nr. 1: Let at bruge og tilpasse

En af fordelene ved at være det mest populære CMS er, at de fleste hosting-platforme allerede indeholder lette installationsfunktioner til WordPress. Disse “one-click installation” værktøjer sparer meget tid og forhindrer almindelige fejl, som nye webstedsejere foretager.

Bortset fra installationen er WordPress instrumentbræt gør det også meget let at komme omkring CMS. Alt fra blogindlæg til sideindstillinger er direkte tilgængeligt her. Inden for få minutter kan du begynde at skrive dine helt egne blogindlæg. Og hvis du ikke er tilfreds med udseendet på dit betjeningspanel, kan du vælge dit eget tema ved at gå til Brugere > Din profil og redigering af dine “personlige indstillinger”.

personlige-optionerWordPress-interface-konfigurationer.

Vær opmærksom på, at WordPress installerer et standardtema til nye websteder. Du kan nemt ændre dette ved at gå til Udseende > Temaer. Selvom der er tusindvis af gratis temaer tilgængelige til WordPress, er det stadig let at ende med et generisk websted.

Heldigvis giver hvert tema dig mulighed for hurtigt at tilpasse visse visuelle elementer, såsom baggrundsbilleder, menuer og overskrifter. Bortset fra temaer kan du også tilpasse andre aspekter af dit websted, f.eks. Menuer, sider og kommentarsystemet.

temaerValg af WordPress-temaer.

Når det kommer til tilføjelse af funktionalitet, kan du stole på WordPress plugins for hurtigt at integrere visse funktioner til dig. Det være sig en opt-in form, billedskyder eller kontaktformularer – alt hvad du skal gøre er at installere det rigtige plugin, og du er god til at gå.

Gå til Plugins for at se efter plugins, der passer til dine behov > Tilføj ny.

pluginsWordPress-plugins-bibliotek.

Pro nr. 2: Masser af læringsressourcer & Fremragende samfund

Igen, på grund af dens popularitet, er internettet fyldt med WordPress-tutorials, guider og andre læringsressourcer. Et godt sted at starte er WordPress Codex, som er det officielle videnopbevaringssted for CMS. Du kan også henvise til supportfora for at få svar på dine specifikke spørgsmål.

Naturligvis kan du ikke forvente, at brugere bliver eksperter bare ved at læse onlineguider. Derfor er du nødt til at lede efter flere indlæringsressourcer for at forbedre dine evner – det være sig en YouTube-tutorial-serie, e-bog eller en WordPress-relateret blog. Individuelle plugins og temaer leveres også med deres sæt tutorials, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dem.

Hvad du måske ikke kan lide ved WordPress:

 • At lære at bruge hvert plugin kan være kedeligt. Selvom det er let at installere nye plugins, kan brugere muligvis forvirre, hvordan de ændrer deres indstillinger. Det meste af tiden findes plugin-indstillinger under menuen Indstillinger. Plugins kan også integreres direkte i instrumentbrættet, hvilket gør det meget lettere at finde og ændre dem.
 • Dybdegående tilpasning kræver kodningskendskab. WordPress har et meget højt loft, når det kommer til hvad du kan gøre. Ved at gå til Udseende > Editor, du kan ændre hvert enkelt element på dit websted gennem PHP, HTML og CSS. At eksperimentere med små ændringer ad gangen kan dog være farligt, hvis du ikke ved, hvad du laver. Derfor er du nødt til at være tålmodig med at lære disse sprog.
 • Visse plugin- og temainstallationer kan bringe dit websted i fare. Bortset fra WordPress-biblioteket kan du også hente temaer og plugins fra eksterne kilder. Bare vær forsigtig, da disse tredjepartskilder kan indeholde sikkerhedssårbarheder, der kompromitterer integriteten på dit websted.
 • WordPress kan være ressource-sulten. Overbelastning på plugins kan bremse dit websted – kompromitterende brugererfaring og dit websteds evne til at generere trafik. For at kompensere har du muligvis brug for en mere kraftfuld hostingløsning, som øger de samlede omkostninger ved vedligeholdelse af dit websted.

Joomla

Officielle links

 • Joomla.com
 • Joomla nyheder
 • Joomla-udvidelseskatalog

Populære websteder drevet af Joomla:

 • Lipton
 • Linux
 • Harvard Universitet

Joomla ligner WordPress på mange måder. Det er også let at bruge, let at installere og kan let udvides ved hjælp af moduler – svarende til WordPress-plugins. Som et resultat er det de næstbedste muligheder for begyndere.

Pro nr. 1: Let at bruge og lære

Selvom udseende er et spørgsmål om præference, er Joomlas brugergrænseflade mere moderne og renere. En af dens fordele i forhold til WordPress er, at menuerne allerede er udvidet til at starte, så det er nemt at komme rundt på CMS og udføre funktioner som at oprette nye artikler, konfigurere skabeloner osv..

dashInde i Joomla-systemet.

Begyndere kan dog være mere skræmmede til at udforske Joomla på grund af antallet af tilgængelige muligheder. Ud over den venstre menu er der også en menu i øverste bjælke til højre over logoet “Kontrolpanel”. For at undgå forvirring skal du huske, at nogle af elementerne fra venstre og øverste bjælkemenuer er ens, inklusive “Indhold”, “Brugere” og “Udvidelser.”

Ligesom WordPress har Joomla nogle stilarter og skabeloner, der hurtigt kan give dit websted et markant look. Men ud af alle tre indholdsstyringssystemer tilbyder Joomla den nemmeste løsning, når det kommer til at oprette et socialt netværk. Med platforme som EasySocial og JomSocial er du kun få minutter væk fra dit helt eget sociale netværkswebsted.

joomlaJoomla-udvidelser.

Joomla tilbyder også stor support gennem Community Portal. Her kan du finde nyttige oplysninger såsom guider, tip og tricks. Du kan også se på sikkerhedskontrolisten for en trinvis vejledning til, hvordan du beskytter dit Joomla-websted.

Pro # 2: Sømløse opdateringer

Med WordPress kan opdateringer muligvis forårsage kompatibilitetsproblemer med plugins og forhindre, at dit websted fungerer korrekt. Dette er næsten aldrig tilfældet med Joomla, hvorfor det er lidt mindre trættende at vedligeholde i det lange løb.

For at opdatere Joomla skal du blot se på “Vedligeholdelses” -menuen og vente på, at systemet kontrollerer for nye opdateringer. CMS såvel som udvidelsesopdateringer kontrolleres, hver gang du går til Kontrolpanel, så sørg for at kontrollere ofte.

Pro nr. 3: Flere indbyggede indstillinger

Sammenlignet med WordPress er Joomla meget mere omfattende med hensyn til konfiguration. Ved at gå til Konfiguration > Globalt kan du ændre forskellige indstillinger, såsom dit websteds navn, standard captcha, indholdsrettigheder og tilladelser. Du kan også specificere SEO-indstillinger, der kan forbedre dit websteds rangværdi i søgemaskiner.

På trods af at der er meget flere muligheder, er Joomlas konfigurationsside meget mere navigerbar, fordi den allerede samler indstillingerne for alle komponenter.

mulighederKonfiguration af Joomla

Hvad du måske ikke kan lide ved Joomla

 • Ligesom WordPress-plugins tager moduler mere tid at lære og vedligeholde. Desuden er antallet af tilgængelige moduler til Joomla meget mindre end antallet af plugins til WordPress.
 • Brugergrænsefladen er ikke meget begyndervenlig. Givet tilstrækkelig tid, kunne man hævde, at Joomla har den bedre grænseflade med hensyn til organisation. Men for begyndere kan det være direkte forvirrende.

Drupal

Officielle links

 • Drupal.org
 • Drupal nyheder
 • Drupal-tjenester

Populære websteder drevet af Drupal:

 • Tesla
 • Warner Bros. Records
 • University of Oxford

Erfarne webudviklere attesterer, at Drupal er den mest kraftfulde CMS. Det er dog også det mest vanskelige at bruge. På grund af dens fleksibilitet er Drupal det næst mest anvendte CMS i verden, men det er ikke en favorit blandt begyndere.

Pro nr. 1: Mest avanceret CMS

En nøgleforskel mellem Drupal og andre indholdsstyringssystemer er installationsproceduren. Med Drupal bliver du allerede bedt om at konfigurere dit websted under installationen. Bare følg instruktionerne på skærmen, så har du det godt.

drupalInstallation af en ny Drupal.

På trods af at være mere avanceret tilbyder Drupal en enkel, minimalistisk grænseflade.

Du skal være i stand til at få adgang til grundlæggende funktioner såsom tilføjelse af indhold og installation af temaer med lethed. Disse er alle tilgængelige fra Drupals hovedmenu, som som standard findes øverst på dit websted.

add-indholdTilføjelse af indhold i Drupal.

Drupal følger dog en mere teknisk tilgang til opbygning af dit websteds layout og struktur. For eksempel følger webstedsektioner såsom menuer, overskrifter og indhold “blokeringssystemet”. Hver blok oprettes og køres gennem ren HTML-kode. Der er et sæt foruddannede blokke til fælles elementer som genveje, sidefødder og meddelelser, men du vil sandsynligvis bruge en masse tid på at kode dine egne blokke i fremtiden.

bockBygning af en brugerdefineret blok i Drupal.

Heldigvis er der stadig tilgængelige guider derude, der kan hjælpe dig med at lære og forstå, hvordan du bruger Drupal. De tilbyder også omfattende dokumentation og fremragende support gennem deres websted. Du kan også være afhængig af distributioner der kan give dig forudkonfigurerede strukturer og komponenter – så du kan opbygge en bestemt type websted uden hurtig kodning hurtigt.

Pro # 2: Enterprise-grade sikkerhed

For et CMS, der driver myndigheder på websteder, er der ingen grund til at tvivle på Drupals sikkerhedskapacitet. Så snart sikkerhedssårbarheder opdages, offentliggør de dem straks på deres websted for at holde brugerne opmærksomme.

Du kan også gå til Administrer > Konfiguration > System > Cron for at give CMS mulighed for automatisk at kontrollere, om der er opdateringer.

cronKører cron-opgaver inde i Drupal.

Da Drupal-drevne steder er mindre afhængige af plugins, fungerer de typisk bedre – så længe de er konfigureret korrekt. Hovedårsagen hertil er, at de er mindre ressourceintensive.

Hvad du måske ikke kan lide ved Drupal

 • Drupal har en stejl indlæringskurve. For at kunne bygge et “komplet” websted skal du gøre dine hænder beskidte og lære det grundlæggende ved kodning. At kende din vej omkring CMS er også udfordrende for begyndere.
 • Store opdateringer kræver intensivt arbejde. Opgraderingen til Drupal 8 fra for eksempel Drupal 7 er et komplet omdesign. Selvom indhold let kan overføres til det nyere CMS, skal du muligvis omskrive nogle af dine koder.

WordPress vs. Joomla vs. Drupal – Hvilken er den bedste for en nybegynder?

David Attard hos Dart Creation har anbefalet WordPress som CMS for en nybegynder. “Som en webdesigner, der har brugt alle tre af ovennævnte CMS, kan jeg fortælle dig uden en skygge af tvivl, at WordPress helt sikkert er den nemmeste af de tre.”

Joomla har eksisteret som et CMS længere og har hovedsageligt fokuseret på CMS-aspektet af ting, mens WordPress startede som en blog, der derefter udvides til en CMS.

Mens WordPress altid har fokuseret på at holde tingene enkle, idet den generelle idé om, at det bruges af offentligheden, har Joomlas publikum altid været lidt mere tekniske. Faktisk vil de fleste begyndere af Joomla klage over den stejle læringskurve – selvom når du først er over det, er det meget magtfuldt. Men hvis du skulle have nogen til at oprette et websted hurtigt, uden meget forudgående viden, er WordPress imidlertid vejen at gå.

På den anden side har Drupal altid været lidt af et nicheværktøj for designere / udviklere og var altid beregnet til at blive brugt og bygget op af udviklere, der arbejder på websteder for deres klienter.

David Attard, DART Creations

Jerry Virgo, ejer af Virgo Web Design, nævner, at “Alle 3 kan lave fantastiske websteder – men med populariteten af ​​WordPress har det flere tema designmuligheder, som [er] en enorm fordel for begyndere, så det er let at anbefale det som en gå- til for begyndere. ”

Af de tre er Drupal langt det værste for begyndere. Det er en intuitiv brugergrænseflade, der er vanskelig at bruge, og mange opgaver udføres bedst ved hjælp af kommandolinjen, hvilket fører til en stejl indlæringskurve.

WordPress har den nemmeste at bruge interface, og er også den nemmeste at udvikle på, efterhånden som brugerne bliver mere komfortable med programmeringen.

Joomla er et sted imellem, da dens brugergrænseflade næsten er lige så let at bruge som WordPress, mens den stadig har en mere moderne arkitektur (MVC), men at udvikle eller ændre udvidelser vil også have en indlæringskurve, da MVC-arkitektur er vanskeligere at forstå.

Moderne arkitektur og har en arvelig udviklingsramme som Drupal og Joomla har er gode for udviklere, men begyndere vil have færre vanskeligheder med at starte med WordPress.

Jerry Jomfru, Jomfru Web Design

Reed Adler hos Comrade Web Agency har nævnt, at deres klienter har valgt WordPress sammenlignet med andre. ”Når det gælder brugervenlighed, har vores klienter overvældende valgt WordPress.”

Som et professionelt webdesign & udviklingsselskab med base i Chicago, vi har oprettet websteder i næsten ni år. Vi har naturligvis eksperimenteret med en række platforme.

[Vores klienter] fortæller os, at det aldrig har været lettere at administrere deres websteder [med WordPress]. For de fleste giver muligheden for at tilføje, slette og ændre tekst, fotos – og endda videoer – dem en følelse af kontrol over deres egne digitale skæbner.

Begyndere elsker WordPress ‘intuitive funktioner; og især muligheden for at rulle tilbage til tidligere gemte versioner. På den måde, hvis side “forbedringer” kommer ud af hånden, kan de starte på nytt uden besvær.

I modsætning hertil præsenterer Drupal en overflod af muligheder og forvirrer ofte novice webmastere. Joomla afvikler duplikeringsknapper i et forsøg på at servere valg på en sølvfad & links, der opnår den samme funktionalitet.

Reed Adler, Comrade Web Agency

Nick Savov, direktør for support hos OSTraining har valgt WordPress som den bedste CMS for en absolut begyndere. ”Fordi OSTraining er verdens førende træningssite for open source CMS’er, er vi i en unik position til at analysere disse 3 CMS’er objektivt.”

For en absolut nybegynder er WordPress bestemt det bedste CMS at komme i gang med. Det er enkelt og nemt at bruge. Brugergrænsefladen er intutiv, og når du først har lært den enkle arbejdsgang, er du i stand til let at administrere webstedet.

Fordi det driver mere end 25% af internettet, har det et stort samfund og økosystem. Virksomheder og enkeltpersoner har oprettet en lang række produkter og tjenester til støtte for dig og dit websted.

For eksempel er der temafirmaer, WordPress-specifikke hostingfirmaer og træningsfirmaer.

Hvis du har brug for et plugin for at udvide WordPress ‘muligheder, er der 50.000 tilgængelige. Pluginsøgningen gør det nemt at finde den du har brug for og udforske nye.

Endelig tilbyder WordPress fremragende bagudkompatibilitet mellem opgraderinger.

Af disse grunde er WordPress vores top valg for absolutte begyndere.

Hurtig indpakning

Valg af et CMS er et afgørende skridt for ejere af stedsejere. Sørg for at grave dybt for at bestemme den rigtige platform, der passer til dine behov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map